Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By RACABG
toliko sam srecan sto sam se skolovao kada crkva nije smela da pisne
OVO JE SRAMOTA ZA JEDNU DRZAVU
Korisnikov avatar
By M M and I
Jos ne verujem...ali kako bi takav tekst popio policijskih prijava i sudskih tuzbi od raznih udruzenja, pravnih organizacija i gradjana da je osvanuo ovde u nekom udzbeniku...

:barf:
Korisnikov avatar
By Lunja
Ako su oni normalni, Bog me ubio! :pop: :giljotina: :opatica:

:giggle:
By feno
Mislim da je ovo maslo nevinog vladike Pahomija.
:seljache:

kuku nama
Korisnikov avatar
By m..
Uh, a ja se nervirala sto smo 3x ucili clankovite crve.
Mislim da je potez sa veronaukom bio apsolutni promasaj.
Korisnikov avatar
By EYA
ako ukljucim mozak, prisetim se svih novih skolskih udzbenika koje sam sa radoznaloscu i odusevljenjem pregledala, uglavnom izradjenih u saradnji sa kreativnim centrom, cisto sumnjam da je gore navedena stranica zalutala u bukvar za skolu.
mozda neki bukavar. bilo koji. stampaju ih ko ludi.
verovatno se neko dosetio pa malo od crkve uzeo love i odstampao i bukvar koji crkvu podrzava, pa ko hoce ili ko se zajebe nek kupi.
Korisnikov avatar
By HARP
Ako ovo nije foto montaža ja sam zapanjen....

Koji je retard ovo pisao...
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ja uopste ne mogu da poverujem?
Ajd stvarno neka potvrdi neko ovo?
Ili demantuje?

Jebote, nista me vise ne moze ni zacuditi od te crkve :sekirica:
By Çâðê_DUP
Sta je bilo, gresnici? Uplasili ste se bozijeg povratka na zemlju? Konacno vidim prvi znak apokalipse. Hvala ti Boze, sto nam se konacno vracas, ovo primam kao znak tvoje ljubavi i bezgranicnog milosrdja! Nisi nas napustio, iako si imao razloga. Isus jopet vaskrs! :opatica:
By mamba
BUKVAR
Predstavnici beogradske opštine Palilula poželeli su prvacima sre?an polayak u školu ne samo lepim re?ima , ve? i poklonom - knjigom "Zavi?ajni bukvar" Moše Odalovi?a. Sve bi bilo u najboljem redu da se neko nije dosetio da tak bukvar malo prelista. Taj neko je otkrio, izmeðu ostalog, da se slovo C objašnjava pomom crkva "najvažnija ?ovekova ku?a". No, ?ak ni to ne bi bilo vredno pomena da autor Odalovi? nije odlu?io da teologiju, medicinu, psihologiju, pedagogiju i mnoge druge nauke obogati novom teorijom i otkrije: "Ko ide u crkvu ima?e Boga za pomo?nika sebi. Ko ne ide u crkvu, neka ide kod doktora, možda mu roditelji nisu zdravi". Ono što je nekako promicalo raznim teoreti?arima i teolozima tokom 2000 godina hriš?anstva otkriveni je ni mannje ni više nego na Paliluli.
Bukvar, doduše, nije namenjen redovnoj nastavi, ve? veronauci. Ipak, kao i sva velika otkri?a, i ovo prolazi kroz mnoga iskušenja. Predstavnici lokalne vlasti izgleda nisu sigurni u to kakvoj su nau?noj revoluciji doprineli, ali ni to da li su se s novom teorijom uopšte upoznali ("Mislim da nisam pro?itao ceo bukvar, ali su ga ?itali drugi koji su se time bavili", re?e ovih dana predsednik Milan Markovi?). Autor Odalovi? siguran je samo u to da "nije desni?ar" i da "bukvarom nikog nije povredio". Što se ðaka ti?e, za sada nije poznato da li su, naprasno prosvetljeni, pohitali da prijave bolesne roditelje nadležnim institucijama ili su se samo smerno poklonili pred najbližim oltarom traže?i oprost za po?injene i nepo?injene (roditeljske) grehe.

Otpor o poklonu predsednika opštine prvacima Palilule
Prisiljavanje na religiju
Ko ne ide u crkvu nije zdrav, piše u bukvaru koji su na poklon dobili prvaci
BEOGRAD - "Crkva je najvažnija ?ovekova ku?a. Ko ide u Crkvu, ima?e Boga za pomo?nika sebi. Ko ne ide u Crkvu, neka ide kod doktora, možda mu roditelji nisu zdravi"

Pogrešili ste, ovo nije citat iz neke ultra desni?arske literature, niti citat nekog verskog fanatika. Ovo je citat koji objašnjava slovo "C" iz Bukvara koji su prvaci u osnovnim školama dobili na poklon od Opštine Palilula. Predgovor ovom štivu je dao g. Milan Markovi? koji nije doajen našeg književni?kog stvaralaštva niti zaslužni književni kriti?ar ve? Predsednik opštine Palilula. Navedeni citat vreða najdublja ose?anja svakog pravog hriš?anina i pravoslavca, kaže se u saopštenju Narodnog pokreta Otpor.

Smisao nije i ne sme da bude prisiljavanje ljudi na religiju ve? je religija slobodan izbor svakog pojedinca. Da li ovde postoji slobodan izbor i kako deca od sedam godina mogu da razumeju ovakvo obra?anje njihovim roditeljima? Ovakvu izjavu je mogao da napiše ili podrži samo površno prekršteni ateista koji veru doživljava i svodi na broj odlazaka u crkvu bez ikakvog sadržaja. Ovu tvrdnju potvrðuje deo citata koji kaže da ?ovek može imati Boga za pomo?nika. I lai?ko poznavanje religije kazuje upravo suprotno, a možemo se pozvati i na Patrijarha Pavla koji kaže:"... Nije Duh Sveti naš pomo?nik... nego obratno: mi smo sluge Njegove..."

Ovakav stav je suprotan i pozitivnim meðunarodnim (npr. Evropska konvencija o ljudskim pravima) i doma?im propisima. Posebno tešku dimenziju daje ?injenica da je ovakva manipulacija uperena na najmlaðe a realizacija ovog uticaja je omogu?ena time što je ovakav Bukvar besplatno podeljen.

Izgleda da smisao ovog Bukvara nije njegova sadržina ve? mogu?nost da se novac prikupljen od graðana (za izdavanje Bukvara) upotrebi u li?nu politi?ku promociju trenutnog predsednika opštine Palilula. Zloupotreba dece u politi?ke svrhe je izuzetno ozbiljan problem ali izgleda da kod nas to nije važno, naro?ito ako se ima u vidu da ?e se na narednim izborima, predsednik opštine birati neposredno. Zbog toga je važno da Predsednik opštine svojim imenom i prezimenom uðe u naše domove (na mala vrata), makar i štetnim poklonima.

Sva je sre?a što ovaj Bukvar nije zvani?an i obavezan za sve prvake u Srbiji ali se postavlja pitanje šta radi Ministarstvo prosvete i kakvu kontrolu udžbenika ono sprovodi, kaže se u saopštenju Narodnog pokreta Otpor.

http://www.google.com/search?q=crkva+je ... art=0&sa=N

Na zalost jeste istina ..., i sto se cudite ako je vuk karadzic mogao na karikaturi da ima muda, ovaj jezik do kolena, ako su mogli da ukinu darvinovu teoriju, sto i ovo ne bi moglo tek-tako da prodje, cccc .... more treba da se vratimo u 90-te pa opet :protest:
Korisnikov avatar
By Loni
Uh, dobro je.
Nije u pitanju obi?an bukvar-slovarac, ve? samo bukvar namenjen deci, ?iji su se roditelji opredelili i za veronauku kao fakultativni predmet.

Prijateljima, koji imaju decu treba jednostavno savetovati da decu ne upisuju na veronauku i da ih puste da sama u nekom zrelijem dobu odlu?e ho?e li biti vernici, ateisti ili agnostici.
By Ulix
Originally posted by PauLi
Uh, dobro je.
Nije u pitanju obi?an bukvar-slovarac, ve? samo bukvar namenjen deci, ?iji su se roditelji opredelili i za veronauku kao fakultativni predmet.
Nista tu nije dobro, i nije vazno kome je namenjen.
Vazno je samo da jednu toliko glupost uce deca.
Roditeljima koji to kupe stvarno treba dijagnoza.
Prijateljima, koji imaju decu treba jednostavno savetovati da decu ne upisuju na veronauku i da ih puste da sama u nekom zrelijem dobu odlu?e ho?e li biti vernici, ateisti ili agnostici.
Mnogo je prostije veronauku izbaciti iz skole, ovakve knjige naprosto zabraniti (radi li taj Vuksanovic bilo sta osim sto ide kod ocajnog frizera?) i svima lepo. :)
By mamba
Uh, dobro je.

Nije dobro Pauli deca se uce od malih nogu i da mrze i da vole, ako dete umisli da je svako ne veruje u boga, bolestan jadna nasa i ovako jadna nacija ...
Korisnikov avatar
By gari
Da, SAMO za veronauku a roditelji oko 90% decu upisuju baš na veronauku. I šta sad kad deca vide ovakvo objašnjenje a ve?ina roditelja ne ide u crkvu? Da teraju roditelje da idu kod lekara? Ništa ovako glupo odavno nisam video /još od popa Žarka i maestralnog organa/.
:blush: :marinac: :seljache:
Korisnikov avatar
By Delete

:klap:
Korisnikov avatar
By gari
Da, ali ve? je odlu?eno od strane MIn. prosvete i sporta da veronauka bude jedan od izbornih predmeta i sada ?e trebati godine da se to promeni. ?ini mi se da ovde vera postaje stvar države ili država postaje stvar vere?
:hvala: :egzorcist: :uplasen:
Korisnikov avatar
By dimitriades
ja prvi ne priznajem crkvu iz jednog, jedinog razloga> zato sto crkva ne priznaje pedere, ali bez obzira na to, mislim da je promocija religije (pa makar i na ovaj nacin) veoma vazna za jedan narod.

da nije bilo crkve, sada bi svi mi bili turci. ili :vestica:
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by dimitriades
ja prvi ne priznajem crkvu iz jednog, jedinog razloga> zato sto crkva ne priznaje pedere, ali bez obzira na to, mislim da je promocija religije (pa makar i na ovaj nacin) veoma vazna za jedan narod.

Eh, stara prevara, kao ono-vera nas je održala, njojzi hvala. Ma, nije tako, pola Srba se potur?ilo, ako ne i više zarad privilegija koje im je davala Otomanska imperija. U toku trista godina Turci su porušili sve verske objekte a one koji su ostali pretvorili u konjušnice. Ni sada više od 90% Srba nema pravu veru, nego je to više obi?aj slava, poštovanja predaka i jedenje i pijenje. Na nivou paganstva. Osim toga veronauka ne podrazumeva samo pravoslavlje nego sve konfesije na teritoriji Srbije.
:alikako: :pivce: :curka:
Korisnikov avatar
By dimitriades
jedenje i pijenje???

ne slave se slave da bi se jelo i pilo nego da bi se negovala vera u boga i ocuvali obicaji i tradicija. tradicija je nesto sto te odredjuje i sto se treba postovati bez obzira na sve.

otkud tebi podatak da 90% srba nema pravu veru? u mojoj porodici 75% clanova su vernici. u porodicama u mom okruzenju je ista situacija.

a sto se ostalih vera tice, njih ce ionako zabraniti kada dodju radikali na vlast, pa sto bi onda stampali nove bukvare kroz godinu dana?
Korisnikov avatar
By gari
Moja porodica je održala veru i tradiciju slavljenja slave, ali kako sam bio primoran da zbog službe imam puno kontakta sa ljudima sa sela, primetio sam da 90% njih više gleda šta ?e i koliko da pojede i popije nego što se bavilo verom. Naravno, sutra bi krenulo i ogovaranje ako im je nešto nedostalo za jelo i pi?e kod doma?ina. A slavljenje slave i jeste paganski obi?aj.
:eu: :chilling: :chilling:
Korisnikov avatar
By dimitriades
Originally posted by gari
Naravno, sutra bi krenulo i ogovaranje ako im je nešto nedostalo za jelo i pi?e kod doma?ina.
ovo je stvarno zalosno.
Korisnikov avatar
By jukie
Naravno, sutra bi krenulo i ogovaranje ako im je nešto nedostalo za jelo i pi?e kod doma?ina.
ovo je stvarno zalosno.
Da, ali je i realna ?injenica. Jedno vreme smo na nekom od foruma ili mejling lista imali problem jer ljudi nisu razlikovali ono što jeste od onoga što bi trebalo da bude, pa su se bezveze svaðali sa onima koji se zalažu za iste stvari kao i oni...
Korisnikov avatar
By dimitriades
Originally posted by jukie
ovo je stvarno zalosno.
Da, ali je i realna ?injenica. Jedno vreme smo na nekom od foruma ili mejling lista imali problem jer ljudi nisu razlikovali ono što jeste od onoga što bi trebalo da bude, pa su se bezveze svaðali sa onima koji se zalažu za iste stvari kao i oni...
postom koji si citirao sam samo potvrdio da je zalosno to sto postoje ljudi koji sutradan klepecu o tome sta se moglo pojesti na slavi, ali i dalje tvrdim da takvih ima malo. u mom okruzenju gotovo da ih nema.

>> gari i ja se ne zalazemo za istu stvar, pritom se ne svadjamo nego diskutujemo i nismo retardirani i shvatamo razliku izmedju pojmova "jeste" i "trebalo bi da bude".
Korisnikov avatar
By Daliborka
Mene ovo uopste ne cudi.
Istorija se ponavlja. Samo sto ovoga puta decu indoktriniraju Crkvom, dok su ih ranije indoktrinirali komunizmom i partizanima.
Secam se, u prvom ili drugom razredu osnovne skole, uciteljica je nekako saznala da ja idem kod babe na slavu i izvela me da pred celim razredom dam Casnu Titovu pionirsku rec da to vise necu raditi.

No, na roditeljima je sad da odigraju vaznu ulogu u kuci i da svojim uticajem neutralisu pokusaj Crkve ( koja je za mene obicna profitna organizacija ) da, uz pomoc drzave, a preko Bukvara navuce sedmogodisnju decu da idu u Crkvu i da posle placaju za razna krstenja, pricesti itd.
Jer sve je to sracunato da se izvuku pare od naroda.
Dole sa Crkvom !
:down:
By Ulix

:lood:

Koja glupost.
Korisnikov avatar
By gari
Ne znam gde "dimitriades" živi, ali u mojoj okolini je tako kako sam i napisao. Smatram da je vera privatna stvar i da u to ne bi trebalo mešati državu. Mada se vidim Crkva meša u stvari države i država /Vlada/ to prihvata. Jeste teta-Daca u pravu, Crkva se pretvorila u trgovinu. Samo još da po?nu da prodaju "oproštajnice grehova" kao Katoli?ka crkva nekada.
:trep: :komp: :skola:
Korisnikov avatar
By Daliborka
.... Jeste teta-Daca u pravu, Crkva se pretvorila u trgovinu. Samo još da po?nu da prodaju "oproštajnice grehova" kao Katoli?ka crkva nekada.....
:trep: :komp: :skola:
E, kad sam i to docekala u zivotu , da ti kazes da sam u pravu.

:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!