Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By west end
ispovest Roditelja ubijenog Francuza
Bris se radovao putu u Beograd

„Kada smo u subotu ujutru, 19. septembra, krenuli avionom za Beograd, apsolutno nismo znali da je Bris teško povređen. Znali smo da je ležao u bolnici nakon operacije, ali bili smo sigurni da ćemo se vratiti kući sa njim već u ponedeljak. Zato smo i poneli tako malo odeće sa sobom”, kazali su u intervjuu za francuski list „Depeš di midi” Alen i Suzan Taton, otac i majka 28-godišnjeg navijača fudbalskog kluba Tuluz koji je u utorak preminuo od posledica prebijanja u Beogradu.

Nesrećni mladić je pretučen 17. septembra, uoči utakmice Partizan - Tuluz u Ligi Evrope, a njegovi krvnici bili su huligani sa obeležjima crno-belih. Roditelji Tatona za dramu u Beogradu čuli su u vestima na televiziji, ali nisu ni pomišljali da je reč o njihovom sinu. Shvatili su da je Bris bio žrtva napada tek kada im je žandarm kasno te večeri zakucao na vrata.
Alen i Suzan Taton su tek nakon dolaska u Beograd saznali da im je sin u komi. U bolnici su obavešteni o tome kako se odigrao divljački napad u bašti „Ajriš paba” na Obilićevom vencu.
„Rekli su nam da su Bris i njegovi drugovi bili bez ikakvih obeležja po kojima bi mogli da ih prepoznaju kao navijače Tuluza, a horda varvara ih je napala brutalno i bez ikakvog povoda. Brisa su udarili flašom u lice, oslepeo je od svoje krvi. Nije mogao da pobegne. Zasuli su ga udarcima i bacili niz stepenice. Bris je mrtav zato što se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”, rekli su Tatonovi roditelji.
Oni su za „Depeš di midi” kazali da zbog smrti sina osećaju bes i patnju, a stalno misle na to koliko je Bris bio radostan dok se spremao na put u Beograd. Roditelji su rekli da je Bris voleo život i živeo ga u svakom trenutku.

„Idem da se zabavljam, ne nosim ni dres, ni zastavu, idem inkognito”, kazao je Bris Matjeu, Sandri i Neli, prijateljima u prodavnici „Žifi”, u kojoj je radio poslednje dve godine.
Korisnikov avatar
By 2kune
E a ja ga, brate, nimalo ne žalim! Nit sam ga znao, nit vidio u životu, niti sam u stanju žaliti bilo koga tko svaki dan završava u crnoj kronici. I mislim da je to dobro za mene. Da sam tako nadaren za žaljenje kao vi što ste se toliko iskreno raspisali po ovoj temi vjerojatno bih skvičao od žalosti u fetalnom položaju 7 dana / 24 sata (tako da se dodatno divim umijeću da se u takvom stanju još i piše po forumu).
Šta ste se koji kurac razbabili ko da je umro Tito? Toliko lažne afektacije ni onda nisam vidio a država je bila debelo duža, šira i mnogoljudnija. Da možda toliko ne žalite i smrznute beskućnike i penzionere koji kopaju po smeću? Jest, žalite vi moj kurac! Serete ko kamile jer ste dobili dokumentarističku sapunicu sa navijačkim podtekstom koji vam je očito jako mio. Toliko mio i drag da je zamjenio i politiku i sociologiju i općenito svaki normalan način razmišljanja i pisanja po forumu. Valjate se ko svinje u toj sapunici i očito manje žalite sve ostale strance i domaće koji svaki dan slično završe po kojekakvim birtijama i ulicama zbog istog jebenog nasilja. Jebeš uzroke, posljedice i što se može učiniti, bitna je jeftina drama!
:drama:
Korisnikov avatar
By Pipin
Sertifikovani drži govor. :love:
Molimo za fiiinu tišiiinu...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Pipin
Sertifikovani drži govor. :love:
Molimo za fiiinu tišiiinu...
Moooolim?! Kakva tišina? Pušćajte limp bizkit! :dude:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by 2kune
E a ja ga, brate, nimalo ne žalim! Nit sam ga znao, nit vidio u životu, niti sam u stanju žaliti bilo koga tko svaki dan završava u crnoj kronici. I mislim da je to dobro za mene. Da sam tako nadaren za žaljenje kao vi što ste se toliko iskreno raspisali po ovoj temi vjerojatno bih skvičao od žalosti u fetalnom položaju 7 dana / 24 sata (tako da se dodatno divim umijeću da se u takvom stanju još i piše po forumu).
Šta ste se koji kurac razbabili ko da je umro Tito? Toliko lažne afektacije ni onda nisam vidio a država je bila debelo duža, šira i mnogoljudnija. Da možda toliko ne žalite i smrznute beskućnike i penzionere koji kopaju po smeću? Jest, žalite vi moj kurac! Serete ko kamile jer ste dobili dokumentarističku sapunicu sa navijačkim podtekstom koji vam je očito jako mio. Toliko mio i drag da je zamjenio i politiku i sociologiju i općenito svaki normalan način razmišljanja i pisanja po forumu. Valjate se ko svinje u toj sapunici i očito manje žalite sve ostale strance i domaće koji svaki dan slično završe po kojekakvim birtijama i ulicama zbog istog jebenog nasilja. Jebeš uzroke, posljedice i što se može učiniti, bitna je jeftina drama!
:drama:
Ja ga, brate, zalim.

Tita nisam zalio, nisam bio rodjen. Slobu nisam zalio, npr.

..

Pored toga sto mi zao decka, njegovih roditelja, pa i svakog
"stranca i domaćih koji svaki dan slično završe po kojekakvim birtijama i ulicama zbog istog jebenog nasilja",
zalim sto je (nazalost - ocigledno je to moralo) explodirao jedan ovakav trenutak u Srbiji.

Prema tome, mojne mnogo lupas.

..

Zalim, brate.

..

'Ajmo redom, po datumima:

1. Anarhiste hapse, bez dokaza, za 'medjunarodni terorizam' i nema snimaka ispred te ambasade bas TE noci.

2. Povorka ljudskih prava...ugusena.

3. Sasvim nebitnu umetnicu privode u policiju jer je slikala (na slikama uhapseni anarhista) fotografije 'nepovoljne po crkvu'.

4. Idiotski navijaci nekog kluba se igrali igre 'on nije Srbin, aj ga ubijemo'.

..

Zalim.

..

I, kao sto je Bris Taton mozda ispao zrtva svog tog 'gomilanog besa' medju mladim idiotima, tako je postao i predmet, personifikacija moje zalosti zbog svih ovih stvari.
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da je i nulti korak bitan:

0. NIKOG (osim the Maje i the Jovane) ne hapse za napad na ambasade i izloge na mitingu "Kosovo za Patike"

pa onda sve dalje redom što kažeš...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by svejedno
'Ajmo redom, po datumima:

1. Anarhiste hapse, bez dokaza, za 'medjunarodni terorizam' i nema snimaka ispred te ambasade bas TE noci.

2. Povorka ljudskih prava...ugusena.

3. Sasvim nebitnu umetnicu privode u policiju jer je slikala (na slikama uhapseni anarhista) fotografije 'nepovoljne po crkvu'.

4. Idiotski navijaci nekog kluba se igrali igre 'on nije Srbin, aj ga ubijemo'.

..

Zalim.
To ti vjerujem da žališ. To i treba žaliti. To i ja žalim.
Originally posted by svejedno
I, kao sto je Bris Taton mozda ispao zrtva svog tog 'gomilanog besa' medju mladim idiotima, tako je postao i predmet, personifikacija moje zalosti zbog svih ovih stvari.
Postao je ili simbol otpora protiv nasilja (još ne kako treba, što žalim) ili novinska sapunica. Šteta je samo što taj simbol nije postao netko vrijedniji žaljenja. A takvim bogme ima...
Jbg, to je ta sapunica...
Korisnikov avatar
By Mars
On ne lupeta nego ti imaš samo jednu zvezdicu.

:nunchake:
By djemba djemba
Urednice Pressa, nekoliko pitanja za tebe,
- Da li ce Press da proveri navode vise od 20 ocevidaca koji su policajcima na uvidjaju tvrdili da je Bris Taton sam skocio, odnosno da nije bacen?
- Da li ce Press da proveri navode da je Taton u Francuskoj poznat i zvanicno zaveden kao huligan i da je u Beograd dosao sa svojom navijackom grupom?
- Da li ce Press da proveri navode ocevidaca da je Taton, kao i njegovi "saborci", sedeo u navijackim duksevima "hooligans" i da je imao navijacka obelezja na sebi? Taton je bio clan grupe "Indians Toulouse", pandan grobarima ili delijama
- Da li ce Press da proveri zasto je radnicima obezbedjenja u garazi na Obilicevom vencu zabranjeno da daju izjave medijima i govore o onome sto su videli?
- Da li ce Press da proveri sluzbene beleske i izjave ostalih navijaca iz Francsuke, odnosno sta je reklo ostalih 15-tak navijaca? Ima tu zanimljivih izjava.
- Da li ce Press da istrazi zasto je policija iste veceri pustila neke od uhapsenih navijaca? Ko stoji iza toga i zasto su uhapseni i neki od navijaca koji tog dana nisu bili ni blizu Obilicevog venca?
Jedan od komentara iz presa...
Korisnikov avatar
By Mia123
Nisu hteli "Povorku srama", a eto danas smo dobili pravu "Povorku ponosa" kakvu Srbija zasluzuje.
Korisnikov avatar
By spliff
CАОПШТЕЊE ПУ ЗА ГРАД БЕОГРАД
19.9.2009.
Број:449 /09

Београдска полиција лишила је слободе и одредила задржавање до 48 сати за десет лица због постојања основане сумње да су 17. августа ове године, непосредно пред почетак фудбалске утакмице Партизан-Тулуз, у башти кафића „Ајриш паб“, на Обилићевом венцу, напали групу француских навијача и над једним од њих извршили кривично дело тешко убиство у покушају.

Лишени су слободе:

1. СТЕФАН ВЕЛИЧКОВИЋ (1988) из Београда,
2. МИЛАН ТАРЛАЋ звани „Таки“ (1991) из Београда,
3. ДРАГАН ТОМАСОВИЋ (1989) из Београда,
4. БОЈАН МАТИЈЕВИЋ (1990) из Батајнице,
5. ЈОВАН КАРБИЋ (1991) из Београда,
6. БРАНИМИР ЧЕТНИК (1987) из Нове Пазове,
7. ВЛАДАН СУВАЈАЦ (1988) из Нове Пазове,
8. МИЛАН ВУЈОВИЋ (1990) из Панчева,
9. ВЛАДИМИР БОШКОВИЋ (1991) из Сремчице,
10. ИВАН ГРКОВИЋ (1982) из Сремчице
Korisnikov avatar
By spliff
chak trojica iz beograda
qqlele
:(
Korisnikov avatar
By Mars
A što sam ja nešto ravnodušan prema tome ko je odakle...

Valjda sva pažnja otišla na njihove godine.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Momak34

koja je izgledala kao majka od nas vecine, na sav glas, sve bih vas ja na vjesala u pakao...

A koje to vecine?

:puzzle:
By mythe
Well, jos jednom da kazem da je zaista tuzno i zalosno sto je smrtno nastradao jedan navijac u Beogradu, no toga ima svugde, evo danas je jedan navijač Sarajeva ubijen je u neredima u Širokom Brijegu, povredjeno je 20-ak osoba, među kojima je i jedan policajac s težim ozljedama. Povredjeni su i građani na koje su nasrtali navijači Sarajeva. U bolnicu je primljeno 13 osoba, od toga dvije s prostrijeljnim ranama. Nekoliko je teško povredjenih i lekari se bore za njihov život.

vise o ovome

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 76261b9f0d
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by mythe
Well, jos jednom da kazem da je zaista tuzno i zalosno sto je smrtno nastradao jedan navijac u Beogradu, no toga ima svugde, evo danas je jedan navijač Sarajeva ubijen je u neredima u Širokom Brijegu, povredjeno je 20-ak osoba, među kojima je i jedan policajac s težim ozljedama. Povredjeni su i građani na koje su nasrtali navijači Sarajeva. U bolnicu je primljeno 13 osoba, od toga dvije s prostrijeljnim ranama. Nekoliko je teško povredjenih i lekari se bore za njihov život.

vise o ovome

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... 76261b9f0d

Da li to sto navijackih obracuna ima svugde treba da bude nekakva olaksavajuca okolnost za beogradske huligane?
Uopste ne kapiram taj poriv kod ljudi da kada naprave nekakvo sranje pokazuju prstom na druge.
Sta to uopste treba da znaci?
By mythe
@Wilhemina - sta ovo uopste treba da znaci?

answer - to treba da znaci, narodski receno, da "nismo mi najgori od sve dece", kako neki zlonamerni zele da prikazu, koristeci svaku priliku da pljunu po svome, a ne vide i ne zele da vide da se gluposti i berazlozno nasilje desavaju svugde. Sve je to posledica danasnjeg drustva, drustva koje se odlikuje povrsnosti, hiperegoizmom i hiperindivdualizmom, u kojem ljudi gaze preko leseva, drustva koje priznaje samo uspeh po svaku cenu te kao rezultat toga imamo masu ljudi koji se osecaju kao gubitnici, frustrirani su te svoja nezadovoljstva iskazuju na razno-razne nacine i traze svoj identitet u grupi. Stare dobre vrednosti gurnute su na marginu (solidarnost na primer) a ljudi su postali bezosecajni za probleme i patnje nekog drugog. Kao ezultat svega toga imamo nasilje razne vrste, nasilje bez ikakvog razloga, smisla i cilja, ljudi cesto cine nesto samo da bi se "dokazali", a nastradaju oni koji su se tog trenutka nasli "na pogresnom mestu u pogresno vreme", kao taj nesretni Francuz ili nesretni Sarajlija ili onaj zandar Trajkovic etc...
Korisnikov avatar
By jukie
@Wilhemina - sta ovo uopste treba da znaci?

answer - to treba da znaci, narodski receno, da "nismo mi najgori od sve dece", kako neki zlonamerni zele da prikazu, koristeci svaku priliku da pljunu po svome, a ne vide i ne zele da vide da se gluposti i berazlozno nasilje desavaju svugde.
A ima i ono "počisti prvo svoju sobu pa onda upiri prstom u druge" ili kako već ide ta poslovica. Verovatno je bolje da se brendiramo kao društvo u kome važe pravila nego da se opet vadimo i kenjkavimo kako smo jadni mali koji nisu hteli ali eto nisu umeli bolje
Sve je to posledica danasnjeg drustva, drustva koje se odlikuje povrsnosti, hiperegoizmom i hiperindivdualizmom, u kojem ljudi gaze preko leseva, drustva koje priznaje samo uspeh po svaku cenu te kao rezultat toga imamo masu ljudi koji se osecaju kao gubitnici, frustrirani su te svoja nezadovoljstva iskazuju na razno-razne nacine i traze svoj identitet u grupi. Stare dobre vrednosti gurnute su na marginu (solidarnost na primer) a ljudi su postali bezosecajni za probleme i patnje nekog drugog.
Kako mi možemo znati kako je bilo u nekadašnjem društvu i kakve su tada vrednosti stvarno postojale? Znamo samo ono što nam je ostalo iz narodnih pripovedaka (RECIMO da one oslikavaju mentalitet tadašnjeg društva), a zaplet većine pripovedaka je o trojici braće od kojih su dvojica uradila nešto loše a tek treći je bio dobar i saosećajan (solidaran). Dakle, za očekivati je da je i onda 1/3 ljudi bila dobroćudna i solidarna a 2/3 nisu, inače bi se slušaoci tih pripovedaka pola sata zgražavali umesto da prate dalji zaplet.

Inače, poznavanje genetike/evolucije nam daje najverovatniji scenario: ljudska društva u kojima je bio veći procenat solidarnih su bolje prolazila posle teških vremena, jer su preživljavale grupacije koje bi danas bile izdržavana lica (a tada nije bilo socijalnih programa), npr. deca, babe, dede, invalidi, a od svih njih ima koristi za populaciju kada jednom ta teška vremena prođu. Npr. babe i dede imaju životno iskustvo i znaju šta treba raditi da preživiš, deca su gipka i mogu da se penju uz tanko drveće ili uvlače u jazavčevu jazbinu, ljudi bez obe noge mogu da sede na osmatračnici i viču kad neko nailazi ili da predu vunu i rade druge sedeće poslove itd. U nesolidarnim populacijama preživljavaju samo zdravi mladi muškarci i žene (npr. reality show Survivor - prvo izbacuju sve najstarije pa sve koji štrče), pa je populacija manja i samim tim ranjivija u slučaju npr. epidemije ovog novog gripa koji uglavnom napada mlade ljude.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by jukie
zaplet većine pripovedaka je o trojici braće od kojih su dvojica uradila nešto loše a tek treći je bio dobar i saosećajan (solidaran). Dakle, za očekivati je da je i onda 1/3 ljudi bila dobroćudna i solidarna a 2/3 nisu, inače bi se slušaoci tih pripovedaka pola sata zgražavali umesto da prate dalji zaplet.
:smeh: ako je ovo iz tvoje glave, postavicu ti samo jedno pitanje, oces da se vencamo :smeh:
By mythe
@jukie - okey, ti mislis "da treba prvo pocistiti svoju sobu" a ja sam drugacija misljenja ;) - da losih ljudi, huligana, nasilnika, ubojica etc... ima svugde, a ne samo u Srbiji , u sta sam se uverio ziveci do sada u 5 razlicitih drzava.

Kada sam govorio o vrednostima i "kako je bilo nekada" - pa nisam mislio kako je bilo pre 200 godina, nego recimo pre 20 godina. Pitaj svakog ko je malo stariji pa ce ti reci. Ovolika kolicina egoizma i hiperindivdualizma nikada nije bila a sve pod izrekom "svako mora da se snalazi za sebe" i slicno. Pa danas biju coveka na sred ulice a niko da pomogne, desilo se pre par godina da je covek umro od srcanog udara na autobuskom stajalistu u Novom Sadu a niko da pomogne :( :
a pre samo 25 godina je jedan hrabri student iz Indjije, Zeljko Milivojevic smrtno stradao jer je pokusao da zaustavi ubicu turskog ambasadora u Beogradu (verovatno je taj student iz danasnje perspektive i sistema vrednosti jedna budala) :( :( :( udje trudnica u banku ili na neki salter ili u autobus, niko da je propusti, svi okrecu glavu kao ne vide je :( :( i onda normalno da se i desavaju ovakve pojave, da ljudi budu ubijeni iz cista mira, iz puke obesti...skroz smo izgubili pojam vrenosti ljudskog zivota
Korisnikov avatar
By jukie
Kada sam govorio o vrednostima i "kako je bilo nekada" - pa nisam mislio kako je bilo pre 200 godina, nego recimo pre 20 godina. Pitaj svakog ko je malo stariji pa ce ti reci.
Pa recimo pre 24-21 godina kada su me druga deca iz odeljenja neprekidno maltretirala, odrasli su mi samo govorili da moram da se trudim da se uklopim i da budem više kao oni. Nisam video da je IŠTA urađeno da se nasilnici kazne. Ne verujem da su u to vreme MORALI da štite nasilnike kao što danas nastavnici moraju zbog "dečjih prava". (mislim da je to moje odeljenje na neki način bila vremenska kapsula današnjeg školstva). Plus su bar jedna trećina nastavnika bili otvoreno neprijatne i kvarne osobe. Tako da moj uzorak ponašanja ljudi pre 20 godina uopšte nije :happy: :kgcs3:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Beograd 13. 04. 2010

Press

Počinje suđenje huliganima za ubistvo Brisa Tatona

Početak suđenja petnaestorici huligana optuženih zbog učešća u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona, u septembru prošle godine u centru Beograda, zakazan je za 21. april pred Višim sudom u Beogradu.

Izuzev Đorđa Prelića i Dejana Puzigaće, kojima će se zbog bekstva najverovatnije suditi u odsustvu, svi ostali optuženi su u pritvoru. Tokom suđenja očekuje se i svedočenje zaštićenih svedoka, koji su saslušani u istrazi, ali se njihov identitet iz razloga bezbednosti neće saopštavati, a javnost će biti isključena sa glavnog pretresa.

Zbog krivičnog dela teško ubistvo sudiće se Preliću, Puzigaći, zatim Ljubomiru Markoviću zvanom Kića, Ivanu Grkoviću, Jovanu Karbiću, Draganu Tomasoviću zvanom Gagi, Milanu Vujoviću, Branimiru Četniku, Vladanu Suvajcu zvanom Suvi, Stefanu Veličkoviću zvanom Veleč, Milanu Tarlaću zvanom Taki, Bojanu Matijeviću, Stepi Petroviću i Dejanu Stankoviću zvanom Džekson.

Oni su optuženi da su 17. septembra na Obilićevom vencu u Beogradu, „u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju", ubili francuskog državljanina Tatona. Okrivljeni Vladimir Bošković tereti se da je optuženima pomogao nakon ubistva Tatona i on se jedini brani sa slobode.

Taton je brutalno pretučen pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz, a desetak dana kasnije u bolnici u Beogradu preminuo je od posledica povreda.
By ~ Le Saint X ~
Konacno!
Valjda ce trajati kratko

svima po 3 godine
i toliko

ipak je ovo Srbija...

decu gaze pijani vozaci ili funkcioneri i dobiajju po godinu ili dve

ubice salju u bolnice umesto na elektro stolice

i ovi ce tako, samo zato sto je FRancuz...

:france:
By ~ Le Saint X ~
Optuzeni
NEGIRAJU KRIVICU??????!!!!!

:wtf:

Ja bih sve na elektricnu stolicu!
Korisnikov avatar
By Milos92
Zalosno je to sto je u Insajderu vodja obraza kao opravdanje za ubistvo Brisa Tatona rekao da je " pomenuti istog dana pokazivao homoseksualne sklonosti "!!! Zar je to normalno! Naravno da ga zalim! Zamislite sebe, da vas neko brutalno prebije bez razloga. Ne na elektricnu stolicu, to je mala kazna! Ja bih te stoke mucio do kraja zivota, oni ionako ne zasluzuju da zive!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!