Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
a, inache davidovicevo prezime tj. to davidovic je tako arijevsko, nikako semitsko, da nemate pojma :giggle:
By Simor
tek da se zna:

B92 -- "Srpski neonacisti 7. oktobar, kao datum za svoj marš u Novom Sadu, nisu odabrali slučajno, javlja novosadski Radio 021.

Marš se održava u skladu s praksom poklonika nacističke ideologije da se obeležavaju rođendani vođa nemačkog Trećeg rajha.

Ovaj datum je za neonaciste važan jer je to rođendan Hajnriha Himlera, šefa Gestapoa i SS-a, prvog po rangu u nacističkoj hijerarhiji posle Adolfa Hitlera.

Himler je najodgovorniji za najveći broj nacističkih ratnih zločina, od masovnih streljanja i mučenja zarobljenika do koncentracionih logora. Himleru nije suđeno za zločine pošto je nakon kraha Rajha izvršio samoubistvo u zatvoru."
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Simor
Goran Davidović? Jel' to onaj "Firer" što je predvodio razbijanje tribine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu?

No, meni je super interesantno da niko iz vlasti ne reaguje na ove najave. Ili, pošto je magistar Velimir Ilić, ugledni ministar DS-DSS vlade, mahao nekakvim vojvođanskim pasošem, sada treba nacistima dozvoliti da se razračunaju sa tobožnjim vojvođanskim separatistima? Malo li su Hrvatska, Bosna i Kosovo, pa sada treba praviti sranja i po Vojvodini?

Uvek tako nekako krene -- prvo se targetiraju neki tamo separatisti, delatnici protivu srpskih nacionalnih interesa, a onda...
"To je provokacija za grad u kojem su fašisti 1942. godine izveli raciju i koji je zbog žrtava u borbi protiv fašizma u nekadašnjoj SFRJ dobio Orden narodnog heroja", kazala je Gojkovićeva za Novosadski radio 021.

Ona je izrazila nadu da će policija prepoznati da je najavljeni skup "provokacija" za Novi Sad, jer ga najavljuje organizacija čiji su članovi već osuđivani.

"Nije mi jasno kako ne može da se spreči takvo delovanje", kazala je gradonačelnica Novog Sada i dodala da ne zna puno o najavljenom skupu ponovivši da je to posao za policiju.

"Iskreno se nadam da će policija na pravi način reagovati na tu najavu", rekla je Gojkovićeva.

Kako je ranije javio Novosadski radio 021, pripadnici neonacističkih organizacija u Srbiji planiraju da 7. oktobra u Novom Sadu održe skup pod nazivom "Srpski marš - marš za jedinstvo Srbije".
Korisnikov avatar
By Zoe
Zar je moguce da to niko nece spreciti?!?! :iskolacen:
Korisnikov avatar
By andjela
pa ako ne krse zakon... ovo je demokratsko drustvo zar ne?

e sada sto to meni i tebi smeta, ima onih kome ne smeta.

ima nacistickih skupova i u drugim drzavama, samo sto oko njih ide duplo vise policajaca, kako ne bi dobili batina.
Korisnikov avatar
By Allkey
Jutros sam chuo da je neki novosadski list rekao d cje se potruditi da zabrane to.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Simor
Goran Davidović? Jel' to onaj "Firer" što je predvodio razbijanje tribine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu?

No, meni je super interesantno da niko iz vlasti ne reaguje na ove najave. Ili, pošto je magistar Velimir Ilić, ugledni ministar DS-DSS vlade, mahao nekakvim vojvođanskim pasošem, sada treba nacistima dozvoliti da se razračunaju sa tobožnjim vojvođanskim separatistima? Malo li su Hrvatska, Bosna i Kosovo, pa sada treba praviti sranja i po Vojvodini?

Uvek tako nekako krene -- prvo se targetiraju neki tamo separatisti, delatnici protivu srpskih nacionalnih interesa, a onda...
Dušo, sve je tačno šta si napisao.
Ne sporim da lepo zapažaš, ali mi se čini da bi tvoj post imao još više smisla kad bi i u realnosti poenta bila na tome da NEKO SA STRANE dolazi i preti mirnim Vojvođanima.

Da su Novosađani anđelčići, a da skinsi dolaze iz Arilja i Gornjeg Milanovca to bi bilo to.

Ono, šta konstantno fali u tvojim postovima je priznanje da je upravo većina
tvojih pokrajinozemljaka politički vrlo nezrela i vrlo nazadna.
Skoro svi skinsi koji će doći na tu naci paradu biće sa Limana, iz Futoga, Novog Naselja i s Detelinare.

Zašto se parada održava u vašoj prestonici?
Zato što je upravo tamo leglo skinsa. Ima ih više u Novom Sadu nego u čitavom ostatku zemlje.

Iz tvog posta zaključilo bi se da je NS izabran jer je sad aktuelan problem Vojvodine pa se ide tamo da se zapreti.
To nije tačno i deluje mi kao dobar izgovor za opravdanje za Novi Sad.
Sad je aktuelno pitanje Kosova i kad se kaže ,,protiv cepanja zemlje'' još uvek se misli samo na Kosovo.
(Separatizmi Vojvođana i Sandžaklija trenutno su procentualno minorni u toj meri da će na red doći tek za 30 godina)

NS nema izgovor.
On je izabran jer je upravo tamo najveći broj skinsa, nacista i rasista,
dok se u četiri puta većem Beogradu te ideje ipak nisu baš toliko zapatile.

NS je imao more skinsa oduvek. I tokom osamdesetih.
Razlika je bila u tome što su tadašnji skinsi bili samo džipsihejteri i nigerhejteri, dok su sadašnji u svoju ideologiju ubacili i famozno srBstvo.

U svakom slučaju slažem se da je Srbija jadna ako joj nacisti, Velja i Koštunije suverenitet brane, ali ne i da je jug uvek rasadnik zla.
Korisnikov avatar
By Paki
Novosadski odbori G17plus i Liberalno demokratske partije zatrazili su u cetvrtak zabranu skupa neonacisticke organizacije "Nacionalni stroj", koji je zakazan za 7. oktobar u Novom Sadu.

"Apsolutno podrzavamo inicijativu predsednika Skupstine Vojvodine Bojana Kostresa da Vlada Srbije treba konacno da se izjasni o odluci donetoj 2005. godine kada je zatrazena zabrana rada ovakvih organizacija", istakla je poslanica G17 plus Nadica Momirov na konferenciji za novinare.

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=70421
UPDATE:

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak pozvao je u cetvrtak uvece sve aktiviste i clanove te stranke da u nedelju, 7. oktobra, dodju u Novi Sad i otvoreno se suprotstave neonacistima koji su za taj dan najavili svoj miting.

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=70421
Klikom na link možete pročitati kompletnu vest, tj. izjave gorepomenutih.
By Sixto
Originally posted by Loni

...Zašto se parada održava u vašoj prestonici?
Zato što je upravo tamo leglo skinsa. Ima ih više u Novom Sadu nego u čitavom ostatku zemlje...

...NS nema izgovor.
On je izabran jer je upravo tamo najveći broj skinsa, nacista i rasista,
dok se u četiri puta većem Beogradu te ideje ipak nisu baš toliko zapatile...
Ajde ne prdi majke ti! :lol:

Kako to sad? Pa zar ti ne rece da svi imamo klavire po kucama, nobles gradic Pejton jebote!
Korisnikov avatar
By Paki
Novi Sad -- Antifašistička akcija Novog Sada pozvala antifašiste da se samoorganizuju i pruže otpor najavljenom skupu neonacista.

Slika

"Ako državne strukture nemaju volje da spreče nacističko divljanje u Novom Sadu, dužnost je svih građana da stanu u odbranu svog grada i da kažu jednom zauvek: 'Neće proći'", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je upozorila da su među govornicima za 7. oktobar najavljeni neonacisti iz Srbije, Grčke i Rumunije. "Smatramo da je nacističko okupljanje sramota za Novi Sad i da je udar na antifašističku i slobodarsku tradiciju srpske Atine", navodi se u saopštenju.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Sixto

Kako to sad? Pa zar ti ne rece da svi imamo klavire po kucama, nobles gradic Pejton jebote!
Baby, u tom postu sam govorio o 19 veku.
Razlika i pismenost građana severno od Dunava (Austrougarska)
i onih južno od Dunava (OtomaniA) TADA JE JEDNO, A SADA JE DRUGO.

I u temi, gde sam pomenuo klavire, koju nisi pažljivo pročitao,
protivnik sam pozivanja na nekadašnu matricu, koja više ne važi.

Upravo u tome i jeste bio sukob između mene i nekih vojvoseparatist-argumentaša.

Niko ne spori severnjačku superiornost u prošlosti,
ali je razlika što se oni neosnovanu na nju pozivaju kad je sadašnjost u pitanju,
dok ja vojvosuperiornost u 21.veku osporavam.
Korisnikov avatar
By jukie
vojvoseparatist-argumentaša.
vojvosuperiornost
Loni pa ti si kao Laza Kostić, stvaraš sopstvene reči
(ubij me ako se sećam kako je moja profesorka srpskog nazvala te njegove reči, imala je neki naziv, pojam...)
Korisnikov avatar
By селпередејз
Nisu ovi nacosi nimalo naivni. Znaju da drzava ne moze spreciti okupljanje i ovakvim legalnim protestima, gde se predstavljaju kao jos jedna zabrinuta grupa gradjana, polako skupljaju podrsku. Prvo u Beogradu protiv NATO-a za godisnjicu bombardovanja, pa sad u Novom Sadu, sutra ce protestovati protiv pdv na bebi opremu.

Drustvo, gradjani Novog Sada, moraju da odgovore na nacisticki skup nekim kontra-protestom, jer su samo oni u mogucnosti da to urade.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
vojvosuperiornost
(ubij me ako se sećam kako je moja profesorka srpskog nazvala te njegove reči, imala je neki naziv, pojam...)
Da, Loni voli da smislja nove reci, ja mislim da je to tako kreativno :) Svejedno sto su nove pretpostavljam da ih razumes. Sem toga efektnije su npr vojvoseparatist-argumentas umesto - onaj koji daje argumente u prilog odvajanja Vojvodine.

Sto se teme tice: uzas. :uplasen:
By Sixto
Originally posted by Sixto

Baby, u tom postu sam govorio o 19 veku.
Razlika i pismenost građana severno od Dunava (Austrougarska)
i onih južno od Dunava (OtomaniA) TADA JE JEDNO, A SADA JE DRUGO.

I u temi, gde sam pomenuo klavire, koju nisi pažljivo pročitao,
protivnik sam pozivanja na nekadašnu matricu, koja više ne važi.

Upravo u tome i jeste bio sukob između mene i nekih vojvoseparatist-argumentaša.

Niko ne spori severnjačku superiornost u prošlosti,
ali je razlika što se oni neosnovanu na nju pozivaju kad je sadašnjost u pitanju,
dok ja vojvosuperiornost u 21.veku osporavam.
I ti se uvatio na kraju za klavire!

Ocekivano. Nazalost....
Korisnikov avatar
By Loni
vojvosuperiornost
Zovite me novokovaničar. :)

A ti sExto konstantno nešto protiv klavira.
Pianoprotivnik si a?
Ako te južnotrube asociraju na nešto seksipilinije, razumem.

Ono jeste.
Drugačije zvuči kad te pijanista pita: - Hoćeš da ti sviram?
pa digne prstiće,
a drugačije kad tu istu rečenicu čuješ od duvača,
pa napući usne.
By Sixto
Ne, nego ako cemo o sexu
kad neko prica o jebacini
ti se uvatis za muziku koja svira u pozadini!
Korisnikov avatar
By Loni
Misliš da mi sviraju samo u pozadini?
Hm hm.

Grdno se varaš :)

Eketa beketa
banda svira
meni doktor muzicira
pa me pita šta mi fali,
ja mu kažem:
Jedan mali...
By Dragonite
Na snazi je još uvek stari zakon o Udruženjima građana. Mislim da član 2 ili 3 izričito zabranjuje upotrebu nacističkih simbola i ideologije u udruženjima građana, njihovim statutima, aktima i praktičnom radu. Dakle, ko god tvrdi da ne može da im se zabrani rad ili laže ili nije upuđen u problematiku.

E sad, druga je stvar što ja sad mogu da izađem na ulicu i promovišem svoj program sterilizacije vinskih mušica pod parolom PREPOROD I SPAS SRBIJE. Garantujem da bi mi DSS i Palma odmah dali podršku. Mislim, nije bitno što su to nacisti, bitno je da su to naši nacisti.

Malo je smešno, a više je žalosno da imamo nacizam ovde, nacizam koji je pomešan sa kvazipatriotizmom i nekim pseudohrišćanstvom. Fala višnjim silama, ovde u Kragujevcu to još nije uhvatilo maha - mi imamo Peto Tri, Šumarice i mnogo porodica koje još uvek imaju dedu, babu, stica, rođaka koji su otišli u Šumarice i nisu se vratili. I ljudi to pamte.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dragonite

Malo je smešno, a više je žalosno da imamo nacizam ovde, nacizam koji je pomešan sa kvazipatriotizmom i nekim pseudohrišćanstvom. Fala višnjim silama, ovde u Kragujevcu to još nije uhvatilo maha - mi imamo Peto Tri, Šumarice i mnogo porodica koje još uvek imaju dedu, babu, stica, rođaka koji su otišli u Šumarice i nisu se vratili. I ljudi to pamte.
samo shto, na veliku zalost, u vecini istochne polovine Evrope, pogotovo u zemljama ex-Yu (gde je i Srbija) vazi upravo to hiper-hipokritsko pravilo, da citiram: "Mislim, nije bitno što su to nacisti, bitno je da su to naši nacisti." (shto u glavama dss-ns/js-srs-sps konzervativaca znachi "ma, nek' su i naci-fashisti, bar su nashi i patri(j)ote, pa cemo ih omoguciti da rade shto hoce".....)

to je ono shto je najzalosnije.
By жњ

E sad, druga je stvar što ja sad mogu da izađem na ulicu i promovišem svoj program sterilizacije vinskih mušica pod parolom PREPOROD I SPAS SRBIJE.

Upravo se o tome radi :up: :up: :up:

Hajde da ih preteknemo i odradimo gej paradu pod parolom PREPOROD I SPAS SRBIJE :smeh:
Korisnikov avatar
By Loni
ovde u Kragujevcu to još nije uhvatilo maha -
Eto još jednog dokaza da smo etički superiorniji od savremenih Vojvođana. :D
By Dragonite
Originally posted by жњ

E sad, druga je stvar što ja sad mogu da izađem na ulicu i promovišem svoj program sterilizacije vinskih mušica pod parolom PREPOROD I SPAS SRBIJE.

Upravo se o tome radi :up: :up: :up:

Hajde da ih preteknemo i odradimo gej paradu pod parolom PREPOROD I SPAS SRBIJE :smeh:
Kurir, 28.06.2008

ZA SPAS I PREPOROD MAJKE SRBIJE

Danas je u Beogradu održana prva gej parada pod parolom ZA SPAS I PREPOROD SRBIJE. Učesnici/ce su bili obučeni u tradicionalne narodne nošnje, noseći parole 'JEBITE SE STREJTERI - VI SE KRIVI ZA BELU KUGU' i 'PREPORODIMO SRBIJU - KUPUJMO ODEĆU 1.maj Pirot'. Predsednik Vlade Srbije dr. Vojislav Koštunica je pozdravio okupljenu masu pedera i lezbača sa prozora Vlade, dok je Velimir Ilić izašao među ljude sa hlebom i solju i izjavio sledeće:

'Jesu to pederi i lezbejke, to je sve go šljam, neprirodni su i bolesni, ali su naši, ipak su to Srbi i Srpkinje i meni je to najvažnije. Ipak je to naše, a znamo da naši ljudi imaju potencijala da budu najbolji na svetu, tj u ovom slučaju da budu najgej na svetu. Zbog toga sam rešio da moje ministarstvo investira u projekat Geyopolis - Belgrade gaytown, koji će svetu pokazati da su naši pederi zapravo - pederčine! I to mislim u najpozitivnijem mogućem smislu!' izjavio je Ilić za RTS1 i Palmu Plus.

Nešto dalje, Dragan Marković Palma je učesnicima gej parade delio vruću rakiju zajedno sa Gordanom Pop-Lazić i Jorgovankom Tabaković. 'Toga kod nas u Jagodini nema, ali bitno je da su to provereno naši ljudi, dobri domaćini i pravoslavci. Pa molim vas, sigurno oni ne bi nastupali pod tim sloganom da tako ne misle', kaže Marković za naš list. Gospođa Tabaković je kratko prokomentarisala: 'Svetsko, a naše!'.

a sad nazad na :tegovi:
Korisnikov avatar
By jukie
A sad si i Kragujevčanin, Loni... još ćeš reći da si ja:shmi:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Allkey
Jutros sam chuo da je neki novosadski list rekao d cje se potruditi da zabrane to.
Lalinski ce se potruditi..
By Sixto
Hehe, sad neka se malo vade! Na svima je odgovornost!

A okupljanje madjarskih neonacista u Subotici je demokratija, eto, dali su lep primer, sad neka deca oce da se druze i prave svoj mali naci prajd!
Korisnikov avatar
By Paki
Zagreb -- Jevrejska verska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj oštro je protestovala zbog najavljenog marša neonacista u Novom Sadu.

Neonacistički skup u Novom Sadu, zakazan za 7. oktobar, negativno bi se odrazio na stabilnost i mir u regionu, "koji ionako vrlo teško leči rane iz ratova iz prošle decenije", ističe se u saopštenju Bet Izraela.

Bet Izrael se, kako je navedeno u saopštenju, više puta prošlih godina i decenija dosledno zalagao za promovisanje liberalno-demokratske političke kulture u Hrvatskoj, protiveći se "svim antisemitskim, ksenofobnim i rasističkim izgredima koji su se događali u Hrvatskoj".

"Zato s jednakim pravom protestujemo zbog mogućnosti da se u našem susedstvu, u gradu koji se decenijama isticao multikulturalnošću, snošljivošću i otvorenošću, održi takva manifestacija", ističe se u saopštenju.

Juče je na akciju protiv skupa predsednika i premijera Srbije pozvala Jevrejska zajednica Srbije, a reakciju je tražila i vojvođanska vlast.
Korisnikov avatar
By Loni
A sad si i Kragujevčanin, Loni... još ćeš reći da si ja:shmi:
Kad kažem ,,nas'' mislim na građane Pašaluka
(Pašaluk = Srbija bez Vojvodine i Kosova)

A inače mi je jedna baba iz Topole, što nije Kragujevac, ali jeste kragujevački okrug tako da imam pravo da se nazovim i Šumadincem.
Sve dok mi je baba bila živa (do moje 17-godine) svakog leta sam po mesec dana bio tamo. Da se zna.
Oplenac mi ne ostade nešto u srcu, al' ajde...
Korisnikov avatar
By Sutekh
Kao muzichku podlogu te pansrBske organizacije predlazhem sledece remek delo.

:muva: Thompson: Jasenovac i Gradiska stara :muva:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=sp4qQ-kkutE[/youtube]

Jasenovac i Gradiska stara, to je kuca Maksovih mesara (ojha). Kroz Imotski kamioni zhure, voze crnce Franceticja Jureeee

:jerry:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!