Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Uffffffffffff... Hiv-a se mnoooooooooogo bojim... Ne bih znala za sebe neko vreme, verovatno bih pala i u depresiju, ali kontam da bi posle tog nekog prvog perioda nastavila relativno normalno da zivim..

Zasita se divim ljudima koji imaju Hiv, a puni su zivota i sluze kao inspiracija za druge... :hail2:
Korisnikov avatar
By coka
Mislim da bih poljubila patos pre nego sto bih i uspela da :rida: ... Secam se kako mi nije bilo dobro dok sam cekala rezultate, iako nije bilo razloga da se tripujem mada nikad se ne zna, momenat kad je vadila rezultat sam jedva docekala na nogama...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by suicidal.pony
ne bih ni mogao da zaplachem, samo bih pobeleo.

jeste glupo, ali verovatno bih izvrshio samoubistvo kasnije.
I ja mislim da bih ovako reagovao... Ionako sam već skenjan u život tako da bi mi ovo došlo kao šlag na tortu. 90% sam siguran da bih izvršio samoubistvo jer mislim da ne bi mogao sa time da se nosim pogotovo ako saznam da sam zarazio i nekog člana porodice...

prebledeo bih, mirno otišao kući, popio pilulu KCN-a i lego da "spavam"...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Mage

I ja mislim da bih ovako reagovao... Ionako sam već skenjan u život tako da bi mi ovo došlo kao šlag na tortu. 90% sam siguran da bih izvršio samoubistvo jer mislim da ne bi mogao sa time da se nosim pogotovo ako saznam da sam zarazio i nekog člana porodice...
A zasto bi zarazio nekog clana porodice?
By Kragi
^ i ja to htedoh da ga pitam :)

ONT: ne znam stvarno. Verovatno bih se jako razocarao u pocetku, a kasnije :neznam: (btw sigurno se ne bih ubijao)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Znam da je tema ozbiljna, ali jace je od mene (sorry):
''
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Strix

Pa čuo sam da može preko brijača da se prenese (možda sam dezinformisan), a ja i ćale često koristimo isti... možda čak i keva i sestra ponekad...
Korisnikov avatar
By Madonna
Znam da je tema ozbiljna, ali jace je od mene (sorry):
''
not funny
Korisnikov avatar
By Sutekh

Pa čuo sam da može preko brijača da se prenese (možda sam dezinformisan), a ja i ćale često koristimo isti... možda čak i keva i sestra ponekad...
mislim da virus hiva moze da zivi van tela nesto manje od jednog minuta?

koristite iste brijace? :wtf:
meni bi bilo zlo..
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Sutekh

mislim da virus hiva moze da zivi van tela nesto manje od jednog minuta?

koristite iste brijace? :wtf:
meni bi bilo zlo..
što? mislim na brijač za lice naravno :) zašto ti je to gadno?
Korisnikov avatar
By Mars
Deliš brijač sa nekim?
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, sve ove predramaticne hipotetske reakcije (ubio bih se i sl.) pokazuju predrasude i neinformiranost ljudi, pa i gay zajednice, o HIV-u i AIDS-u. to je danas kronicna a ne nuzno smrtonosna bolest. takodjer, mislim da ne bi trebalo indirektno pridonositi stigmatizaciji ljudi koji imaju HIV, odnosno AIDS.
By bKaoBoris
nasmejao bih se doktoru/medicinskoj sestri u lice i sledeceg trenutka zaboravio na celu pricu
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
nista.
sta tu moze da se radi? Samo bih se jos vise izolovala od ljudi koji su mi dragi, i dok zivim,zivim..
(suicidal thoughts..)
Korisnikov avatar
By Loni
Mage ja mislim da se preko brijaca verovatno niko nikad nije zarazio.

Virus Hiv zivi van ljudskog organizma nekoliko minuta, ali samo u prvih nekoliko sekundi, spreman je da se nakaci i na drugi organizam.
Mislim da je to period od 16 sekundi.

Posle tog vremena virus toliko oslbi da vise nije u stanju ni na sta da se zakaci.

Dakle neko bi morao da se obrije, ostavi kap prvi, izadje ekspresno, a onda neko drugi udje, uhvati taj brijac ekspresno pa pravo na mesto na licu, gde je prokrvario. A sve to u roku od 16 sekundi.
To je moguce samo u teoriji, u praksi ... neverovatno.
Korisnikov avatar
By Mage
Eto čovek nauči nešto novo svaki dan :)
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Loni

Mage ja mislim da se preko brijaca verovatno niko nikad nije zarazio.

Virus Hiv zivi van ljudskog organizma nekoliko minuta, ali samo u prvih nekoliko sekundi, spreman je da se nakaci i na drugi organizam.
Mislim da je to period od 16 sekundi.

Posle tog vremena virus toliko oslbi da vise nije u stanju ni na sta da se zakaci.

Zapravo - proguglaj malo - sada se pominje nekih 20-tak minuta. Bar kada je krv u pitanju.

Naravno, HIV je jako osetljiv na promenu temperature i kiseonik, i brzo se dezintegriše van organizma. U eksperimentima sa artficijelno visokim koncetracijama virusa (koje se nikad ne nalaze u ljudskom organizmu), unutar igle (kao zaštićene od vazduha) i u laboratorijskim uslovima se postiglo da se virus održava i do nekoliko dana, ali sa 99% manjom zaraznošću. Zato se pretpostavlja da je u prirodnim uslovima šansa beskrajno mala, a nije zabeležen nijedan slučaj zaraze preko spoljašnjeg predmeta (osim navodno u jednom slučaju otorinolaringološkim priborom između dva pacijenta, koji prethodno nije bio dezifikovan, a preko cerumena iz ušiju).

Anyway, hep C se može preneti i brijačem kojim se neko brijao pre 3 dana. I vruća voda ga ne uništava :)

A meni je malo tinedžerski koristiti brijač porodično - osetim "trag" tuđe kože čak i kad obučim nečiji duks, a kamoli koristim njegov/njen brijač :) Zar nemaš crvenilo posle?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Popeye

btw, sve ove predramaticne hipotetske reakcije (ubio bih se i sl.) pokazuju predrasude i neinformiranost ljudi, pa i gay zajednice, o HIV-u i AIDS-u. to je danas kronicna a ne nuzno smrtonosna bolest. takodjer, mislim da ne bi trebalo indirektno pridonositi stigmatizaciji ljudi koji imaju HIV, odnosno AIDS.

:up:
Korisnikov avatar
By 4everYoung
Pozdrav svima.
Prvi put sam na ovom forumu. Imam 24 godine.

Pre par meseci sasvim slucajno sam otkrio da sam hiv pozitivan. Od tada sam sate i sate proveo na netu citajuci sve sto sam nasao o hivu... Pa sam tako naleteo i na ovaj sajt i na ovaj forum. I mogu vam reci da je kolicina gluposti i nebuloza koje sam ovde procitao stvarno zadivljujuca. Barem od gay populacije sam ocekivao da bude malo prosvecenija i informisanija.

Da ne skrecem sa teme... Verovatno sam i sam pomisljao, kao vecina vas ovde, da ne bih preziveo saznanje da sam pozitivan, da ne bih mogao to da prihvatim. Ali cudno je kako ljudi mogu da budu jaki i pribrani u najtezim trenucima u zivotu. Bilo je to tesko i traumaticno iskustvo, ali ne toliko koliko sam mislio da ce biti. Lekari, sestre, psiholog na klinici su zaista odlicni, znaju da to saopste na pravi nacin i da pomognu pacijentu da prihvati novonastalu situacju. Verujte mi da nisam ni u jednom trenutku zaplakao. Verujte mi da nisam pomisljao na smrt i na to da mi je buducnost odjednom oduzeta. Verujte mi da sam upoznao dobre i zanimljive ljude pune razumevanja, tolerancije, ljubavi, a neopravedno odbacene zbog neznanja, neinformisanosti, straha... Verujte mi da sasvim normalno zivim, i da bas lepo izgledam... :alexis:

Za ilustraciju prenecu reci svog doktora koji cesto kaze da je potpuno neopravdano sto se hiv jos uvek smatra opasnijom bolescu od npr. hepatitisa b ili c, pa cak i od raka... Pa ipak, nekako se ljudi i dalje najvise plase hiva, i najvise diskriminisu i stigmatizuju hiv pozitivne osobe.

Eto toliko, previse sam se raspisao...

Koristite kondom i uzivajte u bezbednom sexu, i ne osudjujte druge... Svakome moze da se desi Mi smo imali samo malo manje srece od vas.
Korisnikov avatar
By spliff
pozdrav i tebi
i dobrodoshao na forum
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by 4everYoung

Pozdrav svima.

Koristite kondom i uzivajte u bezbednom sexu, i ne osudjujte druge... Svakome moze da se desi Mi smo imali samo malo manje srece od vas.
Nisi ti imao manje srece, vec nisi koristio zastitu i nisi pazio....
Nastavi da budes optimista.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
ne znam.. jako bih se uplašila verovatno. nakon tog prvog talasa panike, obratila bih se nekome za pomoć
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Black Lady

Pozdrav svima.

A ti znas kako se on zarazio?
Kao da je nezasticeni seksualni odnos jedini nacin...
:giljotina:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by ~ Le Saint X ~
Originally posted by Black Lady

Pozdrav svima.

A ti znas kako se on zarazio?
Kao da je nezasticeni seksualni odnos jedini nacin...
:giljotina:
Ne, ne znam kako se zarazio...
Ali pretpostavljam iz texta da je tako nesto bilo u pitanju... Uostalom mogao je sam da napise na koji nacin, ako je vec napisao da ima hiv, zar ne?
Mozda nije jedini, ali je jedan od cescih !
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!