Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mikili73
Ajaoooo, Jordan i Sirija .........divota. To stvarno treba videti...Valjda jednom odem i tamo :bale: :camac:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Combo
Košta, da. Silni neki dolari, osiguranja. Nisam bio, tada mi je više trebalo da plivam i ronim.
Jordan, Sirija mogu lepo i jeftino da se organizuju u solo režiji.
Moze sve o svom aranzmanu, naravno, ja sam isao nekoliko puta. U Januaru ove godini vodio sam i moju mamu, zenu u svojoj 59-toj godini, kopneno od Jerusalema do Amana, pa u Petru, pa na Sinai, do Kaira. Ona je bila odusevljena!

Inace ja sam ranije pisao kako sam isao za manje od 100 eura od BGD-a do Damaska kopneno. Takodje, ja nikad do sada nisam isao organizovano sa vodicem (osim gde nije bilo dozvoljeno drugacije, kao na primer u Butanu), a bio sam u preko 120 zemalja. Znaci, Lonely Planet Guide u ruke, i sto manja torbica na ledja, pa u svet za VEOMA male pare. Isto da napomenem da sam u razne zemlje gde se 'zapadnim'pasosima ili ne moze lako, ili kosta mngo za vize, koristio FR JU pasos bez problema do skoro. Sad se nadam da ce sa novim Srpskim pasosem biti jos lakse.

:putnik: Svima zelim sretno i lepo putovanje!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mikili73
Ajaoooo, Jordan i Sirija .........divota. To stvarno treba videti...Valjda jednom odem i tamo :bale: :camac:
Hocu i ja... :klap: tamo nisam bila... Imaju aranzmani za Siriju, videla sam u agenciji. I nisam bila ni u Izraelu ali sam cula da u Siriji ne daju da se udje onima koji u pasosu imaju pecat iz Izraela pa cu prvo u Siriju pa u Izrael kasnije... Za Jordan nisam videla da ima aranzmana, mada mi je jedan poslovni partner Austrijanac pricao kako se lepo proveo tamo, avantura prava, neka ga vojska sprovodila, njemu to zanimljivo kad provodi zivot u mirnoj zemlji itd... a ja ga gledam da li ce se opsetiti pa tek na kraju kazem da sam dovoljno vojske gledala, godine i godine mi prosle u toj "avanturi"... Tako da cu Jordan prvo da ispitam pre nego sto krenem...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Sing
Košta, da. Silni neki dolari, osiguranja. Nisam bio, tada mi je više trebalo da plivam i ronim.
Jordan, Sirija mogu lepo i jeftino da se organizuju u solo režiji.
Moze sve o svom aranzmanu, naravno, ja sam isao nekoliko puta. U Januaru ove godini vodio sam i moju mamu, zenu u svojoj 59-toj godini, kopneno od Jerusalema do Amana, pa u Petru, pa na Sinai, do Kaira. Ona je bila odusevljena!

Inace ja sam ranije pisao kako sam isao za manje od 100 eura od BGD-a do Damaska kopneno. Takodje, ja nikad do sada nisam isao organizovano sa vodicem (osim gde nije bilo dozvoljeno drugacije, kao na primer u Butanu), a bio sam u preko 120 zemalja. Znaci, Lonely Planet Guide u ruke, i sto manja torbica na ledja, pa u svet za VEOMA male pare. Isto da napomenem da sam u razne zemlje gde se 'zapadnim'pasosima ili ne moze lako, ili kosta mngo za vize, koristio FR JU pasos bez problema do skoro. Sad se nadam da ce sa novim Srpskim pasosem biti jos lakse.

:putnik: Svima zelim sretno i lepo putovanje!
Slazem se da je tako jeftinije... nase agencije uvecaju cenu bar duplo :( Ali opet zavisi kakva je ko licnost. Moj otac je isto tako obilazio svuda sa rancicem na ledjima, vec sam negde pisala da je npr kroz Indiju prosao tako jako jeftino sve koristeci lokalne autobuse. Ali ja bih precrkla da tako krenem, volim putovanja i to narocito u daleke predele ali iskljucivo sa agencijom. Nekako mi je to sigurnije, volim da imam isplaniran put i jako bih se plasila da bas tako krenem i sama se negde snalazim... to bi mi unistilo uzitak...

A da avanturisticki duh nema mnogo veze sa godinama, tako da verujem da je tvoja mama uzivala... I Lonijev prijatelj koji ima sezdeset godina ide na takve puteve da bi mi vec sad popadali od tog puta a kamoli kad stignemo do sezdesete :giggle: Onako kroz razne gradove ide pa u svakom ostaje po tri dana i krece dalje...
Korisnikov avatar
By Sing
Slazem se Dina!
Koje su to godine bile kad je tvoj otac putovao kroz Indiju? Zamisljam kako li je to tada izgledalo...
By жњ
Jao Singu bre :D

jesi ti neki backpacker or what kad toliko putujes? divim ti se :D
Korisnikov avatar
By Dina
Sing,
Hm... pa ne znam tacno koja je godina bila, ali bice da ima i dvadesetak godina od tad. Iz nekog razloga ja mislim da se Indija nije puno promenila, mada se mozda varam... Inace, bih jako volela da odem u tu zemlju. Moj otac je tada bio 15 dana, a rekao mi je da je to malo, da za Indiju treba najmanje mesec dana. Ja sam planirala da idem sa njim neke godine ali nije bas tako dobro sa zdravljem da ga ja vucem po Indiji sada, tako da pre da cu otici preko neke agencije nekad. Videla sam da ima aranzman mada mu je trajanje - 9 dana... ako je verovati mom ocu za to vreme malo sta moze da se vidi...
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by жњ
Jao Singu bre :D

jesi ti neki backpacker or what kad toliko putujes? divim ti se :D
Ja sam profesionalni backpacker!:kokice:
Korisnikov avatar
By Combo
I ja mislim da se nije puno toga promenilo u Indiji.

''
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Dina
Sing,
Hm... pa ne znam tacno koja je godina bila, ali bice da ima i dvadesetak godina od tad. Iz nekog razloga ja mislim da se Indija nije puno promenila, mada se mozda varam... Inace, bih jako volela da odem u tu zemlju. Moj otac je tada bio 15 dana, a rekao mi je da je to malo, da za Indiju treba najmanje mesec dana. Ja sam planirala da idem sa njim neke godine ali nije bas tako dobro sa zdravljem da ga ja vucem po Indiji sada, tako da pre da cu otici preko neke agencije nekad. Videla sam da ima aranzman mada mu je trajanje - 9 dana... ako je verovati mom ocu za to vreme malo sta moze da se vidi...
Bio sam 4 puta u Indiu i volim da vidim slike ljudi koji su bili tamo pre recimo 20 godina, bas zbog toga sto se neke stvari uopste nisu promenile. A to na 9 dana predpostavljam je Delhi, Agra i Jaipur, i OK je to da dobijes utisak Indije. Za neke je to predugo, jer secam se prvi put kad sam bio u Indiju, bez obzira na svu tu egzotiku, na kraju 2 nedelje sam verovao da sam to 'preziveo' i necu se vise vracati....i tako...od tada bio jos 3 puta, i icicu ponovo u February (ovaj put prelazim i u Pakistan). India je posebna prica a imamo vec i temu, tako da se ne odvlacimo previse od Tunisa.
Korisnikov avatar
By zboO

Najbolje u Egiptu: stara civilizacija i more.

Ovo prvo, klasika: obavezne piramide na platou Gize, zatim fantastični muzej u Kairu. U dolini Nila hramovi Luksor i Karnak, zatim grobnice u Dolini Kraljeva i Dolini Kraljica i hram Hatšepsut, a ako se opredelite za krstarenje i Abu Simbel prema hranici sa Sudanom. Sve u svemu ima šta da se vidi.

More jedno od najtoplijih i sa najživopisnijim živim svetom. Svaki ulazak u vodu je doživljaj jer ribica i korala ima i na nekoliko metara od obale. OBAVEZNO PONETI opremu za snorkeling, za svaki dan, i obavezno ići na ronjenje sa bocama (kao poseban izlet, sa isplovljavanjem do koralnih grebena, i skraćena varijanta sa plaže). Ako idete u Hurgadu, idite na ostrvo Giftun, celodnevni izlet sa pauzama oko koralnih grebena na otvorenom moru i posle ostrvo sa fantasticnim morem i peskom.
:up:

da dodam...ako budes u Kairu sigurno ces posetiti i sam plato Gize on ti je neizbezan posto su tamo piramide i sfinga izlet broj 1 u ponudi...kada si vec tamo plati ulaznicu za ulazak u mini muzej gde se nalazi Suncheva barka (solar boat) savrseno ochuvana u naravno prirodnoj velichini. Muzej se nalazi pored same piramide, ne mozes ga promasiti. Vredi svake funte zaista. Ako ti u ponudi budu Memfis i sakara (jedan izlet) obavezno i to obidji. Tu ces videti Zoserovu stepenastu piramidu kao i veliku statuu Ramsesa II (visine oko 13 metara...ali je sada polozena posto je ostecena). Muzej u Kairu je jedno nezaboravno iskustvo...i naravno dva sata nece biti dovoljno da se sve u istom vidi i iskreno dozivi. Ja nisam stigla da platim ulaz za deo sa mumijama i to sebi jos uvek ne mogu da oprostim. Abu simbel koji se nalazi na samom jugu kod Asuana mozes posetiti samo ako uplatis turu krstarenje Nilom. Jako je daleko tako da taj izlet niko ne radi posebno.

kako ti je Combo vec spomenuo nesto najnaj: Dolina kraljeva, hramovi u luxoru i karnaku i sam hram kraljice Hatshepsut. To je nesto sto moras videti, nijedan komentar ti to ne moze ocharati.

More je fantastichno toplo. U hurgadi su uglavnom pescane plaze. Ali se razlikuju po ulazu u samo more. Negde odma pocinje dubina, a negde pesacis po vodi i 100-150m a jos uvek ti je voda do kolena. U sharmu su uglavnom koralni grebeni, nema bas mnogo peska, ali zato tamo svuda plivas sa sharenim ribicama sto u hurgadi nije slucaj.
Recimo u Hurgadi ti non stop duva vetar pa nemas osecaj da je napolju 100 stepeni. Imas Novi deo Hurgade gde su ti nachichkani hoteli sa novim setalistem i radnjicama i imas stari deo hurgade - sakala. ..(i tu ima dosta hotela). U starom krsh do krsha nesto sto opet ne treba propustiti...turista kao mrava, radnja do radnje i naravno neizbezno cenkanje. Prasina leti na sve strane a ulicu kao i u samom Kairu prelazis na soptsvenu odgovornost.

ako nisi izabrala hotel, ja ti preporucujem sajt www.putovanja.info tamo imas o svakom hotelu detalje, gde se nalazi, u kom je delu, kakav je plaza, slike hotela, hotelskih soba i naravno komentare nasih ljudi koji su tamo bili. Najveci izbor informacija.

ako ti se sve to svidi, i naravno ljubitelj si starog egipta kupi sebi neku od knjiga koje su jako jeftine a odlichno uradjene...(na vise jezika) Tako neces zaboraviti nista od onoga sto si videla a i cula, posto detalja i informacija ima zaista previse i svaka je fantastichna.
Korisnikov avatar
By Dina
M..,
jesi li bila? Kakvi su utisci o Egiptu?

Neko drugi bio skorije?

Ja idem opet uskoro i skroz se radujem :cheer: Ovog puta idem na sluzbeni put ali svejedno se nadam da ce biti vremena i za razgledanje... Otici cu bar do piramida i sfinge ponovo :peva: Idem cetiri dana u Kairo... Jeedvaaa ceeekaaam :yay:

Eeegiiipaat :love: :putnik:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Sing
Originally posted by Dina
Sing,
Bio sam 4 puta u Indiu i volim da vidim slike ljudi koji su bili tamo pre recimo 20 godina, bas zbog toga sto se neke stvari uopste nisu promenile. A to na 9 dana predpostavljam je Delhi, Agra i Jaipur, i OK je to da dobijes utisak Indije. Za neke je to predugo, jer secam se prvi put kad sam bio u Indiju, bez obzira na svu tu egzotiku, na kraju 2 nedelje sam verovao da sam to 'preziveo' i necu se vise vracati....i tako...od tada bio jos 3 puta, i icicu ponovo u February (ovaj put prelazim i u Pakistan). India je posebna prica a imamo vec i temu, tako da se ne odvlacimo previse od Tunisa.
Eh jos nisam otisla u Indiju :sigh: Bas sam pre neki dan gledala opet taj aranzman... Na kraju cu to jednom uplatiti jer ko zna da li cu docekati da odem na 15 ili mesec dana u Indiju... Otac je sad dobro (kuc-kuc u drvo) ali sumnjam da mu se bas u ovim godinama luta sa mnom po Indiji, pogotovo sto mu je to vec vidjeno, da nije bio pa hajde...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Znam dosta ljudi koji su bili i u Tunisu i u Egiptu i svi su rekli da se u Tunis ne bi vracali nikada vise. Njihovi razlozi su da je more bzvz, kao bara, da stalno duva hladan vetar, pa ti je chak hladnjikavo u popodnevnim satima, turizam im je vrlo malo razvijen, ulice prljve, od izlazaka zaboravite, a ni od kulturne bastine nema sta specijalno da se vidi. E sada, ja nisam bila...

Aliii, sam zato bila u Egiptu, u Hurgadi i to ovog leta, tj. 2010god. Mene je Egipat odusevio. Volim islam, a tamo se to oseca na svakom koraku, od ljudi, hrane, dzamija, molitvi, zena potpuno pokrivenih, sve je to meni bilo :wow: .
Hurgada je na mene ostavila takav utisak kao da je to malo seoce, koje eto je turisticki poseceno, ali da ti turisti ni u chemu ne remete njihov nacin zivota i njih apsolutno nije briga sto nema recimo alkohola za vreme ramadana u hotelima, a i u kaficma je oskuda ponuda i njih ne zanima da to menjaju, jer su to njihovi obicaju, sto je meni skroz ok bilo (bas smo bile u vreme ramadana). Da se ne lazemo, prljavi su, ulice su prljave uzasno, dok kada sednes u kafic / restoran / hotel je sve chisto i srednjeno (bar u nasem slucaju).

Moreeeeeeeeee, ah, to prelepo, savrseno more! AKo vam se nista drugo u Egiptu ne svidi, more ce vas oduseviti, toplo, chisto, peskovite plaze, a kada zaronite to je brdoooo ribica, korala, chak i onih velikih kornjachi, vecih ribica, obavezno ronite, to se ne propusta ! :love:

Sve u svemu, ja zelim ponovo u Egipat, samo ne znam kako cu Dzozy nagovoriti, njoj se nije svidelo. :blabla:

Vidim da ste pricali i o ostalim islamskim zemljama, meni je zelja da posetim Maroko , Avganistan, Iran i Irak, Jemen. Bas volim islam i njihovu kuturu, veru, ljude, potpuno me odusevljavaju. Ah, taj orijent. :love:
By Kragi
Iran ti je oko 3000 plus maramu moras da nosis a muskarci bradu i nikako bermude, ali je zato predivan :love:
Ako nisi citala Orhana Pamuka, pocni - miris orijnta se tako lepo oseca u nekim knjigama ili recimo H. Hoseini (Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca) poprilicno plitko ali opet divan dozivljaj istoka. :)

Egipat je prelep i tacka, a ko ima mogucnosti neka provede malo vise vremena u Kairu :love: Vise razgledanja, manje suncanja :sudija:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Kragi

Iran ti je oko 3000 plus maramu moras da nosis a muskarci bradu i nikako bermude, ali je zato predivan :love:
Ako nisi citala Orhana Pamuka, pocni - miris orijnta se tako lepo oseca u nekim knjigama ili recimo H. Hoseini (Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca) poprilicno plitko ali opet divan dozivljaj istoka. :)

Egipat je prelep i tacka, a ko ima mogucnosti neka provede malo vise vremena u Kairu :love: Vise razgledanja, manje suncanja :sudija:
3000 cega?

Hoseinia sam citala, obe knjige i divne su mi bile potpuno.. :love:
By Sixto
Tunis je posle Egipta smesan.

Otisao, video, i nece me ponovo videti dok sam ziv.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Sixto

Da, svi tako reaguju, samim tim sam i ja izgubila zelju da ga vidim, mislim na Tunis.
By Kragi
Pa evra jbt (preko 2500) iako put traje 3 nedelje. Mada sam ja to gledao (informisao se) preko nekih 'kvalitetnijih' turistickih agencija. Mozda ima i za manje pare, ali sa druge strane ove manje obicno nemaju takve destinacije a i ako imaju to zavisi od grupe i toga koliko se ljudi prijavi.
Inace sam gledao neke fotografije, nekih ljudi koji su isli u Iran i doslo mi da kukam od 'zavisti' :D
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Kragi

Pa evra jbt (preko 2500) iako put traje 3 nedelje. Mada sam ja to gledao (informisao se) preko nekih 'kvalitetnijih' turistickih agencija. Mozda ima i za manje pare, ali sa druge strane ove manje obicno nemaju takve destinacije a i ako imaju to zavisi od grupe i toga koliko se ljudi prijavi.
Inace sam gledao neke fotografije, nekih ljudi koji su isli u Iran i doslo mi da kukam od 'zavisti' :D
Ne mogu da verujem da toliko para traze, to je previse. Mada, mogu i da razumem na konto chega oni uzimaju taj kes, malo agencija ima tu ponudu, nije bas da mozes sam da odes tamo, ipak ti trebaju vodici da te upute ako ni u sta drugo onda u pristojno ponasanje u skladu sa njihovim zakonima i obicajima.
Ah, Iran. :love:
Baci neke slike. :hiper:
By Kragi
Jedan decko mi slao link za photo album na Picasi al' nema sansi da se setim sad :D majke mi
Inace, te egzoticne dedtinacije kostaju toliko jbg ... Indija, Iran i sl
By Sixto
Originally posted by Zwezdica

Da, svi tako reaguju, samim tim sam i ja izgubila zelju da ga vidim, mislim na Tunis.
Cetiri dana stoje naslage mrtve trave na hotelskoj plazi i niko da pokupi... no dobro, to j stvar hotela, nije tako u Hiltonu sigurno...
Generalni utisak je da je hladno, more onako s vremena na vreme mutno... jednostavno previse mediteranski... Nije kao Giftun de se oduzmes od plavetnila vode i zivog sveta ispod povrsine.

Plus Kairo je najludji grad na svetu!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Zwezdica

Cetiri dana stoje naslage mrtve trave na hotelskoj plazi i niko da pokupi... no dobro, to j stvar hotela, nije tako u Hiltonu sigurno...
Generalni utisak je da je hladno, more onako s vremena na vreme mutno... jednostavno previse mediteranski... Nije kao Giftun de se oduzmes od plavetnila vode i zivog sveta ispod povrsine.

Plus Kairo je najludji grad na svetu!
Mi smo na plazi imali koralni greben. Ne verujes. Koliko riba tamo ima (morskih, zene, morskih), i nisu to one malene, nego bas velike ribe, idi bre, chak je jedan lik video i morsku kornjacu, a ja sam se utripovala da sam videla malu ajkulu, sva sreca pa sam se samo utripovala. :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam za gaće nosio zavezanu najlon-kesu u kojoj je bio hleb od doručka koji sam povremeno vadio roneći duž greben, tako da je ribica bilo JOŠ VIŠE! :zvezda:

Slažem se sa Comboom, naravno, i podsećam da u Tunis treba otići makar jednom i to samo zbog izleta u Saharu.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Mars

Slažem se sa Comboom, naravno, i podsećam da u Tunis treba otići makar jednom i to samo zbog izleta u Saharu.
Jeste, slazem se. Iako je to ista pustinja, i u Egiptu i u Tunisu, razlikuju se. U Egiptu nema klasicnih pescanih dina, nego je pustinja vise kamenita, dok u Tunisu zaista mozes videti lepotu peshcnih dina.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jeste. Ono u Egiptu je ipak Arabijska pustinja, nije Sahara.

I zvezde i tišina i oaze...sve je to intenzivnije u Tunisu.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Mars

Pa jeste. Ono u Egiptu je ipak Arabijska pustinja, nije Sahara.

I zvezde i tišina i oaze...sve je to intenzivnije u Tunisu.
Ali noc u pustinji je nesto najsavrsenije, prosto ostanes bez dana.. Prelepo !
Korisnikov avatar
By Mars
Uf, da.

A ribice ti se dopale, a?

Kome nisu...ono stvarno treba da se doživi, ne može da se prepriča.

Ko u akvarijumu da plivaš....
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ko ide u Egipat, a ne roni, to je veca greska nego ne videti piramide.

Ja sam samo ronila i ronila, toliko da mi je poslednjih par dana zadnja loza bila crnja od prednje, pa sam morala da suncham to da ne bi bila kao eurokrem kada se vratim u Bg. :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Isto. Meni su ramena bila reš, direkt sunce, pa još kroz vodu....

Al vredelo je sve.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!