Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by jukieMatematika nije validna. Po tome bi znacilo da neko ko ima prosek 2.0 ima ekvivalent "nasem" 5.0. Ako pretpostavimo da je 1 najniza prolazna ocena, onda je ekvivalent x/4*5+5. Za x=3.1 ekvivalent je 8.875.
A i prosek 3.1 od 4.0 nije naročit. 3.1x2.5=7.75, čudna mi čuda, wow kakav prosek.
Originally posted by Popeyemmmm srbsko govedo rasno mrsno
meni izgleda ko govedo. doduse, nekima su goveda lijepa, so i really wouldn't know...![]()
Originally posted by constantine
Originally posted by ultravioletjeste lep
a tako je lep![]()
Originally posted by Tungiboze dragi, pa ja saljem jos od oktobra pa sam imala samo 2 razgovora. a nije da mi je cv supalj. doduse jedni ce me sigurno zaposliti, samo ne znam kad, da liz a 15 dana ili 4 meseca.
U Srbiji ima više od 700.000 nezaposlenih, a jedan od njih je i Beograđanin Petar Raković. Diplomirao je na Državnom univerzitetu Njujork u SAD, a onda na sve načine pokušavao da dobije posao u Srbiji.
Sastavljao je čak i lažne biografije (kad prave nisu prolazile) u kojima je navodio da govori pet jezika, da je magistrirao u Luganu, doktorirao u Cirihu, da ima radno iskustvo iz Milana i Barselone.
Ni sa pravom, ni sa lažnom biografijom, Raković nije dobio nijedan poziv na razgovor, a za manje od tri meseca prijavio se na tačno 313 konkursa za posao!
Diplomirao je ekonomiju sa prosečnom ocenom 3,1 (od mogućih 4) na Univerzitetu Njujork, inače 78. na rang-listi najboljih svetskih univerziteta koju je objavio londonski „Tajms“. Ispostavilo se da je kraj studija u stvari bio početak nesvakidašnje priče.
- Vratio sam se u Beograd sa ciljem da se zaposlim u svojoj zemlji. Shvatio sam da moram da se krećem, sretnem stare prijatelje, upoznam nove ljude. I upoznao sam ih mnogo na nedavnom otvaranju kancelarije Međunarodnog akademskog centra u Beogradu. Pravi razlog mog dolaska na ovaj skup je potajna želja da ću sresti prijatelje iz američkih studentskih dana, da su oni sada zaposleni u jakim i stabilnim firmama, da znaju moje profesionalne kvalitete i da će mi pomoći da nađem posao - priča Raković.
Petar je, kako nam je ispričao, na pomenutoj manifestaciji upoznao i ministarku za telekomunikacije Jasnu Matić koja je zahtevala od njega da joj pošalje CV.
Međutim, niko iz pomenutog ministarstva do danas sa njim nije kontaktirao. Pre i posle tog događaja, posao je tražio još od kraja novembra.
- Od sredine novembra 2010. do 17. februara 2011. aplicirao sam na tačno 313 konkursa za posao. Ponuda za posao nula, poziva za intervju nula. Samo dve firme su odgovorile na moju aplikaciju. Kad je trebalo da me pozovu na intervju, stigao mi je mejl sa obaveštenjem da nisam dovoljno edukovan - priča Raković.
Već gotovo u očaju, Raković je napravio i lažni CV, u kom je napisao da je diplomirao u Njujorku, magistrirao u Luganu, a praksu sticao kroz poslove finansijskih menadžera u firmama u Barseloni i Milanu. Dodao je i da govori pet stranih jezika.
- Prijavio sam se opet u iste firme i to sa sledećim podacima: Petar Petrović, diplomirao na NYU, magistrirao u Luganu, radno iskustvo iz Barselone i Milana, govorim engleski, italijanski, španski, služim se francuskim i norveškim. Prvi krug razgovora sam prošao. Drugi, onlajn test, prošao. Na kraju mi opet pošalju obaveštenje da žale, jer nisam dovoljno edukovan za tu vrstu posla - zaključuje Raković.
Link
Da je vise ovakvih,koji ce da se vracaju,pa da vide kako je to u Srbiji i da na prijateljstva,zgrade,ulice,srpsko nebo ne pomisle vise nikad,jer se od toga nazalost ne zivi.
Zanimljivi su mi bili oduvek ovakvi slucajevi.Magistriras u New Yorku na najprestiznijem Univerzitetu ili bilo gde u svetu i vratis se u Srbiju,trazeci milostinju.
Originally posted by J...
Meni se cini da su ovakve price izmisljene, sve mi je to nekako neverovatno. Mene bi bilo sramota da se tako sa diplomom slikam za novine i nesto se kao "zalim" kako nema posla.
Sve je to samo novinarska prica, ko zna ko je ovaj lik sa slike.
Originally posted by m..
boze dragi, pa ja saljem jos od oktobra pa sam imala samo 2 razgovora. a nije da mi je cv supalj. doduse jedni ce me sigurno zaposliti, samo ne znam kad, da liz a 15 dana ili 4 meseca.
Originally posted by blentaja sve vreme chitam violina i josh se pitam wtf???
1) volina
2) 3.1 je jako los prosek, pogotovu za drzavni uni
3)volina
4)jeste simpa jer je jock, bolje da je konkurisao u rear stable ili randy blue
5)volina
6)zavrsio je suny (state uni of ny- koji nije ni rangiran) a ne nyu (ny university - koji je 40ti cirka na listi)
ocigledno je racunao na zabunu jer postoji 4 ili 5 zaboravih unija sa NY u imenu, no samo je jedan vredan paznje
7)volina
8)nemoguce da je poslao 313 rezimea u tom periodu jer se u tom periodu ne pojavi toliko konkursa za oblast u kojoj on moze da konkurise
9)volina!!
10)onda posle mesec dana salje u iste firme cv sa novim podacima koje nemaju veze sa prvim cv-jem nit sa mozgom
11)ergo VOLINA!!
12)studirao je preko sportske stipendije, sto ima odredjeno znacenje. za one kojima nije poznato studiranje u usa, jockovima se za sve predmete gleda kroz prste jer drzeci ih na sisi fakultet se sa njima trampi umesto da ih plati. nista specijalno oni ne nauce i mahom posle faxa rade kao nastavnici za malodobnu decu po americkim gudurama ili u najboljim slucajevima kao treneri. cast izuzecima.
13)volina...
14)sledeci put kad se bude slikao za novine neka skine majicu, postedi nas svojih mudrolija, i skloni te rekvizite od kojih nist ne vidimo
Originally posted by blenta
1) volina
3)volina
5)volina
6)zavrsio je suny (state uni of ny- koji nije ni rangiran) a ne nyu (ny university - koji je 40ti cirka na listi)
ocigledno je racunao na zabunu jer postoji 4 ili 5 zaboravih unija sa NY u imenu, no samo je jedan vredan paznje
7)volina
8)nemoguce da je poslao 313 rezimea u tom periodu jer se u tom periodu ne pojavi toliko konkursa za oblast u kojoj on moze da konkurise
9)volina!!
10)onda posle mesec dana salje u iste firme cv sa novim podacima koje nemaju veze sa prvim cv-jem nit sa mozgom
11)ergo VOLINA!!
12)studirao je preko sportske stipendije, sto ima odredjeno znacenje. za one kojima nije poznato studiranje u usa, jockovima se za sve predmete gleda kroz prste jer drzeci ih na sisi fakultet se sa njima trampi umesto da ih plati. nista specijalno oni ne nauce i mahom posle faxa rade kao nastavnici za malodobnu decu po americkim gudurama ili u najboljim slucajevima kao treneri. cast izuzecima.
13)volina...
14)sledeci put kad se bude slikao za novine neka skine majicu, postedi nas svojih mudrolija, i skloni te rekvizite od kojih nist ne vidimo
Originally posted by blenta
1) volina
3)volina
5)volina
7)volina
9)volina!!
11)ergo VOLINA!!
13)volina...
Originally posted by unic0rn
ja sve vreme chitam violina i josh se pitam wtf???
![]()
![]()
Originally posted by NullImali smo ovde sa kurvarom i kuvarom koji zlostavlja naseg Buraka.
kakav deja vu
već smo imali missreads volina violina jednom na fourumu al' ne merem nać!![]()
ont: i jesu ga na kraju zaposlil?![]()
Originally posted by Nullcekcek
kakav deja vu
već smo imali missreads volina violina jednom na fourumu al' ne merem nać!![]()
Originally posted by iWannabrze od naprednog forumskog pretrazivaca null v2.0
Originally posted by UlixI ja isto...
Citam: koji po svemu lici na violinu...![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!