Slazem se sa tobom, bananice!
Sticajem okolnosti, od malena sam imala prilike da boravim na crnogorskom primorju, i za isto me veze mnogo lepih uspomena i dragih trenutaka... Zaista se moze uzivati u prelepom morskom mirisu vazduha i jos uvek prilicno bukom i guzvom nedirnutim mestascima (nadam se samo da ce ih takvima i ocuvati, jer Becici su se od takvog jednog malog lepog mesta pretvorili u dzunglu od hotela, zgrada i betona na asfaltu..

)...
Sa druge strane, ko zeli dinamican dnevni i/ili nocni bioritam, uvek moze otici do nekog veceg mesta na primorju, i osim aktuelnih dogadjanja i radosti socijalizacije na plazi ili u klubovima/kaficima, probajte da osmotrite istoriju koja vam se pruza pred ocima paralelno sa sadasnjoscu (ovim pre svega mislim na stare primorske gradove kao sto su Budva, Kotor, Herceg-Novi...) ... Da li ste bili u muzeju u Starom Gradu u Budvi???
E sad, izjave tipa "sve je bolje sto je dalje/na zapadu/na istoku/negde daleko/samo da nije negde kod nas ili blizu nas" vecinom, ukoliko doticni koji ih daju nemaju cvrstu i smirenu argumentaciju za isto, spadaju u vec poznate izjave savremenog drustva u Srbiji istraumiranog politickim malverzacijama, navikom da se okrivljava drugi za licna nezadovoljstva i tako dalje i dalje i dalje...
Bice vam lepo samo ukoliko i sami, svojim raspolozenjem, otvorenim pogledom i pozitivnim stavom doprinesete tome.
Nemojte ocekivati da to neko drugi za vas uradi.