Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Da li bi bili u vezi sa HIV pozitivnom osobom ?!

DA
61
56%
NE
47
44%
By Kragi
Originally posted by Hans_87

Masa ljudi nema uvid ni u svoje trigliceride, zdravlje zuba i zdravlje generalno.
A onda se neko seti te rechi koju svi polako zaboravljaju a to je ljubav...Da li je i osoba koja se zarazila takodje mislila na ljubav ili na nagon?

A zasto mislis da jedno mora da iskljucuje drugo ? Ljubav ili "osobe sklone tome" (da se tako izrazim) nemaju nagone ili nemaju pravo na njih? :D

I ovaj da, hajde hipoteticki zamisli situaciju - tvoj sadasnji decko koga volis ode da uradi tattoo, ili mu, ne daj Boze, treba transfuzija krvi, i dobije hiv ... (samo hipoteticki) ... i sta bi ti radio, raskinuo ili nastavio vezu sa njim?

Jbt ne mozes toliko da budes iskljuciv i generalizujes stvari tek tako :)
Originally posted by trezor_kg
Ja mislim da problem kod ljudi ne lezi u potpunosti u tome da imaju strah da osoba sa kojom su u vezi moze da im prenese HIV,vec najvishe u tome da ljudi generalno danas ne traze partnere oko kojih se malo treba i angazovati...tipa "obaveze"...lekari bi mnogo bolje umeli da nabroje,koliko bolesti postoji,gde pacijenti zive normalno,pa eto na par dana moraju u bolnicu,ili na neka ispitivanja....moje misljenje je da ako nekoga volish...preci ces i preko toga :)
:up:
By Hans
Originally posted by KgCS3

A zasto mislis da jedno mora da iskljucuje drugo ? Ljubav ili "osobe sklone tome" (da se tako izrazim) nemaju nagone ili nemaju pravo na njih? :D

I ovaj da, hajde hipoteticki zamisli situaciju - tvoj sadasnji decko koga volis ode da uradi tattoo, ili mu, ne daj Boze, treba transfuzija krvi, i dobije hiv ... (samo hipoteticki) ... i sta bi ti radio, raskinuo ili nastavio vezu sa njim?
Dobar ti je avatar.
By Ulix
Originally posted by KgCS3

Masa ljudi nema uvid ni u svoje trigliceride, zdravlje zuba i zdravlje generalno.
A onda se neko seti te rechi koju svi polako zaboravljaju a to je ljubav...Da li je i osoba koja se zarazila takodje mislila na ljubav ili na nagon?

I ovaj da, hajde hipoteticki zamisli situaciju
Mislim da je Hans pod pogrešnim utiskom da HIV dobijaju samo klošari, narkomani i ljudi koji se ubijeni od alkohola jebuckaju po nekim usranim šupama.

Da je malo prošetao po klinikama, video bi da HIV+ ljudi ima iz svih društvenih slojeva i da najčešće apsolutno ni po čemu nisu drugačiji od njega ili mene ili tebe ili bilo koga drugog, niti im na čelu piše "imam HIV". U stvari, nije morao da posećuje infektivne klinike, mogao je samo da stavi prst na čelo i razmisli.

:)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Ulix
mogao je samo da stavi prst na čelo i razmisli.
kroz celu temu se provlaci hans sa njegovim "hivofobicnim"... stavovima.
ako do sad nije hteo da stavi taj prst, nece ga ni staviti.

:bicikl:
By Hans
Apsolutno razumem sve ljude koji su nesrecnim slucajevima postali HIV pozitivni i solidarisem se sa njima, ne bezim od njih i nemam neznamkakve stavove po pitanju toga. Nemam razumevanja za one koji ne vode racuna o sebi i srljaju u nesigurne veze za jednu noc. I onda ja i meni slicni treba da stupimo u vezu sa takvima? E pa ne mozemo, nismo istih stavova...Vi patite od kompleksa da neko ko je gay apsolutno mora biti liberalan po svim tackama...neko vas je gadno slagao..
Gay ljudi su isti kao i svi ostali i medju nama takodje postoje razliciti ljudi. Neki pristaju na nesto, neki ne. Necu promeniti svoje stavove jer su me dosadasnja shvatanja sopstvenog zdravlja i shvatanje vrednosti istog izdigle iznad svega toga. Ja nisam nikada ni cigaretu zapalio. Izvinite, mozda nisam dovoljno IN.... Zamislite da heteroseksualci ne koriste uopste zastitu. Svet bi licio na mravinjak.

A tebe sam Ulixe vec pitao zbog chega si drzak. I nisi mi odgovorio. Nadam se da hoces. Ta drskost je dosadna i baca u zasenak eventualno znanje kojim se shepurish po forumu i "spustas" neke od forumasha.
By Kragi
A tebe sam Ulixe vec pitao zbog chega si drzak. I nisi mi odgovorio. Nadam se da hoces.
Gay ljudi su isti kao i svi ostali i medju nama takodje postoje razliciti ljudi.
Interesantno :nerd:
By Hans
Da, recenica je zanimljiva. Ne vidim potrebu da se gay ljudi izdvajaju od ostalih ali i medju nama postoje razliciti stavovi i shvatanja. To ima veze sa onim sto sam napisao kasnije a to je opsesija ponosom koja dovodi do toga da neki misle da smo mi visa rasa zato sto smo sputavani vekovima. Rezultat toga je shvatanje koje se ustalilo da ja ako sam gay moram neopozivo biti liberalan po svim stavkama...npr. ako ste gay u Srbiji ne smete glasati za npr. SNS, dok je okretanje strankama poput LDP "pravi" nacin da se bude gay u Srbiji.
By Ulix
Hans mene pita:
A tebe sam Ulixe vec pitao zbog chega si drzak.
Hans kaže:
Necu promeniti svoje stavove jer su me dosadasnja shvatanja sopstvenog zdravlja i shvatanje vrednosti istog izdigle iznad svega toga.
Ti si se bože moj "izdigao iznad svega toga", ali sam ja taj koji je drzak? Ako sam i drzak, to je onda reakcija na ovako nadmene izjave s tvoje strane.

Niko ovde ne govori da treba da imamo seks bez zaštite, ja prvi to nikada ne bih uradio niti bih to nekome savetovao, ali lepo bi bilo da se obavestiš o tome da čak ni kondomi ne pružaju 100% zaštitu, pa možeš i na glavu da ga navučeš, uvek postoji rizik da se zaraziš, možeš terati dečka sto puta da se testira na HIV, ako se testira u periodu prozora, zaraziće te, jer test neće biti pozitivan... Shvataš? Nema savršene zaštite, prema tome nisi ti baš toliko bebzedan koliko voliš da veruješ da jesi. Niko ne govori da ne treba voditi računa o svom zdravlju, zaboga, studiram medicinu, kako bih mogao tako nešto i da pomislim?

Govori se o tome da ti imaš predrasude prema HIV+ osobama, a ne o nekoj liberalnosti gej ljudi. (I otkad je još biti tolerantan i liberalan loša stvar?) I na prethodnih par strana su ljudi pokušavali da ti ukažu na to. Kad ti to kažem direktno, onda sam ja drzak. Jer si se ti bože moj "izdigao" pa tako izdignutom niko ne sme da ti kaže da grešiš?

:katemoss:
By Hans
Ti nisi drzak samo prema meni, vec prema mnogima koji su manje obavesteni od tebe, kao jedan forumas koji je imao laichki pristup temi o virusu H1N1. Ti si mu lepo dao do znanja da mu tu nije mesto ako ne barata svim onim podacima koji su, gle cuda, tvoja struka. No dobro...
Ovo dalje ne zelim da komentarisem. Vruce je isuvise.
By Ulix
Ti nisi drzak samo prema meni, vec prema mnogima koji su manje obavesteni od tebe, kao jedan forumas koji je imao laichki pristup temi o virusu H1N1. Ti si mu lepo dao do znanja da mu tu nije mesto ako ne barata svim onim podacima koji su, gle cuda, tvoja struka. No dobro...
Ovo dalje ne zelim da komentarisem. Vruce je isuvise.
Tu raspravu je trebalo da ispratiš od početka od početka do kraja. Uopšte on nije imao laički pristup već onaj paranoični. Ne znam da li si zamjetio da njega i nije interesovala medicina već teorije zavere i zle farmaceutske kuće. A u to se ne razumem, u to se razumeju Molder i Skali.

Ali dobro, ja te stvari ne mogu da vidim tako dobro kao ti, ipak si ti taj koji se izdigao. Ja se sa ostalima valjam u blatu pa nemam objektivan uvid u situaciju. ;)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Ne znam da li si zamjetio da njega i nije interesovala medicina već teorije zavere i zle farmaceutske kuće.
da ne pricate o adagio-u? :-)))

ont: ne znam, nisam bio u toj situaciji. ovo su ona pitanja na koja definitivno ne mogu dati odgovor. tesko je i zamisliti se u toj situaciji, a kamoli predvideti svoju reakciju. nacelno, ako volim tu osobu, i ona ima hiv, verujem da bih ostao uz nju. ne znam kako i koju formu bi taj odnos imao, ali kad se nisam do sada odrekao ni mnogo gorih tripera od poznanika i drugova, ne bih ni osobe koju volim.
By Hans

Ali dobro, ja te stvari ne mogu da vidim tako dobro kao ti, ipak si ti taj koji se izdigao. Ja se sa ostalima valjam u blatu pa nemam objektivan uvid u situaciju. ;)
A sad malo Gorskog vijenca...onaj na brdu vidi dalje od onog ispod brda... :D
Korisnikov avatar
By Khons
ako je pitanje da li bih ostala sa devojkom ako ima hiv, odgovor je- naravno da bih.

mozda bih u prvi mah bila malo istripovana i uplasena ali i to bi brzo proslo
Korisnikov avatar
By AbD
pa bih. btw, jedan friend mi se sad nema dugo zarazio hiv-om i nisam primijetio sa imam bilo kakav drugačiji odnos prema njemu. :hug: da, mislim da bih bio okay s time.
Korisnikov avatar
By Srklet
hm, pa mozda mi onda mozes pomoci oko jedne dileme... rijec je o konkretnoj zivotnoj situaciji...

ja zapravo nisam imao previse dodira s hiv+ osobama (ili barem tako mislim :D ), nitko od ljudi iz mojeg najblizeg okruzenja nije hiv+ (ili barem tako mislim :D ), no nedavno slucajno skuzih za jednu osobu da je hiv+ (duga prica :D )... jedan moj frend se pak zeli jebati s tom osobom, a znam da frend nije bas najdosljedniji kada je rijec o koristenju zastite (cos he's an idiot :roll: )... ali mi je drag frend, koji je puno ucinio za mene... pa nisam siguran trebam li mu nekako skrenuti paznju na cinjenicu da obavezno koristi zastitu ako se bude jebao s tim hiv+ tipom... njega pak ne poznajem previse, pa pojma nemam kako se on nosi s time sto je hiv+, a totalno mi je bezveze da ga idem oko toga ispitivati, jer sam saznao za njegov status od trece osobe... a opet, ne zelim dalje tu informaciju siriti, pa ni frendu koji se s njime zeli jebati...

na kraju dana, vazniji mi je frend, ali takodjer ne zelim sjebavati tog hiv+ tipa... what to do? :hamlet:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Popeye
hm, pa mozda mi onda mozes pomoci oko jedne dileme... rijec je o konkretnoj zivotnoj situaciji...

ja zapravo nisam imao previse dodira s hiv+ osobama (ili barem tako mislim :D ), nitko od ljudi iz mojeg najblizeg okruzenja nije hiv+ (ili barem tako mislim :D ), no nedavno slucajno skuzih za jednu osobu da je hiv+ (duga prica :D )... jedan moj frend se pak zeli jebati s tom osobom, a znam da frend nije bas najdosljedniji kada je rijec o koristenju zastite (cos he's an idiot :roll: )... ali mi je drag frend, koji je puno ucinio za mene... pa nisam siguran trebam li mu nekako skrenuti paznju na cinjenicu da obavezno koristi zastitu ako se bude jebao s tim hiv+ tipom... njega pak ne poznajem previse, pa pojma nemam kako se on nosi s time sto je hiv+, a totalno mi je bezveze da ga idem oko toga ispitivati, jer sam saznao za njegov status od trece osobe... a opet, ne zelim dalje tu informaciju siriti, pa ni frendu koji se s njime zeli jebati...

na kraju dana, vazniji mi je frend, ali takodjer ne zelim sjebavati tog hiv+ tipa... what to do? :hamlet:
da li stvarno imaš dilemu oko toga????
Korisnikov avatar
By Srklet
ne, samo sam bezveze namlatio toliko slova... :doh:
Korisnikov avatar
By AbD
Originally posted by Popeye
lijepo je i humano da ne želiš biti gossip queen sa stvarima koje su ozbiljne i intimne, ali očigledno si sam već odgovorio na to pitanje konstatacijom da ti je friend važniji. na koncu, nije to bezazlena stvar. hiv+ tip bi ionako to rekao tvom friendu pa je ovo samo safety measure... ...a ako ne bi onda ne zaslužuje da se ljudski brine o njegovim emocijama kada on ljudski ne brine o zdravlju onih s kojima bi podijelio krevet.

ja bih friendu rekao svakako, zdravlje je važnije od ponosa hiv+ osobe. a dostojanstvo mu nije ugroženo i štiti ga zapravo on sam odabirom hoće li ili neće reći da je hiv+ osobi s kojom namjerava spavati. :mazi:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by *STATUS*
Kako biste odreagovali kada bi vam neko posle mesec dana idealne veze rekao : "Moram da ti priznam da imam HIV" ?

Da li biste nastavili da budete u vezi sa takvom osobom ili ne ?
ja bih bio sa deckom koga volim u vezi taman i da zaradi gubu :D al malo je mesec dana da zavolim nekog, tako da ne znam sta da ti kazem
By Hans
Originally posted by Sprinter
Originally posted by *STATUS*
Kako biste odreagovali kada bi vam neko posle mesec dana idealne veze rekao : "Moram da ti priznam da imam HIV" ?

Da li biste nastavili da budete u vezi sa takvom osobom ili ne ?
ja bih bio sa deckom koga volim u vezi taman i da zaradi gubu :D al malo je mesec dana da zavolim nekog, tako da ne znam sta da ti kazem
Ok, jasno, ali svakako da moraš imati neke svoje kriterijume i principe pre ulaska u bilo šta i pri odabiru partnera, kao i neke razloge zašto ga voliš...ako bi pre ulaska u vezu znao da je tvoj dečko srljao i išao iz ruke u ruku i sada bi odjednom želeo da bude sa tobom, ne verujem da bi tako razmišljao. Ili bi ti bio njegov spasilac i ponudio mu čarobni preparat koji će promeniti svet...
Status je ovde naveo idealnu vezu nakon mesec dana. Možda u nekom srceparajućem gay filmu sa Zapadne obale..
Ljubav dolazi kao vrhunac izgrađenog odnosa i sopstvenog sistema vrednosti u nekoj vezi, koji se jako dugo gradi. Osoba koja u startu pristaje na nešto takvo verovatno lako pristaje i na otvorenu vezu, prevaru, razne igre i igrarije..To je opet stvar percepcije ljudi i varira.
Korisnikov avatar
By Srklet
ako bi pre ulaska u vezu znao da je tvoj dečko srljao i išao iz ruke u ruku i sada bi odjednom želeo da bude sa tobom, ne verujem da bi tako razmišljao.
ja bih. :elvis: ljudi imaju promiskuitetne faze, pa ih prodju... (ili ne :D )...

ja sam se, recimo, mnogo vise jebao s 20 godina nego s 24, pa onda opet s 26 nego sada s 29... u cemu je problem? :balerina:
Korisnikov avatar
By blabla54380

Ok, jasno, ali svakako da moraš imati neke svoje kriterijume i principe pre ulaska u bilo šta i pri odabiru partnera, kao i neke razloge zašto ga voliš...ako bi pre ulaska u vezu znao da je tvoj dečko srljao i išao iz ruke u ruku i sada bi odjednom želeo da bude sa tobom, ne verujem da bi tako razmišljao. Ili bi ti bio njegov spasilac i ponudio mu čarobni preparat koji će promeniti svet...
Status je ovde naveo idealnu vezu nakon mesec dana. Možda u nekom srceparajućem gay filmu sa Zapadne obale..
Ljubav dolazi kao vrhunac izgrađenog odnosa i sopstvenog sistema vrednosti u nekoj vezi, koji se jako dugo gradi. Osoba koja u startu pristaje na nešto takvo verovatno lako pristaje i na otvorenu vezu, prevaru, razne igre i igrarije..To je opet stvar percepcije ljudi i varira.
moram priznati da mi nije jasno sta si hteo da mi objasnis.
By Hans
Objasniće ti oni koji su zaduženi da napadaju i optužuju za rasizam, netoleranciju i slične aktuelne probleme. Sačekaj samo malo da odaberu reči... ;)
In brevi, ako poštuješ sebe i svoje zdravlje, nećeš nasesti na priču nekih neodgovornih osoba kojima je ćef da budu sa nekim u stabilnoj vezi. I molim vas, naglasio sam već da ne verujem u mogućnosti zaraze tako što je zubar vadio zub hiv pozitivnom pacijentu, pa mu je kap krvi ostala na noktu, pa je ta krv nekako došla u kontakt sa ranicom na desnima usled skidanja kamenca...
Štitite se ljudi, a oni koji su zaraženi naravno, ne treba da budu odbačeni, samo se razlikujemo u tome ko šta želi.
Korisnikov avatar
By LAV021
Objasniće ti oni koji su zaduženi da napadaju i optužuju za rasizam, netoleranciju i slične aktuelne probleme. Sačekaj samo malo da odaberu reči... ;)
In brevi, ako poštuješ sebe i svoje zdravlje, nećeš nasesti na priču nekih neodgovornih osoba kojima je ćef da budu sa nekim u stabilnoj vezi. I molim vas, naglasio sam već da ne verujem u mogućnosti zaraze tako što je zubar vadio zub hiv pozitivnom pacijentu, pa mu je kap krvi ostala na noktu, pa je ta krv nekako došla u kontakt sa ranicom na desnima usled skidanja kamenca...
Štitite se ljudi, a oni koji su zaraženi naravno, ne treba da budu odbačeni, samo se razlikujemo u tome ko šta želi.
Ja se slazem sa tobom hans,
svi su hrabri i ku*ce se ovde....

takve stvari okrecu zivot za 540*
mnogi dozive da ih roditelji i najblizi rodjaci izbace iz kuce, da ih svi prijatelji odbace, da su strasno usamljeni.... kao sto se mom drugaru desilo...
sad je u bgd, zivi u nekoj supi i jos je pod terapijom....

svesno u rizik ulaziti je stvarno neodgovorno,
mada kad realno opet pogledas, ima jako puno inficiranih ljudi koji ni neznaju da su + , i ladno mozes zakaciti samo jednim pusenjem :(
mozda je onda bolje biti i sa hiv + pa paziti....

svako ima svoj neki tas, na razlicite nacine balansiran

:jbg:
Korisnikov avatar
By Mage
Stvarno ne znam...

Da mi dečko kaže posle mesec dana zabavljanja da ima HIV (a da smo do tada imali seksualne odnose), verovatno bi ga ubio!

E sada, da li bi bio sa osobom za koju znam da je HIV+... ne znam. Možda da mi se jako sviđa i da ga zaista volim i da je savršen za mene, ali u protivnom najverovatnije ne. Sama pomisao da ću ga jednoga dana gledati kako se muči i umire bi me uništila iznutra. A ima i taj strah da mi ne prenese... Ne znam, mislim da niko realno ne može znati tako nešto dok i sam ne dođe u situaciju.
Korisnikov avatar
By lazarus
Ja sam u vezi s HIV+ osobom. Volim ga i saznanje da je pozitivan je još više osnažilo moju ljubav. Sam sam riješio bezbroj nedoumica koje su posljedica novonastale situacije. Nekad poželim da razgovaram s nekim ko je u serodiskordantnoj vezi, bilo da je pozitivan, bilo negativan. Volio bih da mi se javi neko.

I da - odgovor na pitanje u naslovu teme: ovo je moja najpotpunija i najsnažnija veza!
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2579464#p2579464]lazarus napisao:[/url]Ja sam u vezi s HIV+ osobom. Volim ga i saznanje da je pozitivan je još više osnažilo moju ljubav. Sam sam riješio bezbroj nedoumica koje su posljedica novonastale situacije. Nekad poželim da razgovaram s nekim ko je u serodiskordantnoj vezi, bilo da je pozitivan, bilo negativan. Volio bih da mi se javi neko.

I da - odgovor na pitanje u naslovu teme: ovo je moja najpotpunija i najsnažnija veza!

ja dosla da ti kazem da si jako hrabar i za respect
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!