- 15 Avg 2009, 12:56
Ako neko sam pozeli (mozda nakon terapije) da to sebi uradi to je njegov izbor.
Potpuno se slazem sa citiranim delovima postova m.. i Wilhelmine:
Originally posted by Vel boyU redu je to sve ali naglasak u mom postu nije na tom delu recenice vec na protivljenju prinudnoj hemijskoj kastraciji kao obliku kazne prema bilo kome jer mislim da bi lako moglo doci do zloupotrebe, narocito kada bi pravo na odredjivanje takve kazne dobio neko ko je homofobican (sto u Srbiji ne bi bilo tesko). U tom slucaju vrlo lako bi i pedofili i homoseksualci mogli da upadnu u isti kos (sto je naravno neprihvatljivo) jer ionako veliki broj ljudi na zalost te dve grupe ni ne razlikuje.
Jednostavno, pedofilija i ljudska homoseksualnost NEMAJU nishta zajednichko i gotova pricha! Zato, nema tu razmishljanja tipa "ovako bi mnogi i nas gejeve kaznjavali, pa ne treba pedofile....".
...
ali NE govori da pedofili nisu kriminalci- seksualni zlochinci, pa da se kao "trebamo bar indirektno solidarisati s pedofilima" (na shto mi izgleda da navodi ovaj tvoj citirani deo, J..)
Ako neko sam pozeli (mozda nakon terapije) da to sebi uradi to je njegov izbor.
Potpuno se slazem sa citiranim delovima postova m.. i Wilhelmine:
Originally posted by m..
ne znam, meni je za oba slucaja (bez obzira na pol) adekvatna visegodisnja zatvorska kazna +terapija + onda evaluacija i testiranja da se vidi da li se taj covek/zena mogu bezbedno pustiti na slobodu, a i na slobodi da se prati gde stanuju i slicno. a hemijska kastaracija samo dobrovoljno i u adekvatnim slucajevima.
Originally posted by Wilhelmina
Mislim da je pedofilija mnogo dublji problem od samog 'napaljivanja' na klince.
...