Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335323#p2335323]Popeye napisao:[/url]washington times opet? :lol:

dakle, dragi sheytane, ti kuhnera smatras relevantnim kolumnistom? :trep:

Upozorenje HNB-a
Rohatinski novoj vladi: Smanjite rashode za 9 milijardi kuna ako ne želite grčki scenarij

Tekuće rashode u 2012. potrebno je smanjiti za 9 milijardi kuna ukoliko ne želimo riskirati pad kreditnog rejtinga, smanjeni priljev kapitala, njegovo drastično poskupljenje, s time povezan pad deviznih rezervi i značajnije pristiske na tečaj. Dakle, smanjenje je potrebno ako ne želimo grčki scenarij, doduše, na nešto nižim razinama. To je naš stav s kojim ćemo izaći pred novu vladu, poručio je s brifinga za novinare guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Istaknuo je kako je iduća godina iznimno neizvjesna budući da jačaju i vanjska i unutarnja ograničenja, eurozoni prijeti recesija, a inozemne banke trebaju dodatni kapital te treba očekivati i pritiske na cijenu kapitala odnosno kredita sa te strane.

U idućoj godini u središnjoj banci ne očekuje nkakv rast, prije će doći do pada BDP-a pri čemu je projekcija da bi pad mogao iznosti 0,2 posto.

Samo provođenje zakona o fiskalnoj odgovornosti možda neće biti dovoljno za održanje rejtinga, a pitanje je i kako bi reagirala financijska tržišta, stoga je stav HNB-a da fiskalna konsolidacija treba biti snažnija i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.

Što se tiče rashoda, dio ih je autonomno zadan, prije svega su to kamate koje treba platiti i izdaci vezani uz osobna primanja, međutim, kaže Rohatinski, rezove je moguće ostvariti prije svega kroz smanjivanje dugotrajnih stavki, a ne jednokratnih, te kroz smanjivanje potrošnje a ne investicija.

U suprotnom, ako ne dođe do značajnijeg zaokreta fiksalne politike nastavit će rasti i fiskalni deficit i javni dug.

Riskira se pad kreditnog rejtinga stoga ovu godinu imamo priliku izvršiti zaokret te je shvatiti kao fazu za postavljanje temelja održivijeg rasta i razvoja.
kakve veze ima guverner HNB-a s tekstom jeffreyja kuhnera u kojem ovaj piše o 'ideji velike srbija koja i dalje živi'? :trep:

problem je sto si ti em neobrazovan em patoloski opsjednut, pa bjesomučno citiraš svakog idiota i svaki mogući medij kako bi dokazao neku svoju nacionalističku antihrvatsku fiks-ideju. jesi li barem svjestan da se blamiras? :hmm:
Korisnikov avatar
By svejedno
zaista, shejtane, zar ne bi trebalo vise da te interesuje to sto srbija nije spremna ni da bude kandidat za EU?

..

ocu kazem - ne kapiram pontu ove teme?
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335797#p2335797]svejedno napisao:[/url]zaista, shejtane, zar ne bi trebalo vise da te interesuje to sto srbija nije spremna ni da bude kandidat za EU?
pa meni je skroz ok ako ga interesira (ne)spremnost hrvatske za ulazak u EU.
ono sto mi je narocito zabavno jest taj totalni raspad suvislosti kod sheytana kada je rijec o hrvatskoj, pa ce kao argument navesti i ljude koji su zapravo antisrpski nastrojeni, poput konzervativnog kretena kuhnera. no sheytan je neobrazovani naci ljakse, pa to vjerojatno jadan i ne zna. kad ga s time suocis, onda ti citira nesto u vezi ekonomske politike. :lol:

da nije tako iritantan, jos bi mi ga bilo zao. :drama:
Korisnikov avatar
By svejedno
ja ..nisam mnogo pratio shejtanov rad,
ali ono sto jesam primetio do sada - 90% onoga sto citira tice se hrvatske
(sto je, jel, ok, ako ga interesuje ta zemlja)
a sto se argumentacije tice - nisam bas primetio da je svoj argument dao vise od par puta.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335796#p2335796]Popeye napisao:[/url]kakve veze ima guverner HNB-a s tekstom jeffreyja kuhnera u kojem ovaj piše o 'ideji velike srbija koja i dalje živi'? :trep:

problem je sto si ti em neobrazovan em patoloski opsjednut, pa bjesomučno citiraš svakog idiota i svaki mogući medij kako bi dokazao neku svoju nacionalističku antihrvatsku fiks-ideju. jesi li barem svjestan da se blamiras? :hmm:
U tvojoj zaljubljenosti u proustašku Hrvatsku i mržnji svega što je srpsko nema kraja.

To što želiš da diskretituješ po političkoj pripadnosti dovoljno govori o samom tebi. Svaki komentar je suvišan.

Iskreno, plašim se da nisi ni sposoban neke stvari ni shvatiti čim ne kapiraš vezu izmedju izjave guvernera centralne hrvatske banke i citiranog autora o istom problemu, prezaduženosti Hrvatske i njenom ulasku u EU, te grčkom scenariju i ostalim globalnim finansijsko-ekonomskim problemima.

O nekim drugim, koji mi takodje pripisuju neodredjene i neargumentovane kritike, nemam potrebu da pojedinačno odgovaram.

Svako ima pravo na svoj stav i autonomno pravo da učestvuje u raspravama onoliko koliko lično želi, kao i u temama o kojima želi nešto da kaže ili nečiji stav da iznese.

Da ponovim, ne smatram samo ja, nego i mnogi drugi, da Hrvatskoj po mnogim kriterijumima nije mesto u EU. To pokušavam da kroz razne komentare i tekstove drugih iznesem ovde, za one koje tema interesuje.

Za one koje to nervira, žao mi je. Mogu preskočiti temu ili ponuditi drugači9ji stav, argument. Sve drugo je samo pokazigvanje nespremnosti na civilizovan dijalog. No Popey i neki drugi sebi uzimaju za oravio da oni sude i presudjuju, da oni drugima, meni pre svega, lepe etikete. Iskreno, od koga su - ni najmanje me ne tangiraju, a ni mnogo ne zanimaju što se da videti iz rasprava, jer po pravilu vrlo retko reagujem na lične prozivke.

Što ne učestvujem u drugim temama je moja stvar, a oni koji redovnije prate ovaj folder znaju pravi razlog. Bila jue i tema o tome i Diskusijama, ali su je oni na koje se odnose dovoljno zagadili da bi završila u smeću, što im je i bio cilj. Njihov problem, i vlasnika sajta, moj odavno nije.
By Glasnik
Ako su Bugarska i Rumunija našle svoje mesto u EU, ima mesta i za Hrvatsku.
I da... rasprava završena.
:ozbiljan:
Sheytan napisao:
U tvojoj zaljubljenosti u proustašku Hrvatsku i mržnji svega što je srpsko nema kraja.
Sheytan napisao:To što želiš da diskretituješ po političkoj pripadnosti dovoljno govori o samom tebi. Svaki komentar je suvišan.
doista jest. kad tebi uspije da svojom drugom recenicom u postu totalno pobijes prvu. :lol:

dakle, zamjeras mi da diskreditiram ljude po politickoj pripadnosti, sto ti onda jel ne cinis, pa ne vidim kako mi mozes prigovoriti zaljubljenost u proustašku hrvatsku i mržnju svega što je srpsko. jer zaboga, pa to je politicka pripadnost. ;)

ali je lijepo sto sam te natjerao da se oglasis vlastitim postom, a ne kopipejstom. :sweet:
Amnesti Internešenel: HRVATSKA JOŠ NIJE ISPUNILA USLOVE ZA EU

Organizacija Amnesti Internešenel za Evropu i centralnu Aziju upozorila je novu vladu u Zagrebu da hitno istraži vezu visokih državnih zvaničnika i ratnih zločina.

Time bi, kako se navodi, bile ispraviljane greške koje su činile prethodne Vlade, koje su zbog pasivnosti žrtvama zločina i njihovim porodicama uskratili pravo na istinu, pravdu i odštetu.

U izveštaju Amnesti Internešenela posebno je istaknut Vladimir Šeks, potpredsednik HDZ, o čijoj se komandnoj odgovornosti za zločine u Slavoniji govorilo za vreme suđenja Branimiru Glavašu.

Pomenuto je i ime Davora Domazeta Loše, penzionisanog admirala i bivšeg načelnika Glavnog štaba, za kojeg su se pojavile informacije o mogućoj odgovornosti za zločine počinjene u akciji Medački džep, prenosi Jutarnji list.

"Ukoliko u kratkom roku Hrvatska ne reši sve te probleme, ostaće pitanje je li ispunila obaveze vezane za zaštitu ljudskih prava ili uslove za članstvo u EU", navedeno je u izveštaju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!