Originally posted by nsc
Originally posted by Hys.
Originally posted by smaug
Originally posted by MarsDobro je...
Penzija za Bajforda
Citam o ovome na B92 koji kaze da je ovakva odluka posledica pritiska javnosti. Toliko o tome.
Dakle - moze se. Ako nesto nije cestitim zakonom regulisano onda 'radi' posle pritiska javnosti.
Te je valjda sad svima tu u Srbiji jasno sta valja ciniti - izvol'te, javnosti, pritiskajte.
da, to je tako. Ja uvek imam taj gorak ukus u ustima kada prvo procitam nesto u novinama (uglavnom to bude blic) kako je lose/fali i onda odjednom bude reakcija, jelte pa imas "posle pisanja te i te novine"
Zato volim novinarstvo, to je osnovni razlog zasto jako cenim tu profesiju. Ima moc da menja stvari.
Ali opet kazem, gorak ukus, jer se uvek setim svih ljudi koji nisu Timoti, a koji su isto obespravljeni ali nemaju nacin, ili jednostavno ne vide to kao sredstvo, da se obrate javnosti. Zamisli kada bi SVI to radili.
Bilo bi lepo da svi za sve sto zaseru biti odgovorni. (drzava)
a sta sa onima, koji su mozda i u goroj situaciji, a koji javnosti nisu interesantni ili ne umeju da zainteresuju pravog novinara?
Mislim da je Hys. i njih pomenula.
Al ostavicu njoj da odgovori.
Al kad smo vec kod onih koji nisu 'opstepoznate' licnosti - mislis li da bi 'masovno okupljanje' onih koji znaju sta bi i skim bi i kako bi, pa tako nekoliko dana, nedelja...koliko vec treba, ista promenilo?
Da li mislis da bi bio red da se sedne, razmisli, kaze: ovo su problemi, ovo nam se ne dopada, ovo hocemo, ovi na vlasti se daju smeniti, niko ko je na vlasti ne moze da sedi a da nista ne radi, sve moze brze? Al svi zajedno protiv problema a ne protiv politicara ili, jos grdje, samih sebe.
I da se onda ako drugacije ne moze izadje na ulice.I a se kaze - nama su bitne ove stvari. Nismo umorni, iako smo ovo radili vec nekoliko puta; nismo ni lenji ni blesavi i ovo storadimo je za dobrobit mnogih. Mi odlucujemo o sopstvenoj sudbini a ne vi. Vi radite za nas a ne obrnuto i sad idite i radite. Mi cemo da vas pomno posmatramo (velikim ocima) i ako ne zavrsite ovo sto mi mislimo da moze da se zavrsi za sest meseci vi idite. Naci cemo neke druge. A ako ne odete sami mi cemo doci da vas 'odemo'?
Imam neki utisak da bi se novinari jaaaako zainteresovali za ovo (ali to je uostalom najmanje vazno).