Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by FireGox
Mislim da je gora ona ograda ispred nemačkog konzulata za ljude koji predaju vizu od ove, 'al nema veze.... :nokti:
..ti si ozbiljan? e pazi turpija je zajebana stvarcica (cuo sam da brise postove :uplasen: )
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by RACABG
zbog cega drzava mora .... to je bespravno sklepano naselje i drzava nista nije duzna da uradi , a ako bi uradila tako nesto krshila bi zakon i dala pravo svima da sklepaju kartonku gde im se svidja ... meni se svidja da sklepam ispred skupstine srbije.
ovo je necuveno. drzava bi krsila zakon ukoliko bi legalizovala status roma? svaki pravnik bi ti rekao da je to besmislica.

uzgred, ovo uzdizanje zakona iznad svega, kao da je zakon bogom dan, je ili naivno ili je prosto jedan momenat u fasistickoj ideologiji. zakon se po pravilu sprovodi selektivno. pobogu, pola fabrika i firmi u srbiji je privatizovano na potpuno ilegalan nacin. zasto drzava nije tu, recimo, bila toliko agilna da se poziva na zakon i da ga sprovodi? ili, kad smo kod roma, zasto se zakon ne sprovodi kada rasisti postavljaju pozare na prihvatiliste u resniku gde zivi nekoliko desetina romskih porodica, ili kada ih lokalna policija maltretira? zasto se nije sprovodio zakon kada su gradske vlasti pocele da ruse romsko naselje dan nakon sto su im urucili resenje da imaju 15 dana da se isele? odgovor je jednostavan: zato sto nisu romi ili radnici ti koji ce im puniti dzepove parama. zakon se uvek sprovodi selektivno, treba samo da pogledas u ciju korist, a na ciju stetu. uzgred, za neke ljude, postovanje zakona znaci da vise ne mogu da zive. da se razumemo, ne pozivam na bezakonje, ali upucujem na to da zakon ne moze u svakoj situaciji biti jedini i bespogovoran argument.

sto se tebe tice, ti slobodno sklepaj svoj novi kartonski dom na sred trga ako vec to smatras nekakvom privilegijom, a tako ce se malo i smanjiti procenat rasizma na ovom forumu.

Originally posted by RACABG
"drzava je miskovicu poklonila zemljiste na kome je izgradjen belvil."

koliko si siguran u ovo ?
i da li znas kolike su nknade za gradsko gradjevinsko zemljiste koliko se placaju prikljuci takse i ostalo sto sleduje investitoru?
uh, sve se plasim da je miskovicu teret taksi pao uzasno tesko. a taj nesebican covek nam organizuje univerzijadu!
Originally posted by RACABGjasno je i nama da antifasisti dizu bespotrebno frku samo da bi se dokopali koje donacije za svoj dzep.
:lol:

ovo je presmesno, al je i tipicno optuzivati aktiviste u srbiji za tako nesto cak i kad ne postoje nikakve naznake toga, a kamoli dokazi.
Korisnikov avatar
By Arijan Black
ogradite mene zicom kod hotela Palas da ne placam stan 400 evra i jebani infostan 6500!!!

ono ruglo pored gazele i izvor zaraze...pih
a nece da idu na periferiju?? navikli da zive u centru?

pa dajte ljudi pa milosrdje nema veze sa tim to je idiotizam dokonih ljudi!
By Pending-For-A-Bending
Danas je iz tramvaja kod buvljaka izasla porodica roma (mama, tata, sedmoro dece) sa sve ogromnim zavezljajem i uputila se ka "logoru". Otislu su da se nasele. Videli ljudi da je super tamo, ne smeta im ograda, ne smeta im deponija, a ako bude srece i bog da, dobice i uskoro stan
By mythe
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Danas je iz tramvaja kod buvljaka izasla porodica roma (mama, tata, sedmoro dece) sa sve ogromnim zavezljajem i uputila se ka "logoru". Otislu su da se nasele. Videli ljudi da je super tamo, ne smeta im ograda, ne smeta im deponija, a ako bude srece i bog da, dobice i uskoro stan
idi begaj :avion:

P.S.

porodica se moze drugacije opisati - mama, tata i deca-komada 7 :D
Korisnikov avatar
By sofia
Originally posted by Arijan Black
da ne placam stan 400 evra i jebani infostan 6500!!!
:drama:
Korisnikov avatar
By Mikili73
[quote]Originally posted by Arijan Black
ogradite mene zicom kod hotela Palas da ne placam stan 400 evra i jebani infostan 6500!!!

Bogami nije šala :kisa: .......treba to i zaraditi.

" Jela koske i kačamak, pušila najgoru krdžu....i šta sam uštedela? - Kaži mama šta? - Ništaaaaaaaa! "
:cigareta:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by horus.

pobogu, pa nisu oni seljaci, pa da se bave poljoprivredom... sem toga, rodili su se u centru i ne treba da prihvate stanove koji su izvan kruga dvojke...
Ovo je, bez premca, najveca glupost koju sam cula u poslednje vreme.

Na stranu Rome, jel sad svi treba da insistiramo da budemo na mestu na kome smo rodjeni. Hajde, pakujte se svi koji niste rodjeni Beogradjani, pa tutanj u vase Male Mostanice i Mrakujevce. Imas posao? Sta me briga za tvoj posao, tornjaj se u svoje selo gde si rodjen. A za one sto su se iz Srbije iselili u inostranstvo ima da raspisemo poternice. Vracaj se, bre, ovamo, ko te je pustio da odes sa mesta gde si rodjen? I sve one iz Bosne i Kosova, isto tamo gde su rodjeni. :klap: :klap: :klap:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by horus.

pobogu, pa nisu oni seljaci, pa da se bave poljoprivredom... sem toga, rodili su se u centru i ne treba da prihvate stanove koji su izvan kruga dvojke...
Ovo je, bez premca, najveca glupost koju sam cula u poslednje vreme.

Na stranu Rome, jel sad svi treba da insistiramo da budemo na mestu na kome smo rodjeni. Hajde, pakujte se svi koji niste rodjeni Beogradjani, pa tutanj u vase Male Mostanice i Mrakujevce. Imas posao? Sta me briga za tvoj posao, tornjaj se u svoje selo gde si rodjen. A za one sto su se iz Srbije iselili u inostranstvo ima da raspisemo poternice. Vracaj se, bre, ovamo, ko te je pustio da odes sa mesta gde si rodjen? I sve one iz Bosne i Kosova, isto tamo gde su rodjeni. :klap: :klap: :klap:
jao boze... :roll: bio sam sarkastican...
naravno da treba da lete sa tih deponija koje su sami nadjubrili...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Hit je da neko zaista misli da bilo koje ljudsko bice voli i zeli da zivi u onakvim uslovima. Ili da ako ne zeli, moze preko noci da se transformise u beloggradjanina. M' da.

Ima tu svega i svacega, situacija nije crna ili bela, ali opet.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by unic0rn
Hit je da neko zaista misli da bilo koje ljudsko bice voli i zeli da zivi u onakvim uslovima. Ili da ako ne zeli, moze preko noci da se transformise u beloggradjanina. M' da.
:up:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Originally posted by kenozoik
samo cekam da slika ogradjenih Roma bodljikavom zicom obidje svet.
pricao sam sa dve amrikanke koje volontiraju na ovoj univerzijadi, ali su volontirali i na svim prethodnim i tako proteklih 30 godina..one sada imaju 60 i 62... jedan je iz N.Y. a druga iz Ohaja...
I popricali smo na temu Roma iz okoline, posto prozor nase kancelarije bukvalno gleda u njih... ono sto su one mogle da kazu jeste da to nije slucaj samo kod nas, i da toga nema potrebe da se stidimo... U italiji je, po njihovim recima, isti problem i da su bukavlno isto uradili - ogradili ih. Tvrde da je problem i u njima samima koji ne zele da odu odatle, i da je svuda ista prica. Naravno zao im je sto oni zive u takvim uslovima, kao i meni..ali se slazem sa dvema starijim zenama da je to mnogo veci problem od "Vlada ne cini nista" :)

Kad smo vec toliko jaki na recima, ajde da hostujemo ...svako od nas neka primi po jednog clana te zajednice? Hm? Na par dana... jel biste se usudili?
Korisnikov avatar
By deran
E ovde pravim jedan off

Ko je bio kum tom Naselju,ili šta je to već Belvil,ni manje ni više...:povez:
Korisnikov avatar
By KiWi
Te ograde, inače, su postavljene oko celog Belvilla i sežu skroz do Holiday In-a ... Konkretno na delu kod Holiday In-a tim ogradama je zagrađen trotoar pa pešaci sa te strane ulice moraju da idu drumom ... Veoma nebezbedno s obzirom da se radi o veoma prometnoj ulici.

Inače, sportisti su slatki, video sam kako ih dovoze autobusima GSPa :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by _Crazy_Fox_
pricao sam sa dve amrikanke koje volontiraju na ovoj univerzijadi, ali su volontirali i na svim prethodnim i tako proteklih 30 godina..one sada imaju 60 i 62... jedan je iz N.Y. a druga iz Ohaja...
I popricali smo na temu Roma iz okoline, posto prozor nase kancelarije bukvalno gleda u njih... ono sto su one mogle da kazu jeste da to nije slucaj samo kod nas, i da toga nema potrebe da se stidimo... U italiji je, po njihovim recima, isti problem i da su bukavlno isto uradili - ogradili ih. Tvrde da je problem i u njima samima koji ne zele da odu odatle, i da je svuda ista prica. Naravno zao im je sto oni zive u takvim uslovima, kao i meni..ali se slazem sa dvema starijim zenama da je to mnogo veci problem od "Vlada ne cini nista" :)

Kad smo vec toliko jaki na recima, ajde da hostujemo ...svako od nas neka primi po jednog clana te zajednice? Hm? Na par dana... jel biste se usudili?
:klap:

P.S. Zivim 3 stanice odatle, i ne, nije bodljikava zica u pitanju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
bravo, genije.
a sad nam još objasni kako bi nečiji boravak na nekom mestu "na par dana" poboljšao položaj i život te osobe? ili je poenta ovog posta, provokativnog kao šolja jogurta za doručak, bila samo u tome da naglasi kako je mešanje depriviranih roma i situiranih srba-i-ostalih nezamislivo, a usput da nabaci kako smo svi ovde rasisti jer se, bože moj, ne bi usudili(!!!!) da primimo po jednog člana zajednice(!!!!!) u sopstvene kuće. tako 'ladno i opušteno, kao da se radi o udomljavanju uličnih mačaka i pasa (mada nekako imam utisak da bi toj temi prišao znatno ozbiljnije).

grdnog li sveta (komentar je usmeren difuzno, ne lično)...
By Ulix

Ah, pa ako dve matore Amerikanke tako kažu, onda mora biti da je to istina.

I u Italiji Romi zaista imaju problem: taj što ako ih Berluskoni već nije strpao u konc. logore, onda ih tuku Italijani kad ih vide po ulicama. Ništa lepše od hrišćanske milosti.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Poenta price jeste da nasa predivna zemlja ima jos mnogo, podjednako bitnih problema i socijalnih grupa.

Poenta price jeste da ne moze da ih resi sve, te je prednost odredjenih grupa nad drugima neminovna.

Pojedinim Romima su nudili koliko su mogli, i smatrali da treba... sto su ovi odbili.
Ok, nisu navikli na takav nacin zivota, ali svi mi moramo necemu da se prilagodjavamo.
Posto su odbili, ne vidim mesta nikakvoj raspravi.

Ograda nije bodljikava, ne drzhe ih na nishanu... jedino sto moraju jeste da prepeshache par minuta i da izadju na ulicu sa suprotne strane Belvilla.
A koliko sam upoznat sa prosjackim mestima po Bg-u, oni zapravo u tom pravcu uvek i idu.

I ne, nikada necu moci u potpunosti da se saosecam sa takvim ljudima, dok god (ne daj Boze) ne budem u slicnoj poziciji, jer zapravo ne znam kako je njima.
A politicku korektnost ostavimo za politiku.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dirrty
I ne, nikada necu moci u potpunosti da se saosecam sa takvim ljudima, dok god (ne daj Boze) ne budem u slicnoj poziciji, jer zapravo ne znam kako je njima.
A politicku korektnost ostavimo za politiku.

u jbt glava me zabole u pokušaju da ovo rastumačim. ti ne saosećaš sa nekim jer ne znaš kako mu je, ali možda bi saosećao ako bi znao, iz čega sledi da političku korektnost treba ostaviti za politiku (šta god to značilo)?

p.s. glagol "saosećati" nije povratni, or to put it in simpler terms, ne piše se sa rečcom "se".
Korisnikov avatar
By Dirrty
Oprosti na gramatickoj gresci.

A ti procitaj post ponovo, pa vidi i da ispred "saosecati" stoji "u potpunosti".
Dakle, nije mi u potpunosti svejedno, ali takodje stojim iza misljenja da covek ne moze u potpunosti znati kako je drugom coveku, dok se ne nadje u slicnoj, da ne kazem istoj, situaciji.

A sto se tice politicke korektnosti, prvenstveno mislim o vikanju na sva zvona kako zelite pravdu, jednakost, a pritom su to sve samo napisane reci, od cega dela uopste ne postoje, ili su jedva vidljiva.

Ja sam samo priznao da me problemi (meni) dalekih ljudi tesko dotichu, sem ako su neke ogromne katastrofe i stradanja u pitanju, sto je daleko od ove teme, ako se ne varam.

A pritom ne razumem ni omalovazavanje tudjeg, odnosno suprotnog misljenja...
Korisnikov avatar
By HARP

pricao sam sa dve amrikanke
kazu jeste da to nije slucaj samo kod nas, i da toga nema potrebe da se stidimo...
I onda uđe čika Kusturica i kaže vam dobar dan :sesir:
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Mislim da je to sve glupost, ogradili rome... Ja volontiram na univerzijadi (internacionalna zgrada) i ona baš gleda na to naselje, i mislim da to nije baš reprezentativno za nas, i svakako ne mogu pustiti rome da uđu u Belvila,kakva bi to onda bila organizacija...
Kada je bio defile sportista, izašli su mali cigančići ispred, i stranci su bili oduševljeni njima, svi su hteli da se slikaju sa njima... Davali su im majce, kačkete, šeširiće, lunch pakete...
I oni su imali koristi od univerzijade...
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by me myself and I
Mislim da je to sve glupost, ogradili rome... Ja volontiram na univerzijadi (internacionalna zgrada) i ona baš gleda na to naselje, i mislim da to nije baš reprezentativno za nas, i svakako ne mogu pustiti rome da uđu u Belvila,kakva bi to onda bila organizacija...
Kada je bio defile sportista, izašli su mali cigančići ispred, i stranci su bili oduševljeni njima, svi su hteli da se slikaju sa njima... Davali su im majce, kačkete, šeširiće, lunch pakete...
Volontiras za nekoga ko tlaci Rome?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Neki ljudi nemaju koristi od svog mozga. :glupan:
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Volontiras za nekoga ko tlaci Rome?
Oni mora da to jako dobro sakrivaju, jer ja nisam video nikakvo tlačenje...
Što se tiče roma, nudili su im preseljenje, ali oni nisu hteli van centra, pa šta da im se više radi... Ne može se univerzijada otkazivati zato što se njima živi u centru... Donekle su i oni krivi za sve što im se dešava....
A još gađaju staklenim flašama prolaznike i osoblje univerzijde kod Expoa (Holiday Inn)...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
oho, kakva poslastica! ajmo, b(la)b(la)b(la), domindžione i ekipo, konsolidovanje redova i složno da se zagrakće o romskom terorizmu nad nedužnom belobeogradskom populacijom!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!