Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Deklaracija Hrvatske o zločinima nad Srbima?

1. Da, Hrvatska će usvojiti dekleraciju o osudi zločina nad Srbima
Nema glasova
0%
2. Možda će Hrvati usvojiti tu dekleraciju jednog dana, ali u skoroj budućnosti sigurno neće
6
18%
3. Ne, Hrvatska takvu dekleraciju neće nikada usvojiti
12
36%
4. Niko više neće usvajati takve dekleracije na prostoru ex-yu
4
12%
5. Ne znam, ne zanima me ...
11
33%
Narodna skupština Republike Srbije izražava očekivanje da će i najviši organi drugih država s teritorije bivše Jugoslavije na ovaj način osuditi zločine izvršene protiv pripadnika srpskog naroda, kao i da će uputiti izvinjenje i izraziti saučešće porodicama srpskih žrtava.

Tako glasi završni, četvrti stav Dekleracije Narodne skupštine Republike Srbije o osudi zločina u Srebrenici.

Šta vi mislite o ovom javnom pozivu. Da li če, na primer, Hrvatska usvojiti dekleraciju o osudi zločina nad Srbima i kada?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Cek da vidimo sta ce stripi i popaj da kazu na ovu temu :awesome:
Korisnikov avatar
By 2kune
ako je na ovaj način na koji je to napravila srpska skupština onda će to sigurno biti jako brzo i bezbolno... :awesome:
već su izrečena izvinjenja mnogo jača od toga... :giggle:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Sheytan

Da li če, na primer, Hrvatska usvojiti dekleraciju o osudi zločina nad Srbima i kada?
ijope si se uzbudio. vidi kol'ko grešaka u samo jednoj rečenici.
Pre ce biti da ste se vi uzbudili, da ste ponovo počeli - po starom običaju - da obesmišljavate teme koje vam se ne svidjaju ili čiji vam se ishod ne dopada.

Tu pre svega mislim na temu koja je predhodila ovoj. Kada ste uvideli da je Srbija, uprkos vašim očekivanjima i nadanjima, ipak usvojila Rezoluciju kojom osudjuje zločin u Srebrenici, već prepoznatljiva grupa forumaša udarila je na tu temu kako bi je u potpunosti dotukla.

Ne sme se dopustiti da taj genocidni srpski narod dobija priznanuja od medjunaropdne zajednice za suočavanja sa prošlošću; šta li će tek od nas traziti, kako mi da isplivamo iz stvarnog genocida u Jasenovcu i stravicnih zliočina i etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske devedesetih - jel vas to muči, ili tek onako zagušujete temu da bi suština ostala zatrpana vašim smećem?
Korisnikov avatar
By 2kune
idi БРЕЕЕ!!!, kako mogu da se obesmisle besmislene teme? :eu:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
mi? :trep:

oh, i get it. mi, genocidni hrvati. :awesome:

Ne sme se dopustiti da taj genocidni srpski narod dobija priznanuja od medjunaropdne zajednice za suočavanja sa prošlošću; šta li će tek od nas traziti, kako mi da isplivamo iz stvarnog genocida u Jasenovcu i stravicnih zliočina i etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske devedesetih - jel vas to muči, ili tek onako zagušujete temu da bi suština ostala zatrpana vašim smećem?
eto, sad si se još i iznervirao. i odma' ti skočio broj grešaka.

enihu, nisam ja (izvini, nešto mi se ne da da sama sebi persiram, a računam da ćeš me ti svakako već ubaciti u neki kolektivni identit po slobodnom izboru) izmučena tim :awesome: pitanjima koje si postavio. razlog što na tvoje teme odgovaram mostly ovim, kako ti to reče, "zagušivanjem" i "smećem", je u tome što je efekat tvog hiperaktivnog štancovanja ovakvih tema upravo zagušivanje foruma nacionalističkim smećem. a meni se ne da da se upuštam u potpuno zaludne diskusije sa nekim ko se ljudima obraća u (nacionalnoj) množini, uzima sebi za pravo da im poručuje da treba da budu ponizni jer su "gosti" i opsesivno ponavlja kojekakve ratnohuškačke mantre, povremeno upakovane u ambalažice "napredovanja srbije na evropskom putu".

i tako, eto, nekim danima, kad mi se nešto ne da da ignorišem naci-spam, ja voistinu u'vatim pa zagušujem zagušljive... jes' da ni to nije naročito smislen način za potrošit' vreme, ali šta ću... i'm only human, after all. :bubbles:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne znam i ne zanima me...Kao sto me VISHE ne zanima i da li ce Srbija usvajati ikakve vise rezolucije...Vec su osvanuli grafiti po Beogradu "Sarajevski GENOCID nad 6000 i nesto Srba."Gde je tu pravda?Srbija koja je tesko prihvatila i rec zlocin,a ovamo traze da se drugi osude za genocid.Ironija!Hvala Tadicu sto se izvinio u moje ime,kad je vec ostalim gradjanima to bio malj u glavu.
Korisnikov avatar
By Sheytan

enihu, nisam ja (izvini, nešto mi se ne da da sama sebi persiram, a računam da ćeš me ti svakako već ubaciti u neki kolektivni identit po slobodnom izboru) izmučena tim :awesome: pitanjima koje si postavio. razlog što na tvoje teme odgovaram mostly ovim, kako ti to reče, "zagušivanjem" i "smećem", je u tome što je efekat tvog hiperaktivnog štancovanja ovakvih tema upravo zagušivanje foruma nacionalističkim smećem. a meni se ne da da se upuštam u potpuno zaludne diskusije sa nekim ko se ljudima obraća u (nacionalnoj) množini, uzima sebi za pravo da im poručuje da treba da budu ponizni jer su "gosti" i opsesivno ponavlja kojekakve ratnohuškačke mantre, povremeno upakovane u ambalažice "napredovanja srbije na evropskom putu".

i tako, eto, nekim danima, kad mi se nešto ne da da ignorišem naci-spam, ja voistinu u'vatim pa zagušujem zagušljive... jes' da ni to nije naročito smislen način za potrošit' vreme, ali šta ću... i'm only human, after all. :bubbles:
Iskreno, baš od tebe i nisam očekivao da ćeš sve ovo nazvati naci-spamom, još manje da je postavljanje ove teme nacionalističko smeće!

No, tvoje je pravo da imaš svoj poloitički stav, ali ne i da spamuješ teme koje ti se ne dopadaju, kao ni ova koja direktno potiče iz Rezolucije Narodne skupštine Srbije.

Ne kažem da ti i svako drugi ne može kritikovati i akta najvišeg zakonodavnog tela države Srbije, ali je toliko očigledno da neki ovde, medju koje si se sada i ti na moje ne malo iznenadjenje uvrstila, na sve načine obesmišljava teme koje im nisu po volji, a najčešće se tiču zločina koje su drugi, pre svega Hrvati, piočinili nad Srbima.

Ja sam samo ukazao na to. Po mom dubokom uverenju to je jasno odavno i svim pažljivijim posetiocima ovog foruma.

Što to radite bez, po mom mišljenju, adekvatnih sankcija rezultat je opredeljenja i dobre volje GS tima da svima pruži mogućnost da iskažu svoj stav. Što vi to opredeljenje zloupotrebljavate - više govori o vama, nego o ispravnom opredeljenju GS tima.
Korisnikov avatar
By Sunce
A tamo negde, u dalekoj Australiji, zena u poznim pedesetim rodila dete i dala mu ime Genocid...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Dodik: Tražimo osudu genocida u NDH

"Za desetak dana obeležićemo godišnjicu proboja veoma malog broja preživjelih logoraša ustaškog koncentracionog logora Jasenovac. Neshvatljivo je da ni nakon 65 godina od počinjenog genocida nad oko 700.000 Srba, Jevreja i Roma iz BiH i Hrvatske nije usvojena deklaracija o osudi tog genocida koji je počinila NDH - ni u skupštini Hrvatske, ni u skupštini Srbije, ni u evropskom parlamentu", naglasio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

On je u saopštenju najavio da će, kao predsednik SNSD, u najskorije vreme predložiti de se usvoji Deklaracija o osudi genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima, počinjenog u koncentracionom logoru Jasenovac i ostalim logorima u nekadašnjoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.
By stickyandsweet
ok je sto je doneta deklaracija, ali mislim ljudi treba da se ostavi proslos i da se krene napred, Srbi non stop pricaju o proslosti i unose proslost u sadasnju politiku pa cak i zivot.
Treba da se mane proslosti, ok doneta je deklaracija o Srebrenici, donece i deklaraciju o osudjivanju svih zlocina gradjanskog rata bivse Jugoslavije.
Ciceron je reko: "Vracanje u proslost unistava buducnost" i tu je i ja slazem s njim.
Da da ne zaboravim Srbija je prva zemlja koja se izvinjava deklaracijom kao citav narod, deklaracija se ne odnosi na pojedince.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja samo znam da za sledeće ratove treba da se lepo vodi precizna evidencija, ko je šta imao - i onda će da se izbegnu ova neprijatna prepucavanja na obe strane, ko je više patio, ko je više stradao, ko će prvi da prizna i da se izvini, koje ključne reči će da budu u igri - genocid ili najteži zločin i slično.

Vođenjem uredne dokumentacije bi se sprečili problemi sa kojima se danas suočavamo zbog nemara i lenjosti naših prethodnih politčko-ratniih vođa.

XXI vek, ljudi, era informacionih tehnologija!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mars

Ja samo znam da za sledeće ratove treba da se lepo vodi precizna evidencija, ko je šta imao - i onda će da se izbegnu ova neprijatna prepucavanja na obe strane, ko je više patio, ko je više stradao, ko će prvi da prizna i da se izvini, koje ključne reči će da budu u igri - genocid ili najteži zločin i slično.

Vođenjem uredne dokumentacije bi se sprečili problemi sa kojima se danas suočavamo zbog nemara i lenjosti naših prethodnih politčko-ratniih vođa.

XXI vek, ljudi, era informacionih tehnologija!
Evo, ja cu da budem zaduzena za patiometar ili patnjometar ili patnjograf, patnjografometar (?) za buduce ratove.

Ontop: Rekoh vec da nikakve deklaracije i izjave zaljenja i saucesca nemaju poentu dok se iz budzaka ne izvadi Ratko Mladic i ne odere ziv, skuva, pa posalje u Hag.
Ista stvar vazi i za hrvatske i za bosanske zlocine. od mrtvih slovaca na papiru niko nema nista. Mrtve nista nece vratiti, ali je manje licemerno jednostavno cutati.
Korisnikov avatar
By Stripi
Bože moj, Milorad Dodik može podnjeti tužbu protiv Hrvatske Sudu za ratne zločine, Hrvatsku osude, ona zaniječe da je počinila genocid i donese rezoluciju u kojoj se ispričava za zločin. PA to je bar jednostavno.
Očigledno je da bez pritiska na ovim prostorima ništa ne ide. Da nije bilo pritiska izvana nikada ni Srbija ne da bi donijela rezoluciju, nego o njoj ne bi ni razmišljala.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Stripi

Bože moj, Milorad Dodik može podnjeti tužbu protiv Hrvatske Sudu za ratne zločine, Hrvatsku osude, ona znaiječe da je počinila genocid i donese rezoluciju u kojoj se ispričava za zločin. PA to je bar jednostavno.
Očigledno je da bez pritiska na ovim prostorima ništa ne ide. Da nije bilo pritiska izvana nikada ni Srbija ne ne donijela rezoluciju, nego o njoj ne bi ni razmišljala.
:up:
Korisnikov avatar
By Stripi
U biti, ne da ništa ne ide bez pritiska. Krađa i ubijanje ide ko podmazano, skoro pa samo od sebe.
Korisnikov avatar
By Loni
Vala baš me briga šta će se desiti u Hrvatskoj.
To je njihova stvar.

Meni odgovara da nacionalisti i desničari (koji su svi od reda i homofobi) padnu i ostave prostor normalnijim ljudima da vladaju.

A to će se desiti kad neko ponizi ove naše ratne huškače i fašiste iz redova SRS-a, DSS-a, NS-a i nešto boljeg (ali ne previše) SNS-a.
Drago mi je što su se pre neki dan osećali poniženom.

Ove rezolucije imaju više unutrašnji značaj.
Dakle jako je bitno da se sam rat demistifikuje kao nešto dobro, a sami ratnici kao heroji.
U Srbiji je 90-tih vladao fašistički šljam i ni o kakvom herojstvu nije bilo ni reč.

Fašistički je bio i HDZ, ali oni bar imaju taj neki argument da je napadnuta njihova teritorija, dok su se oni branili. To sa srpskom stranom nije slučaj.
Korisnikov avatar
By 2kune

vidiš... vidiš... da se čovjek zamisli... :misli:

Floodovanje, spamovanje foruma i zloupotreba slobode govora, kao i konstantno ometanje normalnog rada foruma i u velikim kolicinama se kaznjava sa dve opomene od strane (Super) Administratora/ica ili banovanjem sa foruma. :awesome:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by 2kune

vidiš... vidiš... da se čovjek zamisli... :misli:

Floodovanje, spamovanje foruma i zloupotreba slobode govora, kao i konstantno ometanje normalnog rada foruma i u velikim kolicinama se kaznjava sa dve opomene od strane (Super) Administratora/ica ili banovanjem sa foruma.
Ko šta ovde radi meni je jasno.

To što pripisuješ meni, pre bi se reklo da se odnosi na tebe.

Citiranu poruku ostavio si noćas, 13 minuta iza ponoći, pa predpostavljam da si takav zaklčjučak o mom forumskom učešću stekao na osnovu moje aktivnosti u predhodnih par dana, jer ja sam inače ovde nepuna tri meseca.

Kako si ti na GS forumu skoro šest godina, poredjenje o učešću u ukupnom broju poruka - koje nudi statistika foruma - nije realno.

Vidljivo je nešto drugo.

Ti si 31. marta ove godine napisao 10, a 1.aprila 16 poruka.

Ja sam poslednjeg dana marta napisao 6, a prvog dana aprila 5 poruka - što je otprilike moj prosek od kako sam ovde.

Kako je statistika ubedljivo na mojoj strani, predpostavljam da si citiranu poruku ostavio ne zbog mog spamovanja, već tema koje pokrećem i u kojima učestvujem.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Iskreno, baš od tebe i nisam očekivao da ćeš sve ovo nazvati naci-spamom, još manje da je postavljanje ove teme nacionalističko smeće!
ne radi se o jednoj temi, kao što se jasno i precizno izrazih.

No, tvoje je pravo da imaš svoj poloitički stav, ali ne i da spamuješ teme koje ti se ne dopadaju, kao ni ova koja direktno potiče iz Rezolucije Narodne skupštine Srbije.
pa, teško da bi se moja aktivnost ovde mogla nazvati spamom. nit' me ima dovoljno za tako nešto, nit' ikoga ičim zatrpavam.

Ne kažem da ti i svako drugi ne može kritikovati i akta najvišeg zakonodavnog tela države Srbije, ali je toliko očigledno da neki ovde, medju koje si se sada i ti na moje ne malo iznenadjenje uvrstila, na sve načine obesmišljava teme koje im nisu po volji, a najčešće se tiču zločina koje su drugi, pre svega Hrvati, piočinili nad Srbima.

a tako su se nekako najčešće baš toga ticale i teme televizijskih vesti, dnevne i ine štampe, skupštinskih zasedanja, k'o zna koliko tona knjiga i svih mogućih okupiranih javnih prostora od kraja osamdesetih do kraja ratnih devedesetih godina u zemlji srbiji. kako su oni tada mahali mrtvim ljudima, e da bi se neki živi mobilisali da neke druge pobiju i/li i sami izginu, tako ih sad i ti razvlačiš po forumu, sve sa istim pravedničkim žarom i patosom večite žrtve u koji takođe uskačeš sa jednakom, albeit tranzicijski doteranom, strašću. naročito onda kad se baviš poricanjem i relativizacijom istih, ili gorih, zločina koji je tvoje pleme učinilo onima drugima.

što bi meni, ili bilo kome ko se nije navozao tim nacionskim speedom, takve teme ikad u životu bile po volji?

Ja sam samo ukazao na to. Po mom dubokom uverenju to je jasno odavno i svim pažljivijim posetiocima ovog foruma.

Što to radite bez, po mom mišljenju, adekvatnih sankcija rezultat je opredeljenja i dobre volje GS tima da svima pruži mogućnost da iskažu svoj stav. Što vi to opredeljenje zloupotrebljavate - više govori o vama, nego o ispravnom opredeljenju GS tima.

kažeš ti, pravednik, koji je ovaj folder zatrpao otrovnim otpadom. ustaše, kosovske zore, bombardovanje, rezolucije, genocidni hrvati, lažljivi bošnjaci, mrski albanci i srpske žrtve, srpske žrtve, srpske žrtve, srpske žrtve... seješ tako nešto na sve strane i žališ se na to da neko zloupotrebljava "ispravno opredeljenje gs tima"?
Korisnikov avatar
By 2kune

Ko šta ovde radi meni je jasno.

To što pripisuješ meni, pre bi se reklo da se odnosi na tebe.

Citiranu poruku ostavio si noćas, 13 minuta iza ponoći, pa predpostavljam da si takav zaklčjučak o mom forumskom učešću stekao na osnovu moje aktivnosti u predhodnih par dana, jer ja sam inače ovde nepuna tri meseca.

Kako si ti na GS forumu skoro šest godina, poredjenje o učešću u ukupnom broju poruka - koje nudi statistika foruma - nije realno.

Vidljivo je nešto drugo.

Ti si 31. marta ove godine napisao 10, a 1.aprila 16 poruka.

Ja sam poslednjeg dana marta napisao 6, a prvog dana aprila 5 poruka - što je otprilike moj prosek od kako sam ovde.

Kako je statistika ubedljivo na mojoj strani, predpostavljam da si citiranu poruku ostavio ne zbog mog spamovanja, već tema koje pokrećem i u kojima učestvujem.
Hvala vam što ste nazvali... Na vas je bačen urok! Veeeliki urok... Sve taj urok blokira... I kuću i financije i zdravlje i pamet i ljubav i sex... A najviše pamet...
Ali to će da se skine... Samo treba da odete na Tompsonov koncert i odma će sve da prođe ko vodom odneseno... To je to! To je to!
Ajmo, zovite i dalje... Čarobnjak rešava sve probleme!
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Izjasnio sam se protiv donosenja deklaracije o Srebrenici pa sam tako i protiv bilo kakve politicki motivisane lakrdije, koja je proizvod iznude, hipokrizije i nagodbe. Šta mi znači izvinjenje ako klinci po Hrvatskoj bale po Tomsonovim koncertima kao što naši klinci vrte snimke iživljavanja iz Srebrenice na mobilnim telefonima?! To je problem večnog i univerzalnog zla, a nacionalne etikete su marginalna stvar. Zločin nisu izmislili ni Srbi ni Hrvati. Razumeti zločin - prevazilazi granice političkog rezona. To je stvar psihologije, filozofije, medicine...ne možeš tražiti da se kaje neko ko ni sam ne može da definiše sebe niti svoje ponašanje, tebi koji si isto tako pogubljen u besmislu.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Vreme je da se i Hrvatska izvini

Hrvatska bi pre ulaska u Evropsku uniju, pored formalnih uslova, morala da ispuni i još jedan moralni zahtev - da se u potpunosti i javno izvini za svoju ulogu u Drugom svetskom ratu,
ocenio je bivši kanadski ambasador u Beogradu Džejms Biset.

On je u autorskom tekstu u bostonskom listu “Kriščen sajens monitor”, konstatovao da je Hrvatska ispunila većinu formalnih zahteva za ulazak u EU, i da njen prijem podržavaju Nemačka, kao tradicionalni saveznik, i SAD, koje ohrabruju širenje Unije na jugoistok.

- Ipak, postoji još jedan - moralni zahtev - koji Hrvatska, zbog sebe, treba da ispuni pre nego što bude primljena - ističe se u tekstu.

Hrvatska treba da bez ograda i javno prizna svoju ulogu u Drugom svetskom ratu, kao lojalnog saveznika u ostvarenju ciljeva nacista, i svoje revnosno učešće u genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima - ocenio je bivši kanadski ambasador u Beogradu.

Podsećajući da je Skupština Srbije upravo usvojila deklaraciju o Srebrenici, on naglašava da je “vreme da Hrvatska učini isto”.
Korisnikov avatar
By 2kune
a tko će se onda izviniti ZAVNOH-u i Titu? :trep:
Korisnikov avatar
By Stripi
A šta ako se niko više ne izvini? Hoće li onda Srbija povuć svoju rezoluciju nazad?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!