Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By shishmish
Preko noci sam sam ostavila ukljucen komp (sto je kod mene cesta pojava) ne bi li mi se skunulo nesto...ujutru zaticem prizor - on ne radi i ne reaguje na power (samo mu svetli lampicana tastaturi)...
iskljucim ja sve komplet iz struje, sacekam 5 min i ukljucim, pritisne power i on se ukljucu, pocne memory test i tu stane...na pola - press del to enter setup, E... :nerd: :puzzle:
Posle sam ga iskljucila na sat vremena iz struje i kad sam ga ukljucila sve je radilo ok... kuler mu radi dobro, ne dize temperaturu, ne verujem da se pregrejao...
STA MU JE? :cupakosu: :neznam: :predaja:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
osecao se napusteno i samo skrece paznju na sebe....
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by hlaefdige
da... da... to mi nije palo na pamet...
:kiss:
hvala :)
Korisnikov avatar
By Myself
:smeh:

Mozda imas problem sa napajanjem. Ovo ozbiljno.
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Myself
:smeh:

Mozda imas problem sa napajanjem. Ovo ozbiljno.
to mi je palo na pamet ali sam vec imala taj problem i skoro sam ga menjala... ????
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne povladjuj mu, mislice posle da je to nacin da dobije to sto zeli...
Korisnikov avatar
By shishmish
:osama:
skoro sam ga ponovila s tim napajanjem... mislila sam i RAM da mu nabudzim...
ne znam koliko je sad zasluzio... bicu ostra ipak...
Korisnikov avatar
By andjela
a koliko si platila to napajanje?
Korisnikov avatar
By spliff
ja sam imao slichan problem sa starim kompom. ispostavilo se da je crkao hdd
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne gasim komp od juna praktično.

Inače shishmishu, treba da se zabrineš, nešto nije u redu :D
E sad, koliko tačno, to ne bih znao da ti kažem, ali u svakom slučaju ne malo, ne ni previše, onako, zabrini se umereno, jer meni to liči na hardverski problem, znači nešto je crklo, ili će da crkne. E sad, može svašta da bude, od jeftinog napajanja /ko što andjela pokušava da sazna svojim pitanjem/ pa do memorije i matične ploče /worst case scenario/.
Korisnikov avatar
By Morpheus
Vrlo je moguce da je RAM otisao....a i sto Andjela pita,koliko si platila napajanje?ima nekih kineskih na trzistu koji su zivi trash a prodaju se za male pare.

Meni se to desavalo a desava se i dalje,ali znam da meni problem pravi modem koji sam zaduzio kod sbog provajdera.

Svaki put kad ugasim komp i pokusam ponovo da ga ukljucim windows nece da se "digne"....u tom slucaju moram da iskljucim modem (USB) iz kompa,da ga restartujem i onda kad se sistem "digne" ponovo ustekam modem.
By fazza
Moguce da je tokom noci nestalo struje pa se zato shlogirao.
Korisnikov avatar
By andjela
osrednja napajanja kostaju oko 50€ ona kvalitetna od 100 pa navise

ako imas racunar od 500€ zar nije bolje dati barem 50€ za napajanje, nego menjati hard, procesor, memoriju, graficku kada crkne ono od 1000 dinara?
Korisnikov avatar
By colorado
Meni se to desavalo. Prvo je bilo do harda - crk'o. Onda je to isto radila graficka.
Korisnikov avatar
By shishmish
ma imam starudiju i treba da ga menjam...
napajanje je bilo povoljnije jer mi drug radi u servisu... po nabavnoj ceni oko 20e
Korisnikov avatar
By shishmish
samo mi je frka da ne crkne hard...
Korisnikov avatar
By Adenim
Probaj da iskljucis CD rom, meni se isto desilo, i slucajno sam iskljucio dok sam laicki lupkao i stiskao one ploce u kucistu, i proradio je :kosa:
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Adenim
Probaj da iskljucis CD rom, meni se isto desilo, i slucajno sam iskljucio dok sam laicki lupkao i stiskao one ploce u kucistu, i proradio je :kosa:
hehehe :)
radi sad normalno kad sam ga ostavila da iskulira sat vremena... i da razmisli o svemu :D

samo se brinem mi ne strada hard sa svim podacima.
i onako ga menjam uskoro (nadam se)
Korisnikov avatar
By Adenim
prekopiraj na neki dvd
Korisnikov avatar
By shishmish
hm... pa problem je sto mi ne radi ni rezac ( i onako nije dvd) i sve to planiram pa mi se ne kupuje novi dok ne vidim sa mojima da mi kesiraju celu konfiguraciju... hm....:gotika:
Korisnikov avatar
By andjela
prvo pravilo koriscenja racunara

bekap!

svi bitni podaci ne treba da budu na sistemskom hardu (znaci ne sistemskoj particiji, nego sistemskom hardu)
Korisnikov avatar
By shishmish
:blenta:
hm... da ne govorim onda da uopste nemam particije...
jako mi je star komp i nisam ga do skoro koristila (dok niisam uvela kablovski). a sad samo cekam da se moji smiluju...
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by colorado
Meni se to desavalo. Prvo je bilo do harda - crk'o. Onda je to isto radila graficka.
nije bilo ni do harda ni do graficke, vec do napajanja. losa +12V grana uzrokuje gomilu problema. ta jeftina napajanja kada se malo vise opterete pocinju da slabe ("kvalitetne" komponente) sto uzrokuje padom +12V na 11.5 pa cak i nize cime se opterecuju kondezatori na ploci koji treba da peglaju napone za razlicite potrosace, time moze da ode procesor ili memorija (ili cak i ploca) graficka vuce struju preko pcie (or agp) magistrale ako je neka jaca ima dodatni molex sto je opet +12V kao i hardovi i opticki uredjaji. kako napon pada dolazi do ostecenja pa i crkavanja nekih komponenti koje su daleko skuplje od takvog napajanja.

a kuca se gradi od temelja, stabilan racunar najvise zavisi od kvalitetnog napajanja i tu ne bi trebalo niko da stedi, pogotovo u Srbiji gde napon varira od 170V do 270V.
Korisnikov avatar
By Myself
Andjela je u pravu, medjutim ne moras da dajes 50 eura za napajanje. Chiftec 400W kosta oko 35 evrica. Nije vrhunsko, ali je solidno i resice problem (ovo iz iskustva).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ugasi ga na jedan dan, i ne obracaj mu se...

...s vremena na vreme ga popreko pogledaj, ali ne razgovaraj s njim....i kad pocnete da pricate nemoj mu davati cokoladice i eurokremic kroz cd rom cak iako te moli, najmanje sedam dana....moj odmah proradi cim mu ukinem ugljene hidrate...
Korisnikov avatar
By KiWi
Moguće je da ti hard riknjava. Moj ortak ima sličan problem. On je podelio svoj hard na tri particije i kada otvori neke određene foldere na trećoj particiji sve se zablentavi i sledećih par "uključivanja" mu prijavljuje da ne može da nađe hard ... Pa onda opet proradi. On ima Maxtora na 80 GB i tako ga podjebava već par meseci ... Nikako da rikne.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!