Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Pročitao sam da će, posle tri godine u Beogradu, 19. maja i u Novom Sadu biti održana manifestacija "Noć muzeja" i da će obuhvatiti: Muzej grada, Muzej Vojvodine, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Spomen zbirku Pavla Beljanskog, Poklon zbirku Rajka Mamuzića, Akademiju umetnosti, Art kliniku, Zlatno oko, etc.

Hoće li meni neko od Beograđana objasniti šta je to Noć muzeja. Koliko kontam, muzeji i galerije su tada otvoreni do kasno u noć, dakle u vreme koje nije uobičajeno kada je u pitanju rad muzeja, ali da li tada ima i nekih novih postavki, nekih događaja koji se organizuju specijalno za tu priliku i sl.? Ili, prosto, u ne tako uobičajeno vreme (recimo, jedan sat posle ponoći) možeš da vidiš inače aktuelne postavke tih muzeja i galerija?
By жњ
iliti

"noc kada svi oni koji nikada ne idu u muzej, odu da bi mogli reci da su bili na noci muzeja"

nadam se da sam objasnila :smug:
Korisnikov avatar
By djo
obično se organizuju neke akcije - koncerti zurke etc - a bilo je i specijalnih postavki - u manakovoj kući je bila odlična izložba o prostituciji u beogradu na prelazu iz XIX u XX vek, a u muzeju vojske čini mi se izložba o krvopijama :) problem sa beogradom je što nijednom do sada u noći muzeja nisu učestvovali 'veliki muzeji' - muzej savremene, narodni, etnografski...
Korisnikov avatar
By iJazz
U Muzeju vojske je bila izložba o čokoladi :bale: , a u kazamatima je bilo o vampirima :) . Koliko se ja sećam, Etnografski je prošli put učestvovao... donji veš ili tako nešto :nesiguran: .

Anyhow, Noć muzeja je jedno veče kada su muzeji otvoreni do 1, 2 i uglavnom ima nekih novih stvari.
Korisnikov avatar
By jukie
Pa, koliko se meni čini, postoje i organizovani obilasci aka čopori ljudi koji zajedno sa vodičem idu sa jednog mesta na drugo... pričali su mi ljudi iz Prirodnjačkog da su se načekali te noći dok je napokon došla grupa kojoj su trebali da objašnjavaju postavku, pošto im je na prethodnim mestima bilo tako lepo da su svuda ostajali duže. Oni nisu imali novu izložbu, pošto se inače spremaju mesecima, nego recimo dodaju neki plakat o Noći Muzeja i tako.
Korisnikov avatar
By djo
ove godine će izgleda biti interesantnije - upravo pročitah da u pridornjačkom muzeju za tu priliku rekonstruišu skelet mamuta :) pitam se samo gde će ga smestiti u onoj kolibici :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Galerija prirodnjackog muzeja se nalazi na Kalemegdanu, a muzej u Njegoševoj ulici. Gde li će biti mamut?

Šta li je sa ostalim muzejima?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Noc muzeja, josh jedan nachin rasadjivanja malogradjanskog obrasca razmishljanja.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sunce
Galerija prirodnjackog muzeja se nalazi na Kalemegdanu, a muzej u Njegoševoj ulici. Gde li će biti mamut?
Ahm... preparat mamuta se već nalazi u Galeriji na Kalemegdanu, u sklopu izložbe Ledeno doba, otvorene pre mesec-dva dana. Bio sam već dva puta (ulazak četvrtkom za dž)

Preparat je ustvari gipsani odlivak lobanje... zauzima središnji deo galerije (oko 50 odsto izložbenog prostora)... provlačiš se OKO lobanje da bi video ostatak izložbe (kosti pećinskog medveda, lobanje dlakavih nosoroga, puževe itd) . Mislim da ne postoji dovoljno veliki izložbeni prostor u BG da bi u njega stao ceo skelet
By Simor
Originally posted by жњ
"noc kada svi oni koji nikada ne idu u muzej, odu da bi mogli reci da su bili na noci muzeja"
Pokušaću, po sećanju, da prepričam jednu priču iz "Vremena zabave": svojevremeno, za vreme komunizma, u cilju kulturne edukacije naroda, zaputi se jedna operska trupa u neki mali srbijanski grad (u one, kako se to ružno kaže, pasivne krajeve). Stanovništvo u sali, predstava počela, i u jednom trenutku operska pevačica se obraća svom kolegi: "Daaaaj mi, daaaaaj mi!", na šta jedan iziritirani gledalac iz publike dobaci: "Ma, daj joj kurac da ne vrišti više".

:kupanje:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by jukie
Mislim da ne postoji dovoljno veliki izložbeni prostor u BG da bi u njega stao ceo skelet
u yellow cabu piše da će rekonstrukcija skeleta biti visoka 4.5 metara :) možda mamuta metnu ispred kolibice na kalemegdanu :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Eto kako Hoolywood inspiriše ljude. :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Elem, film je došao kasnije, zar ne?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!