- 15 Nov 2011, 21:02
^pa to ti je to: neki ljudi imaju POTREBU da sebe guraju u društveno određene forme. Ideja o slobodi i sopstvenoj misli ih plaši ili ne zanima.
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Popeye napisao: pa po tome da nisu u stanju artikulirati i provesti pobunu protiv starije generacije, nego joj se prilagodjavaju. mlade generacije koje nisu bile bezveznjaci bi dosli, vidjeli, zakljucili sto im se ne svidja, smislili kako oni misle da treba biti i to onda krenuli raditi.A to je ona paradoksalna točka u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto.
danas je bas suprotno, samo trce da se uklope. i naravno, da imaju iphone.
Heavy Metal Lover napisao:Da li ste se nekada zapitali da li je moguce da neko svoju seksualnost prihvati po difoltu bez konfuzije, krize identiteta i mentalnog haosa? Ne kazem da je postalo norma ali u mladjim generacijama je to svakako primetno.this is a good point.
Scena je mainstream, klishe, puna ljudi koji ne znaju da razmisljaju svojom glavom, bla bla bla....ali je i neophodna u bilo kom obliku. Nisu svi potkovani teorijom i ona ne moze svakoga da prosvetli. Ne zato sto je neko glup i ne moze da ukapira nego zato sto su mu potrebni drugi mehanizmi da bi se izborio sa unutarnjim problemima. Nekome je dovoljna pisana rech da bi se osetio bolje i znao da nije "bolesnik" a nekome je pak neophodna ljudska toplina da bi to shvatio, pa makar ona dolazila i od omatorelog kugara koga je upoznao na zloglasnoj sceni. Kakava god ona bila, ta jebena lgbt scena je spasila ljudske zivote. Dovela je i do mnogih razocarenja ali ona se mogu sanirati. I to je ista ta scena puna likova koji obozavaju Lejdi Gagu, Britni, Madonu i pojma nemaju ko je Vivenne Cass.ovo je pak bućkuriš.
A sta smo svi mi "prosvetljeni" postigli preseravanjem na forumu?!ja sam svasta. be like me, fit the stereotype.
m.. napisao:imam isto iskustvo. narocito u tome da se takvi prijateljski krugovi onda maknu od scene.
s druge strane, vremenom bivstvujuci na toj sceni, covek uspe da pronadje neke ljude koji mu odgovaraju po interesovanjima, srodnom sistemu vrednosti, senzibilitetu itd, pa preko njih nadje jos takvih ljudi i taj krug se lagano siri, ljudi onda pocinju se druze van scene itd.
antibiotic napisao:Da, isto njesra, samo drugo pakovanje.
Onda sam dosao do sledeg zakljucka: u tom lokalu vec godinama rade ljudi koji su, da tako kazem, starija garda; vlasnik + dva konobara. Oni su ti koji su krenuli sa tim poslom, oni serviraju taj lifestyle. Sa gostima se odnose friendly tipa "slatka moja", cini mi se da malo prepotenciraju gay feminiziranost kako bi gostima bili simpaticni i prihvatljivi. Svi su fansy i max picnuti dok se ispijaju kokteli.
Znaci, nije to mesto koje je mladja generacija kreirala po svom ukusu, vec oni malo stariji koji su svoje teen godine i prva gay izlazenja imali 90ih. Onda su se izdvojili kao oni koji ce da nastave 'tradiciju', ali i dalje furaju slican life style pravac kao pre 10-15 godina, samo sto se strogo updateuju u smislu novih modnih i muzickih mainstream trendova.
Sto bi rek'o Vuk; isto to, samo malo drugacije.
Heavy Metal Lover napisao:Malo sam se pronasao u ovome postu pa cu se nadovezati, lepo napisano...
Moje pitanje se odnosilo na to zasto se ljudi boje da budu deo stereotipa i konstantno se ogradjuju od istoga iako se u njega ponekad uklapaju.
Ovo o cemu ti pricas je zacarani krug i tesko ga je prekinuti. Oni koji su u skoli bili diskriminisani zato sto je njihova seksualna orijentacija bila ocigledna sada diskriminishu one koji se ne uklapaju u njihovu predstavu tipicnog pedera. Na potpuno trecoj strani imamo homofobicne pedere koji se trude da ne budu deo mase (ponekad im i uspe) a za sve probleme sa svojom seksualnoscu krive tipicne predstavnike populacije. Prvopomenuti fem likovi se od tih napada brane tako sto se zatvore u svoje male grupice i bacaju hejt na sve sto nije njihova kopija. U sred svega toga se nadjete vi koji ne zauzimate strane i bivate diskriminisani bez razloga. Ukratko, we're all fucked!
barni011 napisao:.Ne znam kako se zove ali neki mozda znaju nju, to je momak koji zapravo menja pol u zensko da bi bio sa zenamaali kako?
Popeye napisao: nadalje, serem se na scenu koja kao svoj jedini prostor ima podrume, zadimljene i mracne rupe, skrivene iza crnih vrata ili izloga, u kojima vlasnici gej barova unajmljuju homofobne zastitare koji im onda tuku goste. ili ih ne brane kad bi trebali. gade mi se takva scena na kojoj se masno naplacuju upadi i pica, a nudi se losa muzika, los razglas i losa atmosfera.I think you missing the point here, ispada da je tvoje nezadovoljstvo tuznim stanjem u zagrebackoj ( pa i beogradskoj) tzv. gay sceni, konkretno, razlog sto si zapoceo temu u identitetima i sterotipima gay ljudi (?). To jeste usko povezano, ali mislim da bi isti 'problem' postojao kada bi situacija sa lokalima za izlaske bila idealnija. Odnosno, da se ne naplacuju ulasci, da su jedini organizatori iz queer udruzenja, a ne 'mafija', da su dobra muzika i razglas, da nisu u rupi, vec u izlogu itd. Krda uniformisanih se uvek formiraju bez obzira na okolnosti, ako je to uopste ta problematika u ovoj temi.
zar moji kriteriji trebaju biti tako niski da nista od toga ne primijecujem i da mi nista od toga ne smeta i da o tome sutim, jer eto u tijeku je operacija spasavanja zivota?
muka mi je od te samoponistavajuce, lazne solidarnosti, koja se odnosi i na eksploataciju pedera od strane vlasnika gej klubova, koja vazi i za aktivisticke malverzacije i promasaje, koja vazi i za to da se svakog autohomofoba treba gladiti po kurcu dok mu ne svane.
Popeye napisao:ja htela u zg da odem do rusha, niko nije hteo sa mnom, jos su me i odgovorili od nauma. s druge strane, bila sam dvaput u globalu, i tamo mi je bilo ok, ali to je bilo recimo 2003. i 2005. u beogradu, neke 2003. kad sam pocela da izlazim na gay zurke, desavalo se da muzika i zurke budu skroz ok, ali prvih 30 devojaka koje sam upoznala su bile takav olosh da mi je doslo da se ubijem. sva sreca pa sam znala dosta gay ljudi od ranije i bilo mi je jasno da nisu svi takvi.m.. napisao:imam isto iskustvo. narocito u tome da se takvi prijateljski krugovi onda maknu od scene.
s druge strane, vremenom bivstvujuci na toj sceni, covek uspe da pronadje neke ljude koji mu odgovaraju po interesovanjima, srodnom sistemu vrednosti, senzibilitetu itd, pa preko njih nadje jos takvih ljudi i taj krug se lagano siri, ljudi onda pocinju se druze van scene itd.
zanimljivo je da su svi moji gej prijatelji aut i da nitko od nas ne izlazi u jedini gej klub u gradu, jer je grozna rupa, u kojoj se kao muzicka podloga izmjenjuju lady gaga, severina i jelena rozga. plus je jos ekipa koja pohodi taj rush (aka ormarusha ) toliko nedojebana, neizivljena i autohomofobna da moras biti mrtav pijan ako uopce zelis izdrzati sat-dva u tom drustvu.
no meni je najgore sto takvi rush smatraju vrhuncem, odnosno jedinom mogucom opcijom. naravno, i zato jer je cijeli koncept balkanskog gej kluba nista vise nego prosirenje ormara. koje se gostima i skupo naplacuje.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!