- 19 Jul 2007, 21:18
sa pasosem "trecerajhovske" madjarske putovalo se svuda po svetu... sa srbijanskim se nesto ne moze ni u Rumuniju vise...
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by svejednoOpusti se, iovako smo mi centar, a oni selo.
Mah.. o svemu se moze pricati..
Npr, zasto svi mogu da se odvoje a samo ja ne mogu, jer zivim u BGDu?
..
BG zeli van Srbije!
Muka nam je vas...pa, jbg.. Srbijanaca?
Albanaca? Madjara? Roma? ...I tako dalje..
...
LM, ocem napolje.
Al' nosim grad sa sobom.
Originally posted by SixtoEvo da ne bude uvek da se Sixto i ja ne slažemo, iako su nam ideološke pozicije prilično daleke. Dakle, slažem se - suština je promeniti karakter društva pa dakle i karakter ekonomije i živeti normalno, bez nacionalističkih ideologija u glavama, bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.
Ideologija i religija su zabava za sirotinju! Da mi pocnemo malo vise da radimo i zaradimo pa da se osecamo kao ljudi konacno, a ne kao gladni glasaci!
Originally posted by Simorja se zapravo plasim mogucnosti da ovo uospte nije moguce.
bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.
Originally posted by SimorA da bi ste ocuvali tu naivnu, k'o sa bombonjere, sliku mirne provincije, gde svako svakog zna i svako svakome veruje,Originally posted by SixtoEvo da ne bude uvek da se Sixto i ja ne slažemo, iako su nam ideološke pozicije prilično daleke. Dakle, slažem se - suština je promeniti karakter društva pa dakle i karakter ekonomije i živeti normalno, bez nacionalističkih ideologija u glavama, bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.
blabla
I na kraju ove diskusije, bar sa moje strane, samo da navedem reči Bojana Kostreša. Potpuno je nebitno što je on funkcioner LSV i da li neko "vari" tu partiju ili ne, mislim da je neke stvari jako lepo rekao:
"Vojvođani nisu nacija, niti treba da budu nacija, Vojvođanin je stanje duha, Vojvođanin je čovek koji živi na ovim prostorima, čovek koji prihvata različitost, koji živi u različitostima i koji različitosti svoje sredine prihvata kao najveću vrednost... Vojvođanin je čovek bilo koje vere ili nacije, bez obzira na poreklo, bez obzira na vreme kada je došao u Vojvodinu. Na žalost, mi imamo i ljude čiji preci žive vekovima ovde u Vojvodini, pa ne možemo da ih svrstamo u Vojvođane, kao što imamo i one koji su možda pre mesec ili dva, godinu ili dve, došli u Vojvodinu i postaju Vojvođani, po onoj definiciji o kojoj sam sada govorio."
I može ovo nekome da zvuči banalno ili frazerski, ali ja mislim da to jako puno objašnjava stvari i svakako nam ne trebaju rošavi Slobodani Antonići koji će po "Politikama" da izlažu svoje ljotićevske stavove glede Vojvodine (kao nedavno u svojoj "kolumni") i svega drugojačijeg i da određuju moje, Sixtovo, Marvinovo ili već čije iskustvo onoga koji živi u Vojvodini, od danas, od juče ili od prekjuče, potpuno nebitno.Mislis u onoj Politici u kojoj svoje kolumne imaju i Dragoljub Zarkovic, urednik Vremena, kao i Bosko Jaksic koji zagovara secesiju Kosova.
Bah, nadam se da nisam bio jako patetičan.![]()
Originally posted by SimorTi si bas opterecen. Na temi o filmu Prisila, kraljica pustinje sam rekao da je to kultni film, a ti mi odgovaras pominjuci Ljiljanu Smajlovic i njene siske!!! Pogledao sam tvoje postove, na prvoj strani gde je prikazano nekih tridesetak tvojih poslednjih postova, pola je upuceno meni i sve se vrti oko jednih te istih stvari.
Samo ti, Dudo, nas ostavi da se mi zlopatimo u slaninarskoj Vojvodini bez metropolisa, a vi vidite šta ćete i kako ćete sa likovima poput VValterke, pošto je to slika i prilika budućih mladih neduhovitih i bizarnih beogradskih intelektualaca (naravno, ovo "intelektualac" je potpuno uslovno; nema tu ni "i" od intelektualnosti), pa kada se urušenim Beogradom namnože klonovi Ljilja Smajlović, Dušana Reljića i Đorđa Vukadinovića nećete imati vremena da se brinete za "rasističnost" Vojvođana. Otići će metropolis (???) u kurac.
Originally posted by LoniNaravno. Dođoši iz navedenih područja su devedesetih ratovali protiv svog odraza u ogledalu, jer nisu imali drugih nacionalnosti oko sebe, pa stoga i nemaju svest o tolerisanju različitosti...
Naseljene izbeglice iz ruralnih područja Hercegovine, Bosne, Krajine, Korduna, Like ili Kosova, uglavnom nisu imale razvijenu svest o tolerisanju drugačijih.
Originally posted by Lonii na osnovu ovoga izvlačiš zaključak o "gravitiranju"?! to nema baš nikakve veze sa izlascima i noćnim provodom, već sa administracijom i ostalim pravnim pitanjima kao što je to neko već i napisao.
Pitaj Kivija i MR. Dee-ja, koji su odatle, koliko puta su bili na nekoj žurci u Novom Sadu, a koliko često izlaze u Beograd.
Originally posted by Sixtoi ne samo firme koje će doći, već i one koje sada postoje. skoro sve fabrke čiji su proizvodni pogoni negde po Srbiji imaju sedište u Beogradu gde plaćaju porez i doprinose gradskom budžetu.
Kolika kolicina novca se ubere od privrede koja posluje BG a koja u NS! Sta je potrebno da bi neki grad imao toliku expanziju! To ni jedan grad nikad nece imati! Nece doci Nokia u Ns vec u BG! Sva glavna desavanja, infrastruktura i poslovni ambijent je tamo!
Originally posted by AdagioA ko ce da glasa za nezavisnost? Pa Novi Sad je prvi grad kojegt su radikali osvojili od uvodjenja vishestranachjau Srbiji. Plus kad se pogledaju rezultati poslednjih izbora lakse bi se ukinula bilo kakva autonomija nego sto bi se izvelo to nazovi odvajanje. Ja znam da bi neki ovde voleli rec "Srbija" da vide jos jedino na nekoj krstachi pokojnih zemalja, ali to je vec njihov problem. 'Fala kurcu pa takvih bolesnika nema mnogo.
Da li posle Kosova dolazi Vojvodina?
Mozda vam izgleda nezamislivo da uopste i pomislite na to ali to je veoma izvesno. Uskoro ce se dosta misliti i pricati o Vojvodini kao samostalnoj. Jedino sto verujem da ce nezavisnost biti izvojevana mirnim putem. Referendumom.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!