Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
kolumna
    || Nastavak 4 ||
Privatno pismo sa podnaslovom:

Šezdeset zabavnih razloga koji nemaju nikakve veze sa tim ko sa kim vodi ljubav već koliko je ko izvršio najjači /presudan/ uticaj na pravac u kome će se moj život odvijati, dakle bez obzira da li je vaginalan ili analni orgazam u pitanju. UVODNI DEO>>>

     
     
      

31. Džudi Garland

Ah, draga tetka Višnja, mislim da samo treba da zatvoriš oči i počneš da uživaš jer Ona će sada da ti peva. Zamisli samo gde sam našla ovu kompilaciju - u kiosku koji prodaje bugarske diskove i najveće hitove Azre na Slaviji...

Bizarno, n-est-pas? Beograd je čudo... Uvek me iznenadi kada prestanem da očekujem išta od tog grada.

     
     
 

32. Bebi Dol

Bila jednom jedna Bejbi. Bebi Dol. Ne znam da li je ikada odrasla, ali volim ponekad da je vidim. Ona je najvaspitanija osoba koju sam upoznala. A upoznala sam je u periodu njene velike slave. Cini mi se da su se stvari sada promenile. Rekla mi je skoro da sprema svoju prvu reviju. Volim njene kolaže. Ne znam da li će snimiti ploču. Sada kada su se stvari promenile možda je neko ponovo pronadje. Lako je. Peva na Plato Planeti. Večita devojčica koja je zaslužila mnogo više od “zrna nežnosti”. Možda nas ponovo iznenadi. Obožavala bih to. Ne mogu nikako da se naviknem da je zovem Dragana.

     
     
   

33. Dusha

Pre Dušana nisam se družila sa “pederima”. A onda je on preko Dušane ušao u moj život i ostavio toliko snažan uticaj da sam promenila društvo. Možda je bila presudna njegova rečenica da sam jedina žena sa kojom bi spavao (oboje se dobro nasmejasmo tome, ali skoro nisam dobila kompliment sličnog inteziteta, mada je u prošli petak dobro zazvučalo - “ti si moj neostvareni san!”), a možda to beše jedan novi ton u druženju, jedan kvalitet koji je vaspostavio sasvim novi kriterijum koji od tada primenjujem u biranju svojih najbližih prijatelja ( a to beše 1989.).

Dušan me je naučio svim nelagodama kada neko odrasta kao homoseksualac u Beogradu, na Dorćolu - svim usamljenostima i problemima koji idu uz to i jednostavnom potrebom da se ode daleko u potrazi za sopstvenom srećom. Prvi put sam videla dva muškarca kako se ljube, on je bio jedan i nije mi smetalo mada je bilo šokantno na prvi pogled. Sa Dušanom sam upoznala London, Rubi Vax, Hempsted Hil i svakodnevicu jednog emigranta na Finčli Roudu. Nedostaje mi moj Duš, jedini čovek koga poznajem a koga je gotje zvao u bioskop. 

     
     
   

34. Cipelar Švedskog Teatra

Zaboravila sam mu ime. Divan čovek koji pravi najludje cipele, moram da se izvinim nanula majstoru iz Višnjićeve, ali ipak... Razumeće. Još uvek sanjam o paru čipkanih čarapa sa stileto štiklom i sandalama od vezenih ruža koje mirišu. On me je jednom prilikom na ludom partiju nagovorio da u svoje kilote stavim uložak sa strane i prevarim policajca da sam travestit sa erekcijom. Nije nas legitimisao, samo smo smanjili muziku. Uniformisani dečak mi je tražio telefon, uzbudila ga je činjenica da je uzbudio drugog muškarca.

Divno je što me moji dragi prijatelji ponekad ohrabre da se poigram sa životom na način na koji mi ni u najludjem snu ne bi palo na pamet da mogu & smem & umem. Ovaj primer je banalan, ali ilustrativan. 

     
     
   

35. Danica Maksimović

Da sam travestit, draga tetka Vamp onda bih sigurno izgledala kao Danica, apsolutno fabulozno. Srpska Džoana Lamli, kao stvorena za serijal Ab.Fab koji je neophodno reprizirati pod hitno. Priča o sredovečnim, ali seksi modnim žrtvama koje se poigravaju sa famom klimaksa. Post Erika Jong momenat je toliko duhovit i lekovit.

Danica mi uvek pokloni nešto kada me sretne, otkrije mi po neku tajnu koju mama nikada nije imala potrebe da podeli sa mnom i toliko mi je pomogla jednog popodneva na Adi Bojani kada mi je ispričala svoju priču o lečenju od alkoholizma i pogrešnim koracima od kojih niko od nas nije operisan. Hvala joj na poverenju. Obožavam s njom da pravim intervjue jer ispriča i ono što niste smeli da je pitate.

gdja Mahimović je žena koja u svojim čuvenim tašnama nosi bar jedan parfem na koji samo ona miriše u prestonici. Imala je hrabrosti, i to moram reći da ljubi Kaju žutić u “gorkim suzama Petre fon Kant” i da u sebi pretraži mehanizam zaljubljivanja u isti pol. Na žalost ova predstava je doživela samo jedno izvodjenje i ako je bila svež dah u ustajaloj repertoarskoj politici bgd teatara koji kao da su kastrirani od kuraži uljuljkani u svojoj provincijskoj fazi.  

     
     
   

36. Tesa

Tesa je kompletno moja, jako sam ponosna na nju baš kao što bi ona bila ponosna na mene da me je izmaštala. Nadam se da ću jednog dana smoći snage da napišem ceo roman o njoj, za sada ćete moći da uživate draga ant Šeri u Tesi, u najnovijem romanu - “Multiply Personality, noćni životi Beograda od 1994-96.” koji će se pojaviti (s verom u Boga & ljudski dogovor) ako sve bude OK - dve nedelje pred Novu godinu u izdanju nove izdavačke kuće INDUSTRIA, Tunes & Stories.

Ako jednog dana dodje do realizacije TV serijala po mojim pričama Sergej bi se rado oprobao u ulozi Tese, rado bi iščupao obrve za potrebe ove role. Zvuči zabavno, čini li Vam se tako.

     
     
   

37. Sanela & Merilinka

Pogledajte Marble Ass, dear Vissnja. Prosto je neverovatno da je čika žilnik snimio takav film u Srbiji 1994. godine. Iako sam žudela da se moje pojavljivanje u ulozi Kapetana Bebe Lončar izbaci u montaži sada mi je sve draže što sam učestvovala u ovom neverovatnom projektu.Danas, 6 godina kasnije - Saneli se gubi svaki trag oko Picinog parka, a Merilinka je prestala da se kurva, nabavila je mobilni telefon i proriče sudbinu i dalje radi i živi u kalemegdanskom planetarijumu. Više nije plavuša.

     
     
   

38. Ostoya

Najčuveniji go-go dancer, dizajner nameštaja, danas u svom čardaku na Konjarniku slika neverovatne slike od kojih će moći da živi jer su prosto neverovatne i zaista ostavljaju bez daha. Nadamo se da će uskoro galerije otvoriti svoja vrata i za umetnost van klišea i van ustaljenih normi. Bilo bi strašno da se proslavi van granica ovog grada - to prosto ne smemo dozvoliti, moramo ga odavde učiniti slavnim, to je sada već stvar prestiža.   Cudno kako postajem posesivna kada je ovakva šansa da se nečim pohvalimo u pitanju. I to nas dovodi do sledećeg neverovatnog razloga...

     
     
   

39. Sonja Vukićević

Mislim da je Magbet dovoljan razlog. Najpre je to bila Medeja.  Neverovatna ličnost koja pored TTP formacije i Ostoyice predstavlja prvi bingo triling u izvoznoj aktivnosti srpske metropole. Kao neko ko je producent, stojim iza ove teze punim srcem i hladne glave.  
     
     
  

40. Greta Garbo

Vanvremen razlog. Unikat savršene vilice o kojoj čak i studenti stomatologije u Beogradu uče. Enigma sklona dugim šetnjama, ravnim cipelama, sunčanju u toplesu, ljubljenju unutrašnjosti ženskih butina i otimanju tudjih muževa iz čiste dosade. Obožavam je u gotovo svim ulogama, ruku na srce Ninočka nije moj cup of tea, ali doesn t metter. Od nje učim kako da se živi sam. Nekada me to čini srećnom, nekada cvilim od usamljenosti. Važno je samo živeti pored parka. 
     
    NASTAVAK 1 | NASTAVAK 2 | NASTAVAK 3 | NASTAVAK 4 | NASTAVAK 5 | NASTAVAK 6
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi