Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

^Ali to nije problem samo pedera, već cijelog ljudskog roda (ako već generaliziramo :) )

Sloboda se mora izdržati. Jer ljudi su rođeni kao robovi. Robovi koji kod smrti "gospodara" neznaju nastaviti sami živjeti. I dalje se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Odbijaju vidjeti ispred sebe univerzalnost praznine budućnosti.

Kad bi svi bili svoji nekome drugom, ovisili samo o sebi i bili vlastiti odlučujući čimbenik..."Sloboda(u apstraktnom smislu riječi) jedino je prisutna tamo gdje ne postoji nikakav drugi za mene koji nisam ja sam."
Popeye napisao: pa po tome da nisu u stanju artikulirati i provesti pobunu protiv starije generacije, nego joj se prilagodjavaju. mlade generacije koje nisu bile bezveznjaci bi dosli, vidjeli, zakljucili sto im se ne svidja, smislili kako oni misle da treba biti i to onda krenuli raditi.
danas je bas suprotno, samo trce da se uklope. i naravno, da imaju iphone.
A to je ona paradoksalna točka u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto.
Korisnikov avatar
By Srklet
Heavy Metal Lover napisao:Da li ste se nekada zapitali da li je moguce da neko svoju seksualnost prihvati po difoltu bez konfuzije, krize identiteta i mentalnog haosa? Ne kazem da je postalo norma ali u mladjim generacijama je to svakako primetno.
this is a good point.

dakle, manji unutarnji otpor prema vlastitoj homoseksualnosti sa sobom povlaci i manje promisljanje o istoj? :misli:
Scena je mainstream, klishe, puna ljudi koji ne znaju da razmisljaju svojom glavom, bla bla bla....ali je i neophodna u bilo kom obliku. Nisu svi potkovani teorijom i ona ne moze svakoga da prosvetli. Ne zato sto je neko glup i ne moze da ukapira nego zato sto su mu potrebni drugi mehanizmi da bi se izborio sa unutarnjim problemima. Nekome je dovoljna pisana rech da bi se osetio bolje i znao da nije "bolesnik" a nekome je pak neophodna ljudska toplina da bi to shvatio, pa makar ona dolazila i od omatorelog kugara koga je upoznao na zloglasnoj sceni. Kakava god ona bila, ta jebena lgbt scena je spasila ljudske zivote. Dovela je i do mnogih razocarenja ali ona se mogu sanirati. I to je ista ta scena puna likova koji obozavaju Lejdi Gagu, Britni, Madonu i pojma nemaju ko je Vivenne Cass.
ovo je pak bućkuriš.
scena je retardirana, ali spasava zivote? i to tako sto te nekakav pedesetogodisnjak odvede u zbunje i da ti malo neophodne ljudske topline?

no, ja nisam doveo u pitanje postojanje scene. dapace, mislim da je vazno da scena postoji. moja kritika ide u pravcu toga kakva je ta scena.

imam veliki problem s bilo kojom gej scenom bilo gdje u kojoj vladaju uniformnost i mentalitet stada. i cije su vrijednosti toliko niske da se seksualno predatorstvo ostarjelih tetki nad mladim i neiskusnim pederima smatra spasavanjem zivota. nadalje, serem se na scenu koja kao svoj jedini prostor ima podrume, zadimljene i mracne rupe, skrivene iza crnih vrata ili izloga, u kojima vlasnici gej barova unajmljuju homofobne zastitare koji im onda tuku goste. ili ih ne brane kad bi trebali. gade mi se takva scena na kojoj se masno naplacuju upadi i pica, a nudi se losa muzika, los razglas i losa atmosfera.
zar moji kriteriji trebaju biti tako niski da nista od toga ne primijecujem i da mi nista od toga ne smeta i da o tome sutim, jer eto u tijeku je operacija spasavanja zivota?
muka mi je od te samoponistavajuce, lazne solidarnosti, koja se odnosi i na eksploataciju pedera od strane vlasnika gej klubova, koja vazi i za aktivisticke malverzacije i promasaje, koja vazi i za to da se svakog autohomofoba treba gladiti po kurcu dok mu ne svane.

jer, mozda bi scena bila i snaznija i raznolikija i bolja da ljudi nemaju stav 'a to je tako' ili 'jest fuj, ali spasilo se zivota'?

u svakom slucaju, prilicno sumnjam u emancipatorski potencijal scene onako kako je ista vecinom postavljena na balkanu. ona je vecinom samo novi ormar, samo s malo sira 4 zida.
A sta smo svi mi "prosvetljeni" postigli preseravanjem na forumu?!
ja sam svasta. be like me, fit the stereotype. :smug:
Korisnikov avatar
By m..
i meni je muka od ovoga sto je popeye naveo.

s druge strane, vremenom bivstvujuci na toj sceni, covek uspe da pronadje neke ljude koji mu odgovaraju po interesovanjima, srodnom sistemu vrednosti, senzibilitetu itd, pa preko njih nadje jos takvih ljudi i taj krug se lagano siri, ljudi onda pocinju se druze van scene itd. to sto scena na prvi pogled izgleda dosta homogeno, ne mora da znaci da zaista jeste. mogu da dam glavu da pola ljudi u apartmanu privatno bas i ne slusa one lady gaga zunzara remixe, nego se tu naslo iz nedostatka boljeg izbora. a jebiga, na svetu je najvise mediokriteta na autopilotu i scena je globalno uzev ishod toga. drugo - mladi ljudi se jos uvek traze, i to sto su dosta uniformni je isto tako neke stupanj razvoja, pa i mi kad smo bili klinci smo se delili na padavicare, dizelase, pankere, metalce, hip hopere itd. pa smo izrasli u neke individue, to je poces, identifikacija je stupanj. trece - balkanske scene su dosta male, tako da to ne ostavlja dovoljno prostora za neku ozbiljniju profilaciju. ja verujem i da bi ti vlasnici klubova pravili tematske veceri da je to iole lukrativno. cetvrto - neki sadrzaji razlicitih profilacija ipak postoje, nesto se ipak pomera, neke stvari su sad dosptupnije nego sto su bile pre par godina itd.

mislim da stvari ipak nisu toliko crne kao sto se cine na prvi pogled.
Korisnikov avatar
By m..
da dodam, mislim da ti mladi mainstream gay ljudi nisu toliko uniformni kad ih licno upoznas, kada se otvore i kada si u stanju da ih upoznas kao individue.
Korisnikov avatar
By Srklet
m.. napisao:
s druge strane, vremenom bivstvujuci na toj sceni, covek uspe da pronadje neke ljude koji mu odgovaraju po interesovanjima, srodnom sistemu vrednosti, senzibilitetu itd, pa preko njih nadje jos takvih ljudi i taj krug se lagano siri, ljudi onda pocinju se druze van scene itd.
imam isto iskustvo. narocito u tome da se takvi prijateljski krugovi onda maknu od scene.
zanimljivo je da su svi moji gej prijatelji aut i da nitko od nas ne izlazi u jedini gej klub u gradu, jer je grozna rupa, u kojoj se kao muzicka podloga izmjenjuju lady gaga, severina i jelena rozga. plus je jos ekipa koja pohodi taj rush (aka ormarusha :giggle: ) toliko nedojebana, neizivljena i autohomofobna da moras biti mrtav pijan ako uopce zelis izdrzati sat-dva u tom drustvu.
no meni je najgore sto takvi rush smatraju vrhuncem, odnosno jedinom mogucom opcijom. naravno, i zato jer je cijeli koncept balkanskog gej kluba nista vise nego prosirenje ormara. koje se gostima i skupo naplacuje.
Korisnikov avatar
By Blady
Mene zanima na koju generaciju pedera se ovo odnosi?
Korisnikov avatar
By Blady
Pa valjda je tako oduvek bilo :D
No, osecam se matoro zbog ove recenice :sigh:
Korisnikov avatar
By Blady
antibiotic napisao:
Onda sam dosao do sledeg zakljucka: u tom lokalu vec godinama rade ljudi koji su, da tako kazem, starija garda; vlasnik + dva konobara. Oni su ti koji su krenuli sa tim poslom, oni serviraju taj lifestyle. Sa gostima se odnose friendly tipa "slatka moja", cini mi se da malo prepotenciraju gay feminiziranost kako bi gostima bili simpaticni i prihvatljivi. Svi su fansy i max picnuti dok se ispijaju kokteli.
Znaci, nije to mesto koje je mladja generacija kreirala po svom ukusu, vec oni malo stariji koji su svoje teen godine i prva gay izlazenja imali 90ih. Onda su se izdvojili kao oni koji ce da nastave 'tradiciju', ali i dalje furaju slican life style pravac kao pre 10-15 godina, samo sto se strogo updateuju u smislu novih modnih i muzickih mainstream trendova.
Sto bi rek'o Vuk; isto to, samo malo drugacije.
Da, isto njesra, samo drugo pakovanje.
Korisnikov avatar
By Blady
Ulix napisao:
Heavy Metal Lover napisao: Za kraju, moze li mi neko objasniti taj vash iracionalni strah od stereotipa?
stereotipi su dosadni.
Da.
Korisnikov avatar
By barni011
Heavy Metal Lover napisao:
Moje pitanje se odnosilo na to zasto se ljudi boje da budu deo stereotipa i konstantno se ogradjuju od istoga iako se u njega ponekad uklapaju.

Ovo o cemu ti pricas je zacarani krug i tesko ga je prekinuti. Oni koji su u skoli bili diskriminisani zato sto je njihova seksualna orijentacija bila ocigledna sada diskriminishu one koji se ne uklapaju u njihovu predstavu tipicnog pedera. Na potpuno trecoj strani imamo homofobicne pedere koji se trude da ne budu deo mase (ponekad im i uspe) a za sve probleme sa svojom seksualnoscu krive tipicne predstavnike populacije. Prvopomenuti fem likovi se od tih napada brane tako sto se zatvore u svoje male grupice i bacaju hejt na sve sto nije njihova kopija. U sred svega toga se nadjete vi koji ne zauzimate strane i bivate diskriminisani bez razloga. Ukratko, we're all fucked!
Malo sam se pronasao u ovome postu pa cu se nadovezati, lepo napisano...
Ja sam se svojevremeno uklopio u grupu gejeva i lezbejki, intezivno druzio, bio sam prihvacen i mogu reci jedan od omiljenih u drustvu.Mozda su neki ot tih ljudi i ovde ne znam, bilo ej to davno.Ja sam njih takodje sve prihvatio, bilo je tu zaista osoba skroz drugacijih od mene i nisam se osecao nelagodno ili strano u njihovom drustvu.Sve dok nisu krenuli da vrse pritiska na mene, oko autovanja i odbacivanja nekih vrednosti do kojih je meni jako stalo.Tada sam se ja udaljio od njih jer sam osecao taj "hejt" i nasilnistvo na moj identitet.
Evo dodacu recimo da sam se ja setao Knez Mihajlovom ulicom sa tranvestitom, jesu se neki okretali na uilic ali ja nisam mario.Ne znam kako se zove ali neki mozda znaju nju, to je momak koji zapravo menja pol u zensko da bi bio sa zenama, imao je jako dugacke dredove i bio je iz Nemacke :)
Ocekivao sam da cu tako i ja biti prihvacen ali nisam.To zameram najvise LGBT populaciji sto nece da prihvati drugacijeg od sebe vec samo istog.Ne svi naravno ali dobar deo je takav.
Eto zato sam se udaljio od toga svega, ovaj forum je sad moj suzivot sa gejevima :srbin:
Korisnikov avatar
By starsailor
barni011 napisao:.Ne znam kako se zove ali neki mozda znaju nju, to je momak koji zapravo menja pol u zensko da bi bio sa zenama
ali kako?
Mislis kako menja pol? pa ne znam nisam to hteo da objasnjavam u postu, to sam onako usput rekao...mislim da i Pedja A. zna ko je to pa ga pitaj za tu osobu to je bilo recimo 2003 godine.
ako si me to pitala? :)
ako se gej zivot tako puno svede na barove, birtijashke klubove, lokale.... bice ovog trash-snob kich hipsteraja uvek.
treba iznalaziti i druge avenije u gej zivljenju. npr. intelektualne klubove, profesionalne (ali ne snobovske vec vishe solidarne networks-e za profesionalno razmenjivanje iskustava, savetovanja, pomaganja, jachanje namerenih profesionalaca), volonterske, rekreacijske (npr. hiking, mountaineering, water related activities...), sportske, hobi itd....itd...........
Korisnikov avatar
By antibiotic
Popeye napisao: nadalje, serem se na scenu koja kao svoj jedini prostor ima podrume, zadimljene i mracne rupe, skrivene iza crnih vrata ili izloga, u kojima vlasnici gej barova unajmljuju homofobne zastitare koji im onda tuku goste. ili ih ne brane kad bi trebali. gade mi se takva scena na kojoj se masno naplacuju upadi i pica, a nudi se losa muzika, los razglas i losa atmosfera.
zar moji kriteriji trebaju biti tako niski da nista od toga ne primijecujem i da mi nista od toga ne smeta i da o tome sutim, jer eto u tijeku je operacija spasavanja zivota?
muka mi je od te samoponistavajuce, lazne solidarnosti, koja se odnosi i na eksploataciju pedera od strane vlasnika gej klubova, koja vazi i za aktivisticke malverzacije i promasaje, koja vazi i za to da se svakog autohomofoba treba gladiti po kurcu dok mu ne svane.
I think you missing the point here, ispada da je tvoje nezadovoljstvo tuznim stanjem u zagrebackoj ( pa i beogradskoj) tzv. gay sceni, konkretno, razlog sto si zapoceo temu u identitetima i sterotipima gay ljudi (?). To jeste usko povezano, ali mislim da bi isti 'problem' postojao kada bi situacija sa lokalima za izlaske bila idealnija. Odnosno, da se ne naplacuju ulasci, da su jedini organizatori iz queer udruzenja, a ne 'mafija', da su dobra muzika i razglas, da nisu u rupi, vec u izlogu itd. Krda uniformisanih se uvek formiraju bez obzira na okolnosti, ako je to uopste ta problematika u ovoj temi.

Becki lokal koji sam ovde spomenuo drze gay ljudi, ceo prostor se moze sagledati sa ulice, gosti su mahom svi out, ali svi oni zele da budu feel good asesoari Sare Dzesike Parker, jer je bi to bio vrhunac njihove uloge gay ljudi u ovakvom drustvu. Sve je uzasno usko, i sto je mozda najgore, identiteti i dalje teze da budu prijatelji heteronormativi koja je tako 'neodoljiva'.

Moj problem je taj sto takva scena ostaje veciti reprezent - ogledalo gay zajednice, a da zapravo uopste nije, bilo da je to rupa ormarusha ili izlog outusha, a tih nekoliko ljudi koji je drze stvaraju lifestyle kome se drugi prilagodjavaju i od toga se pravi "scena".
Korisnikov avatar
By Misfit
the question of human stupidity swamps the question of mere sexuality.
Korisnikov avatar
By m..
Popeye napisao:
m.. napisao:
s druge strane, vremenom bivstvujuci na toj sceni, covek uspe da pronadje neke ljude koji mu odgovaraju po interesovanjima, srodnom sistemu vrednosti, senzibilitetu itd, pa preko njih nadje jos takvih ljudi i taj krug se lagano siri, ljudi onda pocinju se druze van scene itd.
imam isto iskustvo. narocito u tome da se takvi prijateljski krugovi onda maknu od scene.
zanimljivo je da su svi moji gej prijatelji aut i da nitko od nas ne izlazi u jedini gej klub u gradu, jer je grozna rupa, u kojoj se kao muzicka podloga izmjenjuju lady gaga, severina i jelena rozga. plus je jos ekipa koja pohodi taj rush (aka ormarusha :giggle: ) toliko nedojebana, neizivljena i autohomofobna da moras biti mrtav pijan ako uopce zelis izdrzati sat-dva u tom drustvu.
no meni je najgore sto takvi rush smatraju vrhuncem, odnosno jedinom mogucom opcijom. naravno, i zato jer je cijeli koncept balkanskog gej kluba nista vise nego prosirenje ormara. koje se gostima i skupo naplacuje.
ja htela u zg da odem do rusha, niko nije hteo sa mnom, jos su me i odgovorili od nauma. s druge strane, bila sam dvaput u globalu, i tamo mi je bilo ok, ali to je bilo recimo 2003. i 2005. u beogradu, neke 2003. kad sam pocela da izlazim na gay zurke, desavalo se da muzika i zurke budu skroz ok, ali prvih 30 devojaka koje sam upoznala su bile takav olosh da mi je doslo da se ubijem. sva sreca pa sam znala dosta gay ljudi od ranije i bilo mi je jasno da nisu svi takvi.

nekako ne mislim da je ta neka povrsnost, autohomofobija i slicno iskljucivo bolest te generacije oko '90. godista, jer sam to isto srela pre 8 godina kod generacije oko '80. godista. e sad, posle nisam pratila sta se desilo sa tim olosh devojkama, pa ne znam u kom su se pravcu posle kretale. ali pretpostavljam da je ovo o cemu pricamo prosto presek scene koji je manje vise konstantan. na sceni je vazda bilo najvise ljudi od 18-25 godina, i oni su najcesce neki mediokriteti u bas tom stupnju razvoja identiteta kada covek tezi nekoj uniformnosti i da bude prihvacen od gay populacije. posle se to vise isprofilise, ljudi nadju alternativne nacine trazenja partnera i zabave, odaberu neke ljude koji im odgovaraju i prestanu da budu do te mere upuceni na scenu.

dosta moje gay ekipe i pusta muziku po nekim strejt ali gay friendly mestima i ima neke svoje zurke i mesta okupljanja, i ovde i u zg. takodje deo njih je npr angazovan pri l'n'q zurkama i na taj nacin ipak daje neku alternativu lady gagi i slicnom. ako deo scene koji odgovara nekoj generaciji od 27-35 godina nedostaje, onda smo iskljucivo mi krivi za to, jer ga nismo stvorili, tako da je u neku ruku besciljno da pljujemo po klincima i stanju stvari. i opet, taj neki saturday night fever kod te generacije i nije tako izrazen, pa mozda nismo isplativi nekom ko drzi klub da formira program po nasim potrebama, vec svi imamo neki svoj prostor, osamostalili smo se itd. nismo iskljucivo upuceni na scenu.

recimo mi smo prosli petak (ja zivim u all gay flatshareu, sa jednom forumasicom i jednim deckom) organizovali filmsko vece gde smo nas 12 gledali kalvariju, pili, mezili, posle se zapili, zabavljali, vileneli po stanu, nikome nije palo na pamet da ide u gay klub. i takvih nekih veceri u mom zivotu je sve vise. da sam htela mogla sam komotno i da napravim zurku za 30 ljudi sa sve dj-om i slicno.

nekako mislim da ako neka starija ekipa zeli vece po svojoj meri, morace i da ga organizuje, jer niko sa strane nece to uraditi za nas jer im se klinci vise isplate. gradovi su suvise mali, nazalost.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!