- 19 Jun 2009, 20:04
Originally posted by mythee pa vidis, za razliku od eu ja mislim da moralne buba svabe treba pogaziti i pobiti...Originally posted by horus.vidis, u zemljama EU (cijim vrednosnim sistemima i mi tezimo i gde sam, npr. ja i diplomirao), svako ima prava na ljudska prava, cak i osudjena lica imaju odredjena prava. Ako neko drugi krsi zakon ili postupa neljudski i ponasa se prljavo, to ne daje pravo drugoj strani da se isto tako ponasa, niti opravdava eventualno uzimanje pravde u svoje ruke.
novinari kurira su izgubili svako novinarsko (a bogami i ljudsko) pravo i slobodu onog momenta kada su poceli da pisu to sto pisu godinama unazad...
Od svih medija u Srbiji, ja najvise pratim i verujem b92. Ali isto tako moram da primetim da isti medij nekada koristi neke metode koje ja ne mogu da opravdam, iako podrzavam nameru i cilj u ime cega to rade. Npr, secam se jos serijala "Sluzbena tajna", kada je Brankica Stankovic pocela da 'propituje' generala Aleksandra Vasiljevica o nekom dokumentu sa sastanka Vrhovnog Saveta odbrane, koji je nelegalno procureo u javnost. General Vasiljevic joj lepo rekao da je taj dokument ukraden, dakle nelegalno se pojavio na novinarskom trzistu informacija, na sto Brankica pocela sa demagogijom tipa "pa jer vaznije kako je taj papir dospeo u javnost ili sta na njemu pise"??? E, pa vidite gospodjo/djice Stankovic, u EU (cije vrednosti propagira njena televizija) je jako vazno na koji nacin nesto dospe u javnost i niko se ne bi pokrivao i sakrivao iza demagoskih fraza. Postovanje procedure je na prvom mestu, pa i onda kada to nekome ne ide u prilog.
@E.c.h.o... - da, ljudi imaju pravo da traze informacije od javnog znacaja, ali nemaju pravo da pustaju u javnost informacije proglasene sluzbenom tajnom.