Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by ZvezdasBG

Pa dobro, covek je negde lepo rekao da je rec o politickoj akciji. Znaci na sledecim izborima eto ih na glasackom listicu. :lol:
To sam i ja pomislio kada je reako da je u pitanju politicka akcija.

I opet bi trebalo da skrenu paznju onima koji zele da potpisu spisak da je u pitanju politicka akcija,a ne peticija.Ovako stvaraju ili odrzavaju pogresnu sliku o tome,odnosno dovode ljude u zabludu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by _miki_

Paki nije prikrio,naprotiv.Ja sam upravo od njega i saznao za nameru da se javno obnaroduje spisak.
Ali to ne pise na sajtu na kome se/ce prikupljaju potpisi.
To i jeste moja primedba.

Sto se tice peticije.Naravno da postoji problem.Jer ovo nije peticija.Kdo nas peticija nije zakonski uredjena,a samim tim i omogucena.Ona je samo prizanta ustavom kao pravo.Ali,naravno,odustvom zakonskog uredjenja ovo ustavno pravo je samo mrtvo slovo na papiru,odnosno uskracneo nam je to pravo.
Dakle ovo nije peticija.To sto se tako zove akcija,to samo stvara zabludu.
Znamo sta su ciljevi peticije.Ali posto ovo niej peticije,mi ne znamo sta je ovo i sta potpisujemo.
Ja i pitam sta je to.
shta da kazem do- raspravi to s Pakijem, GSA i ostalim gej organizacijama koje ovo (peticiju- ne peticiju....) organizuju.

@ Status, izjednachavash hirove i kaprice opozicionog inadzije Tome Nikolica i njegovih luzerskih pajdasha tipa koshtunica i selja ilic (jes' ih nashao s kim da se povezuje) s long-overdue KRIKOM za osnovna prava gej ljudi Srbije, ugrozenih i neravnopravnih gradjana Srbije, poreznih obveznika, radnika, gradjana koji happen to be gej??
nisam iznenadjen da ta plitkost (no pun intended, Status-e) dolazi od tebe, Status-e.......
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by ZvezdasBG

Pa dobro, covek je negde lepo rekao da je rec o politickoj akciji. Znaci na sledecim izborima eto ih na glasackom listicu. :lol:
To sam i ja pomislio kada je reako da je u pitanju politicka akcija.

I opet bi trebalo da skrenu paznju onima koji zele da potpisu spisak da je u pitanju politicka akcija,a ne peticija.Ovako stvaraju ili odrzavaju pogresnu sliku o tome,odnosno dovode ljude u zabludu.
Ko da ti skrene paznju? Pa ovi bi bulju dali da osvanu jos koji sekund na TV-u. U politici je sve dozvoljeno. ;)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Vel boy
sve su to osnovne tachke oko kojih gejevi, ma koliko razlichiti medjusobno, trebaju biti ujedinjeni- jer antigeji, kao shto i sam znash ne prave razliku izmedju boljih i loshijih gejeva. zapravo, antigejima najvishe smetaju i najvishe mrze kulturni/e, poshteni/e, moralni/e, dostojanstveni/e gejevi/e jer mi takvi gejevi razbijamo u paramparchad sve antigejne homomrzilachke stereotipe i lazne propagande o "pederima" i bacamo antigeje, homofobe i ine homomrzioce u apsurdnost u kojoj antigeji, homofobi i ini homomrzioci i jesu .
Pa ako ne prave razliku, onda za njih nema "kulturnih, poštenih itd" i ne mogu ih mrzeti VIŠE, zar ne? Ovo je lep primer kontradikcije koji dolazi od osobe koja "baca u apsurd one koji su već u apsurdu" -- što je, jelte, apsurd, kao i jezik kojim se služi, a koji ne znam koji je, ali znam da nije srpsko-hrvatski.
By dukkehjem
Originally posted by Dušan Maljković
sve su to osnovne tachke oko kojih gejevi, ma koliko razlichiti medjusobno, trebaju biti ujedinjeni- jer antigeji, kao shto i sam znash ne prave razliku izmedju boljih i loshijih gejeva. zapravo, antigejima najvishe smetaju i najvishe mrze kulturni/e, poshteni/e, moralni/e, dostojanstveni/e gejevi/e jer mi takvi gejevi razbijamo u paramparchad sve antigejne homomrzilachke stereotipe i lazne propagande o "pederima" i bacamo antigeje, homofobe i ine homomrzioce u apsurdnost u kojoj antigeji, homofobi i ini homomrzioci i jesu .
Pa ako ne prave razliku, onda za njih nema "kulturnih, poštenih itd" i ne mogu ih mrzeti VIŠE, zar ne? Ovo je lep primer kontradikcije koji dolazi od osobe koja "baca u apsurd one koji su već u apsurdu" -- što je, jelte, apsurd, kao i jezik kojim se služi, a koji ne znam koji je, ali znam da nije srpsko-hrvatski.
:hail:
:giggle:
By dukkehjem
Originally posted by *STATUS*

Мислим да је ова акција чиста глупост...

Уосталом, ко гарантује безбедност људима који скупљају потписе? :uplasen:

Петиције су глупост, па странка Томе Николића је скупила 1 000 000 (милион) потписа грађана који су за нове изборе, па је премијер Цветковић само рекао
"Џабе сте се трудили, избори ће бити онда када су предвиђени и ништа од ванредних избора",
па ће тако проћи и ова петиција...

Мислим да пре треба типовати на помоћ државе, него на петиције по улицама које само још више могу да изиритирају грађане....

Држава ће или да гарантује безбедност или неће, петиција ту ништа не може да промени.... :hvala:

:pas:
:ubise:
Korisnikov avatar
By Vel boy
znao sam da ce dezurni forumski apsurdnik (koji je ovo tek jezik? :giggle: bitno je da je smisleno tachan termin za njega, ne leksikchko-gramatichki ispravan; josh on misli da cu mu o jeziku ispostavljati rachune :smeh: ) pocheti neshto da meni pametuje. to kao neki mu revansh za......, al' i tu gubi.
dakle, ja ni nisam rekao da kod antigeja ima tj. nisam rekao da antigeji nuzno priznaju da ima kulturnih, poshtenih, dostojanstvenih, moralnih gejeva pa nas takve josh vishe mrze.
Ja sam rekao u smislu da MI poshteni, dostojanstveni, moralni gejevi smo upravo najvishe na udaru i omrazeni od antigeja, bez obzira da li nas antigeji smatraju za poshtene, dostojanstvene, moralne. (no, ochito je to za D.M.-a previshe za razumeti.... ili se on samo pravi da ne razume jer.... se.... prepoznaje...... ko zna vec gde...... ochito ne u pridevima u kontekstu....)
znachi, ovi pridevi su praktichno praktikovani od strane nas samih takvih, priznati od strane nas samih takvih te svih onih koji nisu antigeji. zbog tog je vrlo ochito da su antigeji u dodatnom stresu i frustraciji shto mi takvi gejevi kod razumno mislecih ljudi ne ispunjavamo one stereotipe i predrasude koje antigeji shire o nuzno svim "pederima", a kroz stres i frustraciju kod antigeja se dakako javlja josh jacha doza besa i mrznje.

no, objashnjavati ovo D.M.-u (koji je samo jedan jedini put kao dobro odgovorio npr. antonicu, a sada u drugoj temi skoro pa zauzima se za njegovu politichku stranu) je - ochito zaludu......
Korisnikov avatar
By _LuKa_

mi takvi gejevi razbijamo u paramparchad sve antigejne homomrzilachke stereotipe i lazne propagande o "pederima"[/u][/b]

Biće da pre razbijaš u paramparchad i do besmisla, svaku sintaksu u svojim histeričnim postovima i nepotrebo prelivaš svoj unutrašnji konflikt na forum. :lood:
Korisnikov avatar
By Vel boy
:smeh: ha, ha, josh jedan koji se nije prepoznao (ili se prepoznao u nechem suprotnom) se javlja. :giggle:
moje saucheshce _LuKa_ tvojoj uznemirenoj introspekciji! :)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

znao sam da ce dezurni forumski apsurdnik (koji je ovo tek jezik? :giggle: bitno je da je smisleno tachan termin za njega, ne leksikchko-gramatichki ispravan; josh on misli da cu mu o jeziku ispostavljati rachune :smeh: ) pocheti neshto da meni pametuje. to kao neki mu revansh za......, al' i tu gubi.
dakle, ja ni nisam rekao da kod antigeja ima tj. nisam rekao da antigeji nuzno priznaju da ima kulturnih, poshtenih, dostojanstvenih, moralnih gejeva pa nas takve josh vishe mrze.
Ja sam rekao u smislu da MI poshteni, dostojanstveni, moralni gejevi smo upravo najvishe na udaru i omrazeni od antigeja, bez obzira da li nas antigeji smatraju za poshtene, dostojanstvene, moralne. (no, ochito je to za D.M.-a previshe za razumeti.... ili se on samo pravi da ne razume jer.... se.... prepoznaje...... ko zna vec gde...... ochito ne u pridevima u kontekstu....)
znachi, ovi pridevi su praktichno praktikovani od strane nas samih takvih, priznati od strane nas samih takvih te svih onih koji nisu antigeji. zbog tog je vrlo ochito da su antigeji u dodatnom stresu i frustraciji shto mi takvi gejevi kod razumno mislecih ljudi ne ispunjavamo one stereotipe i predrasude koje antigeji shire o nuzno svim "pederima", a kroz stres i frustraciju kod antigeja se dakako javlja josh jacha doza besa i mrznje.

no, objashnjavati ovo D.M.-u (koji je samo jedan jedini put kao dobro odgovorio npr. antonicu, a sada u drugoj temi skoro pa zauzima se za njegovu politichku stranu) je - ochito zaludu......
Znate, ja ne pravim nikakvu razliku među rasama, ali ipak najviše volim belce. To je rekao dotični, a kada mu skreneš pažnju, onda on opet ponovi isto, sa sve citatom sopstvene greške koju izgleda ne ume ni da prepozna.

Mogao si lepo da kažeš da oni PRAVE razliku i da im stoga više smetaju oni koji se ne uklapaju u stereotipe. To je doduše teza koju tek treba pokazati -- meni se recimo čini da su najviše na udaru tzv. kruzeri u Srbiji koji bi se dali uklopiti u bar jednu predrasudu.

A što se tiče ispostavljanja računa glede jezika, nema razloga da to činiš. Siguran sam da ništa ne pišeš ni objavljuješ, pa onda i možeš da sastavljaš onakve stilske i gramatičke rugobe od rečenica. However, ako se odlučiš da ipak nešto po tom pitanju ponekad uradiš, plašim se da će račun tebi ispostaviti lektor i da će biti POVEĆI.:glupan:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Znate, ja ne pravim nikakvu razliku među rasama, ali ipak najviše volim belce. To je rekao dotični, a kada mu skreneš pažnju, onda on opet ponovi isto, sa sve citatom sopstvene greške koju izgleda ne ume ni da prepozna.
:roll: :pucaodsmeha: to samo u D.M.-land-u
Originally posted by Dušan MaljkovićMogao si lepo da kažeš da oni PRAVE razliku i da im stoga više smetaju oni koji se ne uklapaju u stereotipe. To je doduše teza koju tek treba pokazati -- meni se recimo čini da su najviše na udaru tzv. kruzeri u Srbiji koji bi se dali uklopiti u bar jednu predrasudu.
to ti raspravi sam sa sobom.
A što se tiče ispostavljanja računa glede jezika, nema razloga da to činiš. Siguran sam da ništa ne pišeš ni objavljuješ, pa onda i možeš da sastavljaš onakve stilske i gramatičke rugobe od rečenica. However, ako se odlučiš da ipak nešto po tom pitanju ponekad uradiš, plašim se da će račun tebi ispostaviti lektor i da će biti POVEĆI. :glupan:
a, ovo je poooosebno jako. :roll: ovo je upravo najtipichniji primer pozeraja kojeg Loni s pravom kritikuje, samo shto je bash ovde o tom wannabe-tashtom pozeraju rech. kada nema argumenata, neki pozerash ce da se osvrce na moje lezerne, pa opet stilsko-gramatichko iznad-prosechne i bolje od mnoshtva obichnog forumashtva, rechenice.
so, lame, D.M. dostizesh new lows-e............ :pokazuje:

p.s. da li mi to dajesh indirektno hint da se zainteresujem za tvoja pisanja i objavljivanja D.M.-e? nekom treba paznje....... :giggle:
btw. jesi li ti uopshte svestan D.M.-e da josh nisi napisao nijedan post bez redovnih velikih tipkovnih greshaka? si uzbudjen ili ti tipkanje ne ide ili shta? chitati tvoje postove D.M.-e s tim konstantnim tipkovnim greshkama je- netrazena pokora. vidish, ja ti to dosad nisam bio rekao, ali kad me vuchesh da ti kazem, nema problema da ti kazem.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
kada nema argumenata, neki pozerash ce da se osvrce na moje lezerne, pa opet stilsko-gramatichko iznad-prosechne i bolje od mnoshtva obichnog forumashtva, rechenice.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da te nema Velboye, trebalo bi te izmisliti.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Super Mario

Ako je u srbiji ekstremno homofobicno 48%, a 18% podrzava gej brakove, sustina je je kako pridobiti ostatak (34%) koji su umereno tolerantni. Koriscenjem reci parada? Posterima sa golim zadnjicama (Zagreb)? Mislim da ne.
mora da si mnogo razmisljao. bas se osjeti taj znoj kognitivnog napora u tvojem postu.
Korisnikov avatar
By Tungi
A nigde pomenute pretnje i prikupljanje liste imena potpisnika od strane desnicara?
Korisnikov avatar
By Tungi
Dobro,a kad da ocekujem njegov odgovor na ovo pitanje?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Tungi

A nigde pomenute pretnje i prikupljanje liste imena potpisnika od strane desnicara?
Та листа неће бити само сведочанство, већ и доказни документ када се по доласку патриотске власти буду повели поступци против потписника због ширења неморала, педофилије и против природног блуда.
:lol: :lol: :lol: :lol:

svi cemo na goli otok sunce vam jebem :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Paki

Ajde prestani sa prozivkama i optužbama. Presavij tabak pa tuži, brate mili :)

Niti je počelo online potpisivanje niti su ljudi koji su do sada na štandu GSA potpisivali ostali uskraćeni za potrebne informacije. Ljudi imaju mozga, nije to samo tvoja privilegija :)

Jel i na standovima koristite ovakve fraze ili je to rezervisano samo za internet?
Mozda sam ja bez mozga (po svoj prilici jesam) ali i dalje ne kapiram zasto se potpisi sakupljaju i sta treba da se time postigne?
Da, politicke stranke su sakupljale 10 000 potpisa za preregistraciju, ali potpisa koji su overeni, sa licnim maticnim brojem i izjavom potpisnika.
Spisak imena, bez drugih podataka, je obicno trosenje vremena i papira. I niko normalan nece uzeti u razmatranje internet peticije jer bilo ko od nas moze izaci na sajt, nalupetati desetak imena i sta onda?
To sto se prikupi odredjen broj imena zapravo ne znaci nista.
Ne obecava da ce se parada i odrzati.
Zapravo, sve mi je nekako nedefinisano... Prvo se sakuplja 10 000 potpisa... Pa se onda mozda bude sakupljalo jos potpisa... a ni sa tim potpisima ne znamo sta cemo, ali eto, imamo spisak na sajtu... mozda nekoga ubedi da su pederi i lezbejke isto ljudi... a mozda i ne ubedi.
Em sto nema cilja, em sto ni sam proces nije bas da radi...
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Paki

http://www.ombudsman.rs/index.php/lang- ... 5-09-58-30

http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=60
Paki,ako nemamo vec mozga,manje-vise smo pismeni pa i sami mozemo da procitamo ove vesti na internetu cije linkove si okacio.
Malo mi je smesno da se tvoj aktivizam svodi na kacenje linkova,bez ikakvih dodatnih objasnjenja.TI bi,kao osoba koja ima nameru da bude aktivista,da pojasnjavas pojedine stvari,a ne da kacis linkove sa vestima,koje i sami mozemo da nadjemo i procitamo.
Mogao bi isto ovako da pocens da kacis linkove sa pesmama Rade Manojlovic,ali to nije ono cime bi trebalo da se bavi neko ko bi zeleo da bude aktivista.

Ne znam sto ti je toliko tesko da das odgovore na samo nekoliko pitanja?Verujem da su tebi te stvari jasne posto si jedan od organizatora ove akcije,ali bilo bi od koristi i da nama pojasnis te stvari,makar malo.

Koji je cilj ove akcije?Ne vidim da bilo pise ista o cilju akcije.Ovako,bez obrazlozenja,nama samo moze da izgleda da je ovo neka isprazna stvar koja sluzi samo da imate sta da stavite u izvestaje svojim donatorima i tako opravdate pare koje vam oni doniraju.I onda deluje jako ruzno,kada se cini da vi iskoriscavate dobre ljude koji veruju u ono sto radite i veruju da je na ovaj nacin moguce nesto postici,samo da bi ste imali licnu materijalnu korist.
Zato sto bi jednostavnim odgovorom koji je cilj ove akcije otklonio svaki sumnju u vasu dobronamernost i iskrenost,ne razumem zasto neces da odgovori na to jednostavno pitanje-koji je cilj akcije?

Drugo pitanje je sta ce da uradite ako ne ostvarite zacrtani broj potpisa?Da li imate strategiju za slucaj neuspeha?Jer je jako neozbiljno da se pokrece neka akcija bez planiranja i taktike u slucaju neuspeha.

Trece,takodje jednostavno,pitanje je koja je ovo akcija?Prvo si reako da je u pitanju peticije,onda si rekao da je u pitanju neka nepostojeca 'nepoliticka' peticija(na ovo se uvek nasmejem),zatim si rekao da je u pitanju politicka akcija.Ovo potonje nisi demantovao,a veoma je vazno da li je u pitanju politicka akcija.U najavi akcije nigde ne stoji da je u pitanju politicka akcija,jer politicka akcija ima neke kosekvence.

Cetvrto, nije pitanje vec konstatacija da nije fer prema potpisnicima i nije bas moralno da ih ne upozoravate da ce njihova imena biti javno objavljena na sajtu i dostupna svim klerofasistickim grupama i pojedincima u drzavi.
Kazes da nema razloga za paniku i strah.Voleo bih da napises kojim cinjenicama to opravdavas.Kazi za slucajeva kada su policija,sudstvo i ostali nadlezni organi stali u zastitu nekog premlacenog homoseksualca ili na neku pretnju koju je dobio?
Istaknute aktiviste nece da napadnu,tako da si ti licno bezbedan.Ali bas zato bi bilo fer od tebe i ostalih organizatora da upozrite ostale na cinjenicu da ce njihova imena biti javno objavljena.Makar da im skrenete paznju na to.
Korisnikov avatar
By jukie
Možda je to neka vrsta obrnute psihologije da se članovi GS foruma okrenu protiv GSA i/ili Pakija pa to onda na neki drugi način pogoduje GSA i/ili Pakiju?

Meni se čini da se u tu akciju krenulo sa Ajmo ajmo (jer se činila kao dobra ideja), i onda kada se videlo da to ne ide tako lako onda sad nema nazad jer su merkati pušteni iz kaveza pa ih je sad teško opet nahvatati i vratiti
Korisnikov avatar
By _miki_
Jako je velika steta sto je Boris zbog bolesti i narusenog zdravlja bio prinudjen da napusti aktivizam.Nemu se ovakve (po)greske ne bi desile.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Tungi

Та листа неће бити само сведочанство, већ и доказни документ када се по доласку патриотске власти буду повели поступци против потписника због ширења неморала, педофилије и против природног блуда.
:lol: :lol: :lol: :lol:

svi cemo na goli otok sunce vam jebem :rotflmao:
Sprica dosao:lezkiss::kolo:
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Taj jebeni spisak prave da bi nekom ko ih finansira pokazali da nesto rade!!!
:protest:
By Ulix
Originally posted by kyrgyz

Ako je neka aktivistička organizacija vrlo aktivna i ako neko ima konkretne rezultate, to je GSA, stvarno mislim da im nije potrebna ova peticija da bi nekome dokazali da nešto rade.
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Ulix
Originally posted by kyrgyz

Ako je neka aktivistička organizacija vrlo aktivna i ako neko ima konkretne rezultate, to je GSA, stvarno mislim da im nije potrebna ova peticija da bi nekome dokazali da nešto rade.
Da li pod konkretnim rezultatima podrazumevas proslogodisnju Paradu ponosa?Ili mislis samo na one koje su se odrzavale u godinama pre nje?
Nego kada cemo i mi da vidimo te rezultate?Zar je poslovna politika GSA da skriva i svoje rezultate?Kada ce neka lgbt osoba u Srbiji da oseti na svojoj kozi benefite rada i ociglednih rezultata koej je postigla GSA?
Naravno ovo su samo hipoteticka pitanja,koja bi trebalo da se bavi neka druga tema.Ovde je pitanje misterija oko prikupljanja imena koje skuplja GSA,Kvirija i Nasi iz Arandjelovca.

ALi drago mi je sto kazes da su ostalim svojim akcijama dokazali svojim donatorima sta rade.Zato me i buni cemu onda ova akcija i koji je njen skriveni cilj?
Korisnikov avatar
By Tungi
Mislim da treba srpsku zastavu zapaliti na trgu,da vide sta je prst u oku:uljenavatru:
By Ulix

Nego kada cemo i mi da vidimo te rezultate?
Zavisi od toga da li želiš da ih vidiš i šta su za tebe rezultati. :eureka:

Odeš na www.gsa.org.rs pa pogledaš šta rade, o svemu uredno izveštavaju, pogledaš teme o aktivizmu ovde na forumu pa vidiš GSA, Pakija i Borisa u svakom drugom postu, preuzmeš izveštaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba, onda možeš i da uključiš malo mozak pa se setiš Borisovih sjajnih gostovanja u raznim emisijama od Ključa pre par godina, pa do Stanja nacije ili Utiska nedelje prošle jeseni. Sve to ima određene efekte i ništa nije uzaludno.

Slažem se sa tobom konkretno oko ove akcije, ali sada odjednom ispade kao da oni džabalebare po cele dane i da niko od njih ništa ne radi; preteruješ.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!