Zrele osobe morale bi, ako ne zbog svoje zrelosti, ono zbog svojih godina, uvideti da smo mi, vas podmladak
, deo unekoliko drugacijih drustvenih prilika.
U Vase vreme je, verujem, u Kragujevcu i ostatku unutrasnjosti otadzbine bilo tek desetak registrovanih narkomana. Dalje, ljudi kasne moderne suocavaju se sa raznim mogucnostima instant-intime koje vi niste imali. Otuda brojne razlike i otuda korenita promena svesti.
Palo mi je na pamet i ovo: mladi ljudi lakse prihvataju razlicitosti, pa i one seksualne, u svojoj okolini. A i to je, valjda, neki vid zrelosti- sposobnost uvidjanja i uvazavanja je na visem nivou nego sto je bila.
Jedna strana medalje svakako jeste droga, alkoholizam, rizicno ponasanje. Druga strana medalje je obilje znanja koja su pruzena i koja vode do, makar i nevoljne, emancipacije.
Sebe u odnosu na Vas u potpunosti dozivljavam kao klinku. nemam problem sa tim, kao sto ni Vi nemate problem sa tim zbog nepodudarnosti interesnih grupa. Ali ova klinka u tom slucaju samo trazi
zrelost u promisljanju i Vase i nase pozicije, koja nikako ne moze da rezultira onim sto se da procitati, a to je zbir nicim izazvanih ishitrenih prozivanja ljudi za ,,frustriranost" i sl.
Moja maceha je psiholog. Pored toga, mislim da je veoma nesrecna zena. I frustrirana. Ali upravo joj to nezadovoljstvo daje neki nagon da svakom, zivom i mrtvom, lepi etiketu frustriranosti.