Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Ulix
Pre nedelju dana sam se u gradu video sa drugom iz gimnazije, koji je veoma religiozan i konzervativan, pa mu iz tog razloga još nisam rekao da sam gej, premda dobar deo mog okruženja to već dugo vremena zna. Naprosto sam bio rešio da ispipavam puls još neko vreme i onda, kada mi se učini da sam ga dovoljno "pripremio", da mu kažem. Reč je o osobi do čijeg mi je prijateljstva veoma stalo, pa iz tog razloga uvek oklevam.

I tako, šetamo se nas dvojica Knezom, svratimo u Akademiju da pronađem poklon za sestru, a on za devojku i brata. Šetkamo po knjižari, gledamo knjige i ćaskamo, kad kod Taschenovih izdanja spazim nju - Tetku, ili kako je Andja777 jednom prilikom napisala: Tetka hysterica. Reč je o jednom poznaniku za koga je Karamela pojam muževnosti, i koji je, do pre godinu dana bio patološki poplašen svoje seksualnosti, pa se krio kao krtica, i za njega su znali samo oni koji su se sa njim jebali. Dakle, od onih klasičnih paćenika sa chata i Romea koji su navek tražili nešto diskretno i van scene i sl. sranja. Elem, ta T. hysterica odluči pre par meseci da joj je dosta sakrivanja i da će sada ceo svet da zna za nju. I autuje se tako roditeljima, i priredi im strahovit haos, oni su te veoma teško primili i meni se čini da su im odnosi trajno uništeni zbog Tetkinog nepromišljenog poteza, a onda se autovala svakoj osobi u svom okruženju, da bi došla (bukvalno) do stadijuma da se autuje i slučajnom prolazniku posle više od tri progovorene reči. Jednom sam Tetku zapravo čuo kako izgovara: ćao, ja sam gej... :drama:

Mis'im ribo, da se kontrolirati!
Daleko od toga da ja krijem svoju seksualnost, ali se prosto radi o tome da ne mislim da se to svakoga tiče. Ko treba da zna, zna. Spadam u ljude koji mogu da kažu da su "na sceni" (šta god to značilo) koliko god je to moguće. I nikada, ali nikada, ne bih mogao autovati nekoga.

I tako, mahnem joj i javim se, a ona, sva srećna (vidi mog prijatelja) dotrči, pruži mu ruku, predstavi se, i onda se okrene prema meni i na sav glas kaže: srceeeeeee, a gde ti je deeeečkoooo, kakav je to slatkiš! I zatim onako ljupko tetkinski mahne rukom (zaista mislim da je to neodoljivo slatko). I bilo bi neodoljivo slatko, da se moj drugar umalo nije onesvestio. Sada ne razgovaramo, jer njemu treba neko vreme da "svari" činjenicu da se godinama družio i poveravao jednom pederu.

A Tetka?
Ja je pitam, kako se usuđuje, odakle joj hrabrost, odakle joj petlja (za muda ne pitam), da me autuje nekom tek tako. Ona mi kaže da moram da se opustim i da nije prirodno biti autohomofobičan. Do pre mesec i po dana nije ni znala šta ta reč znači, sad je najednom postala Sv. Tetka lično!

Šta biste vi učinili u takvoj situaciji?
Mene nervira što me do juče klozetirana tetka pravi budalom, premda veze s mozgom nema. Nije toliko važno ni što me je autovala drugu, iako ne zna šta će se sada dogoditi sa našim prijateljstovm, već me više brine šta će se dogoditi kada autuje tako nekog kome je više stalo nego meni, i to pred mamom, tatom, sestrom...?
Zar je moguće da neko može biti toliko praznoglav i samoživ?
Korisnikov avatar
By KiWi
Slažem se sa Unique-om. Da nije takvih, okolina bi nas mnogo lakše prihvatala.

Nadam se da će se stvari rešiti. Kao što si sam rekao, do tog prijateljstva ti je stalo i verovatno će čovek vremenom shvatiti da tvoja seksualnost nikada nije bila bitna u vašem prijateljstvu. Kao što vaši stavovi po pitanju vere i verovanja nisu isti. Ako je dovoljno zreo, shvatiće .. pre ili kasnije.
Korisnikov avatar
By Delete
Strasno!
Taj ocigledno nije bio ni blizu kad se odvijala parada u Beogradu, cisto da vidi sta se desava sa onima koji se outuju vise nego sto moraju.
Sa takvim ljudima naprosto treba prekinuti svaki kontakt, poslati ih...tako odakle su dosli i kraj. Imala sam i ja tako jednog ortaka koji je imao obicaj da me outuje u najnezgodnijim trenucima, i iako sam mu skrenul paznju da nema pravo i ne treba to da radi, od se svaki put oglusavao o moje zahteve, jer, zaboga, radi se o mojoj, a ne njegovoj seksualnosti. I jednog dana, kad je prisao da se pozdravimo, zamolila sam ga da mi skloni s puta i da mi se vise nikad ne obrati jer cu da ga ubijem. Izgleda da je takav pristup urodio plodom, vise mi se nije obracao, a posle izvesnog vremena prestao je da prepricava kako sam mu bez razloga pretila.
Po pitanju takvih osoba ne postoji neki efikasan civilizovan nacin na koji bi im se stavilo do znanja da se prestanu mesati u tudji zivot.
By Ulix
@Kiwi: i ja sam siguran da ce on moci da predje preko ovoga, mislim da ga je vise sokirao nacin na koji je saznao da sam gej, nego sama ta cinjenica. Ja se zaista ne bih nikada mogao druziti sa njim da je neki fasista. Stvar je u tome da ovoj gospi od Autlenda niko nije dao prava da me autuje, posebno ne na takav nacin. Mislim, mico, jebe mi se sto si ti juce saznala da si bog zna kako prosvecena pederka, i jebe mi se za tvoje novopecene stavove, mozes da si ih nagutas... you get the point. :)
Ljudi sebi ocito previse dozvoljavaju.

@...: dobices onda mail. :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jebiga, desilo se, i za to je postojao razlog. Mnogo bolja opcija nego kada neko zove tvoje prijatelje, rodjake, roditelje...etc. Predstavlja se kao tvoj dechko i pricha kako ste se jebali, shto je Morganov bivshi uradio.
Reakcija ljudi je bila kajnje suprotna od one koju sam ochekivao, svi su govorili "kakva je to budala" i stajali na moju stranu.
Daj vremena drugu, svarice to, ako mu makar malo znachih kao prijatelj.
Korisnikov avatar
By Loni
Vala, ako te prijatelj odjebe samo zato što si gej onda ti i ne treba.

Trotačkica (...) je napisao svoju viziju značenje reči TETKA, s čime se ja ne slažem.

NIKO OD NAS NE SME DA PRISTANE NA TO DA...

- se za najgore osobine, koje ljudsko bice može imati poredjenja nalaze iskljucivo u ženskom rodu, kao što su PICHKA, (direktno vredjanje žena preko ženskog obeležja), a slicno je i sa izrazima TETKA i ŽENETINA.

Zašto se za nekog, ko je gad ne kaže SMRDLJIVA MUŽJAČINA
ili TEČA ?

Zato što smo i mi, naseli na patrijarhalni lingvistički obrazac, a to svakako ne smemo.

Trotačkice, nemoj me razočarati TETKA je odomaćen termin za feminiziranog muškarca i nema veze s karakterom.
Za ovog tipa, koji je autovao Ulixa, potrebnoje naći drugi termin...

Međutim, najveći negativac u ovoj priči je ipak Ulixov str8 drug, koji će ga zbog toga odbaciti.
Tetka je ipak samo definisala sebe javno, što nije greh
Ulix je takođe u toj situaciji bio prinuđen samo da definiše sebe,
a ,,drug'' je ispao najveća svinja, ostavivši Ulixa u dilemi da li će se, oh pobogu, još uvek družiti s njim. (Iako je Ulix ista osoba, s kojom se družuio oduvek).
By Ulix
Moj str8 drug uopste nije negativac, a da ga znas shvatio bi to i sam.Od svih ljudi ti nemas prava da branis tetku, jer bi propao u zemlju i slogirao se na mestu da ti se to dogodilo. Negativac je frustrirana tetka koju cu da ugazim od batina kad je sledeci put vidim, posto mi se ne javlja na telefon.
By Ulix
Originally posted by Gorski vilenjak
A sta mislis da tebe neko "definise" pred mamicom ili sestrom? :kletva:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Ulix
a onda se autovala svakoj osobi u svom okruženju, da bi došla (bukvalno) do stadijuma da se autuje i slučajnom prolazniku posle više od tri progovorene reči. Jednom sam Tetku zapravo čuo kako izgovara: ćao, ja sam gej... :drama:
I pored svih ovih saznanja u situaciji kad se nalaziš sa str8 frendom ti si mu se odlučio javiti?
Mislim da je ovo sama pala, sama se razbila slučaj.
By Ulix
Originally posted by Stripi
Originally posted by Ulix
a onda se autovala svakoj osobi u svom okruženju, da bi došla (bukvalno) do stadijuma da se autuje i slučajnom prolazniku posle više od tri progovorene reči. Jednom sam Tetku zapravo čuo kako izgovara: ćao, ja sam gej... :drama:
I pored svih ovih saznanja u situaciji kad se nalaziš sa str8 frendom ti si mu se odlučio javiti?
Pa javljam se iz ciste pristojnosti, ali cu "javljanje iz ciste pristojnosti" od sada pa ubuduce zaboraviti. :)

Uostalom, smem ja da imam gej prijatelje, cak i ako sam "str8"... Taj drugar zna dva moja gej druga, samo ih bas nesto narocito i ne voli. :vatroslava: Bilo kako bilo, nisam ni mogao predvideti da "cao" moze imati takve posledice.
:sise:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Sa takvim stavom kad sam budes pao i sam se razbio sam ces morati i da se dignes. Ali to si verovatno svesno izabrao.
Korisnikov avatar
By decko
Pa zaista je strasno...ne shvatam zasto neko ima potrebu da javno eksponira osobu pored sebe bez razmisljanja na posledice...
Evo, npr. zamisli da pored tebe nije bio drug vec neki tvoj sef ili jednostavno neko ko ti treba iz ko zna kog razloga (ali ne mislim ovo sad na onaj koristoljubivi nacin) i ispostavi se da je isti uzanso homofobican i sta onda? Izgubis nesto jako bitno!
Opet, smatram da je izgubiti prijatelja jos teza stvar ako se radi o nekom ko ti mnogo znaci tako da...ne znam sta da ti kazem osim da se slazem sa ostalima da je to uzasno ruzno i bezobrazno! Takvi ljudi ne mare za osobe oko sebe a ocigledno ni za sebe cim sebi dozvoljavaju takve ispade....

:domino:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Ulix Bilo kako bilo, nisam ni mogao predvideti da "cao" moze imati takve posledice.
I pored toga da si ju čuo kako izgovara Ćao ja sam gej?
Wierd.
By Ulix
Originally posted by Stripi
Originally posted by Ulix Bilo kako bilo, nisam ni mogao predvideti da "cao" moze imati takve posledice.
I pored toga da si ju čuo kako izgovara Ćao ja sam gej?
Wierd.
Briga mene da li ce ili ne samu sebe da autuje, to je njena odluka, ja se svakako ne stidim toga da poznajem nekog ko je gej. Ali nikada je (do sada, jelte) nisam video da autuje nekog drugog.

Od sada cu da bezim od svakog pedera kog vidim u gradu. :P
Korisnikov avatar
By Stripi
Žao mi je, no ipak mislim da si samo krivo predvidio :yes:
Sa druge strane, na muci se poznaju junaci.
Ja sam jedne godine, zbog bivše prijateljice koja je odlučila da me svima outa ostao bez svih tadašnjih prijatelja.
Kasnije mi je postalo jasno da mi oni io nisu bili prijatelji pa sam joj u neku ruku zahvalan.
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Gorski vilenjak
Vala, ako te prijatelj odjebe samo zato što si gej onda ti i ne treba.

Trotačkica (...) je napisao svoju viziju značenje reči TETKA, s čime se ja ne slažem.

NIKO OD NAS NE SME DA PRISTANE NA TO DA...

- se za najgore osobine, koje ljudsko bice može imati poredjenja nalaze iskljucivo u ženskom rodu, kao što su PICHKA, (direktno vredjanje žena preko ženskog obeležja), a slicno je i sa izrazima TETKA i ŽENETINA.

Zašto se za nekog, ko je gad ne kaže SMRDLJIVA MUŽJAČINA
ili TEČA ?

Zato što smo i mi, naseli na patrijarhalni lingvistički obrazac, a to svakako ne smemo.

Trotačkice, nemoj me razočarati TETKA je odomaćen termin za feminiziranog muškarca i nema veze s karakterom.
Za ovog tipa, koji je autovao Ulixa, potrebnoje naći drugi termin...

Međutim, najveći negativac u ovoj priči je ipak Ulixov str8 drug, koji će ga zbog toga odbaciti.
a ,,drug'' je ispao najveća svinja, ostavivši Ulixa u dilemi da li će se, oh pobogu, još uvek družiti s njim. (Iako je Ulix ista osoba, s kojom se družuio oduvek).
posto jurim - moj odgovor je :up:

strasno mi je da se ovde umesto po homofobu pljuje po nekom ko je na kraju sebe autao (rekao ja sam gej a ne Ulikse ti si gej? ili sam nesto propustila u citanju? )
By Ulix
pitao je kako mi je decko :)
to bas nije isto sto i "ja sam gej"

da, propustila si nesto u citanju :P
By Simor
Pre nego što napišem svoje bogobojažljivo mišljenje samo da dam dve napomene: mene je premila Anđa nazvala Tetkom Hystericom, te stoga (1) ja nisam glavni glumac u Ulixandrinoj priči i (2) samo ja mogu tu lentu da nosim, nikako ne i neke tamo malovarošanske kreature.

E sada da se vratim na temu: ja, naravno, ne mislim da nasilje bilo šta rešava. Ali zato pažljiv izbor ljudi u svojoj okolini, zaista, rešava jako puno stvari. Meni se povraća od tih "aktivista" koji u svojoj, potpuno legitimnoj, potrebi da sami obznane svoju orijentaciju svetu oko sebe, nalaze za shodno da obznane i orijentacije drugih ljudi, bez da ih pitaju da li dotični to zaista i žele.

Mislim, ja ne volim da drugi ljudi govore mojim poznanicima ni šta ja volim da čitam, a kamoli da ih, posredno ili neposredno, obaveštavaju o mojim najintimnijim iskustvima. Ja gajim duboki prezir prema ljudima koji osećaju da je neophodno obavestiti svet oko sebe o svakom detalju iz svog privatnog života, ali to je sve u domenu "ko šta radi, sebi radi". Međutim, kada neko smatra da je neophodno obavestiti druge i o svakom detalju tuđeg života, e onda se tu prelazi granica svake, pa i najveće tolerancije.

Dakle, definisati sebe je potpuno ok, i svako može i treba tu samodefiniciju da uradi kako god zna i ume i hoće. Definisanje drugih nije u našem domenu, i tom rabotom, svakako, ne treba da se bavimo.

Uz unapred izvinjenje antisemitima što ću citirati jednog jevrejskog mudraca, gospodin Majmonid iz dvanaestog veka je lepo rekao: loših ljudi se treba kloniti, a ako te primoravaju na druženje, treba ih napustiti, pa makar morao i u pustinju da odeš. Malo radikalan predlog, ali se trivijalnih, zlih i destruktivnih ljudi, svakako, treba kloniti. U primeru koji nam je mila Ulixandra predočila, pretpostavljam da glavni junak nije ni zao ni destruktivan, ali trivijalan svakako jeste.

:katemoss:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sto ste heavy.

Ne treba 'tetku' tuci, niti se na bilo koji nacin fizicki obracunavati sa 'njom'.

Treba mu objasniti da vise nikada ne treba da prica o bilo cemu sto ne spada u njegov privatni zivot.

I objasniti da ako to ne uradi, ipak ce dobiti batine. ;)

Salim se.
Ne znam.

Nikada se nisam nasao, niti bio u poziciji da se nadjem u slicnoj situaciji.

Ali..

@ Ulix

Ako si gay, gay si.

Kraj price. Ma koliko da ta 'tetka' nije normalno reagovala, jedan od tvojih boljih drugova bi trebalo da zna sta si.
Bez tetke.

Cisto razmisljanje, onako naglas, prstima preko tastature.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
@ Ulix

Ako si gay, gay si.

Kraj price. Ma koliko da ta 'tetka' nije normalno reagovala, jedan od tvojih boljih drugova bi trebalo da zna sta si.
Bez tetke.

Znači ako si gay, trebaš reći to i onima sa kojima ne planiraš nikakve seksualne kontakte? .. i sebe izlažeš nepotrebnim stresnim situacijama .. nije on nikoga slagao, samo je prećutao!

Slažem se da njegovi bolji drugovi to trebaju da znaju, ali po uvodnom postu bih rekao da je to čovek koji mu je drag ali nema vremena da se stalno viđa sa njim.. dakle, nije toliko ''najbolji'' da mora da zna sve sitne detalje. Uostalom, Ulixova je odluka kome će reći a kome ne!
By Ulix
Originally posted by svejedno

@ Ulix

Ako si gay, gay si.

Bez tetke.

Svakako. I rekao sam da je on jedan od retkih ljudi pred kojima nisam out, i to iz razloga sto mislim da to ne bi bas najbolje primio, sto se pokazalo kao tacna procena.

Ja nemam nameru da se krijem pred ljudima, niti se stidim svoje seksualnosti, samo smatram da ja treba da budem taj koji ce da odluci o tome kome cu se outovati, a kome ne. I sto je vaznije: kada cu to uciniti i kako.

Ako neko zeli da ide okolo i vice da je derpe, briga me. Ja se sa takvim ljudima mogu druziti, meni to ne smeta. Ali sto Simor rece: bez moje dozvole, ne zelim da ljudi znaju ni sta citam, a kamoli koga jebem.
By Ulix
Originally posted by Kiwi
Znači ako si gay, trebaš reći to i onima sa kojima ne planiraš nikakve seksualne kontakte?
:giggle:

Dobro, Kiwice, mnogo ljudi zna za mene, ali nisam sa njima imao seksualne kontakte. Priznajem kategoriju prijatelja, gay ili str8. ;)

Ako nekome kazem da sam gej, to je zato sto obicno smatram da mi je osoba dovoljno bliska i da sa njom mozda ponekad zelim nesto da podelim o svom zivotu, o decku i sl.
Korisnikov avatar
By svejedno
U r apsolutely right.

Tvoja stvar. Kako & kada.

Ne znam kako to ide, mada imam gay prijatelje, ali jedan od 'boljih' prijatelja bi trebalo da te poznaje.

Jer ti nisi gay od juce. A on te poznaje dugo, koliko sam shvatio?

Mozda nije jedan od 'boljih'?
Ne znam.
By Ulix
@svejedno: Naravno da nisam gej od juce. Ali to je kao autovanje roditeljima: nesto sto se pazljivo radi.
Prijatelj sam sa ovim deckom jos od gimnazije, ali on studira u Novom Sadu, tako da se ne vidjamo preterano cesto, a kada se vidimo imamo milijardu i po bitnijih tema od seksa.
Napisao sam par puta gore da sam svestan da je svakako imao pravo da zna, i da sam planirao da mu kazem, samo da sada naprosto za to nije bilo vreme.

@Paki: Secam se vrlo dobro sta sam ti rekao, aludirajuci na neke nase zajednicke prijatelje koji ne smeju na ulici ni da kazu gej u strahu da ce ih neko umlatiti od batina. I tu se slazemo, jel tako? Mene savrseno zabole dupe da li ce neki slucajni prolaznik da sazna da sam gej, pa pobogu vatao sam se sa deckom na Egzilu celo leto, i pravio mnogo slicnih gluposti, ali ovde govorimo o osobi koja mi je veoma draga, i koja je to tesko primila, a do cijeg mi je prijateljstva stalo (a to prijateljstvo nije tipa "brate sto sam kresnuo onu picku"... vec je vise intelektualnog karaktera). Uostalom, sta da sam bio u gradu sa nekim rodjakom? Samo zato sto si, npr. ti autovan pred svim i svakim, ne znaci da to i ja zelim, niti ti to daje za pravo da to cinis umesto mene. Nadam se da ti je to jasno i da sa tim nemas nekih problema. Treba postovati tudje odluke, to je ono o cemu pricam.
:closet:
Korisnikov avatar
By iJazz
Molim sve učesnike diskusije da se suzdrže od komentara tipa "nabodi ga" i "treba očistiti pod sa njom".
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Eh da zato se ja takvih ludih tetkuraca klonim!
Probleme koji bi mi takvi likovi mogli napraviti u zivotu nisu vredni nicega.:nope:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa sad se mleko prosulo, nisi u poziciji da uradiš više ništa, osim da pokušaš da zagladiš što se zagladiti može -- mislim na odnose sa tim str8 prijateljem, ukoliko ti je do njega toliko stalo. Naravno, ako je to njega toliko šokiralo, onda džaba ti i tog prijateljstva, što se kaže.

Mislim da je pogrešan taj stav "Beograd je Njujork" i svi treba da budemo autovani, da nosimo tigraste šare, perike i sl. Razume se da treba da imamo pravo na slobodno izražavanje, i da su tigraste šare i perike nešto potpuno szuper ali situacija na terenu je drugačija i gej ljudi treba da budu solidarni radi preživljavanja a ne da jedni drugima guraju klip u točkove.

Beograd nije Njujork nego jedna kasaba, a u kasabi se mora živeti po pravilima kasabe.
Korisnikov avatar
By queeria
Originally posted by Kiwi
Slažem se sa Unique-om. Da nije takvih, okolina bi nas mnogo lakše prihvatala.
Pa hajde da ih pobijemo?
By Simor
Originally posted by AngraMaina
Mislim da je pogrešan taj stav "Beograd je Njujork" i svi treba da budemo autovani, da nosimo tigraste šare, perike i sl. Razume se da treba da imamo pravo na slobodno izražavanje, i da su tigraste šare i perike nešto potpuno szuper ali situacija na terenu je drugačija i gej ljudi treba da budu solidarni radi preživljavanja a ne da jedni drugima guraju klip u točkove.

Beograd nije Njujork nego jedna kasaba, a u kasabi se mora živeti po pravilima kasabe.
Apsolutno! I ja gej solidarnost upravo u tome i vidim - da jedni druge pazimo i da dajemo jedni drugima podršku, a ne da se igramo ja-sam-sebe-autovao-pa-pošto-sam-osvešćen-autovaću-i-druge, jer to nije izraz nikakve solidarnosti, niti je nekakav aktivistički potez.

Uostalom, zaista nemamo pravo da se bilo kome petljamo u život i određujemo njegove ili njene strategije življenja, kako god nam iste izgledale.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!