Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By fencysmurf
sa pasosem "trecerajhovske" madjarske putovalo se svuda po svetu... sa srbijanskim se nesto ne moze ni u Rumuniju vise...
Korisnikov avatar
By Marvin
A ni u tu mnogopominjanu Mađarsku...
Evo zvao danas.
Između ostalog traže i prosek primanja roditelja mi. Mislim čuj! Pa to mi ni za šengene tražili nisu.
Korisnikov avatar
By Peca
Ma narod nece nezavisnost ali tu se narod ne pita, to ce da reziraju Amerika i Evropa kao i sve drugo sto se dogadja na ovoj planeti. Ako su oni to isplanirali oni ce to ostvariti "bilo ovako ili onako", kao sto je danas izijavila Americka Drzavna Sekretarka za kosovo, sta je stim mislila ona i Bus znaju?
Ja verujem, nazalost, da ce oni i oko Vojvodine da odrede neki novi status ili sta vec? Ma oni su gori od :osama:
By Sixto
A da se vi manete malo nezavisnosti!

Ideologija i religija su zabava za sirotinju! Da mi pocnemo malo vise da radimo i zaradimo pa da se osecamo kao ljudi konacno, a ne kao gladni glasaci! Da pocnemo da gledamo svako svoju sudbinu i cinimo da se osecamo bolje, da mozemo vise i skrenemo mozak sa Banovine na KonTikjevu brosuru za prekookeanska putovanja mimo odmora i kataoge agencija za nekretnine!
Korisnikov avatar
By svejedno
Mah.. o svemu se moze pricati..

Npr, zasto svi mogu da se odvoje a samo ja ne mogu, jer zivim u BGDu?

..

BG zeli van Srbije!

Muka nam je vas...pa, jbg.. Srbijanaca?

Albanaca? Madjara? Roma? ...I tako dalje..
...

LM, ocem napolje.

Al' nosim grad sa sobom.
By Sixto
AAAAAAAA
tu je caka!
:smeh:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
teleportuj beograd u svemir. mozda ce to pomoci?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
ili! okruziti ga bodljikavom zicom i uvesti pasoshe. :eureka:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by svejedno
Mah.. o svemu se moze pricati..

Npr, zasto svi mogu da se odvoje a samo ja ne mogu, jer zivim u BGDu?

..

BG zeli van Srbije!

Muka nam je vas...pa, jbg.. Srbijanaca?

Albanaca? Madjara? Roma? ...I tako dalje..
...

LM, ocem napolje.

Al' nosim grad sa sobom.
Opusti se, iovako smo mi centar, a oni selo.

Jedino bi bilo dobro da im naplacujemo skolovanje...
Korisnikov avatar
By svejedno
U tome je trik.

Trik je u triku, k'o & allways.

Trik je u centru.

..

Svi mogu da se otcepe od mene, ja ne mogu ni od koga, ma koliko zeleo...& koliko bi mi prijatnije bilo.
..

Cje da naplacujemo to skolovanje ;)

(nisam ja toliko zao, to je uticaj sredine..ja sam, prosto, zrtva... I blame the society :evil: )
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Sta nas boli kurac, nek' se cepaju do mile volje...

Mi njima ponudimo 50% popusta za skolarine na Poljoprivredi, a oni nama daju psenicu i mleka. I svi srecni i zadovoljni.
By Simor
Originally posted by Sixto
Ideologija i religija su zabava za sirotinju! Da mi pocnemo malo vise da radimo i zaradimo pa da se osecamo kao ljudi konacno, a ne kao gladni glasaci!
Evo da ne bude uvek da se Sixto i ja ne slažemo, iako su nam ideološke pozicije prilično daleke. Dakle, slažem se - suština je promeniti karakter društva pa dakle i karakter ekonomije i živeti normalno, bez nacionalističkih ideologija u glavama, bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.

I na kraju ove diskusije, bar sa moje strane, samo da navedem reči Bojana Kostreša. Potpuno je nebitno što je on funkcioner LSV i da li neko "vari" tu partiju ili ne, mislim da je neke stvari jako lepo rekao:

"Vojvođani nisu nacija, niti treba da budu nacija, Vojvođanin je stanje duha, Vojvođanin je čovek koji živi na ovim prostorima, čovek koji prihvata različitost, koji živi u različitostima i koji različitosti svoje sredine prihvata kao najveću vrednost... Vojvođanin je čovek bilo koje vere ili nacije, bez obzira na poreklo, bez obzira na vreme kada je došao u Vojvodinu. Na žalost, mi imamo i ljude čiji preci žive vekovima ovde u Vojvodini, pa ne možemo da ih svrstamo u Vojvođane, kao što imamo i one koji su možda pre mesec ili dva, godinu ili dve, došli u Vojvodinu i postaju Vojvođani, po onoj definiciji o kojoj sam sada govorio."

I može ovo nekome da zvuči banalno ili frazerski, ali ja mislim da to jako puno objašnjava stvari i svakako nam ne trebaju rošavi Slobodani Antonići koji će po "Politikama" da izlažu svoje ljotićevske stavove glede Vojvodine (kao nedavno u svojoj "kolumni") i svega drugojačijeg i da određuju moje, Sixtovo, Marvinovo ili već čije iskustvo onoga koji živi u Vojvodini, od danas, od juče ili od prekjuče, potpuno nebitno.

Bah, nadam se da nisam bio jako patetičan. :lizalica:
By Sixto
Mali Ontopic:

Hehehehe, Institut za kukuruz i strna zita na Rimskim Sancevima samo moze da vam predlozi doedukaciju celokupnog strucnog personala sa faxa u Zemunu tako da bi mogli da pricamo o skolarinama za BGD studente! :lol:

I da se vratimo na Off: Koji ce vam kurac otcepljenje, svakako svaki od vas ima neku bivsu ili buducu ljubav iz NS! ;)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Simor
bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.
ja se zapravo plasim mogucnosti da ovo uospte nije moguce.
Korisnikov avatar
By svejedno
Eto reeeseeenja..
...

Ma.. svet ide u qrac..davno resih da ga ne pratim u taj qrac. Nosim ja Beograd u Picq materinu.. ;)
..

LM, malo ozbiljnija nota.. A i da srusimo to bratstvo & jedinstvo, ne valja to tako ;)

I ja se slazem sa Sixtom...no to veze nema sa temom - direktno.

Ima veze sa svime.
..

LM, Lucky, Marlboro..

Skoro cuh vic.. (sad, ne bih nikoga da bredjam, ali vic mi se stvarno dojmio - a i ilustruje neku poentu, jebes ga...nisam trenutno bas politicki korektno naelektrisan)

''Koja je razlika izmedju beogradskog studenta koji je crnac & onog koji je Crnogorac?

???

Crnac se vrati u Afriku.''
Korisnikov avatar
By svejedno
Inace, (b l a g a digresija) sto se glasanja tice, koja je razlika izmedju 'Mozda' & Ne znam"?
Korisnikov avatar
By Loni
Simore, živiš u iluziji.

Da su građani Vojvodine zaista liberalni, tolerantni i kulturni,
a mi, južnoodsaveidunava-ši primitivni fašisti i ja bih se zalagao za odvajanje emancipovanog od nazadnog dela.

Činjenice govore drugačije.

Slika

VOJVODINA

Okrug SREM (S.Mitrovica) - 40 % za radikale
Okrug ZAPADNA BAČKA (Sombor) - 35 %
Okrug JUŽNA BAČKA (Novi Sad) - 34 %

OSTATAK SRBIJA

Okrug ZLATIBOR (Užice) - 20 % za radikale (duplo manje)
Okrug KOLUBARA (Valjevo) - 21 % za radikale.
itd.

Radikali su dobili vrlo malo i u POMORAVLJU (Jagodina), MORAVICI (Čačak),
ali tu birače ne pravdam jer su rasporedili glasove na radikale i Velju Ilića, odnosno DM Palmu.

POENTUS

Vojvodina nije kriva što država ne ulaže mnogo u nju, u njene kulturne sadržaje i što su izbeglice namerno slane onamo da bi Srbi postali velika većina, ali je činjenica da nije onakva kakva je bila.
Naseljene izbeglice iz ruralnih područja Hercegovine, Bosne, Krajine, Korduna, Like ili Kosova, uglavnom nisu imale razvijenu svest o tolerisanju drugačijih.
Time se nije pokvario samo prosek već i novi naraštaji.

Nevolja Vojvodine je i u tome što nema jak metropolis.
Novi Sad se razvija i raste ali nedovoljnom brzinom.
U maju, kad sam bio tamo videlo se da taj grad gubi trku sa Beogradom.
Zgrade su stare i malo se gradi, a kod nas na svakom kraju grada, a naročito na Novom Beogradu možeš da vidiš nove zgrade, nove tržne centre...

Metropolis u praksi podrazumeva i bogatiju kulturu. Više pozorišta, više kulturnih manifestacija i festivala.
Beograd je od Novog Sada veći 4 puta, a ta razlika nije mala, da bi NS uopšte mogao da parira.

BG (centralne opštine) - 1 200 000 stanovnika.
NS - 300 000

EXIT, Sterijin festival i Filmski festival Srbije jesu ponos Novog Sada,
kao i Palički filmski festival, ali oni traju isuviše kratko.
Što se kaže: - Ne ocenjuj Rio de Ženeiro na osnovu 4 dana karnevala, već gledaj da opstaneš u njemu.

Od te nezavisnosti nema ništa.
Da je Beograd mnogo dalji i da se nalazi tamo gde i Kragujevac, ideja o nezavisnosti bi bila mnogo prihvatljivija.
Ovako - kad je pola Srema i pola Banata usmereno na nas i to tako da često pričaju da bi bez Beograda mogli da se zakopaju, autonomašima ne ostaje mnogo nade da će ikad preći kritičnu masu.
Korisnikov avatar
By селпередејз
blabla
Evo da ne bude uvek da se Sixto i ja ne slažemo, iako su nam ideološke pozicije prilično daleke. Dakle, slažem se - suština je promeniti karakter društva pa dakle i karakter ekonomije i živeti normalno, bez nacionalističkih ideologija u glavama, bez ideologija koje neprestano prepoznaju Drugog i tog Drugog targetiraju kao opasnost. Za takvu paranoidnu i histeričnu svest ne postoji Pojedinac nego uvek i samo Kolektiv, koji je večito ugrožen od ovih i onih.

I na kraju ove diskusije, bar sa moje strane, samo da navedem reči Bojana Kostreša. Potpuno je nebitno što je on funkcioner LSV i da li neko "vari" tu partiju ili ne, mislim da je neke stvari jako lepo rekao:

"Vojvođani nisu nacija, niti treba da budu nacija, Vojvođanin je stanje duha, Vojvođanin je čovek koji živi na ovim prostorima, čovek koji prihvata različitost, koji živi u različitostima i koji različitosti svoje sredine prihvata kao najveću vrednost... Vojvođanin je čovek bilo koje vere ili nacije, bez obzira na poreklo, bez obzira na vreme kada je došao u Vojvodinu. Na žalost, mi imamo i ljude čiji preci žive vekovima ovde u Vojvodini, pa ne možemo da ih svrstamo u Vojvođane, kao što imamo i one koji su možda pre mesec ili dva, godinu ili dve, došli u Vojvodinu i postaju Vojvođani, po onoj definiciji o kojoj sam sada govorio."
A da bi ste ocuvali tu naivnu, k'o sa bombonjere, sliku mirne provincije, gde svako svakog zna i svako svakome veruje,
koja mozda nikada nije ni postojala - svako malo neko pod led,
svi koji tu sliku kvare moraju biti vraceni oklen su dosli, proterani, izbaceni, ili bar lobotomizirani, da ne kvare.
Jel' tako?

I može ovo nekome da zvuči banalno ili frazerski, ali ja mislim da to jako puno objašnjava stvari i svakako nam ne trebaju rošavi Slobodani Antonići koji će po "Politikama" da izlažu svoje ljotićevske stavove glede Vojvodine (kao nedavno u svojoj "kolumni") i svega drugojačijeg i da određuju moje, Sixtovo, Marvinovo ili već čije iskustvo onoga koji živi u Vojvodini, od danas, od juče ili od prekjuče, potpuno nebitno.

Bah, nadam se da nisam bio jako patetičan. :lizalica:
Mislis u onoj Politici u kojoj svoje kolumne imaju i Dragoljub Zarkovic, urednik Vremena, kao i Bosko Jaksic koji zagovara secesiju Kosova.
Ali to fasistima kao sto si ti nije dovoljno, sve mora da se uklapa u njihove nazore, svi moraju da dele jedno misljenje o tome sta je dobro i korisno, nema nijansi...
Samo ti, Dudo, nas ostavi da se mi zlopatimo u slaninarskoj Vojvodini bez metropolisa, a vi vidite šta ćete i kako ćete sa likovima poput VValterke, pošto je to slika i prilika budućih mladih neduhovitih i bizarnih beogradskih intelektualaca (naravno, ovo "intelektualac" je potpuno uslovno; nema tu ni "i" od intelektualnosti), pa kada se urušenim Beogradom namnože klonovi Ljilja Smajlović, Dušana Reljića i Đorđa Vukadinovića nećete imati vremena da se brinete za "rasističnost" Vojvođana. Otići će metropolis (???) u kurac.
Ti si bas opterecen. Na temi o filmu Prisila, kraljica pustinje sam rekao da je to kultni film, a ti mi odgovaras pominjuci Ljiljanu Smajlovic i njene siske!!! Pogledao sam tvoje postove, na prvoj strani gde je prikazano nekih tridesetak tvojih poslednjih postova, pola je upuceno meni i sve se vrti oko jednih te istih stvari.
Ja se tebe bojim.
By Sixto
Loni al si ga nalupeto bog te tvoj!

Poseti Novi Sad ponovo i svedi se u okvire u kojima se nalazi NS!
Kolika kolicina novca se ubere od privrede koja posluje BG a koja u NS! Sta je potrebno da bi neki grad imao toliku expanziju! To ni jedan grad nikad nece imati! Nece doci Nokia u Ns vec u BG! Sva glavna desavanja, infrastruktura i poslovni ambijent je tamo!
Uprkos tome novi sad raste iz dana u dan sa svojih 250.000!
I ako zelis normalnu polemiku a ne pickaranje sto je cest slucaj na ovom forumu koliko se da videti jeste da odbacis te predrasude o 'kanibalima' izbeglicama i pitomim vojvodjanskim lalosima sto 'sede ispod oraja pred kucom'! Tuce na nacionalnoj osnovi se i dan danas desavaju kao sto su se desavale i pre 20-30god npr u Knezevcu ili Djali medju madjarima i srbima u kojima ucestvuju iskljucivo stari mestani koji se gledaju ispod oka od kad su rodjeni! To sto mediji ne izvestavaju o tome ne znaci da se ne desava i da ne postoji! Svakodnevno!
Nije narod poteran ratom stoka, kanibali, ludaci, polupismeni, koljaci, ubice, lopovi... samo u tvojoj glavi mozda! Kad se otreses toga onda mozes da postujes ovde i da se tvoj post uzme za ozbiljno, ovo sto si otkucao si mogao slobodno da stavis u temu o Pisanje i muvanje u javnom WC!
Korisnikov avatar
By Pipin
Veličina Novog Sada sasvim je srazmerna Beogradu ako uzmemo u obzir teritoriju i broj žitelja (Vojvodina, oko 2 miliona ljudi) koji im gravitiraju.

Što se tiče tolerancije, mirnoće i takotoga, bilo je čarki kod nas i ranije. Samo što je komunizam takve trpao u bajbokanu, pa se to nije moglo ovako javno i ovako glasno. Doduše, tadašnje čarke se ni u snu ne mogu porediti sa ovim sranjem danas.
Nadalje, netačno je toleranciju i miran suživot uopšte posmatrati kao nešto tipično samo za Vojvodinu. Često ćete ovde čuti onu, kod nas nikad ranije nije ovako bilo, aludirajući na, do juče, miran i tolerantan suživot ovde. Na osnovu toga se Vojvođani razdvajaju od dođoša. A svi znamo da ni u ostalim delovima Jugoslavije, odakle su sadašnji dođoši došli, isto tako do juče nije bilo nacionalizma. I u Bosni se živelo isto ovako mirno kao i ovde dok nije počeo rat. U tome i jeste razlika - kod nas nije bilo rata.
Zadnji put su prekodrinski dođoši imali šovinističke ratove za vreme fašizma tamo (drugi svetski rat). Trebam li podsećati koliko su Vojvođani u to isto doba bili tolerantni? Trebam li podsećati na vojvođansku toleranciju odmah nakon oslobođenja? Čuli nekad za Bezdan? Za Sentu? Za, nedobog, Futog? Niste? U tom slučaju će vam sigurno vojvođanski Srbi delovati tolerantnije od dođoških.
Nisu vojvođani pali s marsa. I oni su se u identičnim situacijama ponašali isto ili slično. Stvar je samo u tome što sad naša Vojvodina nije bila u istoj situaciji kao Bosna ili Kosovo. Da je nas zahvatio međunacionalni rat ovde, zaista sumnjam da se kod nas ne bi našlo istih ludaka kao i tamo, koji bi poveli "svoje" na isti način kao i tamo.
Korisnikov avatar
By Pipin
Originally posted by Loni
Naseljene izbeglice iz ruralnih područja Hercegovine, Bosne, Krajine, Korduna, Like ili Kosova, uglavnom nisu imale razvijenu svest o tolerisanju drugačijih.
Naravno. Dođoši iz navedenih područja su devedesetih ratovali protiv svog odraza u ogledalu, jer nisu imali drugih nacionalnosti oko sebe, pa stoga i nemaju svest o tolerisanju različitosti... :roll:
Jebote, nekad ti misli podsećaju na Velju Ilića kad kaže da homoseksualcima ne treba legalizovati brakove, jer je u Srbiji natalitet ionako nizak.

Sa ostatkom posta se manje-više slažem. Ne dolaze vojvođanima radikali iz Beograda ili Šumadije, već odavde. Samim tim, odcepljenje Vojvodine ne bi puno toga rešilo. Samo bi mogli podivljati još više.
Korisnikov avatar
By Loni
Moraću da te demantujem.

1) Srbi, koji su se bunili u Hrvatskoj živeli su uglavnom u etnički čistim srpskim krajevima. (Delovi Banije, Korduna, Slavonije i Like)

Srbi, koji su živeli kao manjina u Zadru ili Zagrebu nisu bili deo ,,Krajišnika''. U samom startu bili su pomireni sa situacijom i nisu ni mogli i da hoće da se organizuju ,,ovaj deo moje ulice je srpski, onaj nije''.

Za razliku od njih u selima se tačno znalo koje je čije selo (samo na obodima bilo je mešanih sela i tu su se vodile borbe)

2) SKORO POLA VOJVODINE UOPŠTE NE GRAVITIRA NOVOM SADU

Ceo Južni Srem (Inđija bi bila neka granica između mesta, koja gravitiraju ka NS-u i onih, koji gravitiraju ka BG-u) okrenut je ka Beogradu. (Pazova, Pećinci, Kupinovo itd)

Kad je u pitanju Banat, još je gore po NS.
Ceo Južni Banat sa iole većim gradovima kao što je Pančevo gravitira Beogradu.

Pitaj Kivija i MR. Dee-ja, koji su odatle, koliko puta su bili na nekoj žurci u Novom Sadu, a koliko često izlaze u Beograd.

Neko će reći i da je samo Pančevo dovoljno, ali nije.
Jedna od definicija ,,grada'' je da mora biti i univerzitetski centar. Inače je samo ,,mesto'' ali ne i ozmiljan pravi grad u evropskoj smislu reči.
Univerzitetski gradovi u Srbiji su samo Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Niš.
(Subotica, Novi Pazar i Čačak imaju po 2-3 fakulteta što je premalo)

Pored Pančeva, Beogradu gravitiraju i banatske opštine: - Vršac, Kovin, Alibunar, Kovačica, Plandište i Opovo.
Tek od Zrenjanina pa nagore imaš kraj, kome je zaista centar Novi Sad.

Da je Beograd negde dole, kod Kragujevca bar, pristalica nezavisne Vojvodine bilo bi više, a i Novi Sad bi bio jači bez bliske konkurencije.
Sa Crnom Gorom bilo bi obratno da se naš metropolis nalazi tik do njihove granice. U tom slučaju CG se nikad ne bi otcepila.
Ali pošto to nije tako citiraću moju drugaricu iz Belegiša, koja kaže:
- VOJVOĐANKA SAM. PONOSIM SE TIME, ALI BEZ BEOGRADA BIH MOGLA SAMO DA SE ZAKOPAM.
Korisnikov avatar
By Pipin
Ma daj Loni, pa i u Vojvodini ima sela koja nisu etnički mešana. U Kanjiži ime preko 90% Mađara, Ada, Mol, Senta...itd su sve većinom mađarska mesta. I nisu baš sela kao u Lici. O selima takve veličine da i ne govorim. Kao što vidiš i kod nas se može znati koje je čije selo. Jel to onda znači da ni Mađari nisu naučili na različitosti? Glupost.
Pričaš kao da je još SR Hrvatska sela u kojima žive Srbi ograđivala bodljikavom žicom. Svi mi imamo internet i veoma lako možemo videti da su sva sela/gradići koji su bili centar okruga/županije u tim srpskim krajevima, uglavnom većinski hrvatski. Navodiš za primer sela na Kordunu, čiji je centar Karlovac. Na Baniji je to Sisak. U Podunavlju Vukovar i Osijek. Sve su to većinska hrvatska mesta. Oni su bili centri gde su se nalazile fabrike u koje su ti lokalni Srbi ujutro putovali na posao, u te gradove su deca putovala u školu, u tim mestima su vadili dokumenta... itd. Svi su oni na poslu svaki dan radili zajedno sa Hrvatima i ovi sa Srbima. Svako je dete u školi imalo nekog druge nacionalnosti, što đaka, što profesora. Ti pričaš kao da su ti srpski krajevi tamo veliki kao Sibir, pa Hrvate nisu ni viđali. Radi se o uskom, ali dugačkom pojasu iz kojeg je pak proterano oko 200.000 etničkih Hrvata. Uz sve to, može se govoriti o nenaviknutosti na druge nacije samo ako je tamo na tih dvesta hiljada Hrvata, živelo dva miliona Srba. A svi znamo da to nije istina.

Što se tiče Vojvodine, čisto sumnjam da se gravitacija nekog područja ka nekom gradu meri u žurkama i slobodnom vremenu. U tom slučaju bi Amsterdam gravitirao Tasosu.
Svi ti krajevi su administrativno u Vojvodini čiji je centar Novi Sad. Spuštena autonomija možda brani da o nekim vojvođanskim stvarima upravljamo iz Novog Sada, ali to onda uradimo iz Beograda :P No, to nije gravitiranje samo po sebi. Zapravo jeste, ali nekako na silu.
Vraćanjem autonomije bi se vratilo i to. A u pitanju je politika, kultura, ekonomija, školstvo...blabla. Praktično sve. Samim tim bi za celu teritoriju Vojvodine bio nadležan Novi Sad, uključujući i Pančevo koje je skoro prigradsko naselje Beogradu. A ljudi bi verovatno i dalje vikendom đuskali po Beogradu. To ne znači ništa.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ako Vojvodina bude nezavisna - ja se selim tamo... :putnik:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@Loni: "videlo se da gubi trku sa Beogradom"?!!! o čemu ti pričaš?

Novi Sad ne može biti metropolis ni da ga okreneš naopačke, jer je mali grad, a pre svega jer je Srbija mala država. što se kulture tiče, džaba mu i tri pozorišta i dva bioskopa koje ima, kada ljudi nemaju para za kartu. "bogatija kultura" u praksi podrazumeva velika primanja, tj. bogatu sredinu kako bi neko uopšte mogao i da uloži u tu kulturu.

dalje, porediš centralne beogradske opštine sa celom teritorijom grada Novog Sada. grad Novi Sad je više nego četiri puta manji od BG što se direktno odražava na gradski BDP, pa time i na razvoj grada.
Originally posted by Loni
Pitaj Kivija i MR. Dee-ja, koji su odatle, koliko puta su bili na nekoj žurci u Novom Sadu, a koliko često izlaze u Beograd.
i na osnovu ovoga izvlačiš zaključak o "gravitiranju"?! to nema baš nikakve veze sa izlascima i noćnim provodom, već sa administracijom i ostalim pravnim pitanjima kao što je to neko već i napisao.

inače, stanovništva "od Zrenjanina pa nagore" gravitira Subotici, ne Novom Sadu.
Kolika kolicina novca se ubere od privrede koja posluje BG a koja u NS! Sta je potrebno da bi neki grad imao toliku expanziju! To ni jedan grad nikad nece imati! Nece doci Nokia u Ns vec u BG! Sva glavna desavanja, infrastruktura i poslovni ambijent je tamo!
i ne samo firme koje će doći, već i one koje sada postoje. skoro sve fabrke čiji su proizvodni pogoni negde po Srbiji imaju sedište u Beogradu gde plaćaju porez i doprinose gradskom budžetu.

što je zapravo začarani krug. i zbog čega je decentralizacija najneophodnija.
By Sixto
Loni sto se tice prve tacke koju navodis, to sto neko nije imao komsiluk pun Srba ne znaci da se slagao sa postojecim stanjem i haoticnom situacijom koja je bila sve izvesnija!
By Simor
Originally posted by VValter
...
Slika

Kupila sam haljinice,
i suknjice, i bluzice,
kupila sam fine kreme,
i karmine, i parfeme.

Da ti budem lepa,
za mnom da poludiš,
za mnom da poludiš,
druge da ne ljubiš!

(by JK)
By Sixto
Simore, talk to me more! Oh yesssss, aaaaah:bic:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Adagio
Da li posle Kosova dolazi Vojvodina?

Mozda vam izgleda nezamislivo da uopste i pomislite na to ali to je veoma izvesno. Uskoro ce se dosta misliti i pricati o Vojvodini kao samostalnoj. Jedino sto verujem da ce nezavisnost biti izvojevana mirnim putem. Referendumom.
A ko ce da glasa za nezavisnost? Pa Novi Sad je prvi grad kojegt su radikali osvojili od uvodjenja vishestranachjau Srbiji. Plus kad se pogledaju rezultati poslednjih izbora lakse bi se ukinula bilo kakva autonomija nego sto bi se izvelo to nazovi odvajanje. Ja znam da bi neki ovde voleli rec "Srbija" da vide jos jedino na nekoj krstachi pokojnih zemalja, ali to je vec njihov problem. 'Fala kurcu pa takvih bolesnika nema mnogo.
By XanaX
molio bih Pipina da mi hometown (Sisak) ne svrstava pod Baniju :D

U općini Sisak (za sam grad, ne znam), otprilike 1/3 stan. bili su Srbi. Za Zajednicu općina, koja je obuhvaćala Baniju i dio gornje Posavine, ne znam. Petrinja je bila 50%:50%. Upala pod samoproglašenu S. Krajinu. Ostali gradovi (točnije gradići) tog područja imali su, ako se ne varam, apsolutnu srpsku većinu...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!