Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mongoli su krivi za sve.

Da Džingis-kan onomad nije poterao narode ka Evropi, sad bismo sedeli oko vatrice negde na obali Kaspijskog jezera s pogledom na Kavkaz, pijuckali medovinu i pekli kobasice na roštilju, a Rim (zapušite uši papi) bi i dalje bio centar sveta. I bilo bi nam bolje nego lovcima-skupljačima centralne i zapadne Evrope, koji su nam ostavili bedu u nasleđe...
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa zato što je država siromašna, a građani bogati. Pune su još slamarice love, a usta priča da je kriza i da se nema para.
Dešavalo se na Balkanu da naslednici umrle babe nađu poluizgrižene novčanice na tavanu. Sakrila baba lovu na tavan, a miševi je izgrizli.
E, i ako su !
Korisnikov avatar
By taurus
Zato sto je granica Balkanskog poluostrva politichka a ne prirodna a politika je kurva ....
Korisnikov avatar
By ns.happy
prvo, otkud ti da je kriza? to nije tacno. ima se, i moze se. eto na primer, mi u srbiji, po raskrsnicama stavljamo krstove koji idu i do 100m u vis, i isto toliko hiljada eura kostaju. putevi su nam sjajni, pa kad nemamo pametnija posla, pravimo puteve do manjih sporednih gradova, kao cacak npr. nis smo poklonili, jer nam se moze- ipak su nasa braca rusi, ista krv, a krv nije voda. eto, sad smo i u skupstinu ubacili tu galeriju slavnih - ko vise potrosi dobije svoj portret. skolovanje u inostranstvu se obaska placa, za miladina smo milijon jura izdvojili.
itd.
ima se! nije tacno da se nema!
Korisnikov avatar
By taurus
Interesi velikih sila,vecito poprishte ratova.....sta se sve deshavalo dobro i da ima i ovoliko...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ajao. mani me molim te. kakvi interesi velikih sila? ajd, pa i da je tako, ne mozes reci da nismo sami bili toliko puta stoka, da smo prokockali i ono sto smo imali.. man'te me te price... sami smo si krivi...
Korisnikov avatar
By taurus
Originally posted by ns.happy

ajao. mani me molim te. kakvi interesi velikih sila? ajd, pa i da je tako, ne mozes reci da nismo sami bili toliko puta stoka, da smo prokockali i ono sto smo imali.. man'te me te price... sami smo si krivi...
Da nema neta pa i da ti postavim par pitanja da vidish koliko ne znash...ovako je besmisleno....
Korisnikov avatar
By Sunce
Ima i toga da ne znamo da stedimo.

U inostranstvu se vise stedi. Nije moj zakljucak, nego je zakljucak prijatelja koji su ziveli u inostranstvu. Recimo, u Holandiji i Belgiji decu uce da stede od kada se rode, prvo sa prasicama kasicama. Ti ljudi retko kada kupuju skupe krpice, recimo.

Nas narod stalno nesto slavi. Slave, prislave, ispracaji, rodjendani, veridbe, sahrane - tonu para potrose na gluposti.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Sunce

U inostranstvu se vise stedi. Nije moj zakljucak, nego je zakljucak prijatelja koji su ziveli u inostranstvu. Recimo, u Holandiji i Belgiji decu uce da stede od kada se rode, prvo sa prasicama kasicama. Ti ljudi retko kada kupuju skupe krpice, recimo.

Nas narod stalno nesto slavi. Slave, prislave, ispracaji, rodjendani, veridbe, sahrane - tonu para potrose na gluposti.
da..

sestričina prvo bila u ZG,pa odatleotišla u norvešku...tamo mi je kupila neku božesačuvaj majicu i kaže: ujko,tamo NIŠTA nema moderno,sve je nikakvo-a gle šta sam kupila u hrvatskoj..." (i vadi odeću kupljenu u zagrebu-sve bešnje do besnog...) :lol:

i za drugi deo rečenice-setimo se đesika,hajdika i sličnih....:srbin:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune

:nerd:
Ja mislim da je kriv polen neke autohtone biljke, koji kada neko svakodnevno udahne u određenoj količini, počinje da sve otaljava i radi traljavo ili suprotno ili nikako, a onda kada gastarbajteri odu u npr. Švecku, odjednom se prilagode na tamošnju klimu i sve fercera po dobro usklađenom sistemu
Korisnikov avatar
By 2kune
jukie dušo, to sa peludnom zemljom dembelijom je već bilo u star treku originalnoj seriji, pa u enterprajzu new generation, pa u NX 01... :povez:
Korisnikov avatar
By 2kune
ne slušaj ga... on ti nema para... :giggle:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Nije moj zakljucak, nego je zakljucak prijatelja koji su ziveli u inostranstvu. Recimo, u Holandiji i Belgiji decu uce da stede od kada se rode, prvo sa prasicama kasicama. Ti ljudi retko kada kupuju skupe krpice, recimo.
uu, isto ja. ja sam Holandjanin i Belgijanac. :yay:

uu, tako suprotno od mene. :shrug:
Korisnikov avatar
By ns.happy

apsolutno nista lose ne vidim u trosenju svojih para, koje su zaradili na nacin kako oni smatraju da je to najbolje. na zapadu mozda stekaju da proputuju svet, kod nas stekaju za krtinu kad rodbina dodje. to su sve minorne stvari, i ne smatram ih signifikantnim za ovo stanje u kom se nalazimo.
poenta je sto se ovde naucilo za vreme komunizma uzimati od drzave. da li pare, da li radne sate/dane/godine, nebitno. poenta je da smo lenjiguze. koliko penzosa znate, a koji su se tako umirovili uz dva svedoka? ili otisli sa 40 u invalidsku? svaki drugi je takav. zbog njih smo tu gde smo. (izmedju ostalog)
Korisnikov avatar
By Incubus
Nismo prilagođeni, i nikad nećemo biti, kapitalizmu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
naravno da ima. ali ne u ovoj meri. ok, ja sam ogorcen, pa pricam iz prilicno subjektivnog ugla, ali nisu samo pare ovde problem. sve je devalviralo. ali bas sve. moral, estetika, zivot.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Kombinacija dviju stvari.

Prvo: napuštanje zlatnog standarda 1971 godine, pa je ceo svet bez novca.

Drugo: Balkan je toliko nerazvijen, da još nije ušao u period virtuelne ekonomije, pa tako zna da nema para, dok razvijeni misle da jih imaju.

Ceo svet ti je Matrix, Balkan je Neo.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Incubus

Nismo prilagođeni, i nikad nećemo biti, kapitalizmu.
Pa tako bi i ja nekako rekao.
Sad, ne mora da znaci da necemo nikad biti prilagodjeni kapitalizmu.

Na balkanu jednostavno ne postoji ta tradicija stvaranja kapitala, a ako je nekada postojala np. pre 2 sv. rata, ona je cesto prekidana ratovima.

Balkanske zemlje nikada nisu imale svoje kolonije od kojih bi se obogatile, a dok se u evropi razvijao kapitalizam kroz vekove, na balkanu je dugo bio srednji vek, trgovina se odvijala na sitno. Onda je dosao komunizam.

Mentalitet nam je postao takav da zelimo da zaradimo na neku mucku, prevaru, lak nacin, zaobilaznim putem - samo da se ne radi, jer se rad ne isplati zbog toga sto ce pre ili kasnije to neko oteti ili ce propasti u nekom ratu np.

No, nije da nema nade za nas.
Ako np. gledamo Spaniju i Portugaliju, one su dugo bile siromasne zemlje bez obzira na silna bogatstva koja su vekovoma dovlacili iz svojih kolonija, dok je Grcka takodje bila jako siromasna zemlja.
Hrvatska nije bila dugo pod turskom, vec u bogatoj austrougarskoj, pa opet nisu bili i ostali bog zna kako razvijeniji od svojih istocnih suseda.
Korisnikov avatar
By 2kune
hm... imam mali problem sa tom tezom da balkanci nisu prilagođeni za kapitalizam... naime, kako onda redovito budu tolko probitačni kad napokon emigriraju u taj kapitalizam? :misli:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
jukie dušo, to sa peludnom zemljom dembelijom je već bilo u star treku originalnoj seriji, pa u enterprajzu new generation, pa u NX 01... :povez:
Stvarno? Mislio sam da mi je samo od sebe slučajno palo na pamet:nesiguran:
By Hans
Kriza je jer se živi od prošlosti, vode se politike propalih vođa i izgubljenih ratova a budućnost nikoga ne zanima, niko u nju ne ulaže, a onda su im parade krive što 'ne znam' pišu spojeno. Ne ide jednostavno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!