- 28 Dec 2008, 23:41
Originally posted by Kiborgonda neka bude pravilo da moze oba nachina. neka se dozvoli pluralizam izrazavanja za svakoga. npr. kada djak ili bilo ko napishe ili kaze socioloshkinja da ga/ju se ne ispravlja kako eto mora se samo reci ili napisati sociolog.
Da da, sve je to tako tužno i žalosno, ali nije argument da se borba za bilo čija prava pretvori u perverziju i silovanje imenica. Sad mi do sutra možemo da analiziramo zašto nema nekih imenica u ženskom rodu, ali to ne znači da psihološkinja zvuči jako glupo i da bi mene, da sam žensko bilo sramota da imam tu titulu. Rimuje mi se nekako sa sluškinja A jezik se menja, i neka se menja, ali polako, a ne onako kako hoće radikalni feminizam i obespravljeni transseksualac. Najveći broj žena, barem one sa kojima sam ja imao priliku da kontaktiram, i ne razmišlja o tim stvarima, čak je i protiv tih tupavih termina, samo nekom tako padne na pamet da mlati praznu slamu jer nema preča posla u životu ili ga neko plaća za to da sedi u nekom budžaku od kancelarije i izmišlja takve gluposti jer se, jelte, bavi proučavanjem nekakvih "teorija" - queer, feminističke, ovakve-onakve i sutra ja treba da lupam glavu šta ću i kako da nazovem iako sve već ima ime.