Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ivanazuh
Upravo sam bio povredjen u toj otovorenoj vezi. Ali ga ne mogu zaustaviti. Izgubicu ga ako pokusam. Veolao bih da mogu da preskocim, da zaboravim... Ali nedostaje mi.
By жњ
kako te povredio u otvorenoj vezi? :/

nemoj da odgovaras, ako zahteva odgovor koji bi bio isuvise indiskretan. prosto me zanima zbog teme. jer, ako je u pitanju "prevara"(to mi je prvo i jedino palo na pamet), bas zbog toga sto otvorena veza stoji da ne bi bilo povredjenih strana u slucaju iste... zaintrigirana sam temom i nemoj da odgovaras ako ti je isuvise tesko.

drz se :obraz:
By Hans
Nisam pristalica otvorene veze. Ako sam gay, to ne znaci da ne umem da volim. I budem veran. Samo, srpski pederi imaju problem jer moraju sto pre da isprobaju sve ljude, misleci pritom da zive u NYC, nesvesni cinjenice da ce ih "scena" pamtiti po broju....Trulo..
Korisnikov avatar
By artnow
Originally posted by sweet angel
Originally posted by anche

otvoreno je suprotno od zatvoreno. zatvoreno asocira na zatvor. postoje zatvori razlicitog tipa i stepena bezbednosti. cujem da oni sa maksimalnim stepenom obezbedjenja imaju najvise pokusaja bekstva :kosa:

Prsto mi je neverovatno da veza nekoga asocira na zatvor! Pa niko vas ne mlati po usima da budete u vezi!
Meni je otvorena veza izgovor za ljude koji ne znaju sta hoce u zivotu ili eventualno ljude koji su strasno bili povredjeni, pa ne mou da se prepuste osecanjima i uslovno receno obavezama i odgovornostima koje jedna ozbiljna veza nosi. Ne znam.. ako se ikada istripujem na taj nacin, prvo cu raskinuti vezu u kojoj sam i onda se zezati do besvesti. Cini mi se da je to mnogo postenije!

lepo receno - svaka cast! ! !
Korisnikov avatar
By master yoda
Originally posted by Dzi
..postoji i takozvana otvorena veza jelte .. :sise:

Mene zanima vaše mišljenje "Na šta liči takva veza.." , vaša iskustva i sl. :)

Kontam da seks je, ma koliko ga nazivali "samo seksom", ipak oblik intime, i uopšte nije isključeno, kojeg god pola bili, da prema osobi s kojom imate dobar seks razvijete i nežna osećanja. A to već onda postaje problem i za vezu. S' dr strane priznajem da ovakav oblik veze mi deluje pomalo moderno :cuddle:

i tako.. :vogue:

nikada nisam bila u takvoj vezi. ako sam s djevojkom tada sam samo s njom. duhovno, fizički, psihički, emotivno. isto to tražim od nje. ako bilo koja od nas više ne želi biti u takvom odnosu, veza se prekida. možemo ili ne moramo biti prijateljice, ali partnerice i ljubavnice više nismo.

isto tako ne bih se upustila u ništa s osobom koja je u slobodnoj vezi.

pretpostavljam da sam prezahtjevna :(
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by artnow
Originally posted by sweet angel
Originally posted by anche

otvoreno je suprotno od zatvoreno. zatvoreno asocira na zatvor. postoje zatvori razlicitog tipa i stepena bezbednosti. cujem da oni sa maksimalnim stepenom obezbedjenja imaju najvise pokusaja bekstva :kosa:

Prsto mi je neverovatno da veza nekoga asocira na zatvor! Pa niko vas ne mlati po usima da budete u vezi!
Meni je otvorena veza izgovor za ljude koji ne znaju sta hoce u zivotu ili eventualno ljude koji su strasno bili povredjeni, pa ne mou da se prepuste osecanjima i uslovno receno obavezama i odgovornostima koje jedna ozbiljna veza nosi. Ne znam.. ako se ikada istripujem na taj nacin, prvo cu raskinuti vezu u kojoj sam i onda se zezati do besvesti. Cini mi se da je to mnogo postenije!

lepo receno - svaka cast! ! !
axa.

isto tako se moze reci da je zatvorena veza izgovor za ljude koji u lenji da promisle zasto je monogamija najprihvatljiviji koncept u datom civilizacijskom trenutku (dina isprica nesto na tu temu); da su takvi ljudi tashti da prihvate da partner/ka nije i ne moze biti samo njihovo vlasnistvo i da ta druga osoba ima takodje zelje, volje i energije da uziva u nekom drugom osmehu, pogledu, recniku i sl. da je vrlo moguce da se i one same zaljube i pozelje drugu/e ALI da to ne mora da znaci da je prethodna veza gotova... i tako...

isto to samo bez omalovazavanja i vredjanja. lenjost i tashtina su priznati smrtni grehovi pa samim tim ne mogu se podvesti pod vredjanje :giggle:
Korisnikov avatar
By m..
Jbg, ja se slazem sa Anche ovde donekle. Recimo organski ne podnosim ljubomoru i posesivnost, medjutim na duze staze mi odgovara monogamija (s tim da sam ja actually probala i ono drugo, pa se ispostavilo da mi ne odgovara). I potpuno razumem da postoje ljudi koji mogu da vezu ishendlaju na taj nacin da vidjaju i druge ljude, a da se cela stvar ne urusi, medjutim ja u takvom odnosu nisam mogla da se realizujem, prosto svoje odnose gradim na neki drugi nacin.
Pritom nikad nijednu devojku nisam kontala kao neko vlasnistvo i nesto sto pripada samo meni, vec nekog ko ce biti tu dok god je tu srecan. I ako to funkcionise, moze u svemu da se osloni na mene i da ima potpunu slobodu na svim drugim planovima bas zato sto imam poverenja u nju. S tim da ja to sve kazem u startu. Takodje, ja se osecam krajnje slobodno da radim sta hocu, izlazim s kim hocu i sve ostalo, dok god ne radim nista sto bi urusilo taj odnos ili izneverilo njeno poverenje i da nemam tu sloodu cela stvar ne bi valjala.
Ne znam, meni sa odredjenim stepenom intimizacije (pred devojkom mogu da mislim naglas 24/7) ide i odredjeni stepen ekskluzivnosti, i to nekako treba da bude u balansu, cim nije, meni ne biva prijatno tu, i taj stepen ekskluzivnosti treba da bude stvar dogovora i obostrane zelje. Anyways, opet kontam da ima ljudi koji mogu da isehndlaju to sve mnogo bolje i koji mogu da se realizuju potpuno u znatno otvorenijem odnosu.
Uopste ne znam koliko sam jasna ovde.
Da stvar objasnim slikom. Ako ce da sedi na dve stolice, moja stolica ce biti povrsine tog jednog guza. Ako ce da sedi na jednoj stolici, drzacu celo dupe. lmao.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by J...

Inace, mislim da slobodna veza moze da nastane iz ranije "neslobodne" ili klasicne veze u trenutku kada je ta ljubav dovoljno zrela i jaka da je presla na nivo duhovne ljubavi odnosno da se tada partner dozivljava kao clan porodice. A cinjenica je da sa clanom porodice ne zelis da provodis bas svo vreme i ne mozes bas sve strasti da delis. Ali znas da je uvek tu kada ti zatreba, kada ti je tesko, jednom recju pravi prijatelj. U tom slucaju ostaje slobodan prostor za razne vrste drugih veza koje mogu a i ne moraju biti seksualne.
e, ovde me ubi prejaka rech :doh:
Originally posted by starky
meni je svaka veza pre ili kasnije,na ovaj ili na onaj nacin prerasla u otvorenu vezu(bar sa moje strane) :roflmao:

a mozda i sa "njene" strane,samo nisam bila zvanicno obavestena... :giggle:
:giggle:
Originally posted by ivanazuh
Upravo sam bio povredjen u toj otovorenoj vezi. Ali ga ne mogu zaustaviti. Izgubicu ga ako pokusam. Veolao bih da mogu da preskocim, da zaboravim... Ali nedostaje mi.
:hug: :mazi: :friends: ps. Delitusha dolazi 'amo smesta, nasha troclana OTVORENA veza ima da opstane :sudija: :lol:
Originally posted by Hans_87
Nisam pristalica otvorene veze. Ako sam gay, to ne znaci da ne umem da volim. I budem veran. Samo, srpski pederi imaju problem jer moraju sto pre da isprobaju sve ljude, misleci pritom da zive u NYC, nesvesni cinjenice da ce ih "scena" pamtiti po broju....Trulo..
svaka chast tvom razmisljanju :) , dobro je, imala sam utisak da na vashem faxu "podjednako" svi razmisljaju :drama:
By Garbo
Kada volim, jasno da zelim tu osobu samo za sebe.
Kako sam posesivna, ljubomorna i sujetna teshko da bih mogla biti u `otvorenu vezu` sa voljenom osobom.
I da...strashno mi puno znachi da sam joj `jedna i jedina`.

:mazi:
Korisnikov avatar
By Oziris
... je nesto najbolje, ako ste dovoljno otvoreni da prihvatite cinjenicu da:

- kada ima sex sa drugim osobama, vas NE vara;

- kada je zainteresuje neko/a drugi/a, ga/je NE delite, jer nije VAS/A;

- kada pozeli nekog/u drugog/u, NE znaci da vas vise ne zeli!

And vice versa!

Sve u svemu, u takvoj vezi se najbolje osecam.
Korisnikov avatar
By nev
sticajem okolnosti poslednjih dana razmisljam na temu otvorenih veza tako da sam morala da iskopam istu. kako ima forumasa sa kojima delim misljenje posluzicu se citiranjem. :)
Originally posted by EYA

otvorena veza je koncept koji, za mene, podrazumeva ljubav bez granica: sta god bilo, mi cemo se voleti!
i zato mi jako smetaju price kako ne volim (dovoljno) svoju devojku ili kako u nasoj vezi nesto fali, ne stima i sl. posebno od strane ljudi koji nas ne poznaju i ne znaju nista o nasem odnosu.
Originally posted by EYA

otvorena veza cak i ne podrazumeva da ces kad tad imati sex sa jos nekim.
mozes ceo zivot biti u otvorenoj vezi i umom i telom. ali sustina je da se sex, pa ni emocije prema drugim ljudima ne defenisinu kao nesto sto rusi vasu ljubav, tj vezu. vec kao sastavni deo zivota svakog coveka.
verujem (znam) da ljudi mogu razviti jednaka osecanja prema razlicitim osobama (da li majka voli svoju decu nejednako?) i da to moze funkcionisati ako se svi sloze, doborvoljno udju u taj tip veze, itd. (pri tom da naglasim... ne tvrdim da funkcionise u 100% slucejeva nego da moze funkcionisati)
Originally posted by Oziris

- kada ima sex sa drugim osobama, vas NE vara;

- kada je zainteresuje neko/a drugi/a, ga/je NE delite, jer nije VAS/A;

- kada pozeli nekog/u drugog/u, NE znaci da vas vise ne zeli!
i mislim da tu nema
- nikakve emotivne nezrelosti - cak naprotiv,
- straha od vezivanja - u vezi sam 4.5 godine,
- izgovora za one koji ne znaju sta hoce - mislim da je u otovrenoj vezi vrlo dobro definisano ko sta hoce i zeli
itd.

sve u svemu to je individualana stvar. nekome odgovara, nekome ne odgovara, nekad ce funkcionisati nekad nece funkcionisati i smatram da tu nema mesta generalizaciji tj. da u otvorenoj vezi mora postojati emotivna nezrelost, nestabilnost, manjak ljubavi, strah od vezivanja itd.
Korisnikov avatar
By maka
Sto se mene tice otvorena veza moze da bude mnogo dobra stvar.

U mojoj glavi to izgleda ovako > imas devojku/decka vise godina (po meni nikako ne treba ulaziti u otvorenu vezu bar prve dve godine veze), znaci,s nekim si recimo 2 godine,volite se,imate emotivnu sigurnost i sasvim je ok da se ti ili tvoj partner s vremena na vreme po*ebete s nekim drugim,ali ne vise od jednom .. jer,to je samo zabava,nista posebno,zna se gde je zabava,a gde emotivno utociste/sigurnost.

meni sve to zvuci super. al NEMA SANSE,nije za mene,ne prija mi takva forma veze,sto je moje moje je,ne delim.
By argentum_inf
imam regularnu zenu i dve svalerke..mislim da je sve receno :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
aha, sve je to super. pa, noge bih joj polomila. :prst2: ili sebi kad bi mi tako nešto palo na pamet. (bar trenutno)
Korisnikov avatar
By DarkAngel;)
zanimljiva tema za sopstveno razmisljanje...
Iza sledecih detalja mogu da stanem: OTVORENA VEZA da, ali pod uslovom da nijedna strana nema DUGU VEZU sa nekim drugim.

A kada sam ja u vezi, vazi pravilo: moje je samo moje, ako neko pipne...nastace haos!

P.S. Ovakva misao mi pre par godina nije padala na pamet, cak sam se gadila ljudi koji se upustaju u otvorene veze - zivot je nepredvidiv...nikad ne reci nikad.
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by ultraviolet

aha, sve je to super. pa, noge bih joj polomila.
:smeh: :smeh: :smeh:

Tako nekako samo sto joj ne bih nista lomila, samo bih se okrenula i otisla.
Ne svidja mi se ni ideja o otvorenoj vezi, tako da ne bih ni ulazila u tako nesto.

Monogamija i posvecenost jednoj osobi su kvaliteti koji mi se svidjaju :)
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ma, ne bih ni ja, nego.. ne znam, ne bi me videla više. videla video svejedno. ili jesmo ili nismo i ća'.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ma, šta ne bih! jaoooo e ne daj bože neko da mi uleti s tom spikom! :vudu:
Korisnikov avatar
By Madonna
aj leba ti, malo lufta neće da škodi
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ccc, mazohizma bože bože.
oooo upišava se moram didem jao jao
Korisnikov avatar
By zachary85
Originally posted by Beogradjanin18

Meni je to skroz glupo. Ne razumem zašto bih ulazio u vezu sa nekim ako taj neko ima potrebu da švrlja, ili pak ja. Mada, sve više ljudi tome pribegava. Mislim da je to uglavnom posledica nedefinisanih želja i težnji, straha od vezivanja i pre svega emotivne nezrelosti.
Slažem se!

Mada sam znao za vezu koja je nazvana otvorena, ali pri tome je samo jedan partner mogao da se sex-a okolo.

Lično nikada ne bih pristao na otvorenu vezu.
Korisnikov avatar
By sofia
Ne bih znala...
Znam samo da nisam dobar materijal za takvo sta...
Korisnikov avatar
By nev

Mislim da je to uglavnom posledica nedefinisanih želja i težnji, straha od vezivanja i pre svega emotivne nezrelosti.
vecina onih koji su imali ovakav stav prema otovrenim vezama nije uspevala da odrzi vezu duze od mesec dana ili su varali osobu sa kojim su u vezi. :nerd:
Korisnikov avatar
By Das Ich
to nije tema ovde ali mi je veoma zanimljiv fenomen ljudi koji najstrasnije pljuju otvorene veze i ljude u njima kao nemoralne a rade to isto iza ledja...licno mislim da je jako malo otvorenih veza koje mogu da se odrze na duzi rok...otvorena veza meni ne podrazumeva besomucnu jurnjavu za seksom vec samo ostavlja mogucnost da se odreaguje na neku situaciju uz znanje partnera a ne iza ledja...mislim da treba bas da se poklope kockice da bih sa nekim bila u takvom nekom aranzmanu, a znam iz iskustva da mi je mnogo bolje da budem sa nekim ko ima dugu stabilnu i otvorenu vezu , a ne sa nekim ko se samo okrece oko sebe i vreba priliku za neobavezni sex (to nije moja zamisao otvorene veze)
By Kala
Originally posted by Das Ich

to nije tema ovde ali mi je veoma zanimljiv fenomen ljudi koji najstrasnije pljuju otvorene veze i ljude u njima kao nemoralne a rade to isto iza ledja...licno mislim da je jako malo otvorenih veza koje mogu da se odrze na duzi rok...otvorena veza meni ne podrazumeva besomucnu jurnjavu za seksom vec samo ostavlja mogucnost da se odreaguje na neku situaciju uz znanje partnera a ne iza ledja...mislim da treba bas da se poklope kockice da bih sa nekim bila u takvom nekom aranzmanu, a znam iz iskustva da mi je mnogo bolje da budem sa nekim ko ima dugu stabilnu i otvorenu vezu , a ne sa nekim ko se samo okrece oko sebe i vreba priliku za neobavezni sex (to nije moja zamisao otvorene veze)
zrelo razmisljanje... Mada termin otvorena veza ima extremnije znacenje u drugim kulturama, na pr. U Berlinu... otvorena veza je znak zrelosti i napredka jedne individue.. ali se isto tako takve otvorene veze smatraju kao porodicom gde se svi u tom trouglu cetvorouglu i sl poznaju i potpomazu... Kod nas to ne bi pilo vodu...elem...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!