Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ali pazi molim te, kako on sebe predstavi kao uzvišenu jedinku i na koje sve načine maskira svoj kukavičluk. :radosnice: I ja bih ga polomio. :awesome:

A ukoliko on, možda, ne zna što se sve dešava u "str8" klubovima u koje izlaze ljudi svih seksualnih orijentacija, o tome ga je mogla obavijestiti i ova novinarka. Jer se ljudi, gle čuda, između dva pića jebu sve u šesnaest i nije im strano i da otvore vrata toaleta i da mrtvi-hladni pitaju onog koji se zadesi ispred da li kojim slučajem ima kondom? I nitko s tim nije šokiran. :awesome:
Pa jeste, u pravu si, alexandermagic. Osuđuju se međusobno i strejteri, samo što to rade krišom u vidu olajavanja.
Pederi i lezbejke narodu dođu kao zgodna meta da svoju potrebu za opanjkavanjem i javno ispolji, bez negativnih posledica po sopstvenu kožu.
Zato je potrebno u takvim slučajevima kad god je to moguće pokretati sudske sporove za naknadu štete nastale uvredama, klevetama i drugim vidovima ispoljavanja diskriminatornog i ponašanja motivisanog mržnjom.
btw, cisto za usporednu analizu :D
kakve izjave trebaju pederi i lezbe davati za medije:
http://www.jutarnji.hr/-da--homoseksual ... i-/777983/

Kada imaš antipride u kojem 200 ljudi viče da ti kao homoseksualna osoba nemaš prava, onda zaista nemaš drugog izbora nego reagirati. Uvijek i stalno iznova, dok se stvari ne promijene. A budući da ne znam ni jednog pripadnika gay zajednice koji nije bio pretučen, onda je i ovaj zabavni spot naša mala kompenzacija, ali i poruka svima onima koji nas smatraju problemom, žele nas mlatiti i ne znaju bolje - objašnjava.

Zapravo, nadam se da će se stvoriti mali lanac ‘izlazaka iz ormara’ jer to će samo još više senzibilizirati javnost. A iako sam ja iz Pule, gdje nije tako problematično biti gay, svejedno smatram da je bila moja dužnost sudjelovati u spotu zbog svih onih koji su bili pretučeni zbog onoga što jesu - kaže, dok ponosno ističe sreću svoje mame kada je vidjela video.

Sudjelovanje u spotu ili povorci ponosa minimum je koji ja mogu pružiti ne samo kao pripadnik gay zajednice, nego i kao građanin. Cijelo naše društvo mora reagirati na bilo koju vrstu diskriminacije i nepravde i zapravo mislim da je određeni progres napravljen. Mislim da je budućnost optimistična, a svima onima koji i dalje žele diskriminirati mogu uvijek poručiti - odj.....! - zaključio je optimistično Zoran.
Prognan zato što je homoseksualac

Kuršumlija - Nakon što je odlučio da javno prizna da je homoseksualac, roditelji i skoro sva rodbina ga se odrekla, a zatim je morao i da napusti rodno mesto, Kuršumliju.

Stefan Radović ima 19 godina, a nema prihode, siguran obrok ni mogućnost da se školuje.

Stefan Radović javno je rekao ono što niko u njegovoj sredini nije bio spreman da čuje. Opisao je svoje odrastanje i kako kaže, torturu kojoj je bio izložen od svoje 10. godine.

"U Kuršumliji kad prođem ulicom, bilo sa kim da sam, strašno je. Pederčino, treba te ubiti, majku ti pedersku... I dosad je sve moje bilo zatvoreno u sobi. Najbolje godine su mi prošle zatvorene u sobi", kaže Radović za TV B92.

Stefan kaže da je zato i odlučio da javno kaže kroz šta je prošao i da je bio svestan posledica. Ipak, nije očekivao da će ga i porodica odbaciti, a otac istog dana izbaciti iz kuće.

"Ne kajem se što sam to priznao. Ne kajem se što sam rekao, jer očigledno sve se sme reći sem istine. Ja barem više ne živim u bilo kakvoj laži, ali nisam ovakvu reakciju očekivao. Očekivao sam da će biti ljut par dana, neće pričati, ali da me izbaci iz kuće, da ga uopšte ne zanima gde sam, šta sam, kako sam, to nisam očekivao", kaže Radović.

Stefan je trenutno u selu pored Niša. Prihvatila ga je porodica njegove drugarice, ali oni još ne znaju razlog zbog koga je izbačen iz kuće.

"Sestra, koja je prva godina, mi se javi, zove me. Od nje imam podršku. Drugi ne. Tetka iz Novog Sada me zvala, svašta mi rekla, da im se ne obraćam, da sam sa njima završio", kaže on.

Stefan kaže da ga ni majka nije zvala da ga pita kako je i da li se snašao. Stefan se, kaže, ne boji posledica, ni šta će biti kada i sredina u kojoj je sada sazna da je homoseksualac. Priznaje, ipak, da se boji da ga svi ne napuste i da sa 19 godina ne ostane na ulici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=565996
oglasio se i west end na b92 :lol:

ja zivim u gradu kvebek provincija kvebek-canada.ova prica na vasem veoma uglednom sajtu je jeziva--ovde u provinciji kvebek je najveci broj na svetu udatih gay i lezbo parova,grad montreal 2 je gay grad na istocnoj obali ......pored svih blagodeti koje uzivam kao gay jednostavno mi je pozlilo od ove vase price.

jedino da pozelim tom hrabrom decku puno srece i sve najbolje u zivotu i cim mu se ukaze prilika da bezi iz te smrdljive rupe zvana srbija
Korisnikov avatar
By blenta
nije west end jedini biser
imamo ih pregrst ovde samoinicijativno klasicno kondicionirani
sa tako dva do pet pasusa koji se vrte kao odgovor na sve
Korisnikov avatar
By mirth
Ajde sve nebuloze, cak i ta paranoja oko klubova, ali netrpeljivost izmedju pedera i lezbejki...!! :shok:

Djubre jedno malo! :shamar:
ISPOVEST MLADIĆA IZ KURŠUMLIJE - Postao beskuĆnik zbog javnog priznanja da je homoseksualac

Kad je saznao da sam gej, otac me je isterao iz kuće

Strašni trenuci Stefan Radović (19): Otac je vikao na mene, pitao se zašto umiru normalna deca, a ja sam živ, rekao da od sramote više neće slaviti krsnu slavu.

Stefan Radović (19) iz Kuršumlije već nedelju dana je beskućnik jer je otac saznao da je homoseksualac i isterao ga iz kuće, odrekao ga se i čak poručio da neće više od sramote da slavi krsnu slavu.

Bez novca, samo sa odećom koju je imao na sebi, Stefan se privremeno smestio kod prijateljice u aleksinačkom selu Draževac. Gde će dalje ni sam ne zna, jer su ga se odrekli porodica, najbliža rodbina i prijatelji. Za Press kaže da je otac iz novina saznao da mu je sin ljubitelj istog pola.

„Zašto ne umreš?"

- Poverio sam se novinarima jer sam želeo da pokažem koliko je u Srbiji teško, pa i opasno biti gej. Kada su novinari stigli kod nas, otac nije znao zbog čega su tu. Kazao sam mu da će posle tog razgovora saznati nešto o meni. Odgovorio mi je: „Ili si ubio nekog, ili si narkoman, ili ne daj bože nastran."

Prošlog četvrtka je otac tekst o meni pročitao u novinama i tada je počela golgota. Vikao je: „Šta će reći ljudi, kako će gledati našu porodicu, isteraće me sa posla zbog sina pedera, neću više ni krsnu slavu da slavim, ljudima umiru normalna deca, što ti ne umreš." Kazao mi je da on to nikada neće prihvatiti i da mi više nije otac.

Stefan kaže da mu je posle dva dana otac ponudio dve mogućnosti - da ne izlazi iz sobe, ni pred porodicu, niti pred druge ljude ili da se spakuje i napusti kuću.

Hoću samo da živim normalno

- Strašno je kada hodate ulicom sa strahom, dok vas ljudi gledaju podozrivo i dobacuju vam uvrede. Ja hoću samo ono na šta svi drugi imaju pravo, da živim normalno. Meni su potrebni ljudi, razumevanje i toplina, a bez svega toga sam ostao samo zato što sam kazao da sam drugačiji - priča Stefan.

- Shvatio sam da mi tu nema života. Od jedne poznanice sam pozajmio pare za autobusku kartu, uzeo tek nekoliko stvari i krenuo na stanicu. Otpratila me je mlađa sestra iako joj je otac to izričito zabranio. Od tada sam u Draževcu, zahvaljujući baki moje drugarice, koja me je primila u svoju kuću - jada se Radović.

Dodaje da ga neki članovi porodice i dalje zovu, ali da mu je to slaba uteha.

- Tetka iz Novog Sada me bombarduje pozivima. Govori mi da sam bolestan, traži da joj kažem ko me je u to uvukao jer sam bio normalan momak. Stric me je takođe zvao. Pita me zbog čega mu nisam rekao ranije da sam bolestan, da su mogli da me izleče od homoseksualnosti.

Podrška doktorke

Kako kaže, trenutno mu je jedina podrška psihijatar niške Klinike za mentalno zdravlje Jelena Kostić, koja ga već godinama leči.

- Kada sam bio u osnovnoj školi, pokušao sam da se ubijem. Deca su me nazivala pederom, a ja tada nisam ni znao šta je to. Žalio sam se razrednoj, ali je ona kazala da ta reč ne sme da se pominje u školi. Kuršumlija je malo mesto, svi se znamo i taj teror koji sam doživljavao na svakom koraku bio je nepodnošljiv. Doktorka Jelena je pokušavala da razgovara sa mojom porodicom, govorila im je da imam problem zbog odbacivanja, da mi je potrebno da budu uz mene, međutim oni su stalno ponavljali da meni ne treba psihijatar već devojka.

Dragana Kocić,
Press
"Zaštititi gej mladića"

Kuršumlija - Nakon vesti da je 19-godišnji mladić iz Kuršumlije izbačen iz kuće kada je saopštio da je homoseksualac, reagovao Odbor za ljudska prava u Nišu.

Kada neko zbog seksualnog opredeljenja mora da napusti ne samo kuću, već i mesto u kome je živeo, institucionalno rešenje ne postoji.

Podsetimo, Stefan Radović iz Kuršimlije postao je beskućnik kada je njegova porodica saznala da je homoseksualac.

U Odboru za ljudska prava u Nišu kažu da mora hitno da se reaguje, a za Stefana su najvažniji bezbednost, smeštaj i posao.

U ovom slučaju reagovaće njihova i druge organizacije za zaštitu ljudskih prava i LGBT populacije.

Dragan Đorđević, niški koordinator Odbora za ljudska prava, nije iznenađen ovim što se dogodilo devetnaestogodišnjaku iz Kuršumlije, koji kaže da je sada najvažnije da se uradi jeste najpre bezbednost, zatim smeštaj dok se za Stefana ne pronađe posao i trajno rešenje.

Iako Stefan sada nije u situaciji da bira, ali ipak bi, uprkos odbacivanju, najviše, kaže, voleo da je sa svojom porodicom. Ipak, on na tu podršku sada ne može da računa, ali može na podršku onih koji se bave zaštitom ljudskih prava, odnosno organizacije za zaštitu LGBT populacije.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ne samo da ima mesto boravka, nego i elementarno znanje pismenosti. :blush:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Nemoj molim te ga ohrabrivati.
Teško je dovoljno što je otkrio da ima drugih tipki od "ctrl", "c" i "v"... :drama:
MONDO: Gej mladić proteran i iz Draževca!

Stefan Radović , koga je otac isterao iz porodične kuće u Kuršumliji, kada je saznao da mu je sin homoseksualac, posle jednog dana provedenog u selu Draževac, gde se sklonio, morao je opet da se seli.

Sada je u Beogradu, kaže - na sigurnom…

Stefan je za MONDO rekao da nakon što se na televiziji pojavio prilog o njemu, ni u aleksinačkom selu Draževac više nije bio siguran.

"Drugarica i njena baka nisu bile upućene u celu priču. Kada sam ih zamolio za pomoć rekao sam im da imam nekih problema kod kuće, ali nisam rekao šta je u pitanju.

Međutim, sve se promenilo nakon tog priloga kada su ljudi iz sela počeli da dolaze i da im govore šta su čuli. Njihov odnos prema meni bio je potpuno drugačiji i postalo je jako neprijatno boraviti tamo", priča Stefan.

Uz podršku Odbora za ljudska prava iz Niša i pomoć ljudi iz Gej-strejt alijanse Stefanu je obezbeđen prevoz do Beograda, kao i stan u glavnom gradu.

"U Beograd sam stigao u subotu. Iimam sve što mi je potrebno...čak i Internet", smeje se ovaj mladić, očito znatno raspoloženiji nego prethodnih dana, jer, kako nam je rekao, oseća se sigurno i zaštićeno.

"Ljudi iz Gej strejt alijanse dolaze mi svakog dana, a ta podrška mnogo mi znači. Obezbedili su mi i psihologa, tako da svakodnevno imamo seanse."

Stefan nam je rekao da je i dalje u kontaktu sa mlađom sestrom i da očekuje da mu ona ovih dana pošalje odeću.

"Čuo sam se i sa majkom, koja nije promenila stav, ali se interesovala da li sam na sigurnom. Rekla mi je da je u Kuršumliji prava hajka za mnom."

Ovog nesrećnog mladića ovih dana napustio je i partner u strahu da mu se ne dogodi ista agonija.

"Posle prvog objavljenog članka, rekao mi je da ne može da se viđa sa mnom , jer ne želi da i on, budući da je isto iz malog mesta, bude izložen tom teroru", kaže Stefan za MONDO.

On priznaje da se i dalje plaši da ne završi na ulici, a da o povratku u rodni grad ne razmišlja jer bi to bilo kobno za njega.

Golgota i beskućnički život za Stefana su počeli kada je otac pročitao tekst u novinama u kom je Stefan otvoreno pričao o sebi kao homoseksualcu.

"Poverio sam se novinarima jer sam želeo da pokažem koliko je u Srbiji teško, pa i opasno biti gej", rekao nam je Stefan, koji je tim potezom navukao na sebe gnev konzervativne sredine.
Korisnikov avatar
By crni90
Poslušao je kojekakve pseudo organizacije za "zaštitu" prava homoseksualaca koje promovišu da golobradi i još uvek zavisni gejevi treba na sav glas da trube po čaršiji o svom seksualnom opredeljenju.

Što nije bio pragmatičan pa sačekao još koju godinu dok se ne osamostali? Šta mu je trebalo da to govori takim roditeljima?

'ajde sad blenta & co replicirajte uvredama... nemojte da me razočarate
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333669#p2333669]crni90 napisao:[/url]Poslušao je kojekakve pseudo organizacije za "zaštitu" prava homoseksualaca koje promovišu da golobradi i još uvek zavisni gejevi treba na sav glas da trube po čaršiji o svom seksualnom opredeljenju.

Što nije bio pragmatičan pa sačekao još koju godinu dok se ne osamostali? Šta mu je trebalo da to govori takim roditeljima?

'ajde sad blenta & co replicirajte uvredama... nemojte da me razočarate
:roll: :zid: :zacepi: dzaba ja juche pokushah da objasnim ovom.....
kakav blenta? taj i nije toliko.... grizem jezik da ne kazem shta..... od tebe

ONT, ta atmosfera u Kurshumliji te u Aleksinachkom kraju bi trebao biti dovoljan razlog za odbijanje Srbije ne samo u evrointegracijama vec i u bilo kojim medjunarodnim (s zapadom bar) odnosima, pomoci, donacijama. u p. materinu pa to je ugandska atmosfera.
Аууу... Значи оцена да није компетентан да говори о свом статусу проистиче из тога што није аутован родитељима? Смешни сте... Емпатија је вама рудиментирана емоција, није она нестала са читањем овог чланка!
Прочитајте Шејтанове постове о људима који су "срећни и аутовани" али и бескућници!

Од целе његове приче која је вапај за прихватањем ви сте повадили негативне ствари и оно што би ви "боље рекли" и осули паљбу. Вама су само утопијски хвалоспеви и благоглагољење без осврта на реалност адекватна пропаганда?
Написао је све како јесте. Геј клубови имају ноту вулгарности. Ја сам био само један пут и управо тако сам га доживео. Могуће да су остали сушта супротност али у то мало верујем...

Једино што мени упада у очи је та оцена шта је болесно а шта не. То је требало избацити. Упркос томе што делим мишљење са њим никада тако нешто не бих изјавио делом због тога што нисам компетентан да о томе говорим а делом због тога што је то ружан, негативан публицитет геј популацији.
Ружна је и нетачна, такође, његова реченица о нетрпељивости између гејева и лезбијки.
Korisnikov avatar
By Stripi
ja sam krstario i str8 i gay klubovima.
U svima su ljudi malo vulgarniji kad popiju. A da ne pričam o seksovima po okolnim šumarcima.
Ljudi će ostati uvijek ljudi, bez obzira šta su.
Ljudi zato i hodaju po noćnim klubovima i barovima - da bi se zabavili, odali razbludu i zadovoljili potisnute nagone. Nije to ništa ružno.
A za to seksanje po šumarcima se ne može optužiti niti jedan klub posebno, jer od kud ti znaš iz kojeg su se tačno kluba akteri uputili u šumarak na seks s nogu ?
Ne može se optužiti niti jedan klub posebno, ali se mogu sumnjičiti svi klubovi, generalno. :krezavi:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2333799#p2333799]speedygonsales napisao:[/url]Значи оцена да није компетентан да говори о свом статусу проистиче из тога што није аутован родитељима?
ne.
glup je i autohomofoban, zato ga ja smatram pogresnim sugovornikom.

Написао је све како јесте. Геј клубови имају ноту вулгарности. Ја сам био само један пут и управо тако сам га доживео. Могуће да су остали сушта супротност али у то мало верујем...
samo malo: bio si u jednom gej klubu - jednom. :giggle:
fakat znas o cemu pricas, zar ne? ;)
Kome ne veruje gej populacija

Beograd - Gej populacija ne veruje državnim institucijama, policiji i vojsci, i smatra da joj je ugrožena bezbednost, pokazalo istraživanje.

"Pripadnici LGBT populacije ne veruju policiji i vojsci zbog ličnih loših iskustava i loših iskustava njihove gej i heteroseksualne okoline, jer se policija ranije ponašala diskriminatorno, a i pravosuđe je prepoznato kao neefikasno", rekla je istraživačica Centra za istraživanje javnih politika Jelena Radoman na konferenciji za novinare u Medija centru.

Ona je dodala da je većina intervjuisanih u istraživanju navela da ne bi prijavila nasilje policiji jer misli da je policija nespremna i jer bi prijavljivanje moglo da bude uvod u institucionalnu diskriminaciju.

U okviru istraživanja, koje je finansiralo Odeljenje za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji, intervjuisani su predstavnici MUP-a i Ministarstva odbrane kao i 45 pripadnika LGBT populacije, a autori istraživanja naveli su da to nije bilo ispitivanje javnog mnenja.

Koordinatorka istraživanja Svetlana Đurđević-Lukić rekla je da je cilj istraživanja poboljašanje komunikacije bezbednosne zajednice (policija i vojska) i LGBT populacije i intenziviranje kontakata na obostranu korist.

Istraživanje je pokazalo da gej muškarci vojsku doživljavaju kao mačističku i konzervativnu instituciju, kao i da je jedan od razloga za nepoverenje u vojsku i policiju učešće u ratovima i izostanak lustracije.

Svetlana Đurđević-Lukić rekla je da bi o pravima LGBT populacije trebalo javno raspravljati tokom cele godine a ne samo uoči Parade ponosa, kada homofobija raste a javnost se polarizuje.

Predsednik Gej strejt alijanse Lazar Pavlović rekao je da homofobija ne raste uoči parade, nego postaje vidljivija, i dodao da u Srbiji nema sistemske diskriminacije LGBT osoba, ali ima pojedinačnih slučajeva.

"LGBT osobe rade u policiji i vojsci, ali je pitanje šta bi se dogodilo i kakve bi reakcije bile tim sredinama kada bi javno saopštile svoju seksualnu orijentaciju", rekao je Pavlović.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!