- 07 Apr 2009, 20:51
meni su isto na ovom forumu zamerali na ostrom startu i kritikama koje upucujem netolerantnim forumasima i iste savete sam dobijao kao i Krepa ... "objsniti lepo i mirno jer ljudi nisu obavesteni i edukovani, iako su na gay forumu oni ne znaju sta znaci biti diskriminisan pa dele metak u celo i hvale se time sto su rasisti bla bla bla...."
meni je muka od toga stvarno... al ostalima izgleda nije
Originally posted by J...Slazem se da je objasnjavanje umesto kritikovanja dobar metod ali nekim ljudima ne vredi pricati... uostalom razumem i Krepu i nije mi jasno kako ostali ne mogu da je razumeju ako vec mogu da razumeju ljude koji ovde dele "metak u celo"...
Konkretan primer: koliko vas moze reci da je raslo u potpuno gay friendly, nehomofobicnom i tolerantnom okruzenju? Da nikad nije culo izjave tipa "pederi su odvratni", "narkomani su paraziti" i sl. A te izjave ostaju u glavi cak i ako se kasnije, uceci se toleranciji potpuno ne slazes sa njima. E zbog toga ljudima treba objasnjavati a ne odmah kritikovati, dati im vremena da shvate.
Originally posted by Lepa Krepaupravo tako
što se tiče dobronamerno-didaktičkog pristupa "objašnjavati, a ne odmah kritikovati", niđe veze. razni su ovde ispisali čitave knjige na tu temu i u tom tonu, majself inkluded. kome je do edukacije, mogao/la je do sad da se edukuje uveliko, a ja stvarno nikome ovde nisam mama, pa da ih češkam po kosici i umiljato ponavljam "no-no, sine, nije lepo da od diskriminisanih grupa praviš krivce i optužuješ ih za položaj u kome su se našle, a naročito je ružno da pričaš kako neke ljude treba eliminisati po kratkom postupku, a ni tom gušteru nisi trebao noge da počupaš, nije lepo!". ako ima onih kojima se još nije zgadila opisana pojava, kao i onih koji smatraju da je to dobar način, samo nek izvole u tom pravcu. ja planiram da rasizam nazovem rasizmom tamo gde ga vidim.
meni su isto na ovom forumu zamerali na ostrom startu i kritikama koje upucujem netolerantnim forumasima i iste savete sam dobijao kao i Krepa ... "objsniti lepo i mirno jer ljudi nisu obavesteni i edukovani, iako su na gay forumu oni ne znaju sta znaci biti diskriminisan pa dele metak u celo i hvale se time sto su rasisti bla bla bla...."
meni je muka od toga stvarno... al ostalima izgleda nije