Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by mythe
Originally posted by horus.
novinari kurira su izgubili svako novinarsko (a bogami i ljudsko) pravo i slobodu onog momenta kada su poceli da pisu to sto pisu godinama unazad...
vidis, u zemljama EU (cijim vrednosnim sistemima i mi tezimo i gde sam, npr. ja i diplomirao), svako ima prava na ljudska prava, cak i osudjena lica imaju odredjena prava. Ako neko drugi krsi zakon ili postupa neljudski i ponasa se prljavo, to ne daje pravo drugoj strani da se isto tako ponasa, niti opravdava eventualno uzimanje pravde u svoje ruke.

Od svih medija u Srbiji, ja najvise pratim i verujem b92. Ali isto tako moram da primetim da isti medij nekada koristi neke metode koje ja ne mogu da opravdam, iako podrzavam nameru i cilj u ime cega to rade. Npr, secam se jos serijala "Sluzbena tajna", kada je Brankica Stankovic pocela da 'propituje' generala Aleksandra Vasiljevica o nekom dokumentu sa sastanka Vrhovnog Saveta odbrane, koji je nelegalno procureo u javnost. General Vasiljevic joj lepo rekao da je taj dokument ukraden, dakle nelegalno se pojavio na novinarskom trzistu informacija, na sto Brankica pocela sa demagogijom tipa "pa jer vaznije kako je taj papir dospeo u javnost ili sta na njemu pise"??? E, pa vidite gospodjo/djice Stankovic, u EU (cije vrednosti propagira njena televizija) je jako vazno na koji nacin nesto dospe u javnost i niko se ne bi pokrivao i sakrivao iza demagoskih fraza. Postovanje procedure je na prvom mestu, pa i onda kada to nekome ne ide u prilog.

@E.c.h.o... - da, ljudi imaju pravo da traze informacije od javnog znacaja, ali nemaju pravo da pustaju u javnost informacije proglasene sluzbenom tajnom.
e pa vidis, za razliku od eu ja mislim da moralne buba svabe treba pogaziti i pobiti... :nokti:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Iako od svih domacih televizija jedino pratim B92, moram da kritikujem i njihov stav u ovom slucaju. Elem
1. Svi se slazemo da je Kurir sranje. Blate sve i svakoga, a u carobnoj zemlji Srbadiji im se moze, i da ne odgovaraju za to sto se proseravaju. Sada je na redu Beckoviceva i njen obesni sin. ALI! To je atak na nju, tj. na njenog sina, a nema nikakve veze sa atakom na b92. Strasno me nervira kada neko svoj licni konflikt prenosi na vise instance. To sto se tebi slinavac oteo kontroli nema veze sa novinarskom profesijom.
2. Izvoli tuzi Kurir. Stani u red. Za sve sto te tisti. A u medjuvremenu povedi racuna o malom skotu kome nije prvi put da ga izbacuju iz skole. Koliko gos se upinjali da dokazu da on nista nije uradio, posedovao je supstancu koju po zakonu ne sme da poseduje. On nije diler, ali je prestupnik.
Jesam li se poslednjom izjavom obrusila na celokupni sistem demokratije i slobode govora Olje Beckovic? Sranje.
Korisnikov avatar
By KiWi
Od Kurijere bolje nisam ni očekivao.

Da ima pravde zatvorili bi ih još dok su bili u povoju.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Protivnica sam droge i lizanja iste i mislim da bi Oljin sin trebalo da bude kaznjen po zakonu.
Dobice novcanu kaznu, taman da malo novcano vrati ono sto je njegova majka otela od ovog naroda na konto njene glupe i besmislene emisije, koja se uspesno emituje na B92.
Znaci, da plati kaznu i sledeci put neka bude pametniji i neka drogu bolje sakrije, pa nece morati da placa kaznu.
Korisnikov avatar
By Creative
Kada bi se kažnjavao svaki uživalac droge, PDV bi mogao da se smanji na fantastičnih pet ili šes %. Ovde se ne radi o tome. Reč je da je ovde povređena privatnost time što je stavljeno puno ime i prezime, što je stavljena Olja Bećković na naslovnu stranu i što je mali nazvan narkodilerom.
Sve to definitivno nema veze sa 15 grama marihuane i jasno je, da se svima jebe da li je mali to spremio za sebe, za ortake ili za prodaju. Bitna je ona. Pošto je ona izvan svih koncentričnih medijskih krugova, pošto živi u (po svom izboru) medijskoj izolaciji, klinac je samo super povod da se ona potkači.
To što ona kači druge, to je lajtmotiv njene emisije.

Uopšte ne shvatam na koji je način ona otela pare 'ovom narodu' na konto njene 'glupe' emisije. Kom narodu ?
Meni, tebi...svima...kome, kako, čime...?
Ako je ijedna emisija uspela da se održi za sve ove godine i da okupi građanstvo nedeljom u 9, onda je to upravo njena emisija.
By mythe
Originally posted by mythe
novinari kurira su izgubili svako novinarsko (a bogami i ljudsko) pravo i slobodu onog momenta kada su poceli da pisu to sto pisu godinama unazad...
vidis, u zemljama EU (cijim vrednosnim sistemima i mi tezimo i gde sam, npr. ja i diplomirao), svako ima prava na ljudska prava, cak i osudjena lica imaju odredjena prava. Ako neko drugi krsi zakon ili postupa neljudski i ponasa se prljavo, to ne daje pravo drugoj strani da se isto tako ponasa, niti opravdava eventualno uzimanje pravde u svoje ruke.

Od svih medija u Srbiji, ja najvise pratim i verujem b92. Ali isto tako moram da primetim da isti medij nekada koristi neke metode koje ja ne mogu da opravdam, iako podrzavam nameru i cilj u ime cega to rade. Npr, secam se jos serijala "Sluzbena tajna", kada je Brankica Stankovic pocela da 'propituje' generala Aleksandra Vasiljevica o nekom dokumentu sa sastanka Vrhovnog Saveta odbrane, koji je nelegalno procureo u javnost. General Vasiljevic joj lepo rekao da je taj dokument ukraden, dakle nelegalno se pojavio na novinarskom trzistu informacija, na sto Brankica pocela sa demagogijom tipa "pa jer vaznije kako je taj papir dospeo u javnost ili sta na njemu pise"??? E, pa vidite gospodjo/djice Stankovic, u EU (cije vrednosti propagira njena televizija) je jako vazno na koji nacin nesto dospe u javnost i niko se ne bi pokrivao i sakrivao iza demagoskih fraza. Postovanje procedure je na prvom mestu, pa i onda kada to nekome ne ide u prilog.

@E.c.h.o... - da, ljudi imaju pravo da traze informacije od javnog znacaja, ali nemaju pravo da pustaju u javnost informacije proglasene sluzbenom tajnom.
e pa vidis, za razliku od eu ja mislim da moralne buba svabe treba pogaziti i pobiti... :nokti:
pa u cemu je onda razlika izmedju tebe i recimo onih iz Kurira ili likova iz SRS??? ako tako razmisljas i radis, onda si isti kao i oni
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Creative
Kada bi se kažnjavao svaki uživalac droge, PDV bi mogao da se smanji na fantastičnih pet ili šes %.

ne bi jerbo je minimalna zakonski dozvoljena stopa 15%

zhiveo oftopik
tema je shit
:rock:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Daliborka
Protivnica sam droge i lizanja iste i mislim da bi Oljin sin trebalo da bude kaznjen po zakonu.
Dobice novcanu kaznu, taman da malo novcano vrati ono sto je njegova majka otela od ovog naroda na konto njene glupe i besmislene emisije, koja se uspesno emituje na B92.
Znaci, da plati kaznu i sledeci put neka bude pametniji i neka drogu bolje sakrije, pa nece morati da placa kaznu.
Kakve ovo veze s vezom ima? Zna se da je Kurir objavio nesto sto nije smeo - tri dana zaredom, niko ih ne sprecava, a 'Olja' jedino sto moze je da stane u red da ih tuzi, bez da doceka presudu, ali bitno da decko bude kaznjen po brzom postupku. Ok, nek ga osude ako treba, no niko od nas nema dovoljno informacija da bi tako proizvoljno govorio o mogucoj novcanoj kazni za decaka, dok za Kurir ima dokaza kol'ko 'oces. Samo fali sudstvo.
Originally posted by Loni
...Pa mali je položio prijemni i 7 dana kasnije direktor ga izbacuje iz gimnazije
da bi kao gimnazija sačuvala ugled?
...
Hevi, potpuno nestvarno.
Korisnikov avatar
By Loni
Nemam ništa protiv Daliborke, ali najiskrenije ću sada reći:

- Ženo, zar je moguće da imaš takvu percepciju sveta da ti je Mira Marković ili bog zna koje pevačice na višem stupnju vrednosti od Olje Bećković koja je stala na stranu gejeva 2001. posle Prajda, kad niko nije stao.

Olje Bećković, koja je pozvala u emisiju i Borisa i ministra za manjinska prava i psihijatra i afirmativno govorila o gejevima, tako da je spuštala slušalice homofobičarima?

I sad to ništa ne valja, treba da linčujemo javno nju i njenog sina (kome je uzgred rečeno otac umro pre više godina pa je odrastao samo s majkom) zbog toga što su on i dečaci pušili neku marihuanu?

Sad se ispostavlja da je navedena količina nađena kod svih dečaka zajedno, a ne samo kod Luke.

Ne razumem?
Šta ne valja Olji Bećković, a da valja kod Zorice Brunclik?
Frizura?
Šminka?
Kompletan stajling?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Nisam rekla da joj bilo šta fali, rekla sam da mali treba da bude osuđen po zakonu, kao i gomila drugih klinaca koji su primorani da zbog 2 g marihuane izlaze pred Okružni sud da odgovaraju. Nije Oljin sin iznad zakona.

Lično sam jednom prilikom urlikala da se jedan dečko OSLOBODI od kazne, što je mogućnost predviđena zakonom, jer je imao šačicu droge namenjenu zabavi svojih prijatelja. I tako je i bilo.

Kazne za držanje manje količine droge su novčane, izriču se pred Okružnim sudom na osnovu Optužnog predloga, tako stvari stoje u sudskoj praksi, u skladu sa propisima KZ, a ako želimo da diskutujemo dalje, onda moramo prvo da promenimo zakon.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Daliborka
nije bash tako ^ ^ ^ ^

mene sad samo zanima objashnjenje ovog dela

jasno je da se klinac treba kazniti nije ni prvi ni poslednji koji je uhvacen sa marihuanom...

ovo shto su uradili je krajnje bezobrazno i nisko...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Da, da, emisija joj je glupa i besmislena, nema potrebe da bolduješ moje reči u citatu.
Glupa i besmislena emisija, to sam rekla i to svako vidi i bez bolda.

:yes:
Korisnikov avatar
By jukie
...Pa mali je položio prijemni i 7 dana kasnije direktor ga izbacuje iz gimnazije da bi kao gimnazija sačuvala ugled?...
(Mislim da je neko isekao originalan post, ovo sam kopirao od E.c.h.o.)

Ne znam o čemu se radi u tom slučaju (i na koga se odnosi), ali znam kad sam menjao u gimnaziji da su jednog klinca izbacili prve nedelje iz škole (pre nego što sam došao) i posle je to odeljenje bilo mirno kao bubice (navodno je malo podivljao i psovao, mislim da nije nikoga tukao itd).
A prošle? godine čitam u novinama kako direktorka jedne druge gimnazije žali što su prve nedelje škole izgubili 2-3? prvaka jer im je pronađeno oružje (mislim noževi ili tako nešto).

Olje Bećković koja je stala na stranu gejeva 2001. posle Prajda, kad niko nije stao. Olje Bećković, koja je pozvala u emisiju i Borisa i ministra za manjinska prava i psihijatra i afirmativno govorila o gejevima, tako da je spuštala slušalice homofobičarima?
Mislim da trenutno ne razgovaramo o ovom aspektu, doduše Daliborka isto ode u offtopic sa analizom kvaliteta emisije.

i njenog sina (kome je uzgred rečeno otac umro pre više godina pa je odrastao samo s majkom) zbog toga što su on i dečaci pušili neku marihuanu?

Da li su i ostalim dečacima očevi umrli pre više godina, ako je to već izgovor?

I svaki put kada neko krene da kukumače kako neko dete radi loše stvari zato što živi sa samo jednim roditeljem, automatski prejudicira kako su i sva ostala deca koja žive sa samo jednim roditeljem nekako nesposobna da rade stvari kako treba.

Najgluplje mi je bilo u školi gde je više od 50 odsto đaka u razredu živelo sa manje od 2 biološka roditelja, a školski psiholog je kod svake situacije izbacivala rečenicu "ali on živi samo sa majkom".
Šta sad treba da se radi, da se sva deca samohranih roditelja oduzmu i stave u neki dom da se "bolje" vaspitavaju? Ne, nego treba svi nadležni odrasli da se potrude da dete vaspitaju koliko mogu a ne da sležu ramenima "ah, pa dete samohranog roditelja, pusti ga...".

Sad se ispostavlja da je navedena količina nađena kod svih dečaka zajedno, a ne samo kod Luke.
Ja recimo nisam znao da se zove Luka dok ti nisi rekao.
Korisnikov avatar
By Madonna
Miodrag Miletich, 20/06/2009, 00:57
Koliko to ljudi u Beogradu i Srbiji ccita tu novinu ? Svakako ne mnogo. Kog su intelektulanog formata citaoci te novine ? Svakako ne ni ssirokog ni dubokog. Da nije bilo frekventnog i napadnog rezzanja sa B-92, ccitava halabuka je mogla da prodje mnogo bezbolnije za majku maloletnog L.V. (15). Jer, eto, o ostalim malissanima nema ni recci, niko ne zna ni ko su oni, ni ko su im roditelji. Imenovani L.V. ima tu srechu da mu je mama vrlo ugledni, uticajni, popularni i voljeni novinar, i to je bio mamac i izazov da se na taj naccin lansira "vest" koja che im umanjiti rimitendu. Nije to ni prvi ni zadnji sluccaj da se i takva vest pusti u sstampu, i zbog toga ne treba previsse impulsivno reagovati, bilo bi daleko bolje da se od navedene policijske stanice zatrazzi da objavi inegralno saccinjeni zapisnik. Na koncu, na potezu je javni tuzzilac, neche valjda da dozvoli da ta novina i dalje radi na ovaj naccin ? I, ne samo ta novina, ni jedna druga, kao ni jedna druga televizija ili radio. Krajnje je vreme da se mediji obuzdaju u svojoj aroganciji i umissljenoj svemochi. i nad popom ima pop, zar ne ?
ccita
ssirokog

AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAA

:die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die: :die:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Korisnikov avatar
By Loni
Jukie tebi su izgleda zbog svoje profesije deca preko glave.
Ja ne mogu da budem tako strog.

Nađena količina marihuane je premala da bi se dilovalo.
To je dovoljno za otprilike 3 - 5 zavijanja.
Njega i ostale dečake uhvatili su samo kako puše.

Ostali dečaci su prošli kao anonimusi jer, a jedino Luka će biti izbačen iz škole, u koju se tek upisao. Jedino njegovo ime biće protežirano po novinama i jedino njemu će ostati beleg.
Zašto?

Zato što je njegova majka novinarka, zajedno sa kolegama iz B92 čačnuula u ugled nekih tajkuna, koji su jedva dočekali da se svete.

U istom danu njoj buše gume, Kurir napada i VErana Matića.
Jedva čekaju da se desi neki peh autorke Insajdera Brankice, pa da se i njoj svete. (Jednom već i jesu kad su je namamili u pećinu, gde su joj dojavili da se krije Karadžić).

Poenta je da iza Kurira stoji milijardu puta veća mafija od jednog dečaka, koji puši marihuanu.

DALIBORKA, ja razumem da je Vama emisija Utisak nedelje dosadna.
Tamo nikad ne gostuje ni Ceca, ni Seka ni Zorica Brunclik.
Ne govori se o estradi na kemp način.
Ipak, moramo odati priznanje da su Oljine emisije (ukoliko ste ih gledali), a u kojima su gostovali gej aktivisti, bile vrlo AFIRMATIVNE za našu populaciju.

Sećam se žene, koja se javila i rekla: - Ako psihijatar kaže da se to ne menja i da je to urođena i da ti ljudi nisu bolesni, onda nama ne preostaje ništa drugo nego da ih prihvatimo da ti ljudi ne bi bili nesrećni. Na kraju krajeva nek živi ljubav, pa bilo kakva.

Dakle takvim emisijama nekome se svest ipak i promeni,
a to je vrlo značajno.
Korisnikov avatar
By Dominion
Ostali dečaci su prošli kao anonimusi jer, a jedino Luka će biti izbačen iz škole, u koju se tek upisao. Jedino njegovo ime biće protežirano po novinama i jedino njemu će ostati beleg.
Zašto?
otkud znas da i njih nece izbaciti iz skole?
Jedva čekaju da se desi neki peh autorke Insajdera Brankice, pa da se i njoj svete. (Jednom već i jesu kad su je namamili u pećinu, gde su joj dojavili da se krije Karadžić).
zar to nije bilo za potrebe emisije uspela misija (ili kako se vec zove - nasha verzija punk'd)?
Korisnikov avatar
By Loni
Da, Dominion.
Za emisiju ,,Nemoguća misija''.
Tu su je namagarčili i napravili budalom.
Ušla je u pećinu u kojoj se navodno krio Radovan Karadžić.

Ostali dečaci ne mogu biti izbačeni iz škola jer njihovi identiteti
nisu otpriveni.
Kruri je prekršio zakon samo nad Lukom.

Imema maloletnika ne smeju da budu saopštavana u javnosti niti ikome.
Dakle direktori njihovih škola nikad neće saznati za to.

Postoji zakon da policija o ovome ne sme da priča.
Dečja prava se moraju poštovati.

Uostalom zašto se zbog toga neko izbacuje iz škole?
Pa valjda je na školi da pomogne detetu.
Da mu preporuči školskog psihologa.

Kakav je to sredenjevekovni princip da škola čuva uglede zbog takvih stvari?

Pa to je tek guranje deteta u provaliju.

U mojoj školi devojčica je zatrudnela u 1.razredu srednje škole.
Šta je trebalo?
Da je izbace iz škole zbog kršenja ugleda?
Pa je l ovo Iran?

Upravo tad škola detetu treba da pomogne.
Uostalom marihuana je manje štetna od alkohola i običnih cigara za pluća i većinu zdravstvenih segmenata (sem za mozak, gde je džoint štetniji od cigara, ali opet manje štetan od alkohola)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dominion
Zašto?
otkud znas da i njih nece izbaciti iz skole?
Ako sam ja dobro razumeo celu ovu priču, Luka i ortaci su pušili ispred svoje dosadašnje OSNOVNE škole u smislu proslave male mature, pošto su osmaci u međuvremenu diplomirali a nisu se još upisali u srednje škole*. Luka je u međuvremenu upisan u privatnu gimnaziju pre 7 dana (pa sad izbačen). Ostali "dečaci" trenutno nisu učenici NIJEDNE škole (pošto su osnovnu završili a u srednju se još nisu upisali) tako da nemaju ODAKLE da budu izbačeni.

*u ponedeljak (22.6.) i utorak (23.6.) su prijemni, posle par dana se kače preliminarni rezultati, onda idu žalbe na pogrešno prebrojane poene, onda idu zvanični rezultati prijemnog, onda ide popunjavanje lista želja, onda ide raspoređivanje po školama, onda se kače rezultati raspoređivanja, onda đaci idu sa papirima (diploma itd) i upisuju se u škole. To će trajati još par nedelja.
Korisnikov avatar
By m..
ja znam par primera gde su maloletnike (tog uzrasta) zaticali sa travom, privodili u stanicu, zvali majke i potom pustali bez ikakve kazne i pisanja dosijea. a onda je ovaj mali, eventualno zajedno sa drugovima, najebao zbog politike. to uopste nije u redu. ogavno mi je da neko na taj nacin pokusava da diskredituje nekoga, jer je tu zrtva ponajvise taj klinac. a nije da deca u tom uzrastu masovno ne puse travu, i nije da nema toga da das nekom u skoli pare da ti zavrsi travu, i ne secam se primera da je iko maloletan ikad najbao,a duvala sam ko smuk od 14. do 19. godine.

mislim, ne kazem da mali nije prekrsio zakon i da je to sto radi ok, nego da nije u redu to sto je dobio razlicit tretman, sto ga provlace po tabloidima, i sto je ostecen na takav nacin zbog toga sto se nekim ljudima ne svida emisija njegove majke.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by m..
mislim, ne kazem da mali nije prekrsio zakon i da je to sto radi ok, nego da nije u redu to sto je dobio razlicit tretman, sto ga provlace po tabloidima, i sto je ostecen na takav nacin zbog toga sto se nekim ljudima ne svida emisija njegove majke.
Iako se slazem za iznetim, ja moram da istaknem cinjenicu da deca poznatih nikada nisu isto sto i deca obicnih smrtnika.
Najcesce je poznato prezime plus i bonus, bar su nam televizije prepune talentovanih i manje talentovanih Balasevica, Mihica, Zigona, Kovacevica i inih, ali to isto znaci da se i svaki prekrsaj i sranje koje naprave gleda pod lupom. Nije to slucaj samo u Srbiji, nego bilo gde u svetu.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by m..
Iako se slazem za iznetim, ja moram da istaknem cinjenicu da deca poznatih nikada nisu isto sto i deca obicnih smrtnika.
Najcesce je poznato prezime plus i bonus, bar su nam televizije prepune talentovanih i manje talentovanih Balasevica, Mihica, Zigona, Kovacevica i inih, ali to isto znaci da se i svaki prekrsaj i sranje koje naprave gleda pod lupom. Nije to slucaj samo u Srbiji, nego bilo gde u svetu.
Ne mora da bude tako, i nije uvek. To da su deca poznatih u plusu, cak i kad jesu, to se nekako vec kompenzuje sa pritiskom i ocekivanjima (pogotovu ako se odluce za neki slican posao kao i roditelji, a to cesto hoce tako jer im tu leze talenti, i cesto ih manje talentovani optuzuju da su tu jer su im to roditelji obezbedili, a to uopste ne mora da bude tacno, i cesto nije), a u prinicpu ta deca sama hoce jednak tretman. Mislim, ovo govorim na osnovu onih slucajeva koje znam (a znam ih najmanje 10-ak).
Korisnikov avatar
By Burak
Sad će Oljica opet da se izlaje preko Fejsbuka kao onomad onoj maloljetnoj djevojčici pa će onda da kaže: to nisam bila ja, neko mi provalio lozinku.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!