Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By anotherlife
Imam veliki problem i posto ne znam vise sta da radim resio sam da to podelim sa vama...Sve je pocelo kada sam pre dve godine upisao srednju.Do tada je sve bilo super, sa svima sam pricao druzio se i bio sam srecan.Medjutim kada sam krenuo u srednju odmah vec prvog dana nasao sam se na tapeti pojedinaca koji su me konstantno omalovazavali, zezali me iako im nista nisam uradio cak sta vise ja sam samo cutao. Od tog dana ceo svet mi se okrenuo naopako. Svaki dan trpeo sam psihicku torturu, a ja nisam mogao da se branim samo sam cutao i zeleo da nisam tu. Ostatku odeljenja je to ocigledno bilo zanimljivo pa se nisu mesali. Imao sam samo jednu drugaricu iz osnovne bez koje ne znam sta bih radio. Svaki dan mi je bio uzasan, stalno sam razmisljao o tome i nisam nikom nista pricao. Potpuno sam se zatvorio i osecao kako mi se svet rusi. Prolazio sam kroz veoma teske trenutke, razmisljao sta da radim i mrzeo sam svoj zivot. Neretko sam pomisljao da okoncam sve to ali srecom nisam. I tako su prolazili meseci i sve je bilo isto dok nisam poceo da izbegavam skolu, razredni mi je srecom gledao kroz prste jer je video da sam neobicno cutljiv i povucen. Sve je polako pocelo da se vidi i spolja, moji su primecivali da nesto nije u redu i kada vise nisam mogao da izdrzim i kada nisam znao sta vise da radim ja sam im priznao i plasio se svega sto bi moglo da predstoji. Moji su naravno popricali sa razrednim i razredni je odmah otvorio tu temu pred celim odeljenjem. Poceli su da se pravdaju kako su se oni samo salili i neuspesno pokusavali da opravdaju svoj nagon za izivljavanjem. Ja nisam imao snage da uopste progovorim, bilo mi je muka od svega. Iako su na nekoliko dana prestali to da rade, nastavili bi cim bi zaboravili na razgovor sa razrednim. Bilo mi je mnogo tesko. Zapostavio sam skolu, nisam mogao da se skoncentrisem na ucenje, ali sam nekako prolazio. I dalje sam bio zatvoren i nisam nikom nista pricao u strahu da ce pogresno razumeti. Povremeno bi ponovo nikli razgobori o diskriminaciji i vremenom situacija se poboljsavala, vise nije bilo u toj meri izrazeno ali je ponekad ipak bilo tu. A meni je to bilo kao kap koja preliva casu. Prva godina je prosla i u drugoj godini je dosla nova ucenica sa kojom sam se odmah zblizio i ona je povremeno bila na meti tih istih zato sto slusa rok iako je bil vemoa lepa. Osecao sam da me ona razume i stalno smo pricali o svemu otvoreno. Pored nje sam se odecao potpuno opusteno cak smo jednom izostali i iz skole zajedno(mada to bas i nije pametno). Iako se tortura ublazavala i presla u povremeno dobacivanje ja nisam mogao vise da se vratim onome sto sam bio. Ostao sam zatvoren i anksiozan, stalno sam strepeo od toga da u skoli ponovo ne budem na meti. Osecao sam se i neprijatno u gradu pred narodom, smetalo mi je sve to. Nisam izlazio iz kuce i zeleo sam da budem sam. Rokerka se nazalost premestila u drugu skolu u drugom gradu i nas odnos je postao proslost. Ja nisam ni pomisljao na to da se premestim jer sam znao da bi bilo isto i da ne bih mogao da trpim sve to ispocet. Imao sam stalne probleme sa izostancima ali je nekako prolazilo. Prosla je i druga godina i dosta toga se izdesavalo u medjuvremenu, situacija u skoli se smirila i ja sam poceo da pricam sa nekima iz razreda doduse sam po koja rec. Ali iako se sve to smirilo moje psihicko stanje se nije popravilo i dalje osecam anksioznost , izbegavam da pricam mnogo i pitam se kada ce nesto lepo da mi se dogodi. Iako je sve to zatajilo i sad u trecoj godini je dosta bolja situacija nego u prvoj, opet se desava da cujem zajedljiva dobacivanja pojedinih. I ja vise ne znam sta da radim, svestan sam toga da je sad mnogo bolje ali ja se osecam sve gore i gore. Opet sam krenuo da izbegavam skolu zato sto zivim u strahu i ne zelim da mi stalno dan bude unisten. Ne znam sta da radim, vec imam puno izostanaka a i drugarica iz osnovne je bolesljiva pa povremeno odsustvuje. Osecam se izgubljeno i samo cekam da mi se nesto desi. Zato sam skupio hrabrosti da sa vama podelim moju pricu i svaki savet je dobrodosao. Izvinite ako je sve ovo predugacko ali stvarno sam imao potrebu za tim. I zelim da porucim svima koji prezivljavaju istu ili slicnu situaciju ko ja da znaju da nisu sami i imaju moju podrsku. Unapred hvala na razumevanju.
Korisnikov avatar
By Mage
Meni nije sasvim jasno... Na kakva dobacivanja ti mislis? Kakvu torturu konkretno?
Korisnikov avatar
By 李香兰
Covece, lakse malo. Ljudi ce da pomisle da je moj dupli nalog. :D

Salu na stranu, ovo kao da sam ja pisao. Od godina, preko manja socijalizacije, pa sve do izostanaka i anksioznosti. Verovao ili ne, mi zivimo nekih 95% isti zivot. Javnem ti se na pvt, ne bih bas ovde. :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mnogi od nas su prošli slična iskustva u nekom periodu svog odrastanja, nažalost. Iako sam ja imao grupu ljudi sa kojom se i danas družim, takođe mi je bilo stresno u srednjoj, naročito na početku.

Moja preporuka ti je da se skoncentrišeš na učenje, da završiš sa tim nametnutim okruženjem. Na fakultetu je situacija znatno bolja, neka ti to bude cilj. Da li možeš u dogovoru sa razrednim, koji prema tvojim rečima ima razumevanja, da odradiš ostatak školovanja vanredno?

Pretpostavljam da si u nekom manjem mestu, gde je teže pronaći istomišljenike, naročito u tom uzrastu. Ali zato ovakvi forumi postoje, radi razmene iskustava i podrške. Ne služi internet samo za gubljenje vremena.
Korisnikov avatar
By HalfJack
And? Jesu to bila samo zadirkivanja (kada se sjetim svojih godina kada su meni samo dobacivali neke pizdarije i nije to bilo baš ništa toliko hardcore kako sam si tada mislio) ili je bila baš tortura tortura, psihičko zlostavljanje?

Godine prolete vrlo brzo i izaći ćeš iz pakla srednje škole. Ovo je kao neka utjeha.
Korisnikov avatar
By Sisorama
Imaš zbilja izuzetno težak problem.
Pošto sam imao isto iskustvo, jedino što mogu da ti kažem je da moraš po svaku cenu da skreneš pedagozima, profesorima, psiholozima, direktoru lično, ali na prvom mestu svojim roditeljima/starateljima koliko se ozbiljno loše zbog toga osećaš i koliko je ozbiljno to što ti sotonići čine.
Na žalost, nema drugog rešenja.

Ključne reči su moraš i po svaku cenu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nije to tako jednostavno, a fizičko nasilje ne bih preporučivao... sreća njegova da je duplo veći od svih vršnjaka, da ga nije napala grupa i da su još uvek relativno bezopasni klinci bez oružja pri ruci.
By anotherlife
Hvala na podrsci. Sto se tice nekih pitanja ovde...To nisu bila samo dobacivanja ali ja zaista ne bih da se vracam na to jer cu se osecati jos gore. Vanredno skolovanje mi je stalno padalo, i pada na pamet, ali mislim da je to previse komplikovano pre svega zato sto ne znam kako bih tako nesto zatrazio od mojih i da li bi to oni razumeli a i mislim da bi mi to dodatno zakomplikovalo zivot sa druge strane mislim da bi mi bilo mnogo lakse ali ne znam..I nije u pitanju malo mesto, zivim u gradu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ako oni to ne bi razumeli onda ne razumeju tebe. Moras vise sa njima da komuniciras i otvoris dusu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne znam kakav odnos imaš sa roditeljima, ali nije na odmet da porazgovaraš sa njima, i kažeš im da ti nije prijatno u takvom okruženju, i da zajedno pronađete rešenje. A što se tiče mesta stanovanja, u Srbiji je diskutabilno šta se može podvesti pod urbanu sredinu, pa čak i veliki delovi Beograda. Raspitaj se o vanrednom školovanju u svakom slučaju, pa kada budeš imao sve informacije, onda odluči šta ti je činiti.
Korisnikov avatar
By Madonna
odvratno :(((
a gledaj ove što im nije jasno ništa, jebem ti budale

elem, poslušaj drtija i Sisoramu, znam kako ti je, žao mi je što ti se to dešava. mnogi prolaze kroz istu ili sličnu priču ja sam imao slično iskustvo ali u osnovnoj, dok mi je srednja bila kao melem.

potraži pomoć, obrati se svojima ako imate dobar i iskren odnos, psiholozima, pedagozima, pomozi sebi, kad već tu gamad niko ne zaustavlja
By Дуда
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2468791#p2468791]anotherlife napisao:[/url]Hvala na podrsci. Sto se tice nekih pitanja ovde...To nisu bila samo dobacivanja ali ja zaista ne bih da se vracam na to jer cu se osecati jos gore. Vanredno skolovanje mi je stalno padalo, i pada na pamet, ali mislim da je to previse komplikovano pre svega zato sto ne znam kako bih tako nesto zatrazio od mojih i da li bi to oni razumeli a i mislim da bi mi to dodatno zakomplikovalo zivot sa druge strane mislim da bi mi bilo mnogo lakse ali ne znam..I nije u pitanju malo mesto, zivim u gradu.
Dušo moja, pričaj sa svojima, ne bi ih opteretio, oni su tu da brinu o tebi, a ne ti o njima.
Korisnikov avatar
By АlexxэlA
Meni je srednja škola bila horor (tako je barem tad izgledalo). Recimo da nisam izlazio ni na odmor, od straha zbog raznih debila. Niko moje izostajanje iz škole nije mogao da shvati, majka ponajmanje. Znao sam da to ima kraj (!) i da ću otići odatle, bilo gde. Bacio sam se na učenje, bio bolji od svih tih zezatora. Sad te iste osobe ne mogu bez mene da žive (skoro bukvalno). Tamo negde pred kraj treće godine su jednostavno prišle da se druže sa mnom (te iste zezatorke, žensko odeljenje, veštica do veštice). Zvuči glupo i prosto, ali It Gets Better! :mazi:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hm... ja nisam imao takvih problema. Devojke su me gotivile, a dečaci su se naravno zezali na račun pederluka (ahhh, kad se samo setim tih šaaalaa... :sigh: ), ali sve je bilo u granicama zdrave zabave, i ponašali su se zaštitnički prema meni, u nekim situacijama sa određenim pojedincima iz suprotne smene ili iz starijih razreda.
Poslednje godine srednje nisam ni išao u školu, ali iz totalno drugih razloga, i žalim za tom godinom...

A ti dragi moj, poslušaj prvo Dudu šta ti je rekla, u pravu je. Odatle počni.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kao da čitam sebe. Identično. Takve su mi bile prva i druga godina.

Ne znam šta da kažem, ni kakav savet da ti dam. U svakom slučaju ne posustaj i ne očajavaj, sve na kraju prođe i od toga ne ostane čak ni ružna uspomena.
Korisnikov avatar
By Mars
Pitam se kako bih 15 god JA resio situaciju...

Prema svedocenju zrtava (za zivota ili posthumno, slucaj Amande) kontam da veliki problem predstavlja sto one to dozivljavaju krajnje tragicno u svetlu njihovog socijalnog zivota, ne agresiju i nasilje po sebi. U tom smislu verujem da razgovor sa starijim (i/ili strucnim) moze da pomogne da se period prebrodi, ako ne i problem resi.

http://www.youtube.com/watch?v=KRxfTyNa24A" target="_blank
By kartografija
Obavezno razgovaraj sa skolskim psihologom i izlozi situaciju.

Radi na sebi i podigni samopouzdanje autosugestijom sto ce ti pomoci da dodjes do saznanja da je tvoj problem veliki onoliko koliko sam mislis da jeste. Ima dosta literature o autosugestiji. Zlostavljace zabavlja tvoja reakcija i nemoc. Ignorisi ih sto je vise moguce i pravi se da ti je svejedno.

Tvoji zlostavljaci su zapravo u problemu jer su osobe bez kapaciteta za saosecanje i toleranciju, koje se najbolje osecaju u gomili, a mogu sebi izgledati veliki samo kad ponize i smanje zrtvu.

Obicno imaju nekog ovna predvodnika, a ostali se trude da mu se sto vise dodvore. Te ulizice i poltroni zapravo i daju moc zlostavljacu koji je bez njih nemocan. Ako ulizice misle da je vredjanje "cool" i zabavno, i ovan predvodnik ce biti ohrabren da nastavi.

Ta situacija sa ovnom predvodnikom i njegovim poltronima se moze preslikati i na pojedine forume, samo sto se tu poltroni sledeci trendove i svog ovna ostrve na one koji misle drugacije ili na svakog nesretnika koji im se ucini pogodan za izivljavanje. Imamo i situaciju da neki pokusavaju da se ubace u krug poltrona sto blize ovnu predvodniku, upinju se nogicama, ali im ne uspeva jer su i sami predmet segacenja. Zalosno.
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2469193#p2469193]kartografija napisao:[/url]Obavezno razgovaraj sa skolskim psihologom i izlozi situaciju.

Radi na sebi i podigni samopouzdanje autosugestijom sto ce ti pomoci da dodjes do saznanja da je tvoj problem veliki onoliko koliko sam mislis da jeste. Ima dosta literature o autosugestiji. Zlostavljace zabavlja tvoja reakcija i nemoc. Ignorisi ih sto je vise moguce i pravi se da ti je svejedno.

Tvoji zlostavljaci su zapravo u problemu jer su osobe bez kapaciteta za saosecanje i toleranciju, koje se najbolje osecaju u gomili, a mogu sebi izgledati veliki samo kad ponize i smanje zrtvu.

Obicno imaju nekog ovna predvodnika, a ostali se trude da mu se sto vise dodvore. Te ulizice i poltroni zapravo i daju moc zlostavljacu koji je bez njih nemocan. Ako ulizice misle da je vredjanje "cool" i zabavno, i ovan predvodnik ce biti ohrabren da nastavi.

Ta situacija sa ovnom predvodnikom i njegovim poltronima se moze preslikati i na pojedine forume, samo sto se tu poltroni sledeci trendove i svog ovna ostrve na one koji misle drugacije ili na svakog nesretnika koji im se ucini pogodan za izivljavanje. Imamo i situaciju da neki pokusavaju da se ubace u krug poltrona sto blize ovnu predvodniku, upinju se nogicama, ali im ne uspeva jer su i sami predmet segacenja. Zalosno.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Imao sam i ja sličnih iskustava u srednjoj, doduše situacija nije bila toliko zajebana, bilo je sve u granici podnošljivog.
Kako su već neki rekli, obrati se psiholozima, pedagozima, roditeljima, pokušaj da u krajnjoj liniji ako ti to toliko teško pada, završiš školovanje vanredno...
Moj ti je savet da nipošto ne zapostavljaš učenje, mislim da će ti se nakon srednje škole situacija znatno poboljšati. Bar je tako bilo kod mene, jelte.
Inače, putem interneta možeš (kao sada) da zatražiš savete ili šta već, da kako već rekoh kod npr. školskog psihologa potražiš podršku, i sve u svemu nadam se da ćeš uspešno uspeti da otkloniš uzročnike stresa i da će biti OK. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!