Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
U Almodovarovom filmu Sve o mojoj majci jedna od glavnih junakinja, Uma (glumica), izgovara rečenicu uvek sam zavisila od ljubaznosti slučajnih prolaznika. Otkud to u nama da nam je toliko potrebna ljubav? Da li je ta potreba stvar taštine ili ne? Ako je tako zašto neke ljude ne možemo da zavolimo? Da li kada volimo i uzvraćamo ljubav rakićevski u drugom volimo sebe sama ili dučićevski voljena osoba ne postoji nit je postojala rođena u našoj tišini i čami? Ako bi ljubav perrcipirali kao manifest ega kako to da ljudi često vole one koji ih ne vole?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne: tastini je potrebno jos tastine, ne ljubavi. Tastina je najveci od smrtnih grehova.
Potreba za ljubavlju dolazi od Pcetka: promislom ljubavi smo stvoreni/ biljni, zivotinjski i sa njima ljudski svet je u biti empatican...dalje, spram ljubavi ne stoji samoca, kao njen pretpostavljeni antipod, vec- praznina. a to cak i zvuci lose.
Korisnikov avatar
By Galateja
A zašto je neizbežna ta praznina, ako je uopšte neizbežna?
Korisnikov avatar
By mikeli
- lepse je u dvoje
- i jedno i drugo, po meni
- eh taj zivot
- nekad Raki, nekad Ducic
- :srce:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Galateja

A zašto je neizbežna ta praznina, ako je uopšte neizbežna?
Nisam rekla da je neizbezna. Neizbezna je svest o postojanju praznine koja je kompenzuje ljubavlju.
Zato u ljubavi uvek ima neceg sebicnog i prisvajajuceg. Sto je potpuno u redu. Imamo pravo na svoju ispunjenost, svoju predanost, svoju predanost u ,,biti predan", dakle Objekat a ne Subjekat trenutku.

Stalno se kontrapunktira: biti prazan/na, ne biti prazan/na. Ljubav je prirodan nacin, ili prirodna i prigodna ideja za ugledanje.

Ljubav, jebote.
Korisnikov avatar
By IriS
ljubav je lepa, čista, neopterećujuća, pokreće, rešava, okrepljuje.

ali

ego je ego. on sve usere.
Korisnikov avatar
By Galateja
Šta mislite, da li su ljudi koji nemaju potrebu da budu voljeni oslobođeni, odnosno da li što je potreba jača ropstvo veće?
Korisnikov avatar
By IriS

Šta mislite, da li su ljudi koji nemaju potrebu da budu voljeni oslobođeni, odnosno da li što je potreba jača ropstvo veće?
što je potreba veća, svakako da je ropstvo jače. niko nas ne može više namučiti od nas samih.

i iskreno, ne mislim da je iko oslobođen od potrebe da bude voljen.
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Postoje ljudi koji nemaju potrebu da budu voljeni? To je za mene novost...
By alexandermagic
Prija mi ljubav prijatelja, sestre i mog psa. 'Ajde dobro, i stalnog partnera zbog načina na koji je ispoljava; ali opet ne mogu reći da ju nužno trebam kako bih se osjećao ispunjenim.

Ostavljam otvorenom mogućnost da eventualno griješim, a da toga nisam ni svEstan.
By Guion Nerville
Mozda je ta potreba kolektivna nit koja nas drzi i prkosi okeanu apsurda. Kao poslednja odstupnica smisla. :sanjaljubaf:

Koliko vidimo sebe ili razlicitost u drugome, u ljubavi, i u kakvom je to odnosu sa egom, nisam siguran u pravilo. Nekad ego bas trazi razlicitost, ono sto ne moze imati, a nekad kroz bolju afirmaciju sopstvenih vrednosti, slicnost. Mislim da tastina moze biti izvitoperena potreba za ljubavlju.

I meni je zvucna ta recenica iz Sve o mojoj majci, nju izgovara takodje (i kao) Stela, u Tramvaj zvani zelja, koji je Almodovar transponovao u film :love:

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
ljubav je super osjećaj, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, ali ona nikad nija bila ono što ja najviše želim. :shrug:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by IriS

što je potreba veća, svakako da je ropstvo jače. niko nas ne može više namučiti od nas samih.

i iskreno, ne mislim da je iko oslobođen od potrebe da bude voljen.
:yes:
...ali se moze raditi na oslobadjanju i postizanju autonomije, jer potreba za potvrdom ljubavi nije isto sto i ljubav.
onaj koji voli, ne trazi potvrdu da je voljen.

ljubav nije trgovina, a mi se svi cesto ponasamo bas kao da smo na pijaci.
ja tebi, ti meni; jeftinooo, ljubav na kilo... skupo je, daj spusti cenu... e necu... idem na susednu tezgu... ma stani, evo ti nosi... hvala, stalno cu kupovati kod tebe... bas se volimo...
:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Originally posted by EYA

onaj koji voli, ne trazi potvrdu da je voljen.

ljubav nije trgovina, a mi se svi cesto ponasamo bas kao da smo na pijaci.

Ne mogu bas u potpunosti sa ovim da se slozim.
Ako trazimo potvrdu da smo voljene, ne znaci da volimo manje.
Isto tako, ljubav se ne moze meriti "kao na pijaci", slazem se, ali ako kontinuirano ne postoji bar neki reciprocitet u uzimanju/davanju, onda u vecini slucajeva jedna ista samo daje, a ova druga samo uzima, pa ne znam onda koliko se tu radi o uzajamnoj ljubavi. :misli:
Korisnikov avatar
By Hys.

Potreba za ljubavlju?

Nikako ne mogu da povezem ljubav i ropstvo; ali bas nikako.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Hys.

Potreba za ljubavlju?

Osoba koja ne može da živi bez tuđe ljubavi je zarobljena u sopstvenoj mreži od lanaca.
Korisnikov avatar
By bas bleu
metaphorically speaking, veriznjaca should be protecting one and is therefore a good thing. unlike a net. and one made of chains at that. that's what's hindering one and keeping one trapped. so no, not really.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ljudi, istripovala sam se. :spliff: Mreža od lanaca me podseti...ali u simboličkom kontekstu...

ODMARAM OD SIMBOLIČKOG KONTEKSTA :cool:
Korisnikov avatar
By Scorpy
Originally posted by Hys.

Potreba za ljubavlju?

Osoba koja ne može da živi bez tuđe ljubavi je zarobljena u sopstvenoj mreži od lanaca.
...ali je u toj mreži zarobljena i osoba koja misli da može da živi bez tuđe ljubavi.

E, sad: Zašto često volimo one koji nas ne vole? Ne znam. Možda upravo zato što nas ne vole. Uvek težimo nedostižnom ili na-prvi-pogled nedostižnom. Valjda je to u našoj prirodi.
"Šta ako..."
"Možda nekad..."
"Možda..."

Sado-mazohizam u punom sjaju.
By Speculum Columbae
Lepo je kada nas vole, ali najvažnija je ona veza koju imamo sami sa sobom, a ako usput naiđe onaj ko može da voli onog tebe koga ti voliš, to je fantastično!
Korisnikov avatar
By EYA
postoji caka:
potreba za bliskoscu je potreba bica, ne ega.
bliskost nam je toliko potrebna da smo cesto spremni da je zamenimo za bilo kakvu paznju. a, to nas ne ispunjava, pa mislimo da nam je uvek potrebno jos samo malo paznje, JOS samo malo - da bismo osetili bliskost :maca:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Dante

Lepo je kada nas vole, ali najvažnija je ona veza koju imamo sami sa sobom, a ako usput naiđe onaj ko može da voli onog tebe koga ti voliš, to je fantastično!

:klap: lepo receno!
By Paris
Mislim da si previse ozbiljno shvatila Almodovarovo proseravanje sa slucajnim prolaznicima...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!