Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Hans
Originally posted by smaug
Originally posted by Hans

:wtf:

Ali...nisam li odlaskom tamo i boravkom dovoljno već dao znak da nemam predrasude o ljudima iz Hrvatske (osim ako nisu provokatori kao 2kune i Popeye) ?
Ne, nisi...Jer samom tom izjavom kazes da imas predrasude... Jel ti stvarno ne kontas???
A zasto bi imao predrasude prema ljudima iz Hrvatske? I zasto bi jedan moron morao da znaci - ceo narod. Ili ako hoces, da ti bude lakse, zasto bi jedan dobar covek znacio da je celo selo iz koga je dobro...

A sto se 'provokatora' tice - sto se jos uvek zalis. Pa zar se nisi, da te citiram, jednog vec resio?
Toliko o tome kako ti nemas predrasude i kako polazis od sebe.
Bljak i fuj.
Igramo se majeutike sada?
Pa vidiš, nemam ih. Jedva sam čekao da budem tamo i posetim Dubrovnik. Onaj ko ode tamo ide svojom voljom a to znači da je raskrstio sa sobom. To da li će mu kola završiti u Jadranu je stvar sreće.
Ne znam da li si upućena, postoje ljudi koji kategorički odbijaju bilo kakvo približavanje Hrvatskoj, što psihičko, što fizičko. To su ljudi sa predrasudama.

Sada bi lepo mogla da se izviniš zbog ovako nepromišljenog posta.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Niko ovde ne tvrdi da se moraš stideti da si Srbin, da bi bio pravi gej.

A i ako tvrdi, onda ti budi lažni gej. :hvala:
By Hans
Originally posted by KorvinOdAmbera

I ti bi sada rekao da on nema predrasuda?
Rekao bih da je malo nesiguran i da bi tu nesigurnost trebalo da razbije na način na koji se predrasude razbijaju- pravljenjem pozitivne slike o tome svemu, na primer, a da pritom ne bude 'muvan'.
By Hans

Niko ovde ne tvrdi da se moraš stideti da si Srbin, da bi bio pravi gej.

A i ako tvrdi, onda ti budi lažni gej. :hvala:
:lol:

AngraMaina je rekao da bi ja trebalo da odaberem da li ću biti gej ili nacionalista. Hej, NACIONALISTA! Da ne govorim o tome što čovek mora da razgraniči u glavi šta koji pojam znači...(No, da mu ne stajem još i ja na muku... )

Kako tumačiš ovaj Schwachsinn?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nema te pozitivne slike koju ja mogu da napravim, a da razbijem tu predrasudu. Mislim, strpljiv sam ja i mogu objašnjavati non-stop kao budala, ali strpljenje nikada nije pomoglo petlu da snese jaje.

Da je slučajno bio muvan, odgovorio bi verbalnim uvredam, to znam. Zato mi je drago što sam se ukloni odatle i što mi nije baš toliko u životu prisutan.

On ne kaže da to ne može biti, nego da jesi i da imaš konflikt radi toga.
Na veliku žalost, jedno ne isključuje drugo.
A ti, ako nisi, ti to argumentuj fino.

Inače, ako istinski želiš da budeš bez predrasuda, onda ne možeš reći - ja sam osoba koja nema predrasuda... To su stvari na koje se non-stop skeniraš i uvek proveravaš u sebi da u sebi ne osećaš neke vrste predrasuda i u kojoj meri i u kojoj sferi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

U Beogradu se to ne radi. Izvini, ali se ne radi.

Ma jeli? Pre dva dana mi je u tom Beogradu jedan mentol uvalio u ruke casopis i cestitku, 'za decu iz zvecanske'. Iako sam pokusavala da mu vratim njegove stvari, on nije hteo daih uzme i samo je ponavljao da ih kupim, da je to humano i bla bla. Kada je ubacio i jedno 'bre' taj casopis i cestitka su mu se nasli na asfaltu.
Po meni, to je pokusaj pljacke, u sred bela dana, u knez mihajlovoj.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
...neko ko je naneo zversku ljagu na lice naroda klanjem i ubijanjem i užasnim stvarima?...
Zlocin ima ime i prezime, ne moze zlocin jedne osobe ili grupe da baci ljagu na ceo narod. U suprotnom, ne bi bilo naroda na kugli zemaljskoj koji nema ljagu na sebi.

Bez zelje da ulazim u raspravu, ne mogu selektivnu i pristrasnu pravdu nazvati pravdom, vec zakonom jaceg, i bas zato sto i nije pravda ne moze biti prava satisfakcija zrtvama; S jedne strane postoji Hague Invasion Act, a sa druge strane moralisanje Srbima sa svih strana. Verovatno da je tome doprinela nezrelost i netakticnost naseg politickog pristupa i svetu i samima sebi.

Sada kada smo isporucili trougao Milosevic-Karadzic-Mladic, treba povuci rucnu i okrenuti se resavanju zivotnih problema. Pa nismo mi nesposobni da to ne mozemo da uradimo, vec smo ubedjeni u to da ce sve da nam resava drugi. Jednu mantru zamenili smo drugom, umesto titoizma, sada imamo evropeizam.

Zato je ovo hapsenje, u ovom trenutku - trecerazredna vest. Obavljeno je, dalje ce se time baviti odredjeni organi i kraj price.
Prosecan Srbin treba da se bavi poslom, povecanjem kvaliteta zivota i rada, a Vlada treba da radi na poboljsanju standarda gradjana nezavisno od EU (iako to ne odgovara ni poziciji ni opoziciji, njima je bas udobno u ovoj pred-EU-fazi, ne moraju preterano da se cimaju, a imaju neke donacije i putovanja).
Korisnikov avatar
By EnRage
Zašto, o zašto? Zašto je Šljivančanin uskoro slobodan, a Gotovina čami u zatvoru? Zašto je Orić slobodan, a Mladića će zatvoriti? Zašto, o zašto stalno slušam takve priče i zašto stalno balkanski blizanci zločine svojih idola nastoje opravdati tezom kako baš njih nitko ne voli i kako baš svi vole one druge i njima ugađaju.
By Hans
Originally posted by E.c.h.o...

Sada kada smo isporucili trougao Milosevic-Karadzic-Mladic, treba povuci rucnu i okrenuti se resavanju zivotnih problema. Pa nismo mi nesposobni da to ne mozemo da uradimo, vec smo ubedjeni u to da ce sve da nam resava drugi. Jednu mantru zamenili smo drugom, umesto titoizma, sada imamo evropeizam.

Zato je ovo hapsenje, u ovom trenutku - trecerazredna vest. Obavljeno je, dalje ce se time baviti odredjeni organi i kraj price.
Prosecan Srbin treba da se bavi poslom, povecanjem kvaliteta zivota i rada, a Vlada treba da radi na poboljsanju standarda gradjana nezavisno od EU (iako to ne odgovara ni poziciji ni opoziciji, njima je bas udobno u ovoj pred-EU-fazi, ne moraju preterano da se cimaju, a imaju neke donacije i putovanja).
Summa summarum, to bi bilo to. :up:

Nemam u ovoj temi više ništa da dodam.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Message original : E.c.h.o...
...neko ko je naneo zversku ljagu na lice naroda klanjem i ubijanjem i užasnim stvarima?...
Zlocin ima ime i prezime, ne moze zlocin jedne osobe ili grupe da baci ljagu na ceo narod. U suprotnom, ne bi bilo naroda na kugli zemaljskoj koji nema ljagu na sebi.
Da, ali onda se ne možemo ponositi ni onim što su genijalne individue uradile, zar ne?
I da. Nema naroda na kugli zemaljskoj koji nema ljagu na sebi. Samo što se od ljage treba učiti.

Mislim, znam da nećeš da diskutuješ, ali samo moram da odgovorim.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Slazem se da nema mesta ponosu ni za sta osim za ono za sta si sam/a zasluzan. S tim sto se jako radujem kada pobedimo u sportu, ali to nema veze sa ponosom vec sa navijanjem. :)
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by AngraMaina

Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci......Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač,
Da znas istoriju kao sto ne znas znao bi i sta su o tim Balkanskim ratovima 1912-13 zaista mislili neprijatelji, ali i prijatelji Srbije (ukucati na google balkanski ratovi + zlocin) i ne bi tu sramotu kao sto su Balkanski ratovi uopste pominjao.

Ti si decko mnogo neobavesten, ali i krajnje bezobrazan. Ne vidim da tvoj post sadrzi ista osim fino zapakovanih licnih uvreda, a ipak si dobio podrsku nekoliko ucoporenih istomisljenika.

Na ovom forumu niko ne brani Ratka Mladica pa ne znam zasto si se ustremio na coveka koji je samo ukazao na licemerje nekih ljudi.

One koji su se okupili da brane zlikovca Mladica treba da je sramota. Umesto mitinga podrske krvniku trebali smo imati miting na kome bi govorile srpske zrtve Podrinja cije su porodice poubijale horde Nasera Orica. Ukucajte Cvetko Ristic na google i raspitajte se o decaku kome su Oricevi zlikovci ubili majku, oca, sestru, brata i sve iz njegovog sela, a on ostao ratno siroce i sam bez igde ikoga. Poubijali su mu svu porodicu i rodbinu, a on je rastao bez ikog svog u domu za nezbrinutu decu u Uzicu.
Trebalo je on da govori na mitingu. Trebalo je da govori Slavka Matic iz sela Bjelovac kod Srebrenice kojoj su ubili muza i dve kcerke. Trebali su da govore oni cija se prica ne moze nigde cuti, a imaju sta da kazu.

Zlikovac Naser Oric je slobodan kao ptica, njegove zrtve ne mogu da govore nigde, a razni forumski i drugi idioti pisu kako se haskim presudama nema sta prigovoriti. Da li je to licemerje i bezobrazluk na koji nece reagovati oni koji bas vole da drugima udaraju moralne packe? Lako je izigravati moralistu preko tudjih ledja i zrtava koje ne osecas kao svoje.

Jesu li ''Majke Srebrenice'' podrzavale Nasera Orica i imaju li one i zrnce pijeteta prema srpskim zrtvama? Da li ste spremni njih da osudjujete kao sto osudjujete one krezube glupace na mitingu podrske Mladicu?

Posto wilhemina smatra da su svi koji su se pojavili na mitingu podrske Mladicu potencijalne ubice, smatra li da su zene iz organizacije ''Majke Srebrenice'' isto tako potencijalni koljaci slicni Naserovim hordama posto su iste dale punu podrsku Naseru Oricu?
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by zelenabombonica

Da znaš istoriju kao što ne znaš, znao bi kako su u Balkanskim ratovima i sami Turci......Srbi su se tada borili kao heroji, štiteći žene i ne dirajući u nejač,
Da znas istoriju kao sto ne znas znao bi i sta su o tim balkanskim ratovima 1912-13 zaista mislili neprijatelji, ali i prijatelji Srbije (ukucati na google balkanski ratovi zlocin) i ne bi tu sramotu kao sto su balkanski ratovi uopste pominjao.

Ti si decko mnogo neobavesten, ali i krajnje bezobrazan. Ne vidim da tvoj post sadrzi ista osim fino zapakovanih licnih uvreda, a ipak si dobio podrsku nekoliko ucoporenih istomisljenika.

Na ovom forumu niko ne brani Ratka Mladica pa ne znam zasto si se ustremio na coveka koji je samo ukazao na licemerje nekih ljudi.

One koji su se okupili da brane zlikovca Mladica treba da je sramota. Umesto mitinga podrske krvniku trebali smo imati miting na kome bi govorile srpske zrtve Podrinja cije su porodice poubijale horde Nasera Orica. Ukucajte Cvetko Ristic na google i raspitajte se o decaku kome su Oricevi zlikovci ubili majku, oca, sestru, brata i sve iz njegovog sela, a on ostao ratno siroce i sam bez igde ikoga. Poubijali su mu svu porodicu i rodbinu, a on je rastao bez ikog svog u domu za nezbrinutu decu u Uzicu.
Trebalo je on da govori na mitingu. Trebalo je da govori Slavka Matic iz sela Bjelovac kod Srebrenice kojoj su ubili muza i dve kcerke. Trebali su da govore oni cija se prica ne moze nigde cuti, a imaju sta da kazu.

Zlikovac Naser Oric je slobodan kao ptica, njegove zrtve ne mogu da govore nigde, a razni forumski i drugi idioti pisu kako se haskim presudama nema sta prigovoriti. Da li je to licemerje i bezobrazluk na koji nece reagovati oni koji bas vole da drugima udaraju moralne packe. Lako je izigravati moralistu preko tudjih ledja i zrtava koje ne osecas kao svoje.

Jesu li ''Majke Srebrenice'' podrzavale Nasera Orica i imaju li one i zrnce pijeteta prema srpskim zrtvama? Da li ste spremni njih da osudjujete kao sto osudjujete one krezube glupace na mitingu podrske Mladicu?

Posto wilhemina smatra da su svi koji su se pojavili na mitingu podrske Mladicu potencijalne ubice, smatra li da su zene iz organizacije ''Majke Srebrenice'' isto tako potencijalni koljaci slicni Naserovim hordama posto su iste dale punu podrsku Naseru Oricu?
Iako se AngraMaina i ja ne slazemo u mnogo cemu, ovo (pazi vrlo precizno - ovo) '..sami Turci, dok su ih gonili iz Maćedonije, pisali po istanbulskim novinama da su nove srpske vlasti "visoko kulturne" i hvalili njihovu hrabrost i zaslužene pobede' je tacno.

Hoces da mi kazes sta u citiranom nije tacno?
I mozes li da navedes izvore (a da nisu google i wikipedija-the free encyclopedia that anyone can edit.) koje koristis. Mene zanima.

Ostatak tvog posta je visoko emotivan i nisko racionalan, te ga ne bih komentarisala.
Korisnikov avatar
By Stripi
SVi nacifašisti uvijek pušu u isti mijeh i uvijek prde jedne te iste priče.
Zašto, oh zašto, samo sude njima (a nije istina) i zašto, oh zašto spominjemo tuđe žrtve a svoje krijemo?
Ma ko ih krije, matere ti mile? PA nije li se tokom devedesetih pričalo samo o vlastitim žrtvama a druge niko nije ni spominjao, kao da nisu ni postojale? Nisu li se druge žrtve spominjale samo u kontekstu da su same sebe ubijale?
Poanta i jest u tome, kad smo već dobrano upoznati sa svojim žrtvama da napokon upoznamo i one druge, dovoljno je vremena prošlo. Dovoljno je vremena prošlo da se u Hrvatskoj priča, osim o hrvatskim, i o srpskim i bošnjačkim žrtvama i suprotno u Srbiji. Jerbo, kad u Hrvatskoj spomeneš srpske žrtve a u Srbiji hrvatske svi samo što ti oči ne iskopaju. To dovoljno govori opet o tome koliko su i te zemlje i ti narodi uznapredovali u demokraciji i poštivaanju drugih, što je, napose, vidljivo i ovdje na forumu.
Korisnikov avatar
By bern

Zlikovac Naser Oric je slobodan kao ptica, njegove zrtve ne mogu da govore nigde, a razni forumski i drugi idioti pisu kako se haskim presudama nema sta prigovoriti.
Prvo, razdvajaj teze jer bi te neko mogao optižiti da iz namjerno miješaš. Zločincima treba da se sudi, to niko ne spori. Ako podržavam(o) hapšenje Mladića ne znači da volim(o) Orića li kog drugog "heroja suprotne strane". Ne znam zašto jedna grupa ljudi ima pogrešno spojene žice u glavi.

Drugo, tvoj prijedlog mitinga na kome bi srpske žrtve govorile o tome kako su Srbi stradali u Bosni, povodom, POVODOM hašenja R. Mladaića - u najmanju ruku je manipulativan i ogavan. Mene mi bila sramota. Žao mi je samo što ne uviđaš koliko je slika takvog mitinga u ovom kontekstu pogrešna, ružna, nehumana...
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by bern

Prvo, razdvajaj teze jer bi te neko mogao optižiti da iz namjerno miješaš. Zločincima treba da se sudi, to niko ne spori. Ako podržavam(o) hapšenje Mladića ne znači da volim(o) Orića li kog drugog "heroja suprotne strane". Ne znam zašto jedna grupa ljudi ima pogrešno spojene žice u glavi.

Drugo, tvoj prijedlog mitinga na kome bi srpske žrtve govorile o tome kako su Srbi stradali u Bosni, povodom, POVODOM hašenja R. Mladaića - u najmanju ruku je manipulativan i ogavan. Mene mi bila sramota. Žao mi je samo što ne uviđaš koliko je slika takvog mitinga u ovom kontekstu pogrešna, ružna, nehumana...
Nisam ni mislila da bi bilo idealno takav miting organizovati povodom hapsenja Ratka Mladica. Evo ispravicu sebe i reci da je takav miting trebalo organizovati povodom oslobadjanja Nasera Orica.
Po meni bi to bio moralni prekrsaj, manipulativan i ogavan, samo kad bi bio u funkciji odbrane Mladica. Ali kad neko osudjuje Mladica i njegov kolosalni zlocin, a istovremeno ukazuje na necije licemerje, nepravdu i dvostruke arsine povodom necijih drugih zlocina ( a sto se ispoljava upravo sada) tu nema niceg nemoralnog i ruznog. Zato je podsecanje na zabasurene zlocine Nasera Orica vrlo pozeljno u bilo kom trenutku i treba podsecati na njih sve dok taj zlikovac na nekom ponovljenom sudjenju ne bude kaznjen.

I kad me vec citiras onda odgovaraj na pitanja koje sam postavila. A ja sam postavila ova pitanja :

Zlikovac Naser Oric je slobodan kao ptica, njegove zrtve ne mogu da govore nigde, a razni forumski i drugi idioti pisu kako se haskim presudama nema sta prigovoriti. Da li je to licemerje i bezobrazluk na koji nece reagovati oni koji bas vole da drugima udaraju moralne packe? Lako je izigravati moralistu preko tudjih ledja i zrtava koje ne osecas kao svoje.

Korisnikov avatar
By zelenabombonica

I mozes li da navedes izvore (a da nisu google i wikipedija-the free encyclopedia that anyone can edit.) koje koristis. Mene zanima.
Balkanski ratovi 1912-13 nisu tema. Volela bih da si u pravu i zaista nemam preveliku zelju da te ubedjujem u suprotno. Ako te zanimaju izvori u koje ja imam puno poverenje onda su to knjige Dimitrija Tucovica o toj temi. Izvode iz njegove knjige mozes da nadjes na sajtu Pescanika - Tucovic
Korisnikov avatar
By smaug

Balkanski ratovi 1912-13 nisu tema. Volela bih da si u pravu i zaista nemam preveliku zelju da te ubedjujem u suprotno. Ako te zanimaju izvori u koje ja imam puno poverenje onda su to knjige Dimitrija Tucovica o toj temi. Izvode iz njegove knjige mozes da nadjes na sajtu Pescanika - Tucovic
A zasto odjednom nisu tema? Pa ti si sasvim lepo 'netemu' pomenula kad si replicirala AngraMaini. Sto sad neces da se igras?

Navno da sam u pravu. Ne znam kolika ti je zelja, al uopste ne moras da me ubedjujes. Dovoljno je samo da navedes izvor koji direktno opovrgava ono sto sam ja citirala i sto ti tvrdis da nije tacno.
I, ne, ne trebaju meni merodavni izvori o balkanskim ratovima (hvala lepo imam ih, studirala), nego o tome sto tvrdis da nije tj da jeste.
Tako da ne vredi da vadis iz konteksta to sto sam te pitala.
Evo, i Jopet te pitam.
Pa kad na to odgovoris, onda mozemo da se igramo dalje (i na nekoj drugoj temi) da li si u pravu ili nisi. I sta je Tucovic pisao o zrtvama, sta Marija Todorova, a sta na primer novinari koji su isli sa vojskama (prvi put posle Burskog rata u Juznoj Africi), a sta komisija koju je poslala fondacija Karnegi, a sta izvestaji diplomatije zapadnih zemalja.
Ok?
Inace necu moci da shvatim ozbiljno ista sto ti pises.
Korisnikov avatar
By AngraMaina

AngraMaina je rekao da bi ja trebalo da odaberem da li ću biti gej ili nacionalista. Hej, NACIONALISTA! Da ne govorim o tome što čovek mora da razgraniči u glavi šta koji pojam znači...(No, da mu ne stajem još i ja na muku... )

Kako tumačiš ovaj Schwachsinn?
Ništa tebi nije jasno. AngraMaina to nikad nije rekao, niti tako misli. AngraMaina je rekao i misli da se nacionalni identitet kod tebe, kao uostalom i kod mnogih Srba poslednjih godina, pogrešno poistovećuje sa ideologijama šovinističkih i ekstremističkih grupa (a kad dođe od gej osobe, on izgleda kao žalosna žrtva svog intelektualnog slepila, potlačena i iznutra i spolja). Ta neopravdana ideološka aproprijacija i povezivanje "srpskog kulturnog nasleđa" sa kojekakvim koljačima me vređa pre svega kao Srbina.

Nacionalni identitet se može artikulisati na mnogo načina i niko ne sme od tebe da traži da biraš između toga da si gej i toga da si Srbin. Samo taj način koji si odabrao pravi buku u tvojoj glavi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by E.c.h.o...

Bez zelje da ulazim u raspravu, ne mogu selektivnu i pristrasnu pravdu nazvati pravdom, vec zakonom jaceg, i bas zato sto i nije pravda ne moze biti prava satisfakcija zrtvama; S jedne strane postoji Hague Invasion Act, a sa druge strane moralisanje Srbima sa svih strana. Verovatno da je tome doprinela nezrelost i netakticnost naseg politickog pristupa i svetu i samima sebi.

a yeah.

topic closed.

pS. http://en.wikipedia.org/wiki/American_S ... ection_Act
Korisnikov avatar
By Hys.
Temu otvaram, s' tim da:

-svako obracanje od strane jednog korisnika/ce drugom/oj korisniku/ci na licnoj osnovi, makar samo i kroz redove impliciralo (los) karakter korisnika/ce bice nagradjeno opomenom, bez izuzetka.

Evo vam i primer : "jeste cico :sweet: kad ti to ne razumes :mazi: " jasno implicira sarkazam i da korisnik/ca misli da je korisnik/ca 2 glupa i rezultirace opomenom.

Od sada svaka tema na dipu koja ovoliko uzburkava strasti bit'ce ovako moderirana, jer citati kroz vase dijareje i prepucavanja da bi ostalo nesto vredno citanja a da nije prosarano uvredama, je zamorno, i zaista, zasto bi se bilo ko vise time zamarao?

Ovako ce problemi biti saseceni u korenu.

Naravno, onima koji mogu da se suzdrze da ne vredjaju druge korisnike i da se izdignu iznad vredjanja drugih, ovo nece predstavljati problem.

:hys: , bentanjuta foruma
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
"Razumem maternji jezik srpski, razumem makedonski jezik, ostale ne razumem."

Korisnikov avatar
By *deni*
A šta je još rekao... kako uopšte ne razume monstruozne reči iz optužnice, kako takve reči nikad nije do sada ni čuo...
:sweet: :andjelak:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
pa dobro, ocekivano.
i jeste branio zemlju. koja je napadala. previse je da bih razumela, u svakom slucaju.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!