- 04 Okt 2006, 16:29
U osnovnoj sam proputovala danasnju Srbiju uzduz i popreko. Bila sam do Sarplanine i Prohora Pcinjskog (u koji, pametno komunisticko dete, nisam ni usla jer me nervira miris tamjana, nego sam ostala pored reke Pcinje i njakala jelenka dok mu nisam dosadila pa odleteo), videla Nisku Banju, Vranje, Stupove, Ivanjicu, Cacak, Uzice, Kragujevac, Goliju, Zlatibor...
U srednjoj, kao sto sam vec negde napomenula, nismo smeli da mrdnemo jer smo bili problematicni (uglavnom), te smo isli u prvoj na strucnu exkurziju do Backe Topole, Coke, farme nojeva, zoo vrta i veterinarskog zavoda u Subotici. Onda je usledilo bombardovanje, pa u drugoj nismo isli nigde. U trecoj je organizovana exkurzija na Tari, koju je jedna grupa ljudi (i ja medju njima) bojkotovala jer su ostale skole imale exkurzije u inostranstvo, a mi, cobani, idemo na Taru. Fala lepo. Tamo, naravno, nit su ista videli, niti radili nesto pametno, vec ono sto klinci tih godina i rade.
U cetvrtoj su na jedvite jade iskamchili exkurziju u Budimpestu, ali tada je atmosfera u razredu bila dovoljno losa da tamo ode svega desetak ljudi iz razreda. Ebena srednja....
Na faxu sam imala terensku nastavu, koja spada u najbolji deo studiranja biologije. Deset dana u Vrdniku je bilo super, brali biljke i hvatali insekte (od tada ih obozavam, i biljke i insekte), ucili pomalo o kicmenjacima. U drugoj bili na moru, mada vreme nas nije posluzilo, ali je takodje bilo krajnje zanimljivo. Bas sam danas u redu na salteru pricala sa brucosima i hvalila im terene....