Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Paki napisao:Sve kritike primljene k znanju i procesuirane, hvala vam na detaljnoj analizi.
Trudiću se da dobre stvari svakako održim, a nedostatke od sinoć ispravim i nadomestim u sledećoj prilici.
Drago mi je. :sesir:

I samo josh da napomenem izuzetno vazno- uvek, uvek podsecaj i na Prvi Chlan Univerzalne Deklaracije Ujedinjenih Nacija (chega je potpisnica i Srbija) gde se jasno i glasno kaze da svako ljudsko bice (pa tako i gej ljudsko bice, podrazumeva se) ima LJUDSKO DOSTOJANSTVO koje se mora poshtovati i da gejevi upravo to i traze od heteroseksualaca.

uvek, uvek podsecaj da je nedopustivo da se gej ljudska dobrota i pomirljivost uzimaju od strane heteroseksualaca ovako stalno u Srbiji za gej slabost i manu umesto za gej vrlinu i kvalitet.

uvek, uvek podsecaj da je nedopustiva NEPRAVDA koju nanose heteroseksizam i homomrznja u drushtvu.
ja sam kao krenula da citam, pa nisam mogla...

jel vi stvarno mislite:

- da LGBT i HR aktivisti treba da budu programirani roboti?
- da imate pravo da od drugih zahtevate savrsenstvo i nepogresivost?
- da nemate uticaja na ono sto zelite za sebe ?
- da vasa egzistencija i sloboda zavise od nekog drugog ?
- da ste obavili svoju duznost gundjajuci pred monitorom ili tv ekranom ?
- da.... dodajte slobodno po zelji - kao sto rece Boris, hiljadu zasto, a ni jedno zato :zastava:

svaka cast onima koji su uputili konstruktivne kritike, do kojih ja ne stigoh, a verujem da ih ima <3

i sva podrska onima koji imaju hrabrosti da budu ono sto jesu - nesavrsena ljudska bica koja uce kako da budu sve bolja ljudka bica tako sto se suprostavljaju sopstevnim strahovima, pri tome svesno noseci teret koji nije samo njihov. AMIN.
Korisnikov avatar
By smaug
A kako tebe posle svega nije sramota da ista napises u vezi sa aktivizmom? Da sam ja ti I iko od vas iz OO Prajd 2011 ja se ne bih nikad vise bavila aktivizmom. A da sam LGBT zajednica Srbije ne bih vam dozvolila da pridjete aktivizmu. Niti da me igde predstavljate.

A evo I zasto tacnije evo ti samo nekoliko ‘zato’:
Zato sto ste stali iza coveka koji je ispod zita prijavio organizaciju Prajda. A to je uradio zato sto para za sopstvenu organizaciju vise nema pa odakle uzeti neku kintu ako ne od Prajda, a ne zato sto ga zabole za prava manjina. Zato sto niste komunicirali sa zajednicom. Zato sto niste na vreme, azurno, jasno I glasno obavestavali zajednicu I siru publiku ni o cemu. Zato sto niste sposobni da apdejtujete sopstveni sajt. Zato sto niste u stanju da objasnite zasto je Prajd potreban I znacajan. A najvise zato sto ste IMALI informacije da se fasisti naouruzavaju I da nije bezbedno da se odrzi Prajd mnogo pre narecenog petka kada je isti otkazan. I ne samo da ste te informacije imali od policije nego su vam I drugi aktivisti skretali na to paznju. I ne samo da nista tim povodom niste uradili nego vam nije palo na pamet da kazete onima koje ste pozivali u Prajd da stvari stoje tako I tako pa vi ako hocete i mozete i smete, vi dodjite – mi cemo biti tamo. I ne samo da nikoga o ovim saznanjima niste obavestili, nego ste ljudima govorili da moraju da dodju na Prajd.

A sto se konstruktivnih kritika tice – samo ovde na forumu je nekoloiko ljudi dalo konstruktivne kritike. A pre Prajda sugestije. Ti si se licno na njima zahvalila. Tako da ‘ do kojih ja ne stigoh’ izjava takodje, blago receno, nije tacna.

Od vas se nije ocekivalo da budete savrsena bica, nema potrebe za patetikom. Od vas se ocekivao miminum - da ne lazete I da ne zrtvujete ljude u sopstvenu korist.
Te bi zaista bilo lepo da se , ako vec nemas nameru da se izvinis I objasnis sta ste to tacno radili, ne javljas na ove teme.
EYA napisao:
i sva podrska onima koji imaju hrabrosti da budu ono sto jesu - nesavrsena ljudska bica koja uce kako da budu sve bolja ljudka bica tako sto se suprostavljaju sopstevnim strahovima, pri tome svesno noseci teret koji nije samo njihov. AMIN.
bla bla truć truć.
od aktivističke nesposobnosti je jedino gora aktivistička patetika. :roll:
Korisnikov avatar
By EYA
ja sebe uopste ne na ubrajam u te koji imaju hrabrosti, jer ih nemam da stanem pred kamere, niti novinare.
ako se ne varam, tema je posvecena utisku nedelje, a kritike - kakve god bile - su upucene onima koji su se pojavili u toj emisiji ?
Korisnikov avatar
By Mars
I kad ce sledeca parada? Tj. pokusaj parade?

I kad ce rezultati popisa da se objave?

I najvaznije, sto kaze Kiwi: kako je moguce da oni uvek na sebi imaju odecu kad se od vukodlaka ponovo pretvore u ljude?!?
Korisnikov avatar
By bas bleu
Mars napisao: I najvaznije, sto kaze Kiwi: kako je moguce da oni uvek na sebi imaju odecu kad se od vukodlaka ponovo pretvore u ljude?!?
ovo mu nekako dodje kljucno :yes:
Korisnikov avatar
By Mars
Milicevic ti ne lici na jagnje u vucjoj kozi? Ili obrnuto?
Popeye napisao:mislim da je važno razviti svijest među aktivistima da se nakon određenog vremena treba apgrejdati stav 'važno je sudjelovati' prema 'važno je pobijediti'.

mogu da se slozim donekle, i to ne samo za aktivizam nego generalno. pobednicki stav nam donosi vise sanse za pobedu.
medjutim, stav da sve sto nije pobeda - a vrlo je diskutabilno sta kome znaci pobeda - dozivljavamo kao neuspeh vredan osude, to me i te kako asocira na vrednosni sistem koji se upravo rusi sirom planete bas zato sto nije omogucavao da greske budu priznate kao sastavni deo u procesu trazenja resenja.
EYA napisao:ja sebe uopste ne na ubrajam u te koji imaju hrabrosti, jer ih nemam da stanem pred kamere, niti novinare.
ako se ne varam, tema je posvecena utisku nedelje, a kritike - kakve god bile - su upucene onima koji su se pojavili u toj emisiji ?
Ti bi pod hitno morala da pocnes sebe da ubrajas u osobu bez skrupula. Hoces da mi kazes kako te nije sramota? Kako te nije blam? Kako se usudjujes da ovde ili na bilo kojoj temi koja se iole tice Prajda ista napises? Hoces da mi kazes kako ste smeli da pozivate ljude na Prajd kad ste znali da ce da pucaju na njih? Kako ste smeli da ono sto ste znali u vezi sa fasisitima ne kazete svima?

A na pitanje kome su kritike upucene ja cu samo da ti kazem da je bilo ocito da se tebi obracam a kad procitas tekst videces koga sam jos pomenula. Dakle, trebalo je da te citiram. Pa evo :

EYA napisao:ja sam kao krenula da citam, pa nisam mogla...

jel vi stvarno mislite:

- da LGBT i HR aktivisti treba da budu programirani roboti?
- da imate pravo da od drugih zahtevate savrsenstvo i nepogresivost?
- da nemate uticaja na ono sto zelite za sebe ?
- da vasa egzistencija i sloboda zavise od nekog drugog ?
- da ste obavili svoju duznost gundjajuci pred monitorom ili tv ekranom ?
- da.... dodajte slobodno po zelji - kao sto rece Boris, hiljadu zasto, a ni jedno zato :zastava:

svaka cast onima koji su uputili konstruktivne kritike, do kojih ja ne stigoh, a verujem da ih ima <3

smaug napisao:A kako tebe posle svega nije sramota da ista napises u vezi sa aktivizmom? Da sam ja ti I iko od vas iz OO Prajd 2011 ja se ne bih nikad vise bavila aktivizmom. A da sam LGBT zajednica Srbije ne bih vam dozvolila da pridjete aktivizmu. Niti da me igde predstavljate.

A evo I zasto tacnije evo ti samo nekoliko ‘zato’:
Zato sto ste stali iza coveka koji je ispod zita prijavio organizaciju Prajda. A to je uradio zato sto para za sopstvenu organizaciju vise nema pa odakle uzeti neku kintu ako ne od Prajda, a ne zato sto ga zabole za prava manjina. Zato sto niste komunicirali sa zajednicom. Zato sto niste na vreme, azurno, jasno I glasno obavestavali zajednicu I siru publiku ni o cemu. Zato sto niste sposobni da apdejtujete sopstveni sajt. Zato sto niste u stanju da objasnite zasto je Prajd potreban I znacajan. A najvise zato sto ste IMALI informacije da se fasisti naouruzavaju I da nije bezbedno da se odrzi Prajd mnogo pre narecenog petka kada je isti otkazan. I ne samo da ste te informacije imali od policije nego su vam I drugi aktivisti skretali na to paznju. I ne samo da nista tim povodom niste uradili nego vam nije palo na pamet da kazete onima koje ste pozivali u Prajd da stvari stoje tako I tako pa vi ako hocete i mozete i smete, vi dodjite – mi cemo biti tamo. I ne samo da nikoga o ovim saznanjima niste obavestili, nego ste ljudima govorili da moraju da dodju na Prajd.

A sto se konstruktivnih kritika tice – samo ovde na forumu je nekoloiko ljudi dalo konstruktivne kritike. A pre Prajda sugestije. Ti si se licno na njima zahvalila. Tako da ‘ do kojih ja ne stigoh’ izjava takodje, blago receno, nije tacna.

Od vas se nije ocekivalo da budete savrsena bica, nema potrebe za patetikom. Od vas se ocekivao miminum - da ne lazete I da ne zrtvujete ljude u sopstvenu korist.
Te bi zaista bilo lepo da se , ako vec nemas nameru da se izvinis I objasnis sta ste to tacno radili, ne javljas na ove teme.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ah... da Šutim ili da ne cutim...

da, eya je kriva za sve. dajte i meni paradajz da je gadjam...
Korisnikov avatar
By EYA
@smaug
pretpostavljam da ti je izvor neko u vrhu srpske policije, posto i oni imaju tako neka SAZNANJA o desavanjima na LGBT aktivistickoj sceni, ponekad cak i o desavanjima u Srbiji.

p.s. pozdravio te Kostunica :kiss:

edit:
slobodno me gadjate paradajzom, treba mi za salatu :mljac:
Korisnikov avatar
By tramp
ja nemam paradajz - mogu da te gadjam jagodama? :smug:
Korisnikov avatar
By Azdaja
ja bi da se gadjam sa eyom i trampolinom jagodaparadajzOm...:yay:
By Хуанита
[quote="smaug"][/quote]

Smaug, ja se slažem sa tobom, ali većina jednostavno ne kapira.

Najveća tuga ove države nije primitivizam većine, već to što je sve u njoj, a posebno bih naglasio prosveta, istorija, teorija, apsolutno sve, zasnovano na izmišljotinama, poluistinama, neproverenim informacijama i bujnoj mašti ostrašćene i potpuno nenormalne manjine koja se bavi kreiranjem toga (ako ne proizvoljnim i izmišljenim, svakako zastarelim).

Akademski svet Srbije, uz one koji žele tu da pripadaju, barata neproverenim i proizvoljnim bulažnjenima, koje uz to često uzimaju apsolutno i dogmatično i koje šire samo da bi se nešto tek tako reklo i ispalo pametnim, a niko i ne pokušava da barem malo zagrebe ispod površine i proveri. Još grozniji deo priče je što je ljudima to dovoljno i da je interpretacija objektivnog i naučnog, već prema sopstvenom mentalnom kapacitetu jedini model širenja znanja ovde. Ti, koja se susrećeš sa maloumljem šarlatana koji imaju svoja neka viđenja istorije, barem to znaš.
EYA napisao:
Popeye napisao:mislim da je važno razviti svijest među aktivistima da se nakon određenog vremena treba apgrejdati stav 'važno je sudjelovati' prema 'važno je pobijediti'.

mogu da se slozim donekle, i to ne samo za aktivizam nego generalno. pobednicki stav nam donosi vise sanse za pobedu.
medjutim, stav da sve sto nije pobeda - a vrlo je diskutabilno sta kome znaci pobeda - dozivljavamo kao neuspeh vredan osude, to me i te kako asocira na vrednosni sistem koji se upravo rusi sirom planete bas zato sto nije omogucavao da greske budu priznate kao sastavni deo u procesu trazenja resenja.
unaprijed se ispricavam na odgovoru koji moze biti shvacen kao dociranje, but i know what i'm talking about & that's how i roll. ;)

tko radi, taj grijesi. to je istina i traziti perfekciju od aktivista je zlobni idiotizam. ali, postoje greske koje se mogu popraviti, greske koje se mogu razumjeti i ocekivati, ali i greske koje se nikako ne smiju dogoditi. da, postoje neoprostive greske.
po mom misljenju, neoprostivo je da bivsi i sadasnji organizatori bg prajda nisu u stanju u pet jasnih recenica objasniti zasto taj prajd. neoprostivo je otici u 'utisak nedelje' dva dana nakon zabrane prajda i biti totalno nepripremljen, nebulozan i kao jebeni rabbit in the headlights.
ozbiljni aktivisti se za gostovanje u takvim emisijama ozbiljno pripremaju. dakle, unaprijed se prolaze moguca pitanja, osmisljava se odgovore na najvaznije stvari, razmatra se komunikacijska strategija (kako se postavljas prema drugim gostima, kako i kada se obracas televizijskom gledateljstvu, kako se odnosi prema voditelju/ici, sto obavezno moras reci bez obzira pitaju li te to ili ne itd.), izvede se i mali igrokaz s kolegama da aktivist osjeti kako se snalazi u verbalnoj unakrsnoj vatri, itd. naravno da dosta toga u samom trenutku emitiranja ispari iz glave, ali ako si pripremljen, bit ces bolji. ako nisi, onda ces vjerojatno biti losiji.
e sad, ako su se sveta pakita i miletic pripremali za 'utisak nedelje', onda pomoz bog, aktivisticki javni nastupi te vrste su iznad njihovih kapaciteta. ako nisu, to je neoprostiva greska.
nadalje, postoje vazne i kljucne situacije when you have to rise to the challenge. u takvim situacijama nema mjesta za greske, jer o njima ovise zivoti ljudi, ovisi uvjerljivost cijelog LGBT pokreta i svasta nesto. u takvim situacijama nema da imas tremu i da si dozivio nervni slom, nema da si zablokirao. ako se ne mozes nositi s takvim situacijama, onda idi kukičaj, a nemoj bit LGBT aktivist na balkanu.
plus, vaznu stvar koju je smaug rekla: konstantna komunikacija sa LGBT zajednicom. nije nikakva samohvala, nego realna procjena da sam ja iz zagreba na ovom forumu vise agitirao za bg prajd nego svi iz njegove organizacije, od 2009. do danas. well, ako ti je ispod casti da to radis, onda odjebi iz aktivizma! jer kad radis prajd, cilj je imati konkretnu podrsku ljudi. a ne ispuniti projektni marker ili stavec. to ne znaci da ljudima treba podilaziti, nego da ih se ne smije ignorirati. pa na ovom forumu nije otvoren ni sluzbeni bg prajd topic, u kojem bi organizatori redovito dijelili informacije sa zajednicom! to je jebeni minimum minimuma. informacije o ovogodisnjem prajdu su ljudi samo ganjali po srbijanskom webu i stavljali ovdje.
a prevazno je i pitanje vjerodostojnosti. koji kurac se najavljuju stvari koje se onda ne naprave?! gdje su ti roditelji iz hrvatske koje je spominjao boban stojanovic? sto je bilo s onom peticijom od 10 tisuća prošle godine, koju je paki grandiozno najavljivao, pa je pomeetena pod tepih? samo dva primjera. a bome je i pitanje vjerodostojnosti i tema prajda. ovogodisnja je bila ne bas suptilno podilazenje dveri-homofobima, u smislu 'we are family too', a da se na kraju uopce za istu nije ni culo niti je itko zna! jel se to u onom jadnom stojanovicevom pride weeku IKAKO odrazavala tema? cemu ta oportunisticka tema, lose formulirana, ako se s njom kurca nije napravilo?!
koliko se to glupavih gresaka treba tolerirati?

ja duboko vjerujem u ideju prajda, mislim da nema vaznijeg koncepta u cijelom LGBT aktivizmu i suvremenoj povijesti, vjerujem u emancipatorsku moc ponosa i otpora, ali kako vi to u srbiji realizirate, nisam vise uopce siguran jel bi dosao na takav prajd. losi ste u tri pm.

i za kraj: zasto se organizatori nakon sedam dana od zabrane nisu opet pojavili na press konferenciji i pitali: A TKO JE TO UHAPŠEN? ono, gljivica je rekao da su ljudi htjeli paliti garaze i otimati buseve, sindikat policije je vristao o svojim saznanjima o kriminalnim aktivnostima - KOGA JE TO POLICIJA UHAPSILA?

napravljeno je toliko glupih, groznih i nepotrebnih gresaka da je smijurija doci i reci 'a joj, bas ste okrutni, sram vas bilo'. dajte se malo preispitajte, pogledajte u ogledalo. ako je ovo bilo your best, well then your best ain't good enough. ni priblizno.

ps
a sto je pobjeda sam definiras. nisam primijetio da je ovogodisnja organizacija ista tako definirala. naravno, tako je lakse, jer se onda kasnije, kad izgubis, mozes izvlaciti na 'ah pobjeda, to je tako relativno i za svakoga druga stvar'. :roll:
EYA napisao:
sofia napisao:http://www.e-novine.com/entertainment/e ... ijaci.html

jedan poucan tekst :)
i jedan poucan odgovor :)

http://blog.b92.net/text/18812/Otpozdra ... tojanovic/
to nije poucan odgovor, to je jos jedan pateticni stojanovicev proljev. tom covjeku bi trebalo reci je u najboljem slucaju sposoban pisati odgovore u stilu drage savete nesretnim domacicama koje sumnjaju da ih muz vara.
Popeye napisao:i za kraj: zasto se organizatori nakon sedam dana od zabrane nisu opet pojavili na press konferenciji i pitali: A TKO JE TO UHAPŠEN? ono, gljivica je rekao da su ljudi htjeli paliti garaze i otimati buseve, sindikat policije je vristao o svojim saznanjima o kriminalnim aktivnostima - KOGA JE TO POLICIJA UHAPSILA?
Ovo je najvaznije!
Srpsko drushtvo mora da nauchi da je terorizam kaznjiva kategorija!
Korisnikov avatar
By Azdaja
lepo je to kad iz inostranstva tandrkas kakav bi trebao biti aktivizam, parada, jebivetar...

seratori, a zasto to ne bi uradili sl godine, a???

a kritika pada obicno od osoba koje ni ne zive u srbiji...jadno:)
ja, da sam u Srbiji, ne bih se smirio dok teroristi ne budu ili uhapsheni ili bar privedeni na informativni razgovor ili bar dok od organa reda i mira se ne dobije odgovor na pitanje- da li teroristi, teror i terorizam odredjuju stvari u Srbiji ili ne.
sve shto sam rekao na ovu temu je upravo koliko mogu dati konstruktivnih ideja.
toliko.

p.s. da sad opet i ne pominjem da sam svaki napad na mene od strane antigeja i u ovom inostranstvu reshavao u kontaktu s kazneno-pravnim organima reda i mira ovde u inostranstvu, i to kao izbeglica/imigrant. nikad nisam dozvolio da me status izbeglice/imigranta ovde limitira niti intimidira kada trebam pomoc organa reda i mira. a nek'moli da bih to sve dozvolio da sam drzavljanin/punopravni gradjanin...
Korisnikov avatar
By Srklet
Azdaja napisao:
a kritika pada obicno od osoba koje ni ne zive u srbiji...jadno:)
jadno je sto iz srbije nema vise kritike.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Sanja Steppenwolfin napisao:ja da sam u Africi, ne bih se smirila dok ne iskorenim glad :sudija:
i to. ali, jedna stvar je posledica elementarnih nepogoda, ratova itd. kao shto je glad koja ne bira, a druga stvar je planski i sistematski terorizam zlih ljudi prema jednoj od strane njih odabranoj populaciji.

no, toliko. rekao sam sve shto sam imao reci.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!