Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

(u)vezanost

zelim da pripadam
29
78%
ne zelim da pripadam
3
8%
nisam razmisljala o tome
Nema glasova
0%
razmisljala sam, ali jos uvek ne znam odgovor
5
14%
Korisnikov avatar
By anche
koliko zelite da budete u vezi? el se osecate nekompletno kad ste van veze? mislite li da zene lako/tesko ulaze u vezu? i kad udjete u vezu da li je to onda 'pripadanje' onoj drugoj ili ste u mogucnosti da se izrazavate u prvom licu, umesto cuvenog 'mi'...

toliko pitanja, tako malo vremena :doh:
By Swanheart
kao neko ko je proveo za poslednjih 6 godina mozda ukupno mozda godinu dana u vezama kad se sve sabere, ne osecam se nekompletno kada sam bez veze.
Jednostavno ne trazim nista, ne ocekujem nesto, uzivam u vremenu sa prijateljima i poznanicima i raznim sitnicama koje zivot znace, a veza kad se pojavi...
to "mi" nikad nisam koristila, jednostavno nisam osecala da je vreme da se to upotrebi jer ni jedna veza nije potrajala dovoljno dugo da do toga dodje.

mrzi me sad da pisem, vise o tome kad me bude mlatila nesanica.
Korisnikov avatar
By anche
onda ti swan nisi glasala za ovo pod jedan? neka zeli da pripada al' je stidna da to prizna jaFno :P
Korisnikov avatar
By hlaefdige
volim da budem u vezi, ali ne se ne osecam nepotpuno van iste...stavise, ne ulazim u veze kada nisam sigurna da je to iz ljubavi, a ne iz moje licne nesigurnosti ili krize samopouzdanja....

...ne osecam se dobro u vezama koje podrazumevaju to kompletno spajanje....za mene idealna veza je kada dvoje ljudi - kompletnih, samodovoljnih, sa svojim licnim ciljevima, zeljama, manama, kretenizmima, potrebama i ostalim - izaberu jedno drugo (naravno uz prihvatljive kompromise)...pa se onda raduju, tuguju...svadjaju, mire..zive....ali mi je mnogo bitno da postoji neki licni integritet...znaci, da nismo "mi" nego "ja+ja"...

...valjda.....moglo bi se sazeti u to da volim da sam na beskrajnom povodcu i onda nikad ne bih otisla....
Korisnikov avatar
By hlaefdige
btw, nisam glasala...jer ne znam da li ovo znaci "volim da pripadam"...a ne smem, valjda, tako olako da glasam na forumskoj temi :D
By Swanheart
Originally posted by anche
onda ti swan nisi glasala za ovo pod jedan? neka zeli da pripada al' je stidna da to prizna jaFno :P
nisam uopste glasala.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by hlaefdige
btw, nisam glasala...jer ne znam da li ovo znaci "volim da pripadam"...a ne smem, valjda, tako olako da glasam na forumskoj temi :D
jashta da treba da promislis i dobro odvagas pre neg' dades svoj glas :lol:

a zbunila si me u momentu, jer sam pomislila da sam stvarno tako postavila 'volim da pripadam'. ja ga cenim da niko ne voli bas da pripada, tj. da svesno bude necije vlasnistvo - osim naravno u bdsm igricama :wink2:
Korisnikov avatar
By Zoe
Osecanje "kompletnosti" ne bi trebalo da zavisi od drugih bica. Sve je u nama samima.

Ima ljudi koji su i u vezama nekompletni, a ima i onih koji su single a kompletni.

Sve je u nasem nacinu na koji gledamo na stvari.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Swanheart

nisam uopste glasala.
nisam ni ja :kafa:

a bas me zanima misljenje zene koja jeste. :)
Korisnikov avatar
By anche
zoice, tvoj post je soooo zen :zen: :yes:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
hahahahahahhahahaha.....evo glasala sam da volim da pripadam..... a sad mislim da sam lagala...

...damn you, anche!!! my head is on fire!!!
Korisnikov avatar
By Zoe
Meni se svidja osecanje pripadanja nekom bicu, ali sad treba definisati termin "pripadanje":
Ja ga ne vidim kao necije vlasnistvo, vec u ovom kontextu, kao svojevoljan cin da se predas dusom i telom nekom bicu, i poklonis mu puno poverenje , iskrenost i ljubav. Bice kojem bih to sve dala, bih bas zelela da nadjem i imala sam. Imala sam i zajednicko "mi", ali nikad ni jedna strana nije time izgubila svoje "Ja".
Meni to zajednicko "mi" ne moze smetati, jer me ne ugrozava; ja nikada ne gubim sebe, ma koliko se dala drugome.
Isto tako, nikad se nisam osecala nekompletno bez veze.

Sve je u nama samima :)
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by hlaefdige
hahahahahahhahahaha.....evo glasala sam da volim da pripadam..... a sad mislim da sam lagala...

zato treba imati uvek jedan user name viska :D

ja jos uvek nisam glasala :sigh:
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja sam glasala pod 1, bez problema.

Ne znam zasto bi zajednicko "mi" po default-u moralo da gusi necije "ja"?!

Svasta.:durenje:
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
volim da budem u vezi, samo shto svaka veza donosi vremenom svoj down side, ali to na stranu, deliti sa nekim je predivan osecaj.
medjutim, nikada se nisam nashla u situaciji, iako sam bila u poduzim vezama, da kazem - mi volimo.. mi smo.. mi, mi, mi..
smatram da i u dugim vezama ljudi treba da ostanu svoji.
lepo je videti individue u vezi, jer je upravo ta individualnost ono shto ih gura dalje.
kada se ljudi slepe u jednu masu, to vishe nichemu ne vodi.
dakle, uvek ostajem svoja, chak i kad nekome pripada moja dusha, or whatever we give.
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by Zoe
Ja sam glasala pod 1, bez problema.

Ne znam zasto bi zajednicko "mi" po default-u moralo da gusi necije "ja"?!

Svasta. :durenje:
e ovo mi je potpuno ok...
bas tako...
Korisnikov avatar
By anche
bre zoe, pa i starkky, ko je rekao da veza mora da gusi individuu?! ja znam puno lezbejki koje idu na odmore nevezano za partnerke, ne spavaju svako vece zajedno, imaju svaka svoje drustvo... i sl. :)
Korisnikov avatar
By starsailor
glasala da volim da pripadam...ranije sam lako ulazila u vezu(e) (najduza 5 godina) sada sve teze...mada cak i kada sam u vezi volim da zadrzim tu svoju nezavisnost ( ili bolje receno moje hirove) ...
nemam problema sa tim "mi" ( sada mi je doslo da citiram EKV) al i ne volim kada se preteruje, mi, mi, kada parovi pocnu isto i da misle ( setih se dela iz Reality bites, kada kaze da njena majka ne zatvara vrata wc-a -> ne shvatiti me bukvalno :)
By Çâðê_DUP
koliko zelite da budete u vezi?
zelim. zaista je lep osecaj. ispunjava.
el se osecate nekompletno kad ste van veze?
pa, vise bih volela da sam u vezi, pomalo da. ali, zivim s tim, sta cu.
mislite li da zene lako/tesko ulaze u vezu?
kako koja. ja nemam problema sa brzim vezivanjem, samo sto mi se retko desava da mi se neko uopste i dopadne.
i kad udjete u vezu da li je to onda 'pripadanje' onoj drugoj ili ste u mogucnosti da se izrazavate u prvom licu, umesto cuvenog 'mi'..
nema potrebe za potenciranjem. pripadam, ali ne isticem to recima. nema potrebe za patetikom. naravno, jedan deo je uvek samo moj, mislim da se to podrazumeva. ne mogu da zamislim da sam necija svojina ili pticica pod kljucem koja trazi dozvolu da piski i da kaki..hocu reci da mi je sloboda u vezi jako bitna. i tu slobodu necu zloupotrebiti. odvezi me i bicu zauvek tvoja :lol:
By Paranoid Androgynoid
"the little things that kill
tearing at my brains again"

u vezi ili ne, ako nema "little things" moze sve to lepo mrmot da zavije u foliju i baci. :kopa:

so, glasala za cetvrto and i'm feelin' great, iako sam od zadnjih 5 godina 4.5 provela u vezi! :maska:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja se u principu osećam "kompletnije" kad sam single nego kad nisam... valjda zato što to osećam kao prirodnije stanje - nisam se ni rodila ni rasla uparena, jel (kad sam bila mala mislila sam da svi ljudi tako razmišljaju, pa u međuvremenu skontala da baš i nije tako). naravno, znao mi je faliti seks ili emotivna bliskost ljubavnoga tipa, ali nisam to nikad doživljavala kao nešto što me čini nekompletnom.
s druge strane, kad sam u vezi, imam neki natural high koji nemam kad sam single, pa mi to (više nego dovoljno) nadoknađuje neke stvari koje mi generalno smetaju u situaciji veze (famozni kompromisi, navikavanja, prilagođavanja, pa i samo vezivanje for that matter).
no, nisu ni sve veze iste, afkors.
u tem smislu, ja u principu retko ili nikad ne želim da ulazim u veze, ali uđem kad se pojavi neko ko me dovoljno prodrma da to poželim; a što se tiče izražavanja u jednini/množini, nemam taj sex & the city trip da si se praktično verila prvi put kad kažeš "mi". naravno da koristim množinu kad pričam o nama, a jedninu kad pričam o sebi.
Korisnikov avatar
By Blady
Glasala sam.. ali vise ne znam ni sama zasto..
Korisnikov avatar
By Bratz
joj nikako "mi" nekako mi je to uvek zvucalo isforsirano. Za mene je idealna veza kada obe osobe mogu da budu zaista ono sto jesu sa svim osobinama i navikama, neke od njih se mogu,naravno, ponekad menjati i prilagodjavati drugoj osobi u vezi.....mada nema onog kao uslovljavanja i gusenja. I brutalna iskrenost....to je super, samo ne uspeva uvek i sa svakim :)
Korisnikov avatar
By LittleRed
Kada govorim o zajedničkim planovima oko kojih postoji konsenzus ili koristim možinu, ne predstavlja mi problem da kažem "mi" .
U ostalim situacijama , ova zamenica baš i nije primenljiva :)
Dalje... ne smatram da u vezi gubim nešto od svoje kompletnosti, već naprotiv... ono smo što jesmo isključivo kroz odnose sa ljudima, a to se ponajviše i ponajbolje manifestuje u onim najintimnijim.
Ne dopada mi se kada su partneri/partnerke patološki vezani jedno za drugo i u takvoj bih se vezi sigurno osećala sputano (mada je nekima egzistencija jedino i moguća u takvoj simbiotičkoj povezanosti)
A što se pripadanja tiče, jednostavno ne posmatram stvari kroz te i takve kategorije.Tu smo gde jesmo, ako i onoliko dugo koliko to želimo da budemo a možemo samo da se potrudimo da potraje što duže i da bude što bolje.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Lepa Krepa
ja se u principu osećam "kompletnije" kad sam single nego kad nisam... valjda zato što to osećam kao prirodnije stanje
potpisujem.

moze mi se i off: najvise me nervira sto nas zakonodavac povremeno trazi dokaz o neudatosti/neozenjenosti. jbt gde se jos mora dokazivati prirodno stanje stvari :doh:
Korisnikov avatar
By m..
Kul mi je kad sam sama, kul mi je kad sam u vezi (ne mislim bilo kakvoj vezi, kul mi je u vezi u kojoj sam). Ne mislim da sam izgubila ista od svoje individualnosti, da sam icega bitnog morala da se odreknem, nekako ovo je prva veza koju imam u kojoj sam u potpunosti u stanju da budem ja, a da to nikog ne ugrozava. Nekako ovo je doslo samo kao plus. Ne znam, valjda smo obe dovoljno svoje da se ne zagubimo u tome "mi", i da mozemo da budemo mi, a da to ne predstavlja neki problem. Nemam pojma, nekad kazem ja, nekad kazem mi, u zavisnosti na sta se odnosi. Ja upravo slusam Kejva, a mi cemo sutra ili prekosutra ici na veceru, a ona je valjda kod svoje kuce sad, i ko zna sta radi. Whatev. Ne znam, ona mi je u startu delovala kao neko ko ce mi dozvoliti da zadrzim svoju slobodu da budem ja i dati mi dovoljno prostora da mogu normalno da funkcionisem, s druge strane i ja se trudim da joj pruzim i sigurnost i slobodu. I nekako smo se jos na pocetku dogovorile (ona je potegla temu, actually) da se ne mergeujemo, sto i meni odgovara. Mislim, u sustini treba da smo obe slobodne da imamo i svoj neki nezavisan zivot u meri koja nam je potrebna, i u meri koja ne ugrozava opstanak te nase veze. Recimo, njoj je u ovom trenutku potrebno vise slobode nego meni, valjda sam se ja izivela, pa mi nista ne smeta, a bogami i ja umem da budem naporan u pm. U svakom slucaju, ne mislim da ja pripadam njoj niti ona meni, ali je super sto smo zajedno, i treba da budemo zajedno dok god smo u tome obe srecne, i da je ok ako zelimo da pripadamo jedna drugoj. Nemam pojma, ne osecam se 'zavezano' u smislu zarobljeno, tu sam svojom voljom i lepo mi je. A sto se vezivanja tice, za nju sam se bas brzo vezala. Jbg, i nisam nista izgubila time. Prosto ne osecam se ucenjenom i uslovljenom, medjutim znam koje stvari ne bi trebalo da radim da je ne bih povredila, te ih voljno ne cinim.
Korisnikov avatar
By Neve
Nećem ući u vezu samo da bih bila u vezi. Kad već nađem nekog ko mi odgovara.. i ko mi se sviđa.. što je prilično teško.. onda da.. želim da pripadam. :papucarka:
By J...
Ranije sam imala problem sa "vezivanjem". Nisam zelela da odrzim neku vezu jer sam mislila da cu izgubiti sebe. Onda sam shvatila da licnu slobodu i individualnostost ako ne zelis, neces izgubiti ni u vezi (sa razumnom osobom), a dobices sigurnost koja meni licno mnogo znaci.
Korisnikov avatar
By vremecuda
Originally posted by Angelina777

nema potrebe za potenciranjem. pripadam, ali ne isticem to recima. nema potrebe za patetikom. naravno, jedan deo je uvek samo moj, mislim da se to podrazumeva. ne mogu da zamislim da sam necija svojina ili pticica pod kljucem koja trazi dozvolu da piski i da kaki..hocu reci da mi je sloboda u vezi jako bitna. i tu slobodu necu zloupotrebiti. odvezi me i bicu zauvek tvoja :lol:

Andjjoooo,gde si bila celog mog zivota ? :love: :poklon: :sweet: :blush:

Eto,ko' da sam ja pisala ovo ! :misli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!