Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

GDE SE KUPUJE GLINA ZA VAJANJE ?

Ne znam da li sam do sada pisao o ovome .. Pre nekog vremena se u stan do mene doselila porodica koja je bila pred razvodom. Oni imaju ćerku od 11 godina koja ima neverovatan talenat za vajarstvo. Oni su se u međuvremenu razveli, a ona ostala sama sa majkom. Njena mama i moja mama često piju kavu zajedno. Jednom prilikom je donela skuplturu svoje ćerke koju je mala uradila za jedno prepodne od plastelina. Skulpturu je radila gledajući njen stari album sa sličicama "Sara Kej" ... Detalji na čipki i način na koji ta haljina pada su neverovatni. Mala baš baš ima dara .. a vaja od šarenog plastelina pa smo mama i ja odlučili da joj kupimo glinu za vajanje pa nek se dete igra ...

Zna li neko gde može na malo (mada, ako ovako nastavi možda će kupovati i na veliko :giggle: ) da se kupi glina za vajanje?
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Bila je u Vasinoj ulici(izmedju trga Republike i Filoloskog fakultetea,sa leve strane gledajuci od trga)jedna prodavnica specijalizovana za prodaju slikarskog materijala.Ima i gline,siguran sam!Imas i u Beogradskoj ulici blize Pravnom sa desne strane gledajuci od Slavije ista takva radnja.
A GLINAMOL imas da kupis u svim knjizarama i vecim trznim centrima.Pakovanje je od pola kile i nije skupo.Namenjen je za vajanje i susiv je na vazduhu ali puca pri susenju.Namenjen je vise pocetnicima(skolarcima)i nije za profi rad.
Korisnikov avatar
By decko
Glinamol je uzasno los, bar meni se ne svidja a isto planiram da kupim glinu i ozbiljnije pocnem sa vajanjem posto sam zaljubim u statue i musko-zenski torzo kad vidim od gline! Ranije sam radio to sa prof. koji mi je drzao par privatnih casova ali bas duuugo nisam pokusao nesto ozbiljnije da uradim po tom pitanju i sad posto ide leto resio sam da poradim na tome!

Enivej Kiwi, ako kojim slucajem kupis pre mene, reci mi gde si kupio i cenu posto i ja hocu da uzmem! :)
Korisnikov avatar
By pazzaz
Pravu glinu za vajanje mozes da nadjes u Rajicevoj (knjizara likovne akademije)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by decko
Enivej Kiwi, ako kojim slucajem kupis pre mene, reci mi gde si kupio i cenu posto i ja hocu da uzmem! :)

Ma ići ćemo zajedno pilence, pa ćemo u isto vreme da kupimo ... možeš i ženu da povedeš ...

pazzaz: Hvala :) Jel to ona glina koja mora da se peče??
By Sixto
Zelja mi je kad se penzionisem da kupim tocak i radim u terakoti!
Korisnikov avatar
By pazzaz
to znam od drugarice koja se bavila keramikom i znam da je glinu tu kpovala- narucivala a ta jed za pecenje mada ja koliko zna sve gline pa i glinamol traba da se pece, samo sto glinamol moze da se pravi i u kucnoj varijanti.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pazi kad ne'am pojma.

Mislim, gde se kupuje.
...

Btw, velika je razlika izmedju npr. terakote & 'obicne' gline za vajanje.

>Pitanje je koja bi glina njoj koristila<

...

LM, cjem se raspitam gde sta ima.
Korisnikov avatar
By jukie
Meni su rekli da glinamol NE SME da se peče (moja sestra je vajala u školi pa sam ja pitao jednu moju profesorku čiji se muž bavio vajanjem). Bio sam uzeo malo glinamola od sestre i pravio neke figurice. Problem je što se lako lome vrhovi koji štrče (kljunovi ptica npr. - ptice se inače lako prave kako sede na gnezdu i samo ih obojiš kao u enciklopediji i dobiješ lepe ukrase za sto i policu, tj. dok im kad-tad ne otpadnu kljunovi)
Korisnikov avatar
By decko
Again, glinamol sucks big time! :pljuje:

Bas sam juce nasao dve kile glinamola i pokusavao da nesto uradim ali nema sanse...trenutno mi se 'ladi u frizideru posto sam ga prvo raskomadao pa sipao u casu, zatim sipao vrelu vodu da se napravi masa i sad mi se hladi kako bi se malo steglo sve to i moglo malo lakse da se vaja...ili bar proba :hmm:

Enivej, Kiwi, definitivno kupujemo glinu! :mazi:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
glina nema mnogo smisla ako nemas gde da je peces...

....pokusaji sa kuhinjskom rernom znaju ponekad da uspeju ali nije pouzdano....

ranije je bila neka fora od plastelina koju kad iskuvas on se stvrgne...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige
ranije je bila neka fora od plastelina koju kad iskuvas on se stvrgne...

Ja sam čuo da to može sa glinom a da se plastelin rastopi .. ko će ga znati :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da, inace....ali bio neki bas sa tom namenom.....specijalan heheheh....
Korisnikov avatar
By tramp
ja imam punu kucu gline od ex cimera vajara, i zao mi da bacim a opet bez veze mi stoji ... ja sam samo koristila glinu za pravljenje kalupa za dilda :D
Korisnikov avatar
By svejedno
Ima plastelina koji mogu da se stvrdnu, za pecenje bas i nisam cuo.

Onda, ima gline koja moze da se pece, ima gline koja ne moze, vec se prebacuje u gips. Pa dalje, ako zelis, u kamen etc.

P.S. Zaboravih da se raspitam, jbg.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
Ima plastelina koji mogu da se stvrdnu, za pecenje bas i nisam cuo.

Onda, ima gline koja moze da se pece, ima gline koja ne moze, vec se prebacuje u gips. Pa dalje, ako zelis, u kamen etc.

P.S. Zaboravih da se raspitam, jbg.

Raspitaj se moooolim te :)

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!