Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
mt:s snizio cijene prepaida :trep:

nove cijene pogledajte na webu, uglavnom - nesto slicno kao i sto je telenor napravio, s tim da je u TOKI tarifi 100 kb gprs prometa samo 3 din :vriiiiiist:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Ocekujem da vishe puste mrezu u rad, i da dobijem 1000 din kredita. :lol:
Korisnikov avatar
By Zemunac
Inache, iako sam u VIP poslovnici pukom sluchajnoshcu dobio "lep" broj, ostajem veran Telenoru. Broj sam uzeo chisto radi kredita i da mi na mobu pishe ime novog operatera, za promenu. :)
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by erkondisn
mt:s snizio cijene prepaida :trep:

nove cijene pogledajte na webu, uglavnom - nesto slicno kao i sto je telenor napravio, s tim da je u TOKI tarifi 100 kb gprs prometa samo 3 din :vriiiiiist:
Normalno da su snizili cene... To bi bilo shodno kvalitetu njihove preopterećene mreže i uopšte standardima...

VIP se još nije ni aktivirao (znači, telefoni samo bleje na mreži ne radeći ništa), a mt:s-ova mreža već preopterećena... U milion slučajeva ljudi oko mene.

Mogu da zamislim na šta će to ličiti kad počnu da rade. Ili će pojesti mt:s ili će mnogo kinte da puknu za nove repetitore.

Razočaran sam (ali ne VIP-om, već) mt:s-om ponovo, jer su opet pokazali koolike se baje i face prave, da bi uvek na kraju ispalo da nisu sposobni ni za šta.

U potpisu,
ponosni vlasnik Telenor prepaid broja.
Korisnikov avatar
By EnRage
Velevazni VIP objavio je cijene, naravno kao i u Hrvatskoj, oni bas ne znaju biti jeftiniji, a jaca strana im je hvalisanje "kvalitetom" cime pravdaju svoje visoke cijene. E sad, bilo bi dobro da nisu na sav glas trubili o tomu kako ce drasticno sniziti cijene pa sad, meni se ovo ne cini drasticno. GPRS i MMS jos se ne spominju, a roaming ce u pocetku biti dostupan samo u zemljama koje imaju Mobilkomovu mrezu.

VIPmobile krece u ponoc, cijena za minutu razgovora je 4.9 din, sms 1.9 din, uspostava poziva 1.5 din. Obracunska jedinica je 1 minuta u prvoj minuti + PDV, a kasnije sekunda. U cijene nije uracunat PDV.

"Predstavnici Vip mobila su najavili i da će do kraja godine svaka dopuna kredita biti duplirana do maksimalnog iznosa od dve hiljade dinara. To znači da će svi korisnici koji do kraja godine budu uplatili do dve hiljade dinara kredita, dobiti isto toliki iznos na poklon", ovime navlace korisnike.

Za ilustraciju, kad je na hrvatsko trziste dosao treci operater cijene su naglo skresane i to drasticno. Evo i kako su cijene izgledale prevedene u dinare: U prosjeku, minuta prema drugim mrezama kod VIP-a i T Mobilea kostala je 35 dinara, Tele2 ju je sinizio na 13 dinara. Unutar mreze su pozivi bili 12 dinara, Tele2 ih je snizio na cca 4 dinara, bez placanja uspostave poziva.

E tako se radi dumping.

Ali nemojte se puno zavaravat, njihove ambicije nisu nerealne, VIP-ov marketing cuda radi. Oni znaju kako ljudima u mozak utuvit da su najkvalitetnija mreza na svijetu, da se trebaju osjecati vaznima ako koriste VIP jer, jebemu, to im i naziv govori. Pa, cijene, tko sljivi, ljudi, pa vi ste V.I.P. jer ste na VIP-u i nitko nije bolji od vas pa makar dali pola place na telefon.

Oni su najveci egotripi medju mobilnim mrezama, evo sad im se kampanja u HR naziva "Pokrivenost na svakom koraku"....a sto ako ja zelim koracati po Velebitu i Pljesevici, tamo bas i nisu porkiveni, a i u Zagrebu ponegdje stekaju.
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa meni je min kod telenora 3 din... kako je onda to vip jeftiniji??? ah!!! i poruke... sada su 1 din kod telenora i mts... pa vip ispade skuplji od njih...
samo da pocnu da rade da ja iskoristim tih 1000din sto su nam poklonili pa cu onda gledati sta cu i kud cu...
Korisnikov avatar
By EnRage
Evo, ovako zvuci njihovo mazanje ociju, vec su se pohavlili na stranicama hrvatskog VIPneta:

"Vip od 10. srpnja nudi novu, jednostavnu i vrlo privlačnu flat prepaid tarifu za samo 4,9 dinara po minuti i 1,9 dinara po SMS poruci. Ta tarifa vrijedi za pozive prema fiksnoj i svim mobilnim mrežama u Srbiji 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Zajedno s komercijalnim početkom rada mreže, Vip je najavio još jednu promociju: svako obnavljanje računa udvostručit će se do kraja godine."

Zar nije flat ono sto ima na zapadu, npr. platis 1500 din iliti 150 kn ilti 20-ak eura i imas razgovora i SMS-a koliko hoces, unutar zemlje. Ja mislim da su oni pomijesali pojam flata.
Korisnikov avatar
By ns.happy
flat je nesto neogranicenog protoka za jednu fiksnu sumu... to sto oni nude, nije flat...
Korisnikov avatar
By EnRage
Tocno tako, to nije flat.
Korisnikov avatar
By andjela
a cena u vip mrezi?
rekli su da ce biti free... jos jedna laz?

zanimljivo da oni placaju u minutama mt:s jos od 1 juna za nacionalni roaming.

tesko da ce biti jeftini, treba to sve nadoknaditi nekako... osim ako imaju dobar kesh u pozadini, pa mogu da posluju sa gubicima prvih nekoliko meseci dok ne navuku korisnike.

mali off...

ne lazu samo oni, laze i mt:s u porodicnom paketu bi trebalo da su pozivi izmedju tih telefona 0 din

medjutim kada ste u roamingu nije vise 0 din
Korisnikov avatar
By ns.happy
ok ali roaming je ipak nesto drugo... i ne znam koliko je tacno da mts daje neku uslugu za pripejd da za 150 din pricas skroz besplatno sa jednim brojem koji odaberes? malo mi je to cudno... verovatno sva ta lova od vip negde mora da se potrosi hehe
Korisnikov avatar
By EnRage
I unutar i izvan mreze je 4.9 din, a ne znam zasto bi bilo 0 din. Niti u HR nije besplatno unutar VIP mreze, jest ako nadoplatis neku sumu i te akcije obicno traju po mjesec-dva i placa se uspostava poziva, cijena prema drugoj mrezi je da se useres u gace i tako.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Sta ocekujem?

Ne ocekujem da me loze po novinama "Danas pocinjemo sa radom", pa da ja ko kreten brze bolje ubacujem karticu i 5 puta pokusavam da dobijem ortaka...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
5.78 din sa PDV je cena minuta. Pa nisu se bas nesto pretrgli...
Jedina pogodnost je sto je cena ista za fisknu i sve mobilne mreze. Telenor razgovore u svojoj mrezi naplacuje 3.5 dinara (ukljucen PDV), MTS je nesto jeftiniji, oko 3.3 dinara za pozive unutar 064 i 065. *
Jos se 'fale porukom od 1.9 +PDV! Neka, neka ostajem ja kod Telenora, pa nek se oni kurche koliko god oce

* Rec je o paketima "Prica" kod Telenora i "Laki" kod MTS.
Korisnikov avatar
By Adenim
Jel poceo vip da radi?
Korisnikov avatar
By Adenim
fuck, nije ni cudo sto me ne mogu dobiti....
Korisnikov avatar
By andjela
LOL

a koji ti je broj, da probam :giggle:
Korisnikov avatar
By Adenim
nisam ga upamtio, znam da je pozivni 061 :lol:
Korisnikov avatar
By andjela
ahahahahhaha... kako ne znas svoj broj :)
Korisnikov avatar
By Adenim
ne mogu da pozovem i vidim koji je
Korisnikov avatar
By Zoe
Moja keva je uradila nesto na 064 i sad moze jednu osobu-mene :doh: da zove za 0 din.po min.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Adenim
Jel poceo vip da radi?
U ponedeljak pustaju signal. Shatro kao...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Zoe
Moja keva je uradila nesto na 064 i sad moze jednu osobu-mene :doh: da zove za 0 din.po min.
Postoji ta usluga kod MTS-a. Izaberes jedan broj iz mreze i zoves ga za dz. Salje se neka aktivaciona poruka, skine ti cini mi se 120 dindzi i mesec dana imas to.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Zoe
:pucaodsmeha:

prijavi je telekomu, reci da te neka zena opseda ili je stavi pod ignore
Korisnikov avatar
By Rei
E shto su lepo 'zaokruzhili' cene na *.9 din, a bez pdv. :kletva:

Mrzim pedeve, mrzim pedeve... :smeh:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Adenim
Originally posted by Zoe
:pucaodsmeha:

prijavi je telekomu, reci da te neka zena opseda ili je stavi pod ignore

:zvezdice:

:psiholog:
Korisnikov avatar
By iJazz
Rade dolazni pozivi i primanje sms-ova. Aktivaciju odlaznih poziva počinju danas u 9 ujutru i završiće do ponedeljka u 9 ujutru.

Što se tiče cena, mislim da su napravili solidan paket. Upoređivanje sa "jeftinijim" Telenorovim i mt:s-ovim nije baš najbolje. Pod ovim mislim sledeće:

"Priča" na Telenoru:
- Minut razgovora je oko 3.5 dinara, što je super. Ali zato je tu uspostava poziva koja iznosi isto toliko, kao i cena poruke. Pozivi prema ostalim mrežama su oko 7-8 dinara po minutu.
"Poruka" na Telenoru:
- Cena poruke od jednog dinara je super. Sa druge strane, cena minuta unutar Telenorove mreže je oko 10 dinara...

Ne znam kako se kreću cene kod mt:s-a.

Dakle, može se reći da su pozivi unutar Telenorove mreže u paketu "Priča" jeftiniji nego kod Vip-a, ali ne i da je ceo paket jeftiniji. Mislim da bi se ovo moglo primeniti na većinu ostalih paketa.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Onima koji podjednako zovu Telenor i MtS korisnike sigurno da se vise isplati VIP ponuda. U principu jedan ovakav "fiksni" paket je nedostajao na nasem trzistu. Sa druge strane logicno je da vec postojeci operateri forsiraju i obaraju cene za razgovore u svojoj mrezi. To se radi svuda u svetu. VIP je usao na srpsko trziste gde vec postoji vise od 6 miliona korisnika i sad je fora uglavnom "preotimati" od konkurencije. Ova ponuda je okej, ali nije bas onako "dobra" kao sto se cinilo u najavama celnika Mobilkoma. Meni licno najvise odgovara Telenor jer ljudi sa kojima najcesce pricam su uglavnom na 063 i 062.
Takodje problem ce bar u pocetku predstavljati neizgradjena mobilna infrastruktura. VIP nije postavio nijedan svoj repetitor vec je samo zakupio neke bazne stanice od MTS-a. Trebace mu vremena (po ugovoru o koncesiji max 4 godine) da pokrije signalom celu drzavu. Krenuli su sa pri-pejdom i za sada nece pustati post-pejd uslugu. Mislim da su njihova prva "meta" najmladji korisnici. Oni najcesce koriste pripejd kartice, samo sto najmladji i najmanje trose.
Sve u svemu videcemo, mada ne deluju mi kao neko ko moze da ugrozi Telenor i MTS. Dobro je sto su krenuli jer zdrava konkurencija je uslov dobre usluge i sto je najzvaznije obaranja cena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!