Originally posted by poslednjalatica
Kako to mislils sve i da je tako...
1. http://www.alo.rs/politika/38290/Tadic_ ... od_stranke
sama SNS ima 40,2%
kad tu dodamo hardcore radikale i DSS, ispadne preko 50%
I vidis u tome je problem. Problem je to sto tebi ne smeta nacin kada je tvoj, a smeta ti kada je tudji.
Ja nisam pevao uvredljive pesme o Srbijancima, kako su npr. pola ustaše a pola Bugari
2. Smeta mi ta bestidna količina fašizma koja se povampirila kod vas. Vi kao kao društvo niste prošli denacifikaciju za ono što je rađeno devedesetih.
2a. Da nije Nemačka denacifikovana posle WW2, i danas bi Nemačka radnička partija vladala Nemačkom a pućanstvo bi bilo ubeđeno da su Nemci viša rasa.
I zato ces ti , bez obzira koliko se busao u 'drugacije' grudi i bez obzira koliko ne zeleo da imas ista s a huliganima biti isti oni.
3. ne mogu biti isti kao oni, jer ja nisam započeo tu ujdurmu. ja nikada ne bih pevao uvredljive pesme o srbijancima...
Uzgred, zamolila sam te da ne generalizujes - nema 'nasih' da se bore protiv 'njihovih'.
4.nisam generalizovao samo sam pričao o većini.
Inače ja sam za uslovnu nezavisnost vojvodine. mogu da prihvatim srbiju kao svoju domovinu, prihvatam je i sad na neki način, ali mora vaše društvo da se promeni iz korena.
4a. Svi su pobegli od Srbije, od Slovenaca do Albanaca.
4b. Zašto bi mi Vojvođani ostali na brodu koji tone u fašizam, nezaposlenost i siromaštvo?
1. Ovo si izvadio iz konteksta:
'Prema pomenutom istraživanju, do kojeg je “Alo!” došao, a rađeno je tri dana nakon završetka štrajka lidera naprednjaka,
kada bi se parlamentarni izbori održali danas, u duelu naprednjaka i demokrata Nikolićeva partija osvojila bi 40,2 odsto glasova, naspram 22,3 odsto, koliko bi dobio DS.'
Dakle kad bi - onda bi. A ne 'sama SNS ima' - jer nema. Sad na ovo pogadjanje mozes da dodas sta hoces...Opet nece nista da znaci.
2. Evo opet - 'kod vas'. Kod koga to nas. U mojoj kuci, okucnici, okolini, drustvu, medj mojim zivotinjama... nema ni jedan jedini fasista. I meni smeta fasizam i povampirenje istog u nekim zemljama. Takodje mi jako smeta ako drzava ne radi nista po tom pitanju. A narocito mi smeta ako drzava podrzava fasizam gde god da se pojavi. Od sportskih 'dogadjaja' pa dalje. Ali to sam JA a ne MI.
A gde si ti bio devedesetih? Nisi bio u 'nasem' drustvu? I zasto bi celo drustvo prolazilo sta god (denacifikaciju - o cemu ti pricas?) ako celo drustvo nije to cinilo? Ovaj tvoj predlog je pogresan, strasan i poguban.
2a. Druga recenica je tvoje nagadjanje. Koje mislim da je, sa istorijske tacke gledano, u najmanju ruku vrlo neprecizno. Sto se prve recenice tice - a kako je to Nemačka denacifikovana? Ne znam na sta mislis? Care to explain?
3. Ti nikad ne bi pevao te pesme ali bi huskao druge da pevaju. Rekla sam ti da si licemer. Ko su Srbijanci? Da li su po toj tupsonskoj logici Francuzijanci oni Francuzi koji zive na zapadu Francuske? Ostali su samo Francuzi. Ili su Francuzijanci zitelji Francuske. Ovi u dijaspori su samo Francuzi?
4. Ovo je spektakularno. Svejedno mi za sta si ti. I ako ce zeljom i voljom vecine Vojvodina da bude nezavisna onda ako ce. Ja svim Vojvodjanima zelim od srca svaku srecu. U Srbiji i van Srbije. Samo se do toga ne dolazi tako kako ti zamisljas da se dolazi.
4a. Ovako mali Perica i veliki sovinisti zamisljaju politiku i istoriju.
4b. Ne bih ni ja ostala na brodu koji tone. U sta god da tone. Samo, kao sto rekoh lupetanje je razlicito od razloga i argumenata.
E sad ovako (mada nemam pojma zasto se ovim zamlacujem) - kako ti zamisljas da jedna zemlja, ili deo zemlje treba da dodje do nezavisnosti? Koji su to delovi drustva koji do toga treba da dovedu? Kako? Koji su argumenti? Zasto bi to iko radio? I konkretno - da li je i kad je uradjeno ispitivanje stanovnistva Vojvodine na ovu temu. Koliko je za, a koliko protiv? Zasto su za? Zasto su protiv?
I za kraj - kako ti zamisljas buducu Vojvodinu? Koje joj je uredjenje? Republika? Monarhija? Parlamentarna monarhija? Ili nesto potpuno i iznenadjujuce i osvezavajuce...a ne goji...drugacije? I zasto.