Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Kome sutra dajete glas?

Izbor za bolji zivot - Boris Tadic
4
6%
Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Seselj
1
1%
Ujedinjeni regioni Srbije - Mladjan Dinkic
Nema glasova
0%
Preokret - Cedomir Jovanovic
16
24%
Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolic
8
12%
Demokratska stranka Srbije - Vojislav Kostunica
Nema glasova
0%
Ivica Dacic - SPS-PUPS-JS
4
6%
Dveri za zivot Srbije
4
6%
Savez vojvodjanskih Madjara - Istvan Pastor
Nema glasova
0%
Reformistička stranka - Prof. dr Milan Visnjic
Nema glasova
0%
Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin
Nema glasova
0%
Pokret radnika i seljaka
Nema glasova
0%
Socijaldemokratski savez - Nebojsa Lekovic
1
1%
SVE ZAJEDNO: BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić
Nema glasova
0%
Koalicija albanaca presevske doline
Nema glasova
0%
Crnogorska partija - Nenad Stevovic
Nema glasova
0%
Komunisticka partija - Josip Broz
Nema glasova
0%
Nijedan od ponudjenih odgovora - NOPO
2
3%
Ubacicu prazan listic
6
9%
Necu izaci na izbore
21
31%
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378440#p2378440]Glasnik napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378400#p2378400]starsailor napisao:[/url]
a za koga si ti to glasao?
Ni najbližima nisam rekao za koga sam glasao, te to ne planiram ni da delim s forumaškim življem. :D

Ne mislim da će Srbiju da strefi kometa ukoliko najgora moguća opcija dođe na vlast, ali mislim da će svakako otežati razvoj zemlje u budućnosti.

Jednostavno NE MOGU da sedim i ubeđujem sebe kako baš ja znam šta ovoj zemlji treba i kako su svi ostali glupi i nastaviti trabunjanje (ili šaranje svih listića) uz ideju da time činim nešto korisno.

Mogao bih sad ovde da citiram i Platona s ''Oni koji su previše pametni da bi se angažovali u politici bivaju kažnjeni vladavinom glupih" jer mislim da ovo stoji. Uz to sam nepopravljivo svestan činjenice da se prosečni glasač desnice mnogo lakše odvuče do glasačke kutije i zaokruži tamo neki broj dok je levica razmaženija u tom pogledu, i ne želim da dopustim tamo nekom polupismenom idiotu, kome je Šešelj carina nad carinama, da nadglasa Srbiju koju ja želim da vidim!

NITI JEDNA partija, ovakva kakva je, nije 100% moj izbor. U svakoj mogu da nađem zamerku, ali me to ne sprečava da izađem i dam glas najbližoj mogućoj opciji svom viđenju Srbije.

A plus, ako je moj glas doprineo tome da neke (makar i fiktivno) pro-gej stranke ojačaju dovoljno da mogu da sastave Vladu, a neke druge (tipa Dveri ili Radikali) ne uspeju da pređu cenzus, kao što je izgledno da će se desiti ( :up: ) ja sam zadovoljan svojim izborom.

Nije savršeno. Biće opravdanih zamerki.
Ali smatram da ne bih imao moralni osnov da IŠTA u budućnosti ove novoformirane Vlade/Skupštine kritikujem ili zahtevam da sam na dan izbora odlučio da preko papira napišem ''Obesite se svi redom'' ili tako nešto.

Ovaj iovako predugi odgovor ću završiti s: ''Iako ja smatram ovo što sam napisao, naaaaaravno, svaki izbor, pa i crtanje po listićima, je potpuno legitiman.'' (Po cenu da mi pojedini opet zamere da zvučim kao predsednik nekih omladina. :D )

:up: Sve recheno kao shto bih i ja rekao i uradio!
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378467#p2378467]olga_diktator napisao:[/url]Aj sad ovako. Meni je muka, ali stvarno mi je muka od proračuna, naklapanja, kalkulisanja, kompromisa, sa tim - e ako smo gej svet će da nam se sruši ako sile Mordora pobede. I muka mi je i od ovog paničnog moralisanja koje traje celo veče na društvenim mrežama oko navodne jalovosti belih listića. A najviše mi je muka od ubeđenja da svako, ali svako od nas mora biti uvučen u ovu prljavu parlamentarno-demokratsku igru da mora da se opredeli za jednu stranku jer je to kao društveno odgovorno, muka mi je od racionalizovanja afekata.

Ako je meni ovaj politički sistem, ova politička ponuda, sveukupno gadna, ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem, i zaista užasno smara to moralisanje o uzimanju stvari u svoje ruke, građanskoj odgovornosti u stilu Đilasovog "glasaj ili ćuti". I užasno smara i vređa ovaj snishodljivi ton lgbtjevaca koji se na rezultatima ovih izbora nadaju mrvicama nekakvih prava koje će im te navodno progej partije u parlamentu dati. U kurac, nikada u ovoj državi mi nećemo dobiti ta prava dok ne postanemo dovoljno glasni, i sposobni da javno govorimo o svom gej identitetu, i osetljivi i za prava drugih ljudi koji su u istom marginalnom sosu ko i mi. I zato ja kao žena lezbejka neću da tražim svoja prava tako što ću ko davljenik za slamku da se hvatam za prvu partiju koja mi ponudi neke mrvice, i izignorišem sve ostale gadosti koje ta partija radi, pa bilo da je u pitanju LDP ili SPS ili DS, svejedno.

Mi treba da se naoružamo, ili emigriramo, ili da ostanemo i ćutimo i da nas pojede ormar. E toliko.

Sve to da, apsolutno! ali, naoruzajte/mo se chinjenicama i mudroshcu i realnoshcu.
npr. ipak nemojte preterivati i izvrtati da iko kaze da treba glasati za "fashiste koji su pro gej" kao shto reche starche. ne samo da je to tako recheno (chak i ako se figurativno s hvati, opet) neistinito jer kao prvo nema fashista koji su pro-gej, bar ne u stranachkom pejzazu Srbije, vec je i neistinito da ikoji glbt-jevac i kaze da treba glasati za "fashiste koji su pro gej".
By Ulix
Srbija na poslednjim izborima nije izabrala stvarne promene – ona za njih nema snage. Ona tranziciju vidi kao UZROK problema, a ne kao njihovo rešenje. Uspeh SPS pokazuje da ideje o „snazi volje“ i čvrstoj ruci još uvek nisu slabije od racionalnog promišljanja uzroka nedaća u kojima se nalazi Srbija. Neodlučnost Borisa Tadića utrla je put agresivnom demagogu, koji je obećao brzo izbavljenje iz ekonomskog i društvenog propadanja. Pesma u sedištu SPS-a u Beogradu, pomalo je ličila na meksički „degueljo“, kojim se slavi smrt.

http://pescanik.net/2012/05/politika-izvesnosti/" target="_blank
By Simor
Žarko Korać je, po običaju, napisao dobru analizu. Korać je i u prethodne četiri godine jako dobro detektovao sve bedastoće politike Borisa Tadića. Moj problem sa Koraćem jeste što se on ponaša kao da nije deo koalicije "Preokret" koja je na ovim izborima ponudila kontinuitet sa politikom koju on kritikuje. I ne samo da je nudila kontinuitet u predizbornom periodu, nego taj kontinuitet nudi i u ovom postizbornom periodu. Uveren sam da "put radikalnih reformi" (doduše, "radikalne reforme" nisu definisane, pa ostaje nejasno da li SDU podržava neoliberalne reforme LDP-a ili je Korać više na liniji promena kakvim ih vidi, na primer, Oland) nije moguće ostvariti u koaliciji sa SPS i Tadićevom i Đilasovom verzijom DS.

Da bi radikalne reforme postale moguće potreban je najpre diskontinuitet sa Tadićevim samovlašćem, a ne pravljenje kontinuiteta koji se onda krsti nekakvom "istinom" i nekakvim "preokretom".
By Simor
I da dodam: posle poraza koalicije "Preokret" na izborima, Čedomir Jovanović bi trebalo da podnese ostavku i da konačno oslobodi u LDP-u potencijale koje je (to je moj utisak) on zarobio.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378893#p2378893]Simor napisao:[/url]I da dodam: posle poraza koalicije "Preokret" na izborima, Čedomir Jovanović bi trebalo da podnese ostavku i da konačno oslobodi u LDP-u potencijale koje je (to je moj utisak) on zarobio.
Apsolutno! S tim da bih rekao da je u protekle dve, tri godine on odgovoran za umanjivanje tih potencijala, možda nepovratno umanjivanje, ne samo bezveznom podrškom DS-u i sopstvenom skoro bizarnom nepopularnošću koje on kao da nije svestan, već i diktatorskim ponašanjem u stranci koje je mnogo pametnih i kvalitetnih ljudi oteralo iz LDP-a.

Što se Koraća tiče, on se ponaša kao podvojena ličnost. Ono što govori i piše za Peščanik, meni se po pravilu dopada. Ali me zapanjuje da tako inteligentan čovek ne vidi da je koalicija u koju je ušao jedan po mnogo čemu neprirodan hibrid koji on sam sa stavovima koje iznosi ne bi trebalo da podržava.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
A što misliš da se Koraćevi stavovi kose sa LDP-ovim u potpunosti? Jebote čovek piše: "Ona (Srbija) tranziciju vidi kao UZROK problema, a ne kao njihovo rešenje", i to baš u citatu koji si naveo gore. Meni se čini da se oni na ekonomskim linijama super slažu.
By Simor
Olga, ja zapravo nisam ni siguran da LDP uopšte zna koji je njihov ekonomski program. Oni se lože na kapitalizam jer je to, valjda, tako urbano, cool i mladalački, ali koji je format toga mislim da ni oni sami ne znaju. Zato i može da im se desi da im program piše Ivan Janković, posle toga da za moto uzimaju reči Eleonore Ruzvelt. Ponekad kada govore o ekonomiji zvuče kao libertarijanci, drugi put kao da nude "new deal".

Kako god, u konačnici imamo stranku koja četiri godine podržava Dragana Đilasa te nema problem ni sa raseljavanjem Roma ni sa zabranom gej parade, ni sa neobjavljivanjem ugovora o mostu na Adi ni sa korupcijom u zdravstvu; jednom rečju nisu imali problem niti sa jednom lepotom koju reflektuje Đilasova vlast. Valjda zato Čeda svaki put onako zaljubljeno gleda u Dragana kada se nađu u istoj emisiji na B92.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ja samo znam da bi oni mene (i ljude što zarađuju poput mene) u roku od godinu dana direkt odveli pod zemlju, sa kojom god varijantom ekonomskog programa da su izašli u javnost ;)

A ovo za to da su se četiri godine ponašali kao patrijarhalna žena koja velikom gazdi ne sme ništa da zucne - istina živa. Plus im ne smeta rehabilitacija Draže. I super mi je što sad kukaju da nisu prešli cenzus u Beogradu i kukaju na bele listiće i kao skoro pa da prete apokalipsom, a da se ni u jednom trenutku ne zapitaju zbog čega bi glas njima bio bogom dan, i da pripomisle da su možda pogubili glasove zato što su prosto vodili lošu politiku.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378909#p2378909]olga_diktator napisao:[/url]A što misliš da se Koraćevi stavovi kose sa LDP-ovim u potpunosti? Jebote čovek piše: "Ona (Srbija) tranziciju vidi kao UZROK problema, a ne kao njihovo rešenje", i to baš u citatu koji si naveo gore. Meni se čini da se oni na ekonomskim linijama super slažu.
Ali tranzicija bi i trebalo da bude rešenje za mnoge stvari. I u mnogim zemljama i jeste bila. Sad to što nas kroz tranziciju vode imbecili pa je ona teža i duža, to je nešto drugo.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378919#p2378919]Simor napisao:[/url]Ponekad kada govore o ekonomiji zvuče kao libertarijanci, drugi put kao da nude "new deal".
Ja sam njih oduvek nekako smatrao libertarijancima, koliko se sećam ekonomski program im je prilično ekstreman, a većina LDP-ovaca koje ja znam se kunu u Hajeka i Fridmana.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378981#p2378981]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378909#p2378909]olga_diktator napisao:[/url]A što misliš da se Koraćevi stavovi kose sa LDP-ovim u potpunosti? Jebote čovek piše: "Ona (Srbija) tranziciju vidi kao UZROK problema, a ne kao njihovo rešenje", i to baš u citatu koji si naveo gore. Meni se čini da se oni na ekonomskim linijama super slažu.
Ali tranzicija bi i trebalo da bude rešenje za mnoge stvari. I u mnogim zemljama i jeste bila. Sad to što nas kroz tranziciju vode imbecili pa je ona teža i duža, to je nešto drugo.

Ja ne bih rekla. Čini mi se da je tranzicija većini evropskih zemalja koje su prolazile kroz nju najviše donela jačanje konzervativnih ideologija, a od primera do primera možemo da vidimo šta se dešava sa privatizacijama, pravom na obrazovanje i školovanje, itd.

Znaš, meni je problem kad se reč tranzicija nekritički uzima, u smislu da se nikad ne imenuje da je to tranzicija od nečeg ka nečemu, i ne kaže se šta je to čemu se tačno stremi. I pošto se reč tranzicija uglavnom odnosi na postsocijalističke zemlje, onda mene mnogo plaši to čemu se na kraju stremi ;)
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378923#p2378923]olga_diktator napisao:[/url]

A ovo za to da su se četiri godine ponašali kao patrijarhalna žena koja velikom gazdi ne sme ništa da zucne - istina živa. Plus im ne smeta rehabilitacija Draže. I super mi je što sad kukaju da nisu prešli cenzus u Beogradu i kukaju na bele listiće i kao skoro pa da prete apokalipsom, a da se ni u jednom trenutku ne zapitaju zbog čega bi glas njima bio bogom dan, i da pripomisle da su možda pogubili glasove zato što su prosto vodili lošu politiku.
oni zapravo nisu vodili NIKAKVU politiku,pošto je loša politika ipak nagrađena-vodili su samo loš marketing i to je to...
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378890#p2378890]Simor napisao:[/url] Moj problem sa Koraćem jeste što se on ponaša kao da nije deo koalicije "Preokret" koja je na ovim izborima ponudila kontinuitet sa politikom koju on kritikuje. I ne samo da je nudila kontinuitet u predizbornom periodu, nego taj kontinuitet nudi i u ovom postizbornom periodu. Uveren sam da "put radikalnih reformi" (doduše, "radikalne reforme" nisu definisane, pa ostaje nejasno da li SDU podržava neoliberalne reforme LDP-a ili je Korać više na liniji promena kakvim ih vidi, na primer, Oland) nije moguće ostvariti u koaliciji sa SPS i Tadićevom i Đilasovom verzijom DS.

Da bi radikalne reforme postale moguće potreban je najpre diskontinuitet sa Tadićevim samovlašćem, a ne pravljenje kontinuiteta koji se onda krsti nekakvom "istinom" i nekakvim "preokretom".
valjda ne mislish da bi Korac trebao da predje u tomavuchicev tabor kako bi "prekinuo kontinuitet" koji mu spochitavash.......
Korisnikov avatar
By Vel boy
dozvolite,

problem s progresivnijim snagama u Srbiji je ovaj: tipichna rascepkanost i liderska sujetna uobrazenost vecine onih koje ih vode. umesto da se radi na povezivanju dobrih delova snaga iz koalicije oko DS-a s dobrim delovima snaga koalicije Preokret i obratno, istichu se netrpeljivosti, kontraproduktivno ponashanje.

LSV smatram da bi mogla biti i jeste dobra poveznica u progresivnom delu politichke scene u Srbiji, kao i SDU. ove dve stranke bi se trebale pa i morale spojiti i stvoriti jednu tj. Socijaldemokratsku Stranku Srbije, tako bi dosta dobre ideje LSV-a preshle s mikropolja AP Vojvodine na celu Srbiju a SDU bi spajanjem s LSV-om samo ojachao i obogatio socijaldemokratiju u celoj Srbiji.
Takodje, ova fuzija bi morala da insistira prema DS-u na povratku istinskih Djindjicevih vrednosti i kritichkijem stavu prema SPS-u (koji ochito se nije dovoljno poboljshao chim je josh uvek spojen s palmom), prema LDP-u na totalnom izbacivanju katalaksije, divljeg "liberalnog" laissez-faire kapitalizma.

to su najbitnije stvari za uraditi da bi se ojachao progresivniji deo srpske politichke scene.
By Simor
@Ulix, olga & deran

Ja se unapred radujem koaliciji DS-SPS-LDP. To će da bude smehotresno. Da vidimo usklađivanje LDP-ove spoljne politike i politike Jeremića Vuka, ljubavi LDP-a prema MMF-u i tobožnjeg protivljenja istom od strane SPS-a, sujete Čedomira Jovanovića, Borisa Tadića i Ivice Dačića i sl.

Još ako Tomislav Nikolić postane predsednik*, da nam se lepo svi istovremeno izređaju na vlasti, da demonstriraju svoju nesposobnost bez zadrške i možda je to prilika da se konačno iskristališe nekakva alternativa (bilo u vidu neke frakcije unutar postojećih partija ili kao neka nova politička partija).

* što ja, ne moram ni da napominjem, priželjkujem te vas srdačno pozivam da iskoristite svoje građansko pravo u drugom krugu predsedničkih izbora ;)
(posebna napomena za olgu: nikako tzv. beli glas, između ostalog da ne bi ljutili Dragana Đilasa!)
Korisnikov avatar
By deran
spuštam na lokal:

ne znam kako će se raspetljati stvari u kikindi,pošto ldp nema nijedan mandat:

sns-12
ds-11
sps-6
lsv-6
svm-2
dss-2

ima 39 odbornika...

hm...
By Ulix
@Simor

Biće ovo sjajna vlada. :giggle:

LDP, koji nema tako dobar rezultat pa samim tim ni ucenjivačku moć, tražiće ministarstvo spoljnih poslova. Taj resor namerava da preuzme Čedomir Jovanović kako bi sproveo svoju politiku saradnje sa susedima i evropske integracije.

http://www.b92.net/info/izbori2012/vest ... _id=607578" target="_blank

:giggle:
Korisnikov avatar
By smaug
Izvin'te sto vam se mesam u drzavu :) ali Cedomir Jovanovic i ministarstvo spoljnih poslova??
A dva najozbiljnija kandidata za premijera Dacic i Djilas?

Ovo je neka sala, komika? Ovo nije istina?
Ne, stvarno?
Korisnikov avatar
By Blady
Koji sam kurac dosla na ovu temu samo da se iznerviram :pljuje:
Pitam se samo dokle cemo toviti ovu stoku...?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379140#p2379140]smaug napisao:[/url]Izvin'te sto vam se mesam u drzavu :) ali Cedomir Jovanovic i ministarstvo spoljnih poslova??

Ne, stvarno?
Djilas je rekao da nece biti premijer i da ostaje gradonacelnik Beograda jer eto, ima puno posla u Beogradu koji bas on mora da obavi. Al zivi bili pa videli, za cetiri godine on ce biti kandidat za predsednika Srbije. Ako se u medjuvremenu ne odmetne i napravi svoju frakciju sa Elezovicevom podrskom iz Vojvodine. Veoma mi je interesantno da se u ovoj kampanji dsa Djilas vrlo retko vidjao na konvencijama.
A Ivica je vec ubedjen da je premijer.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379316#p2379316]Wilhelmina napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379140#p2379140]smaug napisao:[/url]Izvin'te sto vam se mesam u drzavu :) ali Cedomir Jovanovic i ministarstvo spoljnih poslova??

Ne, stvarno?
Djilas je rekao da nece biti premijer i da ostaje gradonacelnik Beograda jer eto, ima puno posla u Beogradu koji bas on mora da obavi. Al zivi bili pa videli, za cetiri godine on ce biti kandidat za predsednika Srbije. Ako se u medjuvremenu ne odmetne i napravi svoju frakciju sa Elezovicevom podrskom iz Vojvodine. Veoma mi je interesantno da se u ovoj kampanji dsa Djilas vrlo retko vidjao na konvencijama.
A Ivica je vec ubedjen da je premijer.
Citam, citam..
Milsim da je euforija i seirenje kad je Dacic u pitanju malo utihla.
Evo sad vec peva malo drugaciju pesmu od one 'mozda se ne zna ali se zna'. Valjda je i njemu doslo iz dupeta u glavu da je mnooogo bolje i od vece personalno-partijske koristi biti glavni pandur od glavnog odgovornog za vadjenje zemlje iz govana.

Ako se Djilas odmetne zivo me znaima kako ce mu se zvati stranka.

No vidju ovo:
http://www.b92.net/info/izbori2012/vest ... _id=608039" target="_blank

A ovo sa ministrima i ostatkom racuna je sve on hold dok se ne zavrsi druga runda.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!