Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By roxy
ako nekog zanima studije u lodnon ( osnovne,master i doktorske) neka mi pise
moj drug se skoro vratio sa mastera,i ovlastili su ga da tvori ovde predstavnistvo tri londsoka koledza
fora je sto za balkanse studente ima stipendija i umesto 6 500 funti placa se 4000 funti
upisni rok je februar i april..a ima i za decembar ali ukosro se zatvara
a da, studije su iz oblasti ITa, biznis, menadzment, turizam itd
pisiteee :) )))
Korisnikov avatar
By mOwbid
htela sam posle srednje u madjarsku na fax... ali sam na kraju resila da cu jos malo ostati ovde, a posle...
tako da cu za tri godine master tamo upisati.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Viktor Vilotijević

Ja bih tako u Amer'ku na master iz režije. Al' Bože sačuvaj da ijedan vid stipendiranja na nekom od boljih fakulteta postoji...
pa zar ne postoji tipa za jednog eventualno dvoje? mora da postoji.
Korisnikov avatar
By V25
Moraću još da se angažujem i istražim. Ovo što sam do sada video ništa ispod 20,000$ po semestru nije bilo. Doduše imam još dve godine da se snađem. Samo da odem odavde!
Korisnikov avatar
By Andrija87
Originally posted by Viktor Vilotijević

Moraću još da se angažujem i istražim. Ovo što sam do sada video ništa ispod 20,000$ po semestru nije bilo. Doduše imam još dve godine da se snađem. Samo da odem odavde!
Dragi Viktore,nisi ti to lepo trazio :)
Dobijanje stipendije nikako nije nemoguca misija...Bas sam celu proslu godinu proveo u Americi... Znam ljude koji su trenutno ili su bili na Harvardu,Stenfordu,Djuku,Berkliju,Pitsburgu.... i svi oni su imali stipendije...
Ali stipendija se nikako ne dobija gledanjem u cenovnik odredjenog fakulteta,od toga ce te boleti samo glava :)
Vazno je da znas da stipendije fakulteti daju nikad ili vrlo retko,moze se desiti da dobijes 20 posto,30,50 posto manje skolarine da platis ali vrlo retko full scholar...Mada znam i takve primere jer se desava da ti oni daju napr 75 posto od skolarine i mesto u domu a kada dodjes tamo,dobijes neki poslic u menzi ili biblioteci i postanes full stipendista...mada u principu izvor finansija se trazi na druge nacine...stipendija ima puno,bitna je tvoja volja,motivacija i debeli zivci...Sve ti ovo pricam jer sam sada u takvoj situaciji.
Bitno je da se ti skontas sa sobom da li je Amerika ono sto ti stvarno zelis (u tom smislu bilo bi zanimljivo da napr odes na neki kraci studentski program,razmenu neku,boravak u porodici,work and travel).
Ameri su vrlo fleksibilni ljudi,raspolozeni za svaku vrstu dila,veruj mi...
Prvi korak ti je da krenes na engleski ako nije savrsen i da ga dovedes na odlican nivo i da polozis toefl...bez toga nema ni mogucnosti za razgovor...
E,onda godinu dana pre nego sto trebas da diplomiras trebas da se posvetis tome maksimalno...Znam ljude koji su tri dana guglovali i posle toga bili u fazonu "nema nista"...Ima i te kako,a sreca u ovoj nasoj nesreci je sto smo iz Srbistana pa su nam opcije vece nego napr Francuzima ,Italijanima...I kao sto rekoh,konkurise se godinu dana unapred a ne kada diplomiras jer proces traje oko pola godine,a kontam da ti nije u cilju da gubis dragoceno vreme...
Pozz
A.
Korisnikov avatar
By blenta
problem je sto je vecini ljudi
ukljucujuci i meni
sve ispod blizu pune voznje neprihvatljivo

jer sve sam finansiram
tj nema teorije da oni kazu e evo ti 50% da ja mogu da pokrijem jos 50% i troskove zivota

a nije ni lako da im objasnis koliko si genijalan
sto je ne mali problem
pogotovu za stvari tipa rezije i slicnih oblasti
Korisnikov avatar
By horus.
bps se povezao sa nekim kanadskim koledzom, te mozemo 4-tu godinu da zavrsimo tamo bez problema...

samo, kako sam razumeo, ogromne pare su u pitanju... 25 000 dolara skolarina, + 20 000 dolara na racunu kao garancija da student nece divljati po kanadi, valjda...

http://www.algonquincollege.com/

kanadska visa poslovna... :awesome:

kada sam profesorku pitao koje smerove mozemo upisati tamo, ona mi je dala ovaj link:

http://www.algonquincollege.com/prospec ... cates.html
By Hans
Jutros dobih divan link sa Erasmusovim stipendijama, u ponudi im je i Freie Universität Berlin... :surfer:
Korisnikov avatar
By Andrija87
Erasmus je gotov za ovu godinu...ne znam da li ima nesto za sta se jos uvek moze konkurisati...u principu,za erasmus je deadline mahom januar...
Korisnikov avatar
By Mage
Preko erasmusa možete otići na kompletne master studije u različite evropske univerzitete. 2 godine su vam plaćene plus putni troškovi. Stipendija iznosi 1000 evra mesečno i uopšte nije tako nemoguće dobiti. Samo položite TOEFL ili neki drugi test engleskog i skupite sva dokumenta, skenirajte, uploadujte i pošaljite. Ja lično preporučujem ova dva:

http://www.basileus.ugent.be/index.asp?p=93&a=93 Ja sam tako otišao u Švedsku :)

i

http://www.joineusee.eu/Default.aspx preko kojeg sam konkurisao u Holandiju, ali nisam dobio (no bio sam jako blizu :) )

Jebeš ameriku, evropa rulez! :D
Korisnikov avatar
By blenta
posto sam na par mejling lista koje treba da isproveravam i pobrisem pola
stigao mi danas konkurs za summer semestar razmenu sa kosovo republjik

UK offers a four week program providing nine different courses during the summer period for students who are interested in studying Peacebuilding, Post-Conflict Transformation and Development in the “living laboratory’ of Kosovo.

The summer program gives the opportunity to students to increase their global understanding, establish new networks of friends, and have fun while learning in a safe multicultural environment. The program will focus on the background to the Kosovo conflict the late 20th century wars across the region; the dynamic nature of security in the period following the fighting, and continuing challenges to conflict transformation and development. The 'lessons of Kosovo' will be studied within ever-changing global contexts.

Each course will be taught by seasoned experts and will explore particular dimensions of associated topics. Classes will be attended by students from around the world sharing one thing in common: an interest in learning about the the timeless issues of war and peace in a unique 'living laboratory' that has not fully recovered from violent conflict. Classes run from form July 18 – August 12, 2011. The classroom experience will be further enhanced by day trips across the region, highlighting the rich cultural diversity of the Balkans. Students have the options to participate in two supplemental week-long field trips: one prior to the start of classes to Bosnia and Serbia, and the second following the end of classes to Albania and Croatia.

:novinar:
Korisnikov avatar
By Hys.
lifing laboratori? brate...
Korisnikov avatar
By blenta
ma ceo mejl bese jedna grand posalica

i multicultural environment tik posle etnickog ciscenja ^^
By Invigilator
Jel ima neko linkove za neke nove stipendije u inostranstvu? Da li age predstavlja prepreku? Posto imam preko 30 godina, ne znam da li bih bio eligible za neku stipendiju.
Korisnikov avatar
By Andrija87
zavisi koji nivo studija...ako je PhD u pitanju,mozes naci...a za master teze,granice su ispod trideset...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Da razvejem iluzije glede osnovnih studija u Americi: svi veći univerziteti daju stipendije po principu ako si primljen - naći ćemo ti način da studiraš, bilo stipendijom, bilo nekim simboličnim poslom (tipa 2 meseca preko leta rada u biblioteci i sl.). Američki univerziteti su otvoreni za svakoga, i to nije samo fraza.

Na velikim i bogatim univerzitetima studenti iz inostranstva obično dobijaju automatski punu stipendiju, na manjim sve zavisi od njihovih mogućnosti - u principu za osnovne studije se teško dobijaju pune stipendije, ali postoje fondovi za stipendiranje koji služe za dopunjavanje nepotpunih stipendija (npr. Soroš daje za takve studente), i razni aranžmani koji mogu da se naprave s fakultetom.

Sve zavisi da li fakultet ima neki interes da te primi - da li si nadaren u akademskim disciplinama, ili u sportu, da li odgovaraš njihovoj politici diversity-ja (to je dobro za imidž fakulteta), ili iz ko zna kojih već razloga. Ima fakulteta kojima je politika da dovode što više ljudi iz inostranstva i vide to kao svoju misiju; drugi su zatvoreni ili okrenuti specifičnim klasnim/etničkim/kulturnim zajednicama (bogatašima, crncima, Jevrejima i sl.). U zavisnosti od toga, možeš naići na vrlo različite reakcije. U Americi ima oko 3000 akreditovanih univerziteta i njihove politike se veoma razlikuju.

Pogledaj sajtove koji skupljaju informacije o tome, kao www.thebestcolleges.org ili www.collegeboard.org (ima ih mnogo).

U principu strani fakulteti su mnogo otvoreniji za postdiplomske studije (oko trećina doktoranata u Americi su stranci, ima disciplina u kojima stranci dobijaju 90% ukupnog broja diploma) jer im se uvek više isplati da uvezu gotovog talentovanog stručnjaka nego da ga sami obrazuju. Ako si mozak koji iskreno želi da se odlije, ne bi trebalo da bude problema.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
P.S. I taman posla da imaju starosnu granicu, to bi bila diskriminacija. U drugim zemljama postoje takva ograničenja, ali u Americi ne.
By Invigilator
AngraMaina hvala na ovim informacijama. Ja bih negde na master (jedan vec imam) ili mozda pak doktorat u oblasti metodike engleskog jezika. Verujem da na americkim univerzitetima ima dosta takvih programa, mada bih ja pre u Evropu. Pre svega nemam jos jasnu ideju sta bih tacno radio, a za doktorat moras da imas preciznu ideju, jer bi to trebalo da bude nesto groundbreaking, sto je nesumnjivo tesko smisliti.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ne, na američkim univerzitetima ne moraš da imaš temu za postdiplomske studije pre nego što počneš. Prvih godinu ili dve se baviš nečim generalnim, pa onda odlučuješ šta ćeš uzeti za tezu. Dobro bi bilo da imaš polja interesovanja koja otprilike odgovaraju odeljenju na kome ćeš raditi, ili da im bude potrebno da se neko tim poljem bavi (npr. neko istražuje, lupam, recepciju engleske književnosti u Evropi, pa im ti budeš interesantan da istražuješ Balkan). Odeljenja engleske književnosti ima hvala bogu na svakom univerzitetu u SAD, i svakako možeš lako da nađeš doktorat koji bi bio orijentisan na metodiku nastave (rad sa studentima je po pravilu deo doktorskog programa). Imaj u vidu da doktorski program obično obuhvata i master "in via", tj. usput, kao prvi deo doktorskog programa, da ne moraš dvaput da ideš na master (pritom, neki fakulteti priznaju kurseve sa prethodnih mastera, a neki ne). Nemoj mnogo da se snebivaš nego se obrati profesorima s kojima bi želeo da sarađuješ, njima je posao da odgovaraju na pitanja potencijalnih postdiplomskih studenata. Ovo što sam napisao važi za SAD, a u Evropi je drukčije.
Korisnikov avatar
By blenta
kad te skola prihvati visa je manje bitna stvar
svaki put kad sam bio zarad skole
skola je resila i poslala svu papirologiju,
ja samo otisao na intervju u ambasadu gde su me pitali a sta ces da studiras
Korisnikov avatar
By Vel boy
blenta napisao: ja kao neko ko nije dinar nit dolar morao da plati
dajem sebi za pravo da....
vs.
blenta napisao:jer sve sam finansiram
tj nema teorije da oni kazu e evo ti 50% da ja mogu da pokrijem jos 50% i troskove zivota
:roll: ... only God knows which is true....
blenta napisao: a nije ni lako da im objasnis koliko si genijalan
sto je ne mali problem.....
genijalno lagati i petljati, istina, samo autor :roll: moze.

no, nishta, nishta, ne zamerite, :giggle: ja samo eto tek onako... u prolazu....
necu da ometam vishe, jel'te, genijalcima u Americi.....
Korisnikov avatar
By blenta
uspeo da navatam full ride velisha

dvaput ;)

no nije lako stvarno
Korisnikov avatar
By Vel boy
blenta napisao:velisha
nevezano sada za sve drugo, molim te otkud si ovaj nadimak za mene pokupio? :misli:

p.s. pitam jer tako me zovu samo par rodica iz Beograda. hm, hm. :misli: :giggle:
Korisnikov avatar
By blenta
spur of the moment
samo mi doslo dok sam tipkao
Korisnikov avatar
By blenta
ne brini
nisam ti rodica, daleko bilo
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!