Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by bas bleu

bas tako. mislim da bi bilo sjajno da u diskusijama sa popayem razni velikosrbi nadju neki argument koji ne ukljucuje reci hrvat i debeo. garant postoje.
patriota?
:srbin:
Korisnikov avatar
By Srklet
uvijek postoji i opcija pokusati dokazati da sam u krivu. :) zasto samo rijetki to biraju? :drama:
Korisnikov avatar
By Stripi
protiv debelih i frustriranih Hrvata teško se boriti.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Kad su pustili Ganica, vala mogu i ovog srpskog mujdzu.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Više nije skandal što je Divjak uhapšen, sada je skandal to što se Sergej Trifunović pojavio u majici s likom generala. O, Srbijooo....
Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110305041

Nakon što su oko 13 sati ispred zgrade Ambasade Austrije u subotu u Sarajevu pozvali na hitno oslobađanje Jovana Divjaka hiljade građana Sarajeva premjestilo se ispred zgrade Predsjedništva BiH i blokiralo glavnu saobraćajnicu.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Popeye
Originally posted by AngraMaina

Ajde da se držimo nekih standarda u komunikaciji.
mogu li činjenice biti jedan od tih standarda? :trep:
Pa meni su samo one i standard. Kako možeš s takvom sigurnošću da tvrdiš nešto što jednostavno ne znaš? Divjak ima svoju pozitivnu reputaciju na Zapadu, ali imao je i Tači -- pa se opet ispostavilo da su optužbe srpske države za zločine i te kako zasnovane. Čemu toliki strah i otpor prema istrazi? Innocens ubique tutus.
Korisnikov avatar
By Srklet
ja mislio da kad trazis od interpola da hapsi ljude po svijetu da si istragu zavrsio, pa imas optuznicu. ili?
mozemo li razjasniti tu cinjenicu? :trep:

odnosno, o kakvoj istrazi ti govoris? molim te, informiraj me o njoj. :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
@Popeye:

Govorim o suđenju koje se tako kategorički i u startu odbija, sa negiranjem optužnice kao "srpske propagande".

Da li možeš da učiniš napor i odvojiš neslaganje sa Miloševićevom politikom -- u čemu se svi slažemo, o tome nema razgovora -- od neizazvanog napada na konvoj koji se sporazumno povlači? 42 čoveka su poginula, 71 ih je ranjenih. Napadnuta je kolona, prekršeno je primirje, i neko treba da odgovara za to.

Srbija više nije u ratu i nema propagandu; ima demokratsku vlast koja je raskinula sa 90-im onako kako, recimo, hrvatska ili bošnjačka vlast nikad nije. Ali je izgleda antisrpstvo živo i cveta kao 90ih.
Korisnikov avatar
By Srklet
a tko odbija suđenje? :hmm:
znam da ti volis ucitavati kodove, ali uopce nigdje nisam rekao da se ne treba suditi za dogadjaj u dobrovoljackoj ulici.

takodjer, činjenica je da ne postoji 'bošnjačka vlast'. odnosno, tko ili što je 'bošnjačka vlast'? mozes mi navesti neke institucije 'bošnjačke vlasti', pls? :)
mozda je grijesim oko ove cinjenice, pa cemo je razjasniti kao "cinjenicu" o istrazi koja je u sljedecem postu postala sudjenje.

no, da se vratim na temu, jer vidim da se trudis otici sto dalje od iste.
tema jest da je jovan divjak uhapšen po interpolovoj tjeralici na zahtjev srbije za dogadjanja u dobrovoljackoj ulici u maju 1992. na toj optuznici (kojoj je, nadam se, prethodila istraga iako ti velis da istraga tek treba da se dogodi!) ima jos nekih ljudi. jedan od njih je i ejup ganić, koji je po istoj optuznici uhapsen bio u londonu. činjenica je da je britanski sud odbio njegovo izrucenje srbiji sa zakljuckom da je rijec o politicki motiviranoj optuznici i izostanku nepristrasnosti srbijanskog pravosudja. cinjenica je da je srbijansko tuzilastvo pred londonskim sudom navelo i dokumente koje onda nije moglo prezentirati, jer ne postoje. dakle, cinjenica je da je dio optuznice bio izmisljen!

e sad, kao prilog mojoj psihoanalizi koju provodis, reci cu jos i ovo: meni bi - da sam gradjanin srbije - strasno smetalo da pravosudje moje drzave izmislja u optuznicama koje podize i da se to onda jos utvrdjuje na stranim sudovima. what kind of a man that makes me, i don't know. valjda antisrbinom, kao sto si postavio dijagnozu. :hekla:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by AngraMaina

@Popeye:

Govorim o suđenju koje se tako kategorički i u startu odbija, sa negiranjem optužnice kao "srpske propagande".
e da, ovo pod navodnicima nije citat necega nego sto sam ja napisao.
opet si se malo zaigrao s ucitavanjem kodova. ;)
Korisnikov avatar
By san
I jos jedna od cinjenica u dobrovoljackoj nije poginulo 42 vojnika vec kako i sam Kukanjac kaze 5 ,odnosno 5 vojnika i jedna zena.
On je bio direktan akter događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. U jednom od svojih posljednjih intervjua general Kukanjac, koji je umro 2002. godine, posebno se bavio propagandom u odnosu na slučaj Dobrovoljačka ulica:

„Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome koliko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vreme je jednom da se kaže tačno, a to samo mogu ja. Šest osoba je stradalo - od 261.“
Korisnikov avatar
By 2kune
Srbija ima neizrecivo glupu vanjsku politiku... :neznam:
Korisnikov avatar
By Srklet
ma otkud to, pa srbijanska vlast je raskrstila s milosecicevom politikom. valjda nisi dobio novi memorandum pa ne znas.:D
Korisnikov avatar
By 2kune
nisam. neimam akreditaciju pri SANU... :kesa:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by san

I jos jedna od cinjenica u dobrovoljackoj nije poginulo 42 vojnika vec kako i sam Kukanjac kaze 5 ,odnosno 5 vojnika i jedna zena.
On je bio direktan akter događaja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, 3. maja 1992. godine. U jednom od svojih posljednjih intervjua general Kukanjac, koji je umro 2002. godine, posebno se bavio propagandom u odnosu na slučaj Dobrovoljačka ulica:

„Pošto se mnogo manipulisalo, lagalo, izmišljalo o tome koliko je stradalo u Dobrovoljačkoj ulici, vreme je jednom da se kaže tačno, a to samo mogu ja. Šest osoba je stradalo - od 261.“
Pa šta i sve da ih je 6 stradalo? To po tebi kao umanjuje zločin?
Korisnikov avatar
By 2kune
đe ćeš većeg zločina nego da u ratu pogine 5 vojnika i jedna žena... ko takvo što napravi u ratu mnogostruko jačoj okupatorskoj armiji s topovima, tenkovima i avijacijom apsolutno mora da se sredi prije nego general Mladić koji se, eto, samo malko zanio sa 8000 bespomoćnih civila... nema veze što mu je zato trebala logistika čitave JNA i vojska ubojica, bitno je da se pogibija 5 vojnika na prvoj liniji fronte i 1 civilne kolateralne žrtve kazni kao da je riječ o ratnom zločinu...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Burak
Originally posted by san

Pa šta i sve da ih je 6 stradalo? To po tebi kao umanjuje zločin?
da, naravno. svaki zlocin treba procesuirati, ali to ne znaci da je svaki zlocin isti, sto je i zakljucak svakog pravnog sustava od vajkada. ubistvo iz nehata i ubistvo s predumisljajem nisu ista stvar. ubistvo 6 ljudi u ratnom sukobu nije isto kao ubistvo 8000 zarobljenika. itd...

ili u RS postoji neko novo poimanje prava, dosad nepoznato ostatku planeta? :hmm:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 2kune

đe ćeš većeg zločina nego da u ratu pogine 5 vojnika i jedna žena... ko takvo što napravi u ratu mnogostruko jačoj okupatorskoj armiji s topovima, tenkovima i avijacijom apsolutno mora da se sredi prije nego general Mladić koji se, eto, samo malko zanio sa 8000 bespomoćnih civila... nema veze što mu je zato trebala logistika čitave JNA i vojska ubojica, bitno je da se pogibija 5 vojnika na prvoj liniji fronte i 1 civilne kolateralne žrtve kazni kao da je riječ o ratnom zločinu...
Pa dobro, ako već ideš politikom smanjivanja žrtava kao korisnik San, onda više ne stoji ni 8 000 nego 2 000, hiljadu, 800 ubijenih.. :burka: :p
U svakom slučaju broj žrtava ga ne oslobađa odgovornosti.
Korisnikov avatar
By Burak
U svakom slučaju da je general Mladić uhapšen u Beču već bi bio isporučen na suđenje, tako da ne vidim zašto se DivLjak ne bi našao pred sudom. Uostalom Joco ima neke pravosnažne presude koje i nisu u vezi sa ratnim zločina, a još ih nije odslužio pa bi mogao i u vezi toga svoju nevinost pred sudom da dokaže.. :brada:
Korisnikov avatar
By 2kune

Pa dobro, ako već ideš politikom smanjivanja žrtava kao korisnik San, onda više ne stoji ni 8 000 nego 2 000, hiljadu, 800 ubijenih.. :burka: :p
Kakvo smanjivanje žrtava? Samo naovodim iskaz očevidca i učesnika događaja. Ostavimo politiku i njen način brojenja žrtava po strani jerbo je nedostojan rasprave. 8 000 je nalaz neutralnih sudskih forenzičara planetarnog autoriteta i porijekla. 5 poginulih vojnika je dio Kukanjčevog iskaza zajedno sa ostatkom u kome se govori o političkoj propagandi pumpanja broja žrtava. No, broj žrtava uopće nije problem. Problem je sam zločin. Naime, u slučaju Mladića radi se o genocidu. U slučaju Divjaka ne radi se niti o ratnom zločinu već o normalnom ratnom borbenom djelovanju u naseljenom mjestu protiv mnogo moćnije i opremljenije okupacijske armije.
Korisnikov avatar
By Srklet

U svakom slučaju da je general Mladić uhapšen u Beču već bi bio isporučen na suđenje, tako da ne vidim zašto se DivLjak ne bi našao pred sudom.
razlika je ocito u tome tko te optuzuje. :party:
Korisnikov avatar
By 2kune

U svakom slučaju da je general Mladić uhapšen u Beču već bi bio isporučen na suđenje, tako da ne vidim zašto se DivLjak ne bi našao pred sudom. Uostalom Joco ima neke pravosnažne presude koje i nisu u vezi sa ratnim zločina, a još ih nije odslužio pa bi mogao i u vezi toga svoju nevinost pred sudom da dokaže.. :brada:
Bio bi isporučen u Haag a ne u agresorsku državu koja se nije odrekla svoje osvajačke politike iz 90-tih i u kojoj je jako upitno pravedno suđenje.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ramus haradinaj. toliko o hagu i pravdnom sudjenju.
Korisnikov avatar
By 2kune
usprkos nedostacima, Haag je ipak pravedniji od lokalnih sudova... ili se varam? :merlinka:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by 2kune

Kakvo smanjivanje žrtava? Samo naovodim iskaz očevidca i učesnika događaja. Ostavimo politiku i njen način brojenja žrtava po strani jerbo je nedostojan rasprave. 8 000 je nalaz neutralnih sudskih forenzičara planetarnog autoriteta i porijekla.
Da, veoma su neutralni, oni koji Haradinaja proglasiše nevinim.
I kakvi su to forenzičari planetarnog porijekla? Imaju i neki koji su sa Sazviježđa Sirijus doletjeli pa nisu planetarni? ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!