Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380278#p2380278]Dušan Maljković napisao:[/url]Kad lezbočetnikinja brani Vajlda, mora da to radi zbog "gospodštine" koja mu se pripisivala -- jer to je valjda ta žal za predratnom graždenskom Srbijom koja tera na emigraciju dok Draža ne bude rehabilitovan (a eto i to uskoro sledi, možda nam se bas bleu vrati kao Lesi?) -- a koja je dugo prikrivala njegove anarho-socijalističke političke stavove koja se dotična poklonica srpskih kolaboracionista užasava, pa morališe kako ja kompromitujem lik i delo pisca. Iako niko nije toliko učinio u Srbiji za njegovu književnu promociju u poslednje dve godine koliko ja, bar što se prevoda tiče, i to posebice skraćivanog i prekrajanog De Profundisa, koji se konačno pojavio u integralnom izdanju. Naravno, bas bleu s ovim nema većih problema, ali mi "Dušu čoveka u socijalizmu" nikada neće oprostiti -- tu prljavu promociju tih prljavih komunista koji su sišli s brda i uništili fin grdski svet iz romana Svetlane Velmar Janković (gde je on jedino i postojao).

A što se tiče umetnosti citiranja, hvala, shvatam to kao kompliment. Ako Žižek može, mogu i ja. A da li ti imaš šta da kažeš u vezi sa tim citatom ili je sve što imaš uobičajeno maliciozno isprazno bičarenje slabašno kao glas sirene Eho na samrti...?
to je to? malo vec mnogo puta vidjene misplaced samopromocije pomesane sa name-calling by percieved association? da, citiranje je sve sto imas.
Korisnikov avatar
By smaug
^ Ali nisi 'lezbocetnikinja u rasejanju' i 'lezbocetnikinja u dijaspori'.
Njanjanjanjanjaaa

:)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380278#p2380278]Dušan Maljković napisao:[/url]Kad lezbočetnikinja brani Vajlda, mora da to radi zbog "gospodštine" koja mu se pripisivala -- jer to je valjda ta žal za predratnom graždenskom Srbijom koja tera na emigraciju dok Draža ne bude rehabilitovan (a eto i to uskoro sledi, možda nam se bas bleu vrati kao Lesi?) -- a koja je dugo prikrivala njegove anarho-socijalističke političke stavove koja se dotična poklonica srpskih kolaboracionista užasava, pa morališe kako ja kompromitujem lik i delo pisca. Iako niko nije toliko učinio u Srbiji za njegovu književnu promociju u poslednje dve godine koliko ja, bar što se prevoda tiče, i to posebice skraćivanog i prekrajanog De Profundisa, koji se konačno pojavio u integralnom izdanju. Naravno, bas bleu s ovim nema većih problema, ali mi "Dušu čoveka u socijalizmu" nikada neće oprostiti -- tu prljavu promociju tih prljavih komunista koji su sišli s brda i uništili fin grdski svet iz romana Svetlane Velmar Janković (gde je on jedino i postojao).

A što se tiče umetnosti citiranja, hvala, shvatam to kao kompliment. Ako Žižek može, mogu i ja. A da li ti imaš šta da kažeš u vezi sa tim citatom ili je sve što imaš uobičajeno maliciozno isprazno bičarenje slabašno kao glas sirene Eho na samrti...?

:lol:

Molim da se zabelezi da se bunim se jer mi se direktno uskracuje pravo da budem jedina (mos da mi zavidis Orlando) lezbocetnikinja u selu. :durenje:

Nije bas bleu lezbocetnikinja.
Ja sam lezbocetnikinja.
bas bleu pripada zenskoj lozi Ustasa, (veliko U na kokardi (u dijaspori)).

‘’žal za predratnom graždenskom Srbijom koja tera na emigraciju dok Draža ne bude rehabilitovan’’ je zanimljiva misao samo sto eto nema blage veze ni sa bb, ni sa narecenom temom, ni sa ostalim kometarima (koji takodje nemaju veze sa temom; ah ta lakoca pisanja o NICEMU :drama: ).
Ali koga briga. Uostalom to sto ja kazem da nije I da nema- ne znaci da nije I da nema. Remember that? To se ‘provezbava’ na, cini mi se, drugoj godini.

No ne kloni duhom…
Mirakulo je moguce – navedena bravurozna misao je bio moj, I sad kad bolje razmislim, jedini razlog za emigraciju. U prolece 1941. Sad su stvari otkrivene I sve je svima jasno. Fuck…

Sto se ujka Oskara tice (kad ga vec svojatmo)…
Ne kompromitujes lik I delo pisca – taman posla. :lol: Pa to nije poslo za rukom ni vecim I pismenijim pametima od tebe.
Mada super zvuci. Onako powerful. Gives a great kick.
Ti kompromitujes iskljucivo, jedino I samo sebe. Skandalozno losim prevodima I beskonacno puta progutanim I u prednjem delu zeluca omeksanim pa nedovoljno svarenim I nazad u usta vracenim, sazvakanim pa izbljunutim tudjim mislima.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pitanje je koliko ce vlada uspeti da se izbori sa crkvom koja je u hrvatskoj veoma uticajna i vise nego sto bi trebalo i koja ce sve raditi da ovo ne prodje
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
a da ofujemo jos malo o Vajdu?
I o tome da jednostavno nije bilo moguce da Isidora prevodi celovito izdanje, posto se i sama oslanjala na nepotpun/neautentican tekst?
i o tome koliko je taj prevod zapravo dobar?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Plasim se da brak jeste institucija koja je generalno u digresiji, barem u zapadnom svetu. U tzv. "trecem svetu" do raspada nece skoro doci, izmedju ostalog, zbog manjka zenskih prava i slobode, recimo. Mozda se paralelno treba boriti za odrzanje tradicionalnog hetero braka kako bi se i homo odrzao?

Postizanje jednakih prava kako za hetero tako i za gay parove koji zele da stupe u bracnu zajednicu jeste napredak, ali kada se to jednog dana bude postiglo sledeci civilizacijski korak ce biti prevazilazenje braka kao bitne institucije za drustvo ili uopste bitne za bilo koga/sta. Mislim da je ovo neminovno i da se "brak" nece zadrzati jos 1000 godina. Ne barem u ovakvoj formi kojoj tezimo.

Sigurno ne zelimo da taj korak heteroseksualci prvi naprave, dok homoseksualci budu ostali u ovoj 'heteroseksistickoj-tradiconalnoj formi' zajednice.

Iskreno me cudi to sto su SVI sa teme krenuli da pljuju po Maljkovicu ne razmisljajuci o tome sta je citirao i koliko to ima smisla, vec zbog toga sto je On to citirao. Ovo je malo, hm, razocaravajuce.
Kako sam ja razumeo Maljkovic je izneo argumente protiv braka generalno, a ne protiv gay braka konkretno, sto je bitna razlika i to nema bas nikakve veze sa tim "kakav je on" i ko kakvo misljenje ima o njemu licno.

Naravno da cu podrzati svaki zakon koji nama daje vise / jednaka prava, ali cu takodje razmisljati dalje, (samo)kriticki sagledavati, menjati pozicije posmatranja itd. Ovako ispada da su Dusanova razmisljanja na temu naprednija od ostalih, sto ce se, verovatno, ispostaviti kao tacno, ako ne za deset, onda za 100, 200, 500... godina.
Korisnikov avatar
By bern
mene nervira m-ov stav. ne zato što je pogrešan, već zato što zbog svog nepragmatizma zalazi u najobičniju jebenu pozu.

uopšte nije cilj da gejevi rekonstruišu shvatanje braka kao "zaostavštine" tamo nekong "zlog" društva. cilj im (nam) je da u aktuelnim društvenim okolnostima imaju (imamo) jednaka prava kao i hetero osobe.

kukanje o tome kako su heteroseksalna prava, zapravo, vrijedna prezira, jer, eto, ni heteroseksuaci ne shvataju svu pretvornost bračne unije - i pozivanje da se taj sistem razbije i uspostavi neki "novi" je utopija.

računajući, naravno, da ovi kao m. imaju u rukavu neki savršen sistem. right.

ali, u poređenju sa tim što hrvatska sad radi, takvo pozivanje na "bunt" je, na čistom srpskom, naobičnije lelemudanje.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
I would like to write smthng, but i cant... Its always, since the first day: "Hrvatska sperma zakon za gej brak" :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380637#p2380637]bern napisao:[/url]mene nervira m-ov stav. ne zato što je pogrešan, već zato što zbog svog nepragmatizma zalazi u najobičniju jebenu pozu.

uopšte nije cilj da gejevi rekonstruišu shvatanje braka kao "zaostavštine" tamo nekong "zlog" društva. cilj im (nam) je da u aktuelnim društvenim okolnostima imaju (imamo) jednaka prava kao i hetero osobe.

kukanje o tome kako su heteroseksalna prava, zapravo, vrijedna prezira, jer, eto, ni heteroseksuaci ne shvataju svu pretvornost bračne unije - i pozivanje da se taj sistem razbije i uspostavi neki "novi" je utopija.

računajući, naravno, da ovi kao m. imaju u rukavu neki savršen sistem. right.

ali, u poređenju sa tim što hrvatska sad radi, takvo pozivanje na "bunt" je, na čistom srpskom, naobičnije lelemudanje.
Ja zaista ne razumem da li je teško da se shvati elementarna stvar: ako je cilj imati jednaka prava, onda niko ne sme da ima manje ili više prava. Pristajanjem na (gej) brak, koji nosi PRIVILEGIJE, svi (gej) ljudi neće biti jednaki, već će oni (gej) ljudi van braka imati manje privilegija od onih u braku. Dakle, ako je cilj jednakost, onda treba za početak ukinuti bračne privilegije: svi imamo ista prava, bez obzira da li smo u braku ili ne, kao i da li smo strejt ili ne. Ko ovo ne može da ukapira, zaista ne znam šta da mu/joj kažem.

Uzgred budi rečeno,prethodno predstavlja klasičan liberalni argument, tako da u njemu ne vidim ništa utopističko, jer ga mnogi unutar zapadnog gej pokreta takođe artikulišu (dakle, nije sve usisao mainstream koji gleda kako bolje da se uklopi u postojeći sistem). A odbacivanje bilo kakvog egalitarnog projekta u ime pragmatizma zapravo predstavlja oportuni i reakcionarnu politiku koja se miri sa postojećim stanjem neravnopravnosti kao datim i ne želi da ga, u njegovoj suštinskoj neravnopravnosti, menja. Uostalom, svaka revolucija koja se odigrala iz perspektive prethodnog poretka izgledala je kao utopija -- npr. mnogi crnci su verovali pre ukidanja ropstva da je to nemoguće itd. A ovde nije reč o promeni tih razmera, već naprosto razumevanju da jednakost podrazumeva da se izjednačavanje prava grupe A ne može desiti na uštrb prava grupe B tj. da samo rešenja koja daju svim individuaama jednaka prava predstavlja pravo rešenje.

Konačno, ovo nije nikakav poziv na bunt, ovo je mesto razmene mišljenja o određenim fenomenima, a ne kreacije nekakvog političkog programa. A to što bi ti u ime nekakvog pragmatizma i ovde ukidao polemiku, to je samo simptom opšte zabrane da se misli, karakterističan za sve ideološke dogmatizme, od verskog do pederskog Vjeruju, koje bi sada da ukine svaku kritiku na svoj račun (kao da je bezgrešan), te da je proglasi naprosto suvišnom u odnosu na mogućnost dobijanja privilegija svedoči o njegovom padu u odnosu na 70-e godine prošlog veka, kada je upravo radikalno dovodio u pitanje i brak i porodicu i kapitalizam i rasizam itd. (Nije ni čudo da je Judith Butler optužila Berlin Pride za rasizam, kao što ne treba da iznenađuje ni islamofobija gej pokreta -- sve su to simptomi upravo ukidanja političkog promišljanja i go-with-the-flow neoliberalne doktrine).

A o tome šta brak i porodica znače za perpetuaciju kapitalističkog sistema, te kako su ona institucije najvećeg nasilja nad decom koje se upravo gej mainstramizacijom rekonstruišu -- o tome drugi put.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
A šta misliš ti o tome da ne radimo na oduzimanju ljudima prava, nego da ih dodajemo?

Ako nećeš da se oženiš, nemoj se ženiti. Imaš svoje mišljenje o tome uređuj svoj život.

Ako ti smeta to što oženjeni ljudi imaju veća prava, onda se bori za jednaka prava singl ljudi i ljudi u zajednicama van braka, a ne za ukidanje privilegija drugih.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380674#p2380674]KorvinOdAmbera napisao:[/url]A šta misliš ti o tome da ne radimo na oduzimanju ljudima prava, nego da ih dodajemo?

Ako nećeš da se oženiš, nemoj se ženiti. Imaš svoje mišljenje o tome uređuj svoj život.

Ako ti smeta to što oženjeni ljudi imaju veća prava, onda se bori za jednaka prava singl ljudi i ljudi u zajednicama van braka, a ne za ukidanje privilegija drugih.
Ja lično nemam nameru da stupim u brak, čak i kada on ne bi donosio privilegije.
Ali, šta je sa osobama koje to žele, a ne mogu?

Konačno, objasni mi: ako je cilj RAVNOPRAVNOST odnosno ako sam gej pokret traži pravo na istopolni brak, kako onda mogu u obzir dolaziti bilo kakve PRIVILEGIJE koje podrazumevaju NERAVNOPRAVNOST? To je kao da kažeš -- hajde da damo ista prava crncima kao i belcima jer je nepravedno nekog diskriminisati na osnovu rase, a onda dodaš -- e, ali to ne znači da "žuta" rasa treba da ima ista prava, jer to, recimo, u datom trenutku, nije "pragmatično ostvarivo".

Dakle, ako nastupaš u ime RAVNOPRAVNOSTI ili JEDNAKOSTI tj. ako je to tvoja bazična pretpostavka onda je jedino njena UNIVERZALNA primena KONSEKVETNA.

Ako pak kažeš -- ne tražim JEDNAKOST, već tražim da gej, kao i strejt ljudi imaju mogućnost da dobiju potencijalne privilegije koje proizilaze iz bračne zajednice, onda te ja pitam -- na čemu temeljiš tu politiku? Koja je njena polazna pretpostvka -- jer ako pristaješ da ljudi koji su u braku imaju više prava od onih koji to nisu tj. ako je ta društvena nejednakost prihvatljiva, zašto onda to nije slučaj i sa "gej neravnopravnošću" glede braka? Zašto je prvo "manje" diskriminativno od drugog?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
U tri posta si promenio svoju osnovnu postavku.
A ovo ostalo su ti pogrešne paralele. A i mlaćenje prazne slame.

Mislim u principu ovde pišem i brišem, pa kao pokušavam nešto da pojašnjavam i objasnim, a onda shvatim da bi ti i priču o fudbalu i o tome ko je bolji mančester ili barselona naveo na svoju vodenicu, tj. ono o čemu ionako non-stop pričaš, tako da mi nema poente.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Argument do argumenta, sve jedan jači od drugog. Potpuno sam poražen, priznajem!
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380672#p2380672]Dušan Maljković napisao:[/url] A to što bi ti u ime nekakvog pragmatizma i ovde ukidao polemiku, to je samo simptom opšte zabrane da se misli, karakterističan za sve ideološke dogmatizme, od verskog do pederskog Vjeruju, koje bi sada da ukine svaku kritiku na svoj račun (kao da je bezgrešan), te da je proglasi naprosto suvišnom u odnosu na mogućnost dobijanja privilegija svedoči o njegovom padu u odnosu na 70-e godine prošlog veka, kada je upravo radikalno dovodio u pitanje i brak i porodicu i kapitalizam i rasizam itd.
Mislim da Bern nije ukidao polemiku već da smatra da je ona u praksi trenutno nekorisna, sa čim mogu da se složim. Isto tako, nisam stekao utisak ni da je rekao da nisi u pravu, samo da se sa tim ne može ništa uraditi u ovom trenutku. I sa tim se isto slažem. Ali može biti da ga nisam dobro shvatio.
Nekorisna za ŠTA? U praksi ČEGA? Ne razumem ovako apstraktno postavljenu tezu.

Valjda nekorisna za dominantni gej pokret u praktikovanju politike ostavarivanja prava na brak? O DA, ONA NE SAMO DA TOME NE KORISTI, NEGO SE TOME DIREKTNO SUPROTSTAVLJA. To joj i jeste smisao.

A Bern bi naravno da to skloni kao puku pozu, kao neko suvišno razmišljanje, prepreku da se osiguraju privilegije bez ikakve debate. Jer ova vrsta kritike dovodi u pitanje njegovu političku agendu i to argumentima s druge strane homofobičnih banalnosti nekakve "svetosti braka" i toga da je on isključivo muško-ženska kategorija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@KorvinOdAmbera (vezi i za Berna)

Niko ne zeli da oduzima nicija prava, to sam ti jedno 3 puta sinoc rekao.
Meni nije jasno zbog cega uopste potreba za brakom ako svi (sto znaci i ljudi u braku, i u zajednicama van braka i singl)budu jednog dana imali podjednaka prava ili-ti "privilegije" bilo da su gay ili hetero?
Ako je nekom do svadbe, pa neka je pravi! Ako zeli tradicionalno da se venca u opstini ili crkvi uz sve svedoke, potpise i prstenje - neka to uradi...

Ali ako neko zeli pravnu jednakost, mogucnost usvajanje dece, razne 'povlastice' itd. onda bi za to trebao da ima svako isto pravo bez obzira da li je vencan, vanbracan ili singl! (od kojih su ovi koji odlucuju da ostanu 'singl' najugrozeniji, jer ne upadaju u 'shemu', a o mogucnostima poligamije da i ne govorim...)

Ako me neko pita - da li sam za usvajanje zakona o potpuno ravnopravnom gay braku u 2012? - reci cu da jesam, ali se nikako ne bih tu zaustavio, vec bih razmisljao dalje, ne samo u interesu 'gay zajednice', vec u interesu svih nas 'jednakih'. Ako je ovo "preuranjeno", onda ne vidim svrhu bilo koje diskusije.

Ako mi neko kaze da cutim jer ovo sto pisem neko ko cita moze upotrebiti protiv nas reci cu tom sto cita mu "fuck off bitch!"
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380698#p2380698]Dušan Maljković napisao:[/url]Ne razumem ovako apstraktno postavljenu tezu.
Onda otprilike razumeš kako se ljudi osećaju kada čitaju tebe. (akcenat na apstrakcije do niđe-veze nivoa, da ne bude da si toliko pametan, pa da te ne mogu ljudi razumeti :sweet: )

A interesantno je koliko u kratkom vremenskom roku preskačeš od bunta i radu na promenama do toga da mi tu ovde samo malo, eto, diskutujemo i filozofiramo o ŠBBKBB. Osim što sa tobom baš i nema neke diskusije, nego više da slušamo prepričavanje toga što si pročitao, ne?

Ali, što mi je najintersantnije jeste, koliko voliš da skačeš od pragmatizma do idealizma, a sve kako ti odgovara. I skrivanje u gomili dugih tekstova, da bi zbunio ljude, što pretpostavljam da pali kod većine kojoj nije mrsko da sve to i pročita.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379729#p2379729]Dirrty napisao:[/url]:sweet:

Još da pronađem dobrostojećeg jebozovnog Hrvata... :cookie:
U kom smislu dobrostojećeg ? Samo u polnom, ili i u polnom i u finansijskom smislu ?
Inače, lijepo je i razborito sročeno ove objašnjenje iz prvog posta zašto je podvođenje istopolnih zajednica života pod zakon bitno. Primereno svakom prosečnom građaninu i građanki.
:fancyklap:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380698#p2380698]Dušan Maljković napisao:[/url]Nekorisna za ŠTA? U praksi ČEGA? Ne razumem ovako apstraktno postavljenu tezu.

Valjda nekorisna za dominantni gej pokret u praktikovanju politike ostavarivanja prava na brak? O DA, ONA NE SAMO DA TOME NE KORISTI, NEGO SE TOME DIREKTNO SUPROTSTAVLJA. To joj i jeste smisao.

A Bern bi naravno da to skloni kao puku pozu, kao neko suvišno razmišljanje, prepreku da se osiguraju privilegije bez ikakve debate. Jer ova vrsta kritike dovodi u pitanje njegovu političku agendu i to argumentima s druge strane homofobičnih banalnosti nekakve "svetosti braka" i toga da je on isključivo muško-ženska kategorija.
Vidi ovako - apsolutno se slažem sa tobom u vezi sa tim da je brak jedna diskriminatorna institucija.

Mislim da je uništenje braka jedan proces koji će dugo da traje i biće potrebno mnogo generacija da bi se to postiglo. Ako se uopšte postigne u toj formi u kojoj bi ti to želeo. To je tako iz prostog razloga što brak ima užasno jako uporište u nekim diskursima koji praktično oblikuju temelje zapadne kulture i to se preko noći ne može promeniti, pa čak ni nekakvom revolucijom. Dok se to ne dogodi, ako se dogodi, ja ne mogu da zamerim većini pedera što žele da imaju privilegije koje brak pruža. Porodica se može učiniti "permeabilnijom" tako što će biti legalizovani gej brakovi, tako što će se dozvoliti usvajanje dece, i sl. Na prvi pogled se može čini da je to nekako suprotno sa tvojom agendom, ali sa druge strane može biti i prvi pogled ka njenom ostvarenju. Jer kada se uvede gej porodica - porodica kao takva više neće nikada biti ista. I ko kaže da posle tog koraka neće nastupiti dalja razgradnja ili rekonstrukcija?
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380709#p2380709]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379729#p2379729]Dirrty napisao:[/url]:sweet:

Još da pronađem dobrostojećeg jebozovnog Hrvata... :cookie:
U kom smislu dobrostojećeg ? Samo u polnom, ili i u polnom i u finansijskom smislu ?
Pod tim mislim na finansijsku obdarenost, dok je deo o polnosti sadržan u ovom "jebozovnog", što podrazumeva zadovoljavajuće dimenzije :krezavi:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380807#p2380807]Ulix napisao:
Mislim da je uništenje braka jedan proces koji će dugo da traje i biće potrebno mnogo generacija da bi se to postiglo. Ako se uopšte postigne u toj formi u kojoj bi ti to želeo. To je tako iz prostog razloga što brak ima užasno jako uporište u nekim diskursima koji praktično oblikuju temelje zapadne kulture i to se preko noći ne može promeniti, pa čak ni nekakvom revolucijom. Dok se to ne dogodi, ako se dogodi, ja ne mogu da zamerim većini pedera što žele da imaju privilegije koje brak pruža. Porodica se može učiniti "permeabilnijom" tako što će biti legalizovani gej brakovi, tako što će se dozvoliti usvajanje dece, i sl. Na prvi pogled se može čini da je to nekako suprotno sa tvojom agendom, ali sa druge strane može biti i prvi pogled ka njenom ostvarenju. Jer kada se uvede gej porodica - porodica kao takva više neće nikada biti ista. I ko kaže da posle tog koraka neće nastupiti dalja razgradnja ili rekonstrukcija?
To bi bilo to o cemu ja sve vreme govorim. U pitanju su totalno drugacije vremenske dimenzije. Niko ne zeli da "srusi kult porodice" kroz neku revoluciju, niti se to cini mogucim. Bez brige volks :lol:
Privilegije koje porodica danas ima jos uvek se zasnivaju na stimulisanju reprodukcije sto je bila i ostala prilicno 'hetero' kategorija, a i ne pije vise vodu s obzirom da je planeta prenaseljena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!