Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By J...
Meni se cini da su ovakve price izmisljene, sve mi je to nekako neverovatno. Mene bi bilo sramota da se tako sa diplomom slikam za novine i nesto se kao "zalim" kako nema posla.
Sve je to samo novinarska prica, ko zna ko je ovaj lik sa slike.
Korisnikov avatar
By CareBear
Originally posted by jukie

A i prosek 3.1 od 4.0 nije naročit. 3.1x2.5=7.75, čudna mi čuda, wow kakav prosek.
Matematika nije validna. Po tome bi znacilo da neko ko ima prosek 2.0 ima ekvivalent "nasem" 5.0. Ako pretpostavimo da je 1 najniza prolazna ocena, onda je ekvivalent x/4*5+5. Za x=3.1 ekvivalent je 8.875.

Znam mlade ekonomiste koji su zavrsili sa vecim prosekom, pa opet nikako da nadju posao... Life's a bitch, a Majka Srbija jos veca.
Korisnikov avatar
By jukie
Ma znam JA da ta matematika nije validna, ali kad neko ovlaš pogleda izgleda baš malo. Ne verujem da su ljudi ovde mnogo upoznati sa tamošnjim načinom ocenjivanja.
Korisnikov avatar
By harlequin
Danas je obljavljen srecan kraj ove drame, lik je dobio 3 ponude za posao. Usrecice se mukica.

Isplatilo mu se sto se prenerazava svakodnevnim stvarima. Divim mu se sto je pre digao frku nego da se pomiri sa situacijom, ali u kojoj bajci on zivi...
Korisnikov avatar
By Andrija87
ovaj slucaj je zaista fascinantan...mada je meni delovao malo neverovatno..
Korisnikov avatar
By castor
ok... procentualno sam bolji... prosle godine sam poslao (nisam brojao, ali okvirno) oko 100 prijava i imao CAK 3 poziva na razgovor
Korisnikov avatar
By lostinspace
Bas je sladak :)

Ma daj, prvo 313 prijava za posao, da, kako da ne. A jos da ga odbiju zbog NEDOSTATKA obrazovanja. Gimme a break. Kad je moja sestra sa engleskim uspela da nadje posao van skole, o cemu ovaj prica?!
Korisnikov avatar
By blenta
1) volina

2) 3.1 je jako los prosek, pogotovu za drzavni uni

3)volina

4)jeste simpa jer je jock, bolje da je konkurisao u rear stable ili randy blue

5)volina

6)zavrsio je suny (state uni of ny- koji nije ni rangiran) a ne nyu (ny university - koji je 40ti cirka na listi)
ocigledno je racunao na zabunu jer postoji 4 ili 5 zaboravih unija sa NY u imenu, no samo je jedan vredan paznje

7)volina

8)nemoguce da je poslao 313 rezimea u tom periodu jer se u tom periodu ne pojavi toliko konkursa za oblast u kojoj on moze da konkurise

9)volina!!

10)onda posle mesec dana salje u iste firme cv sa novim podacima koje nemaju veze sa prvim cv-jem nit sa mozgom

11)ergo VOLINA!!

12)studirao je preko sportske stipendije, sto ima odredjeno znacenje. za one kojima nije poznato studiranje u usa, jockovima se za sve predmete gleda kroz prste jer drzeci ih na sisi fakultet se sa njima trampi umesto da ih plati. nista specijalno oni ne nauce i mahom posle faxa rade kao nastavnici za malodobnu decu po americkim gudurama ili u najboljim slucajevima kao treneri. cast izuzecima.

13)volina...

14)sledeci put kad se bude slikao za novine neka skine majicu, postedi nas svojih mudrolija, i skloni te rekvizite od kojih nist ne vidimo
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Tungi

U Srbiji ima više od 700.000 nezaposlenih, a jedan od njih je i Beograđanin Petar Raković. Diplomirao je na Državnom univerzitetu Njujork u SAD, a onda na sve načine pokušavao da dobije posao u Srbiji.

Sastavljao je čak i lažne biografije (kad prave nisu prolazile) u kojima je navodio da govori pet jezika, da je magistrirao u Luganu, doktorirao u Cirihu, da ima radno iskustvo iz Milana i Barselone.

Ni sa pravom, ni sa lažnom biografijom, Raković nije dobio nijedan poziv na razgovor, a za manje od tri meseca prijavio se na tačno 313 konkursa za posao!

Diplomirao je ekonomiju sa prosečnom ocenom 3,1 (od mogućih 4) na Univerzitetu Njujork, inače 78. na rang-listi najboljih svetskih univerziteta koju je objavio londonski „Tajms“. Ispostavilo se da je kraj studija u stvari bio početak nesvakidašnje priče.

- Vratio sam se u Beograd sa ciljem da se zaposlim u svojoj zemlji. Shvatio sam da moram da se krećem, sretnem stare prijatelje, upoznam nove ljude. I upoznao sam ih mnogo na nedavnom otvaranju kancelarije Međunarodnog akademskog centra u Beogradu. Pravi razlog mog dolaska na ovaj skup je potajna želja da ću sresti prijatelje iz američkih studentskih dana, da su oni sada zaposleni u jakim i stabilnim firmama, da znaju moje profesionalne kvalitete i da će mi pomoći da nađem posao - priča Raković.

Petar je, kako nam je ispričao, na pomenutoj manifestaciji upoznao i ministarku za telekomunikacije Jasnu Matić koja je zahtevala od njega da joj pošalje CV.

Međutim, niko iz pomenutog ministarstva do danas sa njim nije kontaktirao. Pre i posle tog događaja, posao je tražio još od kraja novembra.

- Od sredine novembra 2010. do 17. februara 2011. aplicirao sam na tačno 313 konkursa za posao. Ponuda za posao nula, poziva za intervju nula. Samo dve firme su odgovorile na moju aplikaciju. Kad je trebalo da me pozovu na intervju, stigao mi je mejl sa obaveštenjem da nisam dovoljno edukovan - priča Raković.

Već gotovo u očaju, Raković je napravio i lažni CV, u kom je napisao da je diplomirao u Njujorku, magistrirao u Luganu, a praksu sticao kroz poslove finansijskih menadžera u firmama u Barseloni i Milanu. Dodao je i da govori pet stranih jezika.

- Prijavio sam se opet u iste firme i to sa sledećim podacima: Petar Petrović, diplomirao na NYU, magistrirao u Luganu, radno iskustvo iz Barselone i Milana, govorim engleski, italijanski, španski, služim se francuskim i norveškim. Prvi krug razgovora sam prošao. Drugi, onlajn test, prošao. Na kraju mi opet pošalju obaveštenje da žale, jer nisam dovoljno edukovan za tu vrstu posla - zaključuje Raković.

Link

Da je vise ovakvih,koji ce da se vracaju,pa da vide kako je to u Srbiji i da na prijateljstva,zgrade,ulice,srpsko nebo ne pomisle vise nikad,jer se od toga nazalost ne zivi.
Zanimljivi su mi bili oduvek ovakvi slucajevi.Magistriras u New Yorku na najprestiznijem Univerzitetu ili bilo gde u svetu i vratis se u Srbiju,trazeci milostinju.
boze dragi, pa ja saljem jos od oktobra pa sam imala samo 2 razgovora. a nije da mi je cv supalj. doduse jedni ce me sigurno zaposliti, samo ne znam kad, da liz a 15 dana ili 4 meseca.
Korisnikov avatar
By Ferdie
Originally posted by J...

Meni se cini da su ovakve price izmisljene, sve mi je to nekako neverovatno. Mene bi bilo sramota da se tako sa diplomom slikam za novine i nesto se kao "zalim" kako nema posla.
Sve je to samo novinarska prica, ko zna ko je ovaj lik sa slike.
:up:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Originally posted by m..

boze dragi, pa ja saljem jos od oktobra pa sam imala samo 2 razgovora. a nije da mi je cv supalj. doduse jedni ce me sigurno zaposliti, samo ne znam kad, da liz a 15 dana ili 4 meseca.

Tako je. On kao da je jedini u zemlji koji konkuriše toliko puta. U poslednje dve godine stanje u zapošljavanju je očajno. Šta očekuje? Ima i obrazovanijih i iskusnijih ljudi od njega, pa su još na birou.
Korisnikov avatar
By Ferdie
Čudi me da mu sad neko nije ponudio posao. :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by blenta

1) volina

3)volina

5)volina

6)zavrsio je suny (state uni of ny- koji nije ni rangiran) a ne nyu (ny university - koji je 40ti cirka na listi)
ocigledno je racunao na zabunu jer postoji 4 ili 5 zaboravih unija sa NY u imenu, no samo je jedan vredan paznje

7)volina

8)nemoguce da je poslao 313 rezimea u tom periodu jer se u tom periodu ne pojavi toliko konkursa za oblast u kojoj on moze da konkurise

9)volina!!

10)onda posle mesec dana salje u iste firme cv sa novim podacima koje nemaju veze sa prvim cv-jem nit sa mozgom

11)ergo VOLINA!!

12)studirao je preko sportske stipendije, sto ima odredjeno znacenje. za one kojima nije poznato studiranje u usa, jockovima se za sve predmete gleda kroz prste jer drzeci ih na sisi fakultet se sa njima trampi umesto da ih plati. nista specijalno oni ne nauce i mahom posle faxa rade kao nastavnici za malodobnu decu po americkim gudurama ili u najboljim slucajevima kao treneri. cast izuzecima.

13)volina...

14)sledeci put kad se bude slikao za novine neka skine majicu, postedi nas svojih mudrolija, i skloni te rekvizite od kojih nist ne vidimo
ja sve vreme chitam violina i josh se pitam wtf???

:smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Ferdie
Jebo te, i ja. Sad videh - volina.

Rekoh, čovek i muzički obrazovan... :lol:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
^

:pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:

Hahhahhhahaa...

A, jeste, i ja sam se prisilio da procitam pravilno, stvarno tako deluje na prvi pogled... :lol:
Korisnikov avatar
By Ferdie

1) volina

3)volina

5)volina

7)volina

9)volina!!

11)ergo VOLINA!!

13)volina...

:up: :up:
Korisnikov avatar
By Ferdie

1) volina

3)volina

5)volina

7)volina

9)volina!!

11)ergo VOLINA!!

13)volina...

:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by unic0rn

ja sve vreme chitam violina i josh se pitam wtf???

:smeh: :smeh:

+1.

Jos pomislih da taj lik svira violinu i da je ona nesto posebno bitna za pricu.
Tek kod onog capsovanog voline skontah sta pise.
Korisnikov avatar
By Madonna
kakav deja vu
već smo imali missreads volina violina jednom na fourumu al' ne merem nać! :placko:

ont: i jesu ga na kraju zaposlil? :kokice:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Null

kakav deja vu
već smo imali missreads volina violina jednom na fourumu al' ne merem nać! :placko:

ont: i jesu ga na kraju zaposlil? :kokice:
Imali smo ovde sa kurvarom i kuvarom koji zlostavlja naseg Buraka. :smeh:
Korisnikov avatar
By Madonna
nenene baš violina/volina!!! ko nađe kupiću mu nešto do 200 din :smeh:
By Guion Nerville
kako ga blenta raskrinkao, ovom samo ostaje da si veze povodac i rikne 'blento, vodi me, tvooooj sam' :krava: (u nedostatku :volina: smajli )

Originally posted by Null

kakav deja vu
cekcek
Originally posted by iWanna
Originally posted by Ulix
Citam: koji po svemu lici na violinu...
I ja isto... :retard:
brze od naprednog forumskog pretrazivaca null v2.0 :superheroj:

a kad nadjem kineski jockstrap do 200 kinti, zvacu te da mi kupis! ako se cenjkamo, mozda bude jeftinije :awesome:
Korisnikov avatar
By Madonna
OMFG :oskar: :oskar: :oskar: :oskar:

:hail:

:hail:

OMG POČEŠO SI ME GDE ME SVRBELO :radosnice:
By Guion Nerville
zamalo pa pravi deja vu, opet volina i violina, blenta, samo neki iWanna :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
well verujem da je any job better than no job..

ali da zavrsis fakjultet vani i vratis se da radis kao komercijalista... :sniff:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!