Originally posted by ogi_ns
хм, и мени је мало чудно да је ово као тек сад изашло на видело...
Дизни Студиос су се хвалили како је Краљ Лавова први њихов цртани који није рађен по већ постојећој причи (све до тад је било од "Снежане" до "Аладина", "Лепотице и звери")...
овај "Кимба" ми више личи на плагијате Дизнијевих цртаних који се продају код нас (по улици и пијацама) због јефтиних ауторских права, где скидају све од дизнија, од доеће јунака, имена ликова итд. па праве јефтине копије за сиромашне земље...
Био сам велики поштовалац Дизнија као клинац, и Краљ лавова је супер (поготово музика), а сад стварно мислим да су се срозали...
никад више лепе бајке као некад, само глупости у последње време! (ок има и изузетака) нећу ни да спомињем филм који је тотална копија дримворксовог МАДАГАСКАРА!!!
Замислите да имају у плану да направе бајку са Рампунзел (јао ваљда се тако зове, заборавио сам) оном девојком што има предугачку косу па је пушта низ торањ да је спаси принц,
е и она ће бити
ПРВА ПРИНЦЕЗА КОМИЧАН ЛИК!!?!?!
УЖАС
као "до сада су само споредни ликови били задужени за засмевање, а сад ће ето и главни" и то принцеза
мени се то не свиђа, ок, у ШРЕКУ је упалило, ал за романтичну бајку ми то не иде...
aaaaaaaa, ubicu te!!!
pre nego shto pochnesh nekog da napadash i pljujesh, prvo proveri svoje informacije!!!
Disney-jev
The Wild nije kopija DreamWorks-ovog
Madagascara, vec je potpuno suprotno!
Da ste se informisali, znali bi da je Disney josh skoro pre 2 godine tuzio DreamWorks, jer su ima pokrali ideje koje su bile u produkciji...
zapravo neki tip (kome ne mogu sada da se setim imena) je dobio otkaz u Disney-ju, preshao u DW i njima prodao sve ideje....
The Wild je bio u produkciji vishe od 10 godina...
evo i chinjenica (preuzeto sa
IMDb-a):
*The Wild was in writting since the mid-1990s, that's way before DreamWorks released their first CG film. Steve 'Spaz' Williams recieved his script in 2001 and the contract to work with Disney was green-lit in 2003 and the film was delayed from it's original summer 2005 release due to Madagascar coming out. The reason it was called a rip-off is because it was revealed too late.
Production Budget: $80 million
Domestic Gross: $36 million
Worldwide: $86 million
*Madagascar started out in writting in 2001, when The Wild went into production. The original plot was about a group of activists freeing animals from their cages, but was changed to zoo animals in the New York Zoo in 2003 because they found out that Disney was working with C.O.R.E., so they decided to rip them off and make the film shoddy and get their film out first.
Production Budget: $75 million
Domestic Gross: $193 million
Worldwide: $528 million