Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Originally posted by Simor

Možda baš ovaj period besmisla ustvari jeste period kada pronalaziš ono što predstavlja smisao tvog života, a da toga nisi ni svesna?
Ima nesto u ovome sto Simor kaze :)

Bar nekako tako je bilo kod mene... Ispunjavala sam stalno svoje ciljeve, bar sam tako mislila. Imala sve razloge da budem zadovoljna, a nisam bila. Onda sam napravila jednu promenu, nerealnu i sa strane nepotrebnu ali prema mom davnom snu. Ispunjenje tog sna vuklo je sledece i opet sledece... I na kraju moj zivot nema veze sa onim od pre pet godina, da sam tada mogla da vidim sadasnji trenutak sasvim bih se zapanjila. Mnogo puta sam se zapitala da li je tako moralo, sto nisam mogla da se smirim u onoj tachci... Ali generalno sam zadovoljna, mnogo zadovoljnija nego sto sam bila. Sto se smisla zivota tice, mozda je on u tom putu. Mozda je kod mene dobro sto u smrt kao kraj ne verujem, tako da ja mogu da budem na stalnom putu bez straha da cu nekad stici... ;)

:putnik:
I dalje putujem... mada bih bar do nekih stanica rado da stignem cisto da predahnem malo od stalnog puta... :lol:

Mage,
pa sta ako i nema smisla - sto da se ubijamo zbog toga?
Korisnikov avatar
By Mage
Ma šalim se samo. Prosto obožavam taj smajli :awesome:
Korisnikov avatar
By poison
Originally posted by Andjelika

Hm... ja upravo mislim obrnuto...

Samospoznaja, trazenje sustine u sebi, dobodi nas u neke vise svere zivljenja.

Slazem se da oni koji se ne bave sobom, i ne istrazuju u sebi, vec samo
drugima i zive svoje zivote tako... zavisni od medija, trendova, ukusa vecine,
mode... zive ...srecno svoje zivote...

... ali to nije za mene.. Ja se u takvoj kakofoniji ne osecam ni malo zivom,
dapace, osecam se vrlo mrtvom...

... zato sam i uzela lopatu jos kao mala i pocela da izbacujem gomilu shuta
koje se ocas posla nakupila u meni....

... nisam stigla jos ni do pola, a svasta nesto lepo sam otkrila..
Vidis, samospoznaja, trazenje sustine u sebi, je samo deo odrastanja, kroz koji, pre ili kasnije, svi prodju.

Ziveti zivot, ne znaci ne baviti se sobom i ne istrazivati, vec gledati i malko dalje od sebe. Na primer traziti sebe u drugima, u drugim mestima ili situacijama ili vec hiljadu drugih stvari, gde covek sebe moze da ostvari, ispuni, spozna....uf bas me mrzi da previse filozofiram.

Kroz iskustvene spoznaje sebe, ipak, dobijamo objektivniju sliku o sebi.
Teorija(o zivotu) vs praksa(zivot)
- Koliko covek uopste moze biti objektivan prema sebi, pa sebe objektivno da analizira?
- Nacin na koji reagujemo u odredjenim situacijama ipak mnogo objektivnije govori o nama , nego ono sto mi mislimo, tj, mislimo (teoretisemo) da bi u takvim situacijama uradili.

:cita:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Hm, nešto imam utisak da većina nikad ne odraste...
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by mrgud

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4AuCWuZP ... re=related[/youtube]
Svaka žena, a takođe i svaki muškarac - svako ljudsko biće, vredno je samo po sebi. Svaki čovek u sebi nosi nemerljiv potencijal, nemerljivu LjUDSKU vrednost i zaslužuje poštovanje sam po sebi, pa makar ništa u životu ne postigao. Svaki, ali baš svaki čovek je ČUDO vredno divljenja. Ali takođe, mada možda na nešto drugačiji način, i svaka životinja, svako drvo, svaka bubica, svaka biljčica... Život je čudo! Ali i pustinja, i glečer, i planina, i reka, more i jezero... Čitava priroda je čudo! Uključujući i Sunce i Mesec i druge planete i zvezde, druge galaksije... Vasiona... Šta su sva postignuća celokupnog čovečanstva, skupa sabrana, spram beskraja vasione? Ništa. Ama baš ništa... Mi ne vredimo zato što smo nešto postigli. Mi vredimo zato što JESMO. Zato što osećamo. Zato što smo, ma kako majušni, i mi jedan delić tog beskraja, koji diše i živi i kroz nas i naše sićušne ljudske živote...
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
"chemu sve ovo" je parafraza pitanja "sta je smisao zivota", "koja je moja svrha", "zasto sam ovde"... sveopste pitanje o svemu...

"chemu sve ovo", ovo "chemu" jeste razlog ovom "sve" i zbog tog "sve" je ovo "chemu"... da pojasnim, nije poenta samo u upitanosti, da se postavi pitanje "chemu sve ovo" nego je to "sve" koje je zbog nechega tu upravo i jeste odgovor na pitanje "chemu"... jer je sve... i zbog svega je to "chemu"...

...ne stoji odgovor izvan tog "sve" nego je upravo u totalnosti tog "sve" koje je "nechemu" ... te koje je u nechemu... jer sve ne moze da stoji van nechega, niti je moguce da nesto stoji van svega... te je zbog tog svega koje je u nechemu upravo to ono zasto je "chemu sve"...

...jednostavnije- radi sebe samog je sve to "sve" u "nechemu" zbog chega je "chemu" isto sa "sve"... biti "u" svemu je ono "chemu sve"...

...medjutim, samoevidentnost "sve" nije krajnji razlog nego je prva svrha... dakle, "sve" nije konachni odgovor nego pochetak...
Korisnikov avatar
By poison
Originally posted by MalaAlisa

"chemu sve ovo" je parafraza pitanja "sta je smisao zivota", "koja je moja svrha", "zasto sam ovde"... sveopste pitanje o svemu...

"chemu sve ovo", ovo "chemu" jeste razlog ovom "sve" i zbog tog "sve" je ovo "chemu"... da pojasnim, nije poenta samo u upitanosti, da se postavi pitanje "chemu sve ovo" nego je to "sve" koje je zbog nechega tu upravo i jeste odgovor na pitanje "chemu"... jer je sve... i zbog svega je to "chemu"...

...ne stoji odgovor izvan tog "sve" nego je upravo u totalnosti tog "sve" koje je "nechemu" ... te koje je u nechemu... jer sve ne moze da stoji van nechega, niti je moguce da nesto stoji van svega... te je zbog tog svega koje je u nechemu upravo to ono zasto je "chemu sve"...

...jednostavnije- radi sebe samog je sve to "sve" u "nechemu" zbog chega je "chemu" isto sa "sve"... biti "u" svemu je ono "chemu sve"...

...medjutim, samoevidentnost "sve" nije krajnji razlog nego je prva svrha... dakle, "sve" nije konachni odgovor nego pochetak...
Ja bih rekla da tebi treba sex :trustme:
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
...ja bih ti na to rekla da je to pre svega maliciozno a onda i da je vrlo detinjasto... ukoliko bih naravno dozvolila sebi takav luksuz arogancije koji si ti sebi dozvolila kada si odluchila da sudis na osnovu jedne poruke koja se za nepoverovati nalazi na pravom mestu... za razliku od tvoje poruke...
Korisnikov avatar
By simarrgL*

ubi me ako sam ja ista od ovog razumela. sve sto vidim je "chemu" "sve" "chemu" "sve" "chemu" "sve" "chemu" "sve" :hypno:

ot: ja nekako dodjoh do zakljucka da ne postoji razlog naseg postojanja na Zemlji, tako da jedini cilj je biti srecan. a razliciti ljudi nalaze srecu na razlicite nacine.
Korisnikov avatar
By poison

...ja bih ti na to rekla da je to pre svega maliciozno a onda i da je vrlo detinjasto... ukoliko bih naravno dozvolila sebi takav luksuz arogancije koji si ti sebi dozvolila kada si odluchila da sudis na osnovu jedne poruke koja se za nepoverovati nalazi na pravom mestu... za razliku od tvoje poruke...
Hm, pa i nije da nije na pravom mestu.
Nekima je sex smisao zivota.

Nekako mi se cini da bi mi prijatnije za oci, a i mozak bilo da si to napisala nego ''cemu'', ''sve'' itd., gomilanje i nesuvislo kopiranje istih koje ocigledno ima za cilj da kod citalaca stvori iluziju o ucenosti i inteligenciji.

Maliciozno nimalo (uh, opet napominjem, da ti ipak treba sex, cim ni salu ne shvatas), detinjasto, mozda, ali pa sta i ako jeste.... arogantnost - ne bih rekla, pre bih rekla saljivost, ludost, ili kako god.

Izvinjavam se na malom skretanju sa teme.....

Smisao zivota :
Dok god covek TRAZI ''smisao zivota'', zivot ziveti nece, a samim tim zivot mu je besmislen. - uh, morah sebe da iskopiram :) .

:trep:
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
...tvoja je perspektiva da je to bio pokusaj stvaranja iluzije uchenosti... to je negativna hipoteza koja je nazalost kod tebe postala zakljuchkom a da prethodno nije sprovedeno nikakvo "istrazivanje" da bi se dokazalo... zato jeste neozbiljno kao detinjasto...

...banalizovanje pitanja smisla zivota je upravo razlog zbog chega se ljudi i dalje pitaju o istom... namesto da zaista proniknu u totalnost... dokle god se bude pojedinachni sluchaj postavljao kao paradigma, kao univerzalno, kao totalnost do tada ce se ovo pitanje i vrteti...

...moja postavka ti bode ochi samo iz razloga sto se nije "zakachila" za pojedinachnost... gde je upravo to pogreshan put razmatranja ovog pitanja... pita se o totalnosti i samo se sa totalnoscu moze odgovoriti... kada se pita o pojedinachnosti onda se moze odgovoriti sa totalnoscu u kojoj pojedinachnost stoji ili sa samom pojedinachnosti...

...poslednju rechenicu nemoj da kopiras... iskreno ti savetujem to jer ima makar dve logichke greshke...

...zao mi je, ali istina je da nisi na mom mentalnom nivou...
Korisnikov avatar
By poison
Oh, ja zaista ne mislim da je rodjen, niti da ce biti rodjen covek koji ce naci odgovor na pitanje smisla zivota.
Zasto se ljudi vrte i dalje oko istog pitanja je verovatno njihova nemoc da prihvate surovu istinu : rodis se, zivis i umres. Sve sto se dozivi, prezivi, prozivi, dogodi , stvori, itd. tokom tog vremena je upravo odgovor na pitanje o smislu zivota. Za svakog je taj smisao drugaciji. Nekome je to stvaranje porodice, nekome obilazak egzoticnih mesta, ma moze biti bilo sta, i individualno je.
Pitanje o smislu covekovog zivota(postojanja) u univerzumu je sasvim druga stvar. Ali to nije topic ovde.

:bubbles:
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
@simarrgL, zapravo nije toliko komplikovano samo treba da se oslobodis klasichne sheme razmishljanja kakvu upravo poisonivette27 zastupa...

@poisonivette27, vrtis se u krug... to si vec jednom rekla a dok ne izadjes iz tog kruga ni ja ne mogu nista novo da ti kazem...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Vau, koja je to vutra na kojoj je Mala Alisa, daj malo :lol:

Kolika je to neslućena arogancija i ubeđenost da je ona odgovorila na pitanje smisla života i da je samo tako i nikako drugačije....

Meni su opasniji oni koji misle da sve znaju od onih koji ne znaju ništa i to smeju i da priznaju...
Korisnikov avatar
By MalaAlisa
...jos jednom, vredjanje koje propagiras nece imati efekat koji zelis da izazoves kod mene... cini mi se da ni ti nisi dovoljno dobro prochitao moj post... nazalost, dok se to ne dogodi imaces takvo mishljenje kakvo imas i umeces da jedino reagujes na nachin na koji reagujes...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Da, da, kad te niko ne razume, ti si još ubeđenija da znaš šta si napisala....
Korisnikov avatar
By spliff
jbt
shto volim ove novajlije koji prosipaju mudrost po forumu

:sekirica:
Korisnikov avatar
By Anhedonie

A da li bi sebi dozvolila luksuz smeha? Ili si ti iznad toga

E, evo, ja cu da ti presudim na osnovu nekoliko tvojih postova:

Svaki tvoj post je apsolutno negiranje tudjeg misljenja i uzvisavanje svog do nebesa. Mislis da si najpametnija i da znas sve o svemu. Pokusaj komicnosti smatras arogancijom, a ni sama ne vidis da si zapravo TI najarogantija ovde. Inteligentna si, ali svoju inteligenciju bacas na gluposti. Mislim da ces uskoro napustiti ovaj forum, jer ljudi ovde uglavnom ne podnose ovakve osobe. Savetujem ti da budes malo opustenija i da se spustis na zemlju, bice ti mnogo lakse u zivotu ;)
Korisnikov avatar
By mrgud
smisao sveta, zivota i svega ostalog je 42! :tuc:
zar niko nije citao vodic za autostopere?!!!:shok:
Korisnikov avatar
By Mage

...tvoja je perspektiva da je to bio pokusaj stvaranja iluzije uchenosti... to je negativna hipoteza koja je nazalost kod tebe postala zakljuchkom a da prethodno nije sprovedeno nikakvo "istrazivanje" da bi se dokazalo... zato jeste neozbiljno kao detinjasto...

...banalizovanje pitanja smisla zivota je upravo razlog zbog chega se ljudi i dalje pitaju o istom... namesto da zaista proniknu u totalnost... dokle god se bude pojedinachni sluchaj postavljao kao paradigma, kao univerzalno, kao totalnost do tada ce se ovo pitanje i vrteti...

...moja postavka ti bode ochi samo iz razloga sto se nije "zakachila" za pojedinachnost... gde je upravo to pogreshan put razmatranja ovog pitanja... pita se o totalnosti i samo se sa totalnoscu moze odgovoriti... kada se pita o pojedinachnosti onda se moze odgovoriti sa totalnoscu u kojoj pojedinachnost stoji ili sa samom pojedinachnosti...

...poslednju rechenicu nemoj da kopiras... iskreno ti savetujem to jer ima makar dve logichke greshke...

...zao mi je, ali istina je da nisi na mom mentalnom nivou...
:hypno: Joj zabole me glava pokušavajući da skontam ovo što si napisala. Mislim da sam skontao onaj deo u kome kažeš da smisao odn. svrhu ne možemo tražiti van svega jer "sve" podrazumeva i svoju svrhu. Ali sa druge strane, ništa nema svrhu samo po sebi već svrhu dobija u odnosu na druge stvari, što bi značilo da "sve" nema svrhu jer ne može postojati ništa van "sve" .. :wtf: Ispravi me ako sam pogrešio...
By LeDeNa_
Originally posted by simarrgL*

ubi me ako sam ja ista od ovog razumela. sve sto vidim je "chemu" "sve" "chemu" "sve" "chemu" "sve" "chemu" "sve" :hypno:
Looooooooooooooooool

;)
Korisnikov avatar
By mrgud
ja ne mogu da prestanem da se smejem vec dvadeset minuta! :lol:
joj sto volim mudrosere...(filozofe) :bouncy:

hocemo joooooooosssssss!! dajte nam joooooosssssss!!
:bouncy: :bouncy: :bouncy: :bouncy: :bouncy:
By Guion Nerville
Originally posted by Vetur úlfur

:smeh: :smeh: :smeh:

Slika
Veture, nadam se da ti ne smeta da citiram ovu scenu iz spanske serije i ubuduce :shmi: cini mi se da ima siroku upotrebnu vrednost :lol:

@MalaAlisa
hoces reci: ako "sve" vodi necemu, to cemu vodi je deo "svega", dakle sve vodi necemu unutar sebe?

ja svejedno volim bajadere :love:

p.s.

tema je smisao zivota, a diskutabilno je da li se znacenje reci "zivot" (a posebno pojedinacna egzistencija) moze izjednaciti sa znacenjem reci "sve" koja obuhvata sve pojmove, pa i samu sebe
Korisnikov avatar
By Duh_iz_Konzerve
:shok: :shok: :shok: :shok:
Ahahahahahah hvala vam ...hahahah jao kako ste me nasmejali..hahahah svaka chast!!!
Smisao zivota vaseg je da mene nasmejete..hahahah..e qrac sad,..koji je onda moj smisao zivota!? Hhahahahah
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!