Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Kome sutra dajete glas?

Izbor za bolji zivot - Boris Tadic
4
6%
Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Seselj
1
1%
Ujedinjeni regioni Srbije - Mladjan Dinkic
Nema glasova
0%
Preokret - Cedomir Jovanovic
16
24%
Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolic
8
12%
Demokratska stranka Srbije - Vojislav Kostunica
Nema glasova
0%
Ivica Dacic - SPS-PUPS-JS
4
6%
Dveri za zivot Srbije
4
6%
Savez vojvodjanskih Madjara - Istvan Pastor
Nema glasova
0%
Reformistička stranka - Prof. dr Milan Visnjic
Nema glasova
0%
Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin
Nema glasova
0%
Pokret radnika i seljaka
Nema glasova
0%
Socijaldemokratski savez - Nebojsa Lekovic
1
1%
SVE ZAJEDNO: BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić
Nema glasova
0%
Koalicija albanaca presevske doline
Nema glasova
0%
Crnogorska partija - Nenad Stevovic
Nema glasova
0%
Komunisticka partija - Josip Broz
Nema glasova
0%
Nijedan od ponudjenih odgovora - NOPO
2
3%
Ubacicu prazan listic
6
9%
Necu izaci na izbore
21
31%
@glasnik
nisi me razumeo
ne smeta meni sto si glasao, tvoje pravo.
poenta MI je. moraju biti ne pro, nego da podrzavaju human rights u paketu.
21 vek smo. dosta se vadimo na to, moramo poceti od negde. kako majku mu, trebaju im sto godina za manjinska prava, a za sve dr. jure ka evropi.
ja sam lezbejka, ali i antimilitarna feministkinja, romkinja, antifasistkinja i jos hiljadu stvari.
ne mogu da glasam za fasiste koji su pro gej.
By Glasnik
:sigh:
Razumem. I ne bih za večeras da nastvaljam više razmenu mišljenja iako bih voleo. :) Kasno je...

And just for the record - nije Ivica prvi odgovorio na upitnik GSA već Balint Pastor iz SVM-a. ;)
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Aj sad ovako. Meni je muka, ali stvarno mi je muka od proračuna, naklapanja, kalkulisanja, kompromisa, sa tim - e ako smo gej svet će da nam se sruši ako sile Mordora pobede. I muka mi je i od ovog paničnog moralisanja koje traje celo veče na društvenim mrežama oko navodne jalovosti belih listića. A najviše mi je muka od ubeđenja da svako, ali svako od nas mora biti uvučen u ovu prljavu parlamentarno-demokratsku igru da mora da se opredeli za jednu stranku jer je to kao društveno odgovorno, muka mi je od racionalizovanja afekata.

Ako je meni ovaj politički sistem, ova politička ponuda, sveukupno gadna, ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem, i zaista užasno smara to moralisanje o uzimanju stvari u svoje ruke, građanskoj odgovornosti u stilu Đilasovog "glasaj ili ćuti". I užasno smara i vređa ovaj snishodljivi ton lgbtjevaca koji se na rezultatima ovih izbora nadaju mrvicama nekakvih prava koje će im te navodno progej partije u parlamentu dati. U kurac, nikada u ovoj državi mi nećemo dobiti ta prava dok ne postanemo dovoljno glasni, i sposobni da javno govorimo o svom gej identitetu, i osetljivi i za prava drugih ljudi koji su u istom marginalnom sosu ko i mi. I zato ja kao žena lezbejka neću da tražim svoja prava tako što ću ko davljenik za slamku da se hvatam za prvu partiju koja mi ponudi neke mrvice, i izignorišem sve ostale gadosti koje ta partija radi, pa bilo da je u pitanju LDP ili SPS ili DS, svejedno.

Mi treba da se naoružamo, ili emigriramo, ili da ostanemo i ćutimo i da nas pojede ormar. E toliko.
Korisnikov avatar
By starsailor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378467#p2378467]olga_diktator napisao:[/url]Aj sad ovako. Meni je muka, ali stvarno mi je muka od proračuna, naklapanja, kalkulisanja, kompromisa, sa tim - e ako smo gej svet će da nam se sruši ako sile Mordora pobede. I muka mi je i od ovog paničnog moralisanja koje traje celo veče na društvenim mrežama oko navodne jalovosti belih listića. A najviše mi je muka od ubeđenja da svako, ali svako od nas mora biti uvučen u ovu prljavu parlamentarno-demokratsku igru da mora da se opredeli za jednu stranku jer je to kao društveno odgovorno, muka mi je od racionalizovanja afekata.

Ako je meni ovaj politički sistem, ova politička ponuda, sveukupno gadna, ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem, i zaista užasno smara to moralisanje o uzimanju stvari u svoje ruke, građanskoj odgovornosti u stilu Đilasovog "glasaj ili ćuti". I užasno smara i vređa ovaj snishodljivi ton lgbtjevaca koji se na rezultatima ovih izbora nadaju mrvicama nekakvih prava koje će im te navodno progej partije u parlamentu dati. U kurac, nikada u ovoj državi mi nećemo dobiti ta prava dok ne postanemo dovoljno glasni, i sposobni da javno govorimo o svom gej identitetu, i osetljivi i za prava drugih ljudi koji su u istom marginalnom sosu ko i mi. I zato ja kao žena lezbejka neću da tražim svoja prava tako što ću ko davljenik za slamku da se hvatam za prvu partiju koja mi ponudi neke mrvice, i izignorišem sve ostale gadosti koje ta partija radi, pa bilo da je u pitanju LDP ili SPS ili DS, svejedno.

Mi treba da se naoružamo, ili emigriramo, ili da ostanemo i ćutimo i da nas pojede ormar. E toliko.

samo ovo :hail: x 100000
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378466#p2378466]Glasnik napisao:[/url]:sigh:
Razumem. I ne bih za večeras da nastvaljam više razmenu mišljenja iako bih voleo. :) Kasno je...

And just for the record - nije Ivica prvi odgovorio na upitnik GSA već Balint Pastor iz SVM-a. ;)
izvinjavam se na nepreciznosti, prvi predsednicki kandidat. to je ocigledno toliko bilo vazno da je po tviteru pisalo PRVI. i kao sto rekoh nikog nije bilo briga za sadrzaj.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378467#p2378467]olga_diktator napisao:[/url]Aj sad ovako. Meni je muka, ali stvarno mi je muka od proračuna, naklapanja, kalkulisanja, kompromisa...
Baš tako. I zato sam bio u velikim mukama pred izbore: na neki način mi je bilo bezveze da budem beli listić zato što ja zaista verujem u tu priču građanskoj dužnosti, o odgovornosti (itd.), ali naprosto nisam imao za koga da glasam. Činilo mi se da je svaki izbor isti ćorsokak. Zastrašujuće mi je jasna bila Simorova logika da glasa za SNS, ali sam bio uveren da će mi se ruka osušiti ako zaokružim to ime. Na kraju sam odlučio da neću da budem beli listić, da neću da glasam za LDP, LSV, DS ili bilo koga drugog. Jednostavno nisam izašao na izbore jer nisam hteo da se igram ovakve igre. Između biranja manjeg zla, kao što sam obično do sada radio (s tim što sada i ne znam šta je manje zlo), izabrao sam dopustim da me zlo zadesi, bilo manje, bilo veće. Sve mi ja lakše da se ne trudim da razmišljam o tome da se ovo društvo uopšte može poboljšati i promeniti. Možda je ovo najbolje što je moguće - homofobično, korumpirano, glupo. U tom slučaju, moje razmišljanje treba da bude usmereno ka traženju nečeg boljeg, na nekom drugom mestu.
Korisnikov avatar
By Blady
^ :up: I ja ovako kao Ulix.
Hocu, ali nemam za koga.

@olga :up:
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378571#p2378571]Blady napisao:[/url]^ :up: I ja ovako kao Ulix.
Hocu, ali nemam za koga.

Lepoto, Ulix nije jedini. Niko iz moje porodice nije glasao.
Ne zato sto nismo zeleli, nego nismo imali za koga, a bili smo protiv svih.
Sto je najludje, uopste se ne kajemo.
Jedino ce nam se obiti o glavu sto su nam iste njuske u fotelji 20 godina.
A olga je rekla srceparajucu istinu.
Ova zemlja je drzava SAMO NA PAPIRU.
Korisnikov avatar
By mirth
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378467#p2378467]olga_diktator napisao:[/url]Aj sad ovako. Meni je muka, ali stvarno mi je muka od proračuna, naklapanja, kalkulisanja, kompromisa, sa tim - e ako smo gej svet će da nam se sruši ako sile Mordora pobede. I muka mi je i od ovog paničnog moralisanja koje traje celo veče na društvenim mrežama oko navodne jalovosti belih listića. A najviše mi je muka od ubeđenja da svako, ali svako od nas mora biti uvučen u ovu prljavu parlamentarno-demokratsku igru da mora da se opredeli za jednu stranku jer je to kao društveno odgovorno, muka mi je od racionalizovanja afekata.

Ja sam dosla da zalepim neku polupsovku sa ovom sustinom, ali olga vec elaborirala, hvala joj.

Elem, imam samo da dodam da glasala, ne glasala, ponistavala ili birala, sve dok sam deo sistema i sve dok placam poreze, imam SVAKO pravo i da kritikujem i da je i pljujem i psujem koliko hocu. Jer SVAKU tu vladu JA PLACAM, bez obzira na to sta sam radila na dan izbora.
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378440#p2378440]Glasnik napisao:[/url]

Jednostavno NE MOGU da sedim i ubeđujem sebe kako baš ja znam šta ovoj zemlji treba i kako su svi ostali glupi i nastaviti trabunjanje (ili šaranje svih listića) uz ideju da time činim nešto korisno.

Mogao bih sad ovde da citiram i Platona s ''Oni koji su previše pametni da bi se angažovali u politici bivaju kažnjeni vladavinom glupih" jer mislim da ovo stoji. Uz to sam nepopravljivo svestan činjenice da se prosečni glasač desnice mnogo lakše odvuče do glasačke kutije i zaokruži tamo neki broj dok je levica razmaženija u tom pogledu, i ne želim da dopustim tamo nekom polupismenom idiotu, kome je Šešelj carina nad carinama, da nadglasa Srbiju koju ja želim da vidim!

NITI JEDNA partija, ovakva kakva je, nije 100% moj izbor. U svakoj mogu da nađem zamerku, ali me to ne sprečava da izađem i dam glas najbližoj mogućoj opciji svom viđenju Srbije.

A plus, ako je moj glas doprineo tome da neke (makar i fiktivno) pro-gej stranke ojačaju dovoljno da mogu da sastave Vladu, a neke druge (tipa Dveri ili Radikali) ne uspeju da pređu cenzus, kao što je izgledno da će se desiti ( :up: ) ja sam zadovoljan svojim izborom.

Nije savršeno. Biće opravdanih zamerki.
Ali smatram da ne bih imao moralni osnov da IŠTA u budućnosti ove novoformirane Vlade/Skupštine kritikujem ili zahtevam da sam na dan izbora odlučio da preko papira napišem ''Obesite se svi redom'' ili tako nešto.
:up:
Korisnikov avatar
By svejedno
more kakvi moralni osnovi?

..

prvo - ja nikada nisam tvrdio da sam nesto moralan covek.
stoga - i ako nemam 'moralnu osnovu' - kritikovacu. ako mi padne na pamet.

..

drugo - koja je pa to idiotarija 'nemas pravo da kritikujes ako nisi glasao'?

alo pa glasao sam prosli put - pa opet nisam imao pravo da kritikujem.

mislim imao sam ja pravo, al niko me nije slusao. tak da mu se svede na isto - imao 'moralni osnov', nemao ga, glasao ili ne - nemas pravo da kritikujes, odn kritika nece biti chuta pa mozes imas 1000 'moralnih osnova'.
zato ljudi i nisu glasali u tolikom broju, jel.

..

i trece i najbitnije - olgin post. zaista bi ljudi trebalo da nauce sta je demokratija i da:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378467#p2378467]olga_diktator napisao:[/url]

Ako je meni ovaj politički sistem, ova politička ponuda, sveukupno gadna, ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem.

..

e tako. malo i ja da izbacim.

...

'moralni osnov'. u zemlji srbiji.
sa dacicem, dojucerasnjum ministrom policije u zagrljaju sa okorelim kriminalcicem sa 12 prijava.

u gotta be fuckin' kidding me.

...

moralni osnov. :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378592#p2378592]mirth napisao:[/url]

Ja sam dosla da zalepim neku polupsovku sa ovom sustinom, ali olga vec elaborirala, hvala joj.

Elem, imam samo da dodam da glasala, ne glasala, ponistavala ili birala, sve dok sam deo sistema i sve dok placam poreze, imam SVAKO pravo i da kritikujem i da je i pljujem i psujem koliko hocu. Jer SVAKU tu vladu JA PLACAM, bez obzira na to sta sam radila na dan izbora.
Apsolutno.
I ne-glasanje je izrazavanje stava. Kao sto one lelemude u skupstini mogu da budu UZDRZANI, mogu i glasaci.

Nego, sad videh da ce ono narandzansto tajkunsko govno da zasedne josh 4 godine u Beogradu. Mozda i uspe da sagradi onaj svoj tramvaj s pocetka XX veka, kad zavrsi s raseljenjem "nepozeljnih elemenata" po gradu.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378440#p2378440]Glasnik napisao:

Ne mislim da će Srbiju da strefi kometa ukoliko najgora moguća opcija dođe na vlast, ali mislim da će svakako otežati razvoj zemlje u budućnosti.

Jednostavno NE MOGU da sedim i ubeđujem sebe kako baš ja znam šta ovoj zemlji treba i kako su svi ostali glupi i nastaviti trabunjanje (ili šaranje svih listića) uz ideju da time činim nešto korisno.

Mogao bih sad ovde da citiram i Platona s ''Oni koji su previše pametni da bi se angažovali u politici bivaju kažnjeni vladavinom glupih" jer mislim da ovo stoji. Uz to sam nepopravljivo svestan činjenice da se prosečni glasač desnice mnogo lakše odvuče do glasačke kutije i zaokruži tamo neki broj dok je levica razmaženija u tom pogledu, i ne želim da dopustim tamo nekom polupismenom idiotu, kome je Šešelj carina nad carinama, da nadglasa Srbiju koju ja želim da vidim!

NITI JEDNA partija, ovakva kakva je, nije 100% moj izbor. U svakoj mogu da nađem zamerku, ali me to ne sprečava da izađem i dam glas najbližoj mogućoj opciji svom viđenju Srbije.

A plus, ako je moj glas doprineo tome da neke (makar i fiktivno) pro-gej stranke ojačaju dovoljno da mogu da sastave Vladu, a neke druge (tipa Dveri ili Radikali) ne uspeju da pređu cenzus, kao što je izgledno da će se desiti ( :up: ) ja sam zadovoljan svojim izborom.

Nije savršeno. Biće opravdanih zamerki.
Ali smatram da ne bih imao moralni osnov da IŠTA u budućnosti ove novoformirane Vlade/Skupštine kritikujem ili zahtevam da sam na dan izbora odlučio da preko papira napišem ''Obesite se svi redom'' ili tako nešto.
:down:

A zasto je tako - objasnile su olga_diktator, starsailor, bas bleu i mirth.
Edit: i svejedno i unic0rn. :)
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378576#p2378576]Mali-Princ19 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378571#p2378571]Blady napisao:[/url]^ :up: I ja ovako kao Ulix.
Hocu, ali nemam za koga.

Lepoto, Ulix nije jedini. Niko iz moje porodice nije glasao.
Ne zato sto nismo zeleli, nego nismo imali za koga, a bili smo protiv svih.
Sto je najludje, uopste se ne kajemo.
Jedino ce nam se obiti o glavu sto su nam iste njuske u fotelji 20 godina.
A olga je rekla srceparajucu istinu.
Ova zemlja je drzava SAMO NA PAPIRU.
Ma ni ne mislim da je jedini.
Dosta njih nije izaslo na izbore, jer su se jebeno SMORILI.
By Glasnik
Pa dobro, pošto vidim da se narod odredio prema onome što sam sinoć izneo kao svoj stav, ja zaista ne vidim šta ikoga sprečava da se bori na način na koji je to olga napisala?

Izvol'te, naoružavanje.

I ovo kažem bez trunke sarkazma ili podsmehivanja već najozbiljnije.

Ja sigurno neću tome da se suprotstavljam jer verujem da i takav vid borbe za bolje sutra može imati efekta.

:)
Korisnikov avatar
By smaug
Mda.
Primetio si da to nije jedino sto je olga napisala?
By Glasnik
Primetio, al ne da mi se da seciram deo po deo. -.-

Ovo mi je bilo ključno, pa sam to i izdvojio.
Korisnikov avatar
By smaug
Onda, na zalost, nista nisi shvatio.
By Glasnik
Could be.

Nisam tvrdio da sam najpametniji niti da je moje jedino ispravno. ;)
Korisnikov avatar
By smaug
To nisi ni mogao sve i da si hteo :wink:

(no evo ja verujem u tebe vise no sto ti verujes u sebe pa verujem da tacno znas o cemu se radi. self-pity isn't cool :wink: )
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378615#p2378615]smaug napisao:[/url]Mda.
Primetio si da to nije jedino sto je olga napisala?
Kolko ja vidim, Olga je rekla da imamo 3 opcije: 1. borimo se
2. emigriramo
3. trulimo u ormaru

Ja stvarno ne znam sta vi ocekujete? Da sutra ujutru svi odjednom postanu liberalni i osetljivi za lgbt prava i prava ostalih manjina dok svi pasivno sedimo i kenjkamo? Promena je spora, mukotrpna, i zahteva mnogo zrtve i usputnih kompromisa. Ako budete cekali idealnu stranku koja ce se savrseno uklapati u sve vase zamisli i ideje, necete je nikada docekati. Ako vec ne zelite da podrzite ikoga, onda uzmite stvar u svoje ruke... uradite nesto... pokrenite se. Samo nemojte da sedite i kenjate.
Korisnikov avatar
By smaug
Mda.
A iznad svega toga je navela i nekoliko najbitnijih. Opcija.

Mada priznajem da je zakukuljila zamumuljila zadevetila zadesetila i u suvisle recenice bez opstih mesta i floskula uvila sve to.
Korisnikov avatar
By Mage
Nope, rekla je da moramo da se borimo za svoja prava i postanemo svesni i drugih ugrozenih manjina ukoliko ne zelimo da trulimo u ormanu ceo zivot. I ja se slazem sa time. Medjutim, to sigurno nece postici predavanjem praznog listica. Ako vec nece da glasa, neka se pridruzi aktivistima, osnuje svoju partiju koja ce biti bas po "njenoj meri", izadje na ulicu sa gay zastavom, ma bilo sta samo da nije prazno proseravanje.
Korisnikov avatar
By smaug
Oh yes she did.
Na primer:
''ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem''

To sto ti mislis da se predavanjem praznog/iscrtanog listica ili apstinencijom nista nece postici to je druga stvar.

A 'argument' 'ako vec nece da glasa onda neka se pridruzi aktivistima' jer je sve ostalo 'prazno proseravanje' sam jednom vec objasnila.

To je potpuno nakradna logika.

Procitaj npr sta je svejedno napisao. Ili mirth.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!