Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By crawen
Ispostavilo se da je jedan od najboljih Disney-jevih crtaca plagijat japanskog crtaca Kimba the White Lion iz 1965.god?!

Disney-jev junak se zove Simba, japanski Kimba! Sluchajnost? :placko:

Slika Tezuka, 1965

Slika Disney, 1994

Slika Tezuka, 1965

Slika Disney, 1994

Opshirnije na http://www.kimbawlion.com/rant2.htm

Ja ovo porichem... Neko hoce da unishti Disney! :placko:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa taj crtac se kod nas davao jos pre 6-7 godina...
Veoma moguce da je kopija. Taj Diznio se mnogo srozao u poslednjih 10-15 godina.
Korisnikov avatar
By crawen
Originally posted by odskoraBI
Pa taj crtac se kod nas davao jos pre 6-7 godina...
Veoma moguce da je kopija. Taj Diznio se mnogo srozao u poslednjih 10-15 godina.
ne igraj se zivotom.... :flaming:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mislim, pogledaj samo "HERCULES".
Katastrofa!
Korisnikov avatar
By crawen
Mislim, pogledaj samo "HERCULES".
Katastrofa!

Hercules je super! Toliko fora u jednom crtacu...

:vatroslava: hey, a ovo izgleda kao zenska verzija Hada!

Hades is the best! :dancing:

We dance, we kiss, we schmooze, we carry on, we go home happy. What do you say? Come on.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Prvo, lik iz crtaca se uopste ne zove "Herkules", vec "Herakle".

Drugo, Pegaz nije imao apsolutno nikave veze sa njim, bio je Belerefontov konj.

Treceg, cetvrtog i petog ne mogu da se setim, nisam dugo obnavljao gradivo iz grcke mitologije, ali se secam da sam pizdeo kad je crtac izasao...
Korisnikov avatar
By Egmont
Crawen, a da procitas The Mouse Betrayed? :)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Rado, ako mi objasnis o cemu se radi, i sta je to?
Korisnikov avatar
By Egmont
Rado, ako mi objasnis o cemu se radi, i sta je to?
To je bila poruka za Crawen-a.
Korisnikov avatar
By Rei
A kako je to tek sad izashlo na videlo :puzzle:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Što plagijat, šta fali terminu rimejk?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Zar nema nekog Kimbe i u Lion Kingu?
Tako mu se valjda zvao otac...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Simbin otac se valjda zvao Mufasa.
A imaš Timona i Pumbu /valjda/ to su ono čudno stvorenje /znao sam šta, mungos il tako nešto ali sam zaboravio/ i divlja svinja.
Korisnikov avatar
By crawen
Simbin otac se zvao Mufasa, mungos i divlji vepar su Timon i Pumbaa (sa dva a)...

@Egmont: potrazih The Mouse Betrayed na netu, videcu da to prochitam...
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Kiborg
Što plagijat, šta fali terminu rimejk?
nista osim autorskih prava
Korisnikov avatar
By crawen
nije remake, nije ukradeno....

puka sluchajnost, deshava se... :saint:
Korisnikov avatar
By iJazz
polu-OffT: Yeah, (sh)it happens :giggle: ...
Korisnikov avatar
By ogi_ns
хм, и мени је мало чудно да је ово као тек сад изашло на видело...

Дизни Студиос су се хвалили како је Краљ Лавова први њихов цртани који није рађен по већ постојећој причи (све до тад је било од "Снежане" до "Аладина", "Лепотице и звери")...

овај "Кимба" ми више личи на плагијате Дизнијевих цртаних који се продају код нас (по улици и пијацама) због јефтиних ауторских права, где скидају све од дизнија, од доеће јунака, имена ликова итд. па праве јефтине копије за сиромашне земље...

Био сам велики поштовалац Дизнија као клинац, и Краљ лавова је супер (поготово музика), а сад стварно мислим да су се срозали...

никад више лепе бајке као некад, само глупости у последње време! (ок има и изузетака) нећу ни да спомињем филм који је тотална копија дримворксовог МАДАГАСКАРА!!!

Замислите да имају у плану да направе бајку са Рампунзел (јао ваљда се тако зове, заборавио сам) оном девојком што има предугачку косу па је пушта низ торањ да је спаси принц,
е и она ће бити
ПРВА ПРИНЦЕЗА КОМИЧАН ЛИК!!?!?!

УЖАС :zacepi: :povez:

као "до сада су само споредни ликови били задужени за засмевање, а сад ће ето и главни" и то принцеза :(

мени се то не свиђа, ок, у ШРЕКУ је упалило, ал за романтичну бајку ми то не иде...
Korisnikov avatar
By crawen
Originally posted by ogi_ns
хм, и мени је мало чудно да је ово као тек сад изашло на видело...

Дизни Студиос су се хвалили како је Краљ Лавова први њихов цртани који није рађен по већ постојећој причи (све до тад је било од "Снежане" до "Аладина", "Лепотице и звери")...

овај "Кимба" ми више личи на плагијате Дизнијевих цртаних који се продају код нас (по улици и пијацама) због јефтиних ауторских права, где скидају све од дизнија, од доеће јунака, имена ликова итд. па праве јефтине копије за сиромашне земље...

Био сам велики поштовалац Дизнија као клинац, и Краљ лавова је супер (поготово музика), а сад стварно мислим да су се срозали...

никад више лепе бајке као некад, само глупости у последње време! (ок има и изузетака) нећу ни да спомињем филм који је тотална копија дримворксовог МАДАГАСКАРА!!!

Замислите да имају у плану да направе бајку са Рампунзел (јао ваљда се тако зове, заборавио сам) оном девојком што има предугачку косу па је пушта низ торањ да је спаси принц,
е и она ће бити
ПРВА ПРИНЦЕЗА КОМИЧАН ЛИК!!?!?!

УЖАС :zacepi: :povez:

као "до сада су само споредни ликови били задужени за засмевање, а сад ће ето и главни" и то принцеза :(

мени се то не свиђа, ок, у ШРЕКУ је упалило, ал за романтичну бајку ми то не иде...

aaaaaaaa, ubicu te!!!

pre nego shto pochnesh nekog da napadash i pljujesh, prvo proveri svoje informacije!!!

Disney-jev The Wild nije kopija DreamWorks-ovog Madagascara, vec je potpuno suprotno!
Da ste se informisali, znali bi da je Disney josh skoro pre 2 godine tuzio DreamWorks, jer su ima pokrali ideje koje su bile u produkciji...
zapravo neki tip (kome ne mogu sada da se setim imena) je dobio otkaz u Disney-ju, preshao u DW i njima prodao sve ideje....
The Wild je bio u produkciji vishe od 10 godina...

evo i chinjenica (preuzeto sa IMDb-a):

*The Wild was in writting since the mid-1990s, that's way before DreamWorks released their first CG film. Steve 'Spaz' Williams recieved his script in 2001 and the contract to work with Disney was green-lit in 2003 and the film was delayed from it's original summer 2005 release due to Madagascar coming out. The reason it was called a rip-off is because it was revealed too late.

Production Budget: $80 million

Domestic Gross: $36 million
Worldwide: $86 million

*Madagascar started out in writting in 2001, when The Wild went into production. The original plot was about a group of activists freeing animals from their cages, but was changed to zoo animals in the New York Zoo in 2003 because they found out that Disney was working with C.O.R.E., so they decided to rip them off and make the film shoddy and get their film out first.

Production Budget: $75 million

Domestic Gross: $193 million
Worldwide: $528 million
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by crawen

pre nego shto pochnesh nekog da napadash i pljujesh, prvo proveri svoje informacije!!!
...

*The Wild
Production Budget: $80 million
Domestic Gross: $36 million
Worldwide: $86 million

*Madagascar .
Production Budget: $75 million
Domestic Gross: $193 million
Worldwide: $528 million
провераво не провераво исто ти се вата :)

сам си навео чињенице које сам оставио у цитату.

који филм је изашао пре??? зашто је дизнију требало 15 година а овима Х пута мање?? Буллшит!

Дизнију свакако преба оправдање за диван "успех" па је врло лако измислити и пласирати причу коју си нам ти сад пренео. :down:

зашто кад су тако паметни немају идеје за остале добре филмове? није им валда СВЕ покрао Дримворкс?? а ево и идеје о смешној принцези :lood: ... зарадиће и ту јако пуно :roflmao:
Korisnikov avatar
By crawen
a preskochio si "neki tip (kome ne mogu sada da se setim imena) je dobio otkaz u Disney-ju, preshao u DW i njima prodao sve ideje...."

a mislim da nikako ne mozesh da uporedjujesh kompanije od kojih je jedna pochela da stvara 1925. godine, a druga 1996. godine?!
naravno Disney je pocheo 1925. godine... :love:
Korisnikov avatar
By ogi_ns
a preskochio si "neki tip (kome ne mogu sada da se setim imena) je dobio otkaz u Disney-ju, preshao u DW i njima prodao sve ideje...."

a mislim da nikako ne mozesh da uporedjujesh kompanije od kojih je jedna pochela da stvara 1925. godine, a druga 1996. godine?!
naravno Disney je pocheo 1925. godine... :love:
zar zaista mislis da takve kompanije dozvoljavaju da im tako odlaze ideje??
tip prodao ideju DWu, i ovi napravili IDENTICAN FILM, i to za nekoliko godina manje od "originalnih" stvaraoca - yeah right!
ko sto rekoh, i Disney mora da lagi ponekad, i oni rade za pare a ne za srecu male dece! pogotovo kad mora da se vadi iz g***na...

i naravno da mogu da ih uporedjujem! previse kompanija je na ovom svetu (ne samo filmskih kompanija naravno) je cinilo pogresne poteze, PLAGIRALO DELA ili PRIOZVODE, i pogresno investiralo kapital pa PROPALO, brze ili sporije... i pored sjajnih uspeha u proslosti i duge, istorijske tradicije!
(uzmi za prtimer CONVERSE koji je nedavno kupljen od NIKEa)

naravno, sam prosudi na koju kompaniju ja ovde mislim...
Korisnikov avatar
By Vlada T
Disney se poslednjih decenija stvarno srozao i to zestoko. Ono sto sada izlazi iz njihovih studija jesu animirane PC (polit.correct), dosadne trakalice, koje sve lice jedna na drugu.
Sto su animacije savrsenije, to ima manje duse, a da ne pricam da su narativi izgubili svaku svezinu i predstavljaju uvredu cak i za prosecno inteligentnog gledaoca...(uporedite samo Diznijeve klasike od tridesetih do pedestih godina i bice vam jasno do kakvog drasticnog pada kvaliteta je doslo).
Ali, to samo zato sto se cela kompanija hoce sto vise i brze da zaradi, kao neki medijski McDonald's. :unic0rn:
Korisnikov avatar
By svejedno
Disney ide nadole od poslednje ekranizacije bajke i ujedno prve upotrebe specijalnih efekata - od filma 'Lepotica i zver', koji je jos i imao taj stari, prepoznatljivi, pre svega dobro odmereni svaki pokret svake animacije (do ludila razradjene lakoce pokreta stare crtacke skole animacije) & neprevazidjene Disney 'koreografije' za pesme - koje su cinile srz Diznijevih crtaca, sto bi rekli, 'dusu'.

Mada mi nije lose uradjen film 'Kralj lavova', jednostavno nema tu neku diznijevsku, pa, prostodusnu, u nedostatku bolje reci, dobrodusnu mozda, sustinu.

Radili su oni i ranije ekranizacije crtaca koji nisu bas bajke (primer -101 dalmatinac, mada ne znam da li je to originalno njihova prica ili ne, ali to i nije bitno) ali od kada su presli na tu grubo preciznu kompjutersko savrsenu crtu i promenili stari 'razbaruseni stil' koji je krasio i 'Dalmatince' i npr 'Artura' (sto je neka srednja diznijeva skola, posle 'Pepeljugine' i 'Snezanine' elegancije) i kao svoj najnoviji stil uzeli nepromenljivu debljinu outline-a & kompjuterski odradjenu senku, zaista su izgubili i na toj prepoznatljivoj 'dusi', koja je ranije ostajala dosledna i kroz sve promene crtackih stilova.

Tek, predjose skoro u potpunosti na kompjutersku animaciju, sto je steta, ali manja je steta u tome a veca u cinjenici da su podlegli 'zahtevima trzista' koje trazi sve suroviji humor, sve brze pesme ili cak sto je moguce manje pesama, jednostavno, sto su izgubili svoj pecat a poceli da prave filmove prema ispitivanju javnog mnjenja.

'Aladin' je, mozda, bio poslednji pravi spoj diznijevog duha i nove tehnologije.
Korisnikov avatar
By crawen
neko je naveo da Disney propada, s chime se apsolutno ne slazem...

ne zaboravite da je kompanija Disney producira:
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest,
The Shaggy Dog,
Eight Below,
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe,
Herbie Fully Loaded,
National Treasure,
The Incredibles,
The Princess Diaries 2,
Brother Bear,
Freaky Friday,
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl,
Finding Nemo,
Snow Dogs
....
a ovo su sve filmovi/crtaci u poslednje 3-4 godine koji su bili ili su josh uvek ogromni hitovi...
Korisnikov avatar
By Vlada T
To sto su bili hitovi ne govori nista o njihovoj "umetnickoj" vrednosti.

Kako je prethodno receno, najgore je raditi filmove koji podilaze ukusu publike - to je apsolutno siguran nacin da se napravi instant-govno koje nece trajati duze od jedne sezone.

Da li je bilo koji od ovih filmova ostao antologijski klasik? Ili ih dele u kompletu 3 DVD za cenu jednog - sto je opet previse za to djubre.

Mozda sam staromodan, ali uvek cu se radije vracati magiji i vedrini "Knjige o dzungli", "Artura" ili onom meni najdrazem queer dragulju "Snebivljivoj azdaji" (Da li se tako zvalo? Azdaja koja pise poeziju, pravi cajanke na travi i grozi se svakog nasilja...).
Korisnikov avatar
By jukie
Da, snebivljiva aždaja...

Iju, dečak! Nemoj da me gađaš kamenjem ili prskaš vodom! Ne volim to!

Brze ptice love spore crve, što mile... u dubokoj šumi neki glasovi cviiile...

(Klinac podiže viršlu): ser Žile ima isto ovakvo koplje, samo mnogo duže... :evil: (ser Žile potvrdno klima glavom) Aždaja: Koplje! Neću, neću, to će boleti...
By Ulix
Ako je Dizni plagirao nesto, postavlja se pitanje: vredi li ziveti?

Mozda bi najpametnije bilo okupiti zainteresovane i, zbog ovoga, skociti, kolektivno, sa Brankovog mosta. :povez:
Korisnikov avatar
By ogi_ns
neko je naveo da Disney propada, s chime se apsolutno ne slazem...

ne zaboravite da je kompanija Disney producira:
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest,
The Shaggy Dog,
Eight Below,
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe,
Herbie Fully Loaded,
National Treasure,
The Incredibles,
The Princess Diaries 2,
Brother Bear,
Freaky Friday,
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl,
Finding Nemo,
Snow Dogs
....
a ovo su sve filmovi/crtaci u poslednje 3-4 godine koji su bili ili su josh uvek ogromni hitovi...
OGROMNI HITOVI????

Okej... ako ti odredjujes sta je HIT!
od svega gore pogledao sam samo
Pirates of the Caribbean 1, a pogledacu i 2 jer je 1 bio super
Finding Nemo - okej je, ali nista posebno
i
The Incredibles koji us mi bili super, ali u dreamworks fazonu.

a iz protesta nisam gledao nista od ostalih, jer mi je jednostavno zvucalo suvise jadno, i reklame me nisu nimalo primamile da gledam to... npr Freaky Friday sam ubacio u player, pogledao prvih 5 minuta i izvadio disk iz istog, pitajuci se: What the hell...?

Brother bear je prvi klasicno nacrtan film diznijeve produkcije (kad kazem klasicno mislim - NEkompjuterski) koji nisam odgledao... cuo sam o cemu se radi i samo rekao O BOZE!

Drago mi je da nisam jedini koji misli da je Disney srozan jako nisko svime sto je producirao poslednjih nekoliko godina...

Pocetak kraja je bio HERCULES koji je po meni sramota, pre svega po animaciji i likovima, koji su slicniji karikaturama (a karikaturista ih je i osmislio, citao sam to negde), a zatim po ostalome... bolje da su ga nazvali AMERICULES :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!