Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Moj defaultni je Firefox ali mi se na svakih nekoliko dana desi da se kao defaultni otvori IE. Ondak odem u Firefox i chekiram ga i on izbaci poruku Firefox is curently not set as your deafult browser. Would you like to bla bla bla... Stavim ga ponovo na difolt, tako sam happy nekoliko dana i onda opet se vrati na IE. Od Microsofta coveku ponekad dodje da nacisto popizdi :flaming:

A da, ne znam zasto sam vam ovo rekao, but it sure felt good to say it out loud :D
Korisnikov avatar
By Zonche!
heh...

Pa izbrisi Eksplorer :giggle:
Korisnikov avatar
By andjela
pa napravis u nLite instalaciju windowsa bez IE :)

ili skines sa neta neku od vec napravljenih tipa tinyxp...
Korisnikov avatar
By iJazz
Ili skineš Windows sa kompa :sweet: ...
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni se to nikad nije desilo... jedino sam imao obrnutu situaciju... updateovao mi se ie, i jako mi je bila lepa ikonica, i sav mi je bio nov, i elegantan... i stavim ja njega da bude po defaultu, a taman i mozilla pocela da me zeza, da ne radi... kad ono cvrc! sve sto sacuvam cuva kao mozilla fajl... cak i ikonice mozilline. deinstaliram mozillu (sta zna dete) ali ikonice ostale, pa jos nekako kockaste... na kraju sam vratio mozillu kad je toliko navalila...
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Ma rado bih ja njega izbrisao. ali imam neke programe koji yahtevaju da imas ne samo IE na kompu vec i da imas najnoviju verziju istog.

sto nece da mi se instalira Solaris :placko: :placko:
Korisnikov avatar
By andjela
solaris je operativni sistem.

ne moze se obrisati IE jer je on sastavni deo windows-a
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
IE je integralni deo Windowsa, tako da može samo da se "zamaskira". ako pak ručno obrišeš njegove datoteke, neće ti raditi pola drugih stvari.

ovo ti se dešava, jer ti se iz nekog razloga pokreće i IE koji pri pokretanju sebe označi kao default. možda ga neka aplikacija pokreće u pozadini, a možda ga i ti otvaraš za ove stvari gde ti je neophodan, pa se to podešavanje vrati na staru vrednost.

e sad, šta da radiš? možeš da zaboraviš na celu "default browser" stvar i ostaviš da ti je IE default, tj. da Mozilla to više ne proverava, pa te neće smarati. doduše ovim će ti se svi http:// linkovi (u mailu, aplikacijama itd.) i prečice otvarati u IE.

a možeš da u IE ideš na Tools -> Internet Options, kartica Programs, pa odčekiraš opciju "Tell me if Internet Explorer is not the default web browser." onda otvoriš Mozillu i tamo staviš da bude podrazumevana aplikacija.

kad uradiš ovo, a ako imaš WindowsXP Service Pack 2, možeš i sledeće. onda ideš Start -> Control Panel -> Add Remove Programs, pa sa leve strane odabereš grupu "Set Program Access and Defaults" (poslednja opcija). u Choose a Configuration panelu odabereš opciju "Custom" i klikneš na one strelice sa desne strane pored "Custom" da ti se otvori lista. prva stavka je "Choose a default Web browser" i tu odabereš Mozillu (ako je izlistana) ili "Use my current Web browser" (ako nema Mozille). klikneš na OK i to bi trebalo da reši probleme.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by andjela
solaris je operativni sistem.

ne moze se obrisati IE jer je on sastavni deo windows-a
honey, ja otvorih temu o Solarisu, dobro znam sta je :)

@2Q2BStr8

Tnx :D
Korisnikov avatar
By andjela
pa ako dobro znas sta je, kako nece da se instalira :)
Korisnikov avatar
By Delete
IE i Firefox ne idu zajedno

Prema zadnjim izvještajima sigurnosnih analitičara otkriven je dosta čudan propust u dva najpopularnija programa za surfanje Internetom. Ako se na računaru koriste Internet Explorer i Firefox, tada haker može iskoristiti propust kojim se preko IE-a zlonamjerni podaci šalju na Firefox. Navodno se radi o propustu provjere unosa u IE-u. IE korisnici mogu pokrenuti aplikacije preko linkova na Web stranice, a ako se neki link sa štetnim sadržajem otvori u Firefoxu onda IE bilo kakve informacije sa tog linka može prebaciti na Firefox, što zaobilazi sigurnost i jednog i drugog programa. Mozilla je najavila patch u okviru Firefoxa 2.0.0.5, a do tada za svaki slučaj ne koristite oba programa istovremeno.

Izvor - http://www.info.ba/novost.aspx?id=7712
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja koristim Operu ... ali za posao moram da koristim FireFox jer ima spelling, pa ako zajebem neku reč, ispravi me .. to Opera nema (koristim Operu USB pa mi ne remeti sistem i kada ponovo instaliram system uvek je sve postavljeno kako volim :) ). Živela Opera :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!