Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
... u kinoteci od 26.4 do 4.5. program se nalazi na [url=http://]http://www.kinoteka.org.yu/indexc.htm[/url],

samo za ljubitelje artsy-fancy filmova. toplo preporu?ujem 'avanturu' sa monikom viti :leviathan: :love: a i 'no?' ne bi trebala da bude loša...
ko nije gledao 'blow-up' (uve?anje) OBAVEZNO!!!!
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Ja se zbog nedostatka vremena troumim izmeðu Avanture, Pomra?enja i Crvene pustinje????neki predlog??
ina?e Blow-up sam gledala nekih 3-4 puta i to mi je jedan od najomiljenijih filmova David Hammings je bombona:blush:
a Zabriskie Point je ....o.k.....
ali sve u svemu samo Blow-up da je napravio bio bi jedan od najve?ih
italijanskih reditelja....it's that good!

a monika viti a.k.a. modesty:cheer:, e to je ve? tema za sebe...
Korisnikov avatar
By Mars
@Kultirni Jelen:

1. Modesti Blaze?
2. Ako imas neki dobar recept, mozes da ga ostavis na Coock Blog. Valjda je pod Razno.
Korisnikov avatar
By djo
monika viti jeste glumila modesti blejz, jooooj, kako bih ja sad taj film rado pogledao.... onako trash sixties sa sve 'lounge' enterijerima :leviathan: ali zadovolji?u se i 'avanturom'
Korisnikov avatar
By Mars
Modesti je jedan od mojih omiljenih strip likova, nadam se da je Monika Viti to dostojno odradila. Idem u Cinemaniu da vidim.
Korisnikov avatar
By djo
sad sam u helsinkiju naleteo na komplet albume modesti blejz..., nije mi pala pod ruke 100 godina... eh mladosti pusta :novine:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by bojandjo
monika viti jeste glumila modesti blejz, jooooj, kako bih ja sad taj film rado pogledao.... onako trash sixties sa sve 'lounge' enterijerima

Jaoj kako je taj film sladak i trashy
boje pršte na sve strane, prava 60's over-the-top estetika
a Monika i Vili jurcaju ko u nekom crta?u. Mnogo zabavan+
Dirk Bogarde se takodje pojavljuje.

Nego što se ti?e Antoninija, nikakvi predlozi:neznam:?????

@Mars
Ovaj recepat mi je bio na clipboardu kad sam se registrovala
cinio mi se kao najsmisleniji potpis, možda eventualno zamenim za neki citat koji volim....
a što se ti?e Coock Blog, postujem ?im naðem neki dobar recepat za srnetinu:kuvar:
Korisnikov avatar
By djo
pa ja bih svakako odgledao i no? i avanturu i pomra?enje, pa ima li šta lepše nego obitavanje u kinoteci (ima ima :spank: naravno :cekam: ma znate kako to mislim....)
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
nema:)
(kulturni jelen je ve?i deo svog srednjoškolskog perioda
provela beže?i iz gimnazije i pravac u kinoteku
još uvek
ide u kinoteku ali sada ne mora da beži niotkuda...)
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Kulturni Jelen
nema:)
(kulturni jelen je ve?i deo svog srednjoškolskog perioda
provela beže?i iz gimnazije i pravac u kinoteku
još uvek
ide u kinoteku ali sada ne mora da beži niotkuda...)
isto... xebote... kinoteka mi je bila i majka i ma?eha sredinom '90ih
e pa slatka moja :shake:
By Atlantis
Po jednoj anketi, medju 15 filmova koje bi trebalo sacuvati da bi svedocili o civilizaciji, 3 su Antonionijeva.
Monika Viti je rekla da je ponosna sto je igrala u tim remek-delima.
Toplo bih preporucio "Avanturu", "Noc", i "Blow-up".
Nadam se da cu ovaj put da pogledam "Pomracenje", sa Alenom Delonom i Monikom Viti, ili "Crvenu pustinju".
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
isto... xebote... kinoteka mi je bila i majka i ma?eha sredinom '90ih
e pa slatka moja :shake:
[/quote]

:) :shake:
Korisnikov avatar
By djo
zabriski point takoðe nije loš... malo rasejan ali ima sjajne lokacije - pustinja, pa ona ku?a sva u kamenu... i ?uvena scena 'orgija' to je neka eksperimentalna pozorišta trupa, nisam siguran da li je wooster ili open theatre.... no nije ni bitno
By Shoplifter
ja sam bio resio da se obrazujem pa da lepo krenem po spisku na projekcije... al misim da menjam koncepciju... sledece cu gledati ove gore preporucane...
gled'o sam Damu bez kamelija :zvezda:
a hvala bojandjou na topicu und willkommen zuruck!! :hvala: :shake:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Shoplifter

a hvala bojandjou na topicu und willkommen zuruck!! :hvala: :shake:
:pionir:
onda se vidimo sjutra!
Korisnikov avatar
By djo
trebala si da gledaš 'no?' FENOMENALNO i crvena pustinja je ?ak mal?ice i bolja.... jupi za antonionija, potpuno je savremen...., moram priznati da mi najviše prija od svih gorepobrojanih italijana... mada jako volim pasolinija... naro?ito njegovu knjigu 'teorema', film još nisam odgledao....
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by bojandjo
trebala si da gledaš 'no?' FENOMENALNO i crvena pustinja je ?ak mal?ice i bolja....
?ula sam da su oba super i da Crvena Pustinja ima savršenu fotografiju
mada jako volim pasolinija... naro?ito njegovu knjigu 'teorema', film još nisam odgledao....
u poslednje 3-4 godine znam da se Teorema davala bar jednom u Kinoteci, ako ne i više puta, ako se dobro se?am ima zanimljiv plot: Stemp
dolazi u neku porodicu, sve ih :fuck: , odlazi, a oni se posle:puzzle: ko je on
uopšte bio. :uproš?ena verzija:
Korisnikov avatar
By djo
jaha, uproš?ena... knjiga je FENOMENALNA toplo preporu?ujem, izdata u 're? i misao', radovoj, male crvene knjižice :cigareta:
Korisnikov avatar
By djo
nešto sam u 'italijanskom' raspoloženju, pa pored onog jevanđelja po matiji od pazolinija, iskopah i ovog antonionija :) u međuvremenu, nabavio sam sve pomenute filmove (uključujući i pasolinijevu teoremu) na dvix, jel se nekom gleda?
Korisnikov avatar
By Galateja
Gledala. :D Pasolini mi je nekako više legao od Antonionija. Recimo da kad gledam Antonionija više puta dodirnem miša da vidim kad će kraj. :D
A Pasolini me uvek iznenadi i motiviše pažnju.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Galateja
Gledala. :D Pasolini mi je nekako više legao od Antonionija. Recimo da kad gledam Antonionija više puta dodirnem miša da vidim kad će kraj. :D
A Pasolini me uvek iznenadi i motiviše pažnju.

Ista stvar i samnom.
Ume Antonioni ponekad da bude dosadan. A evo sta kaze Bergman (mada mislim da je malo okrutan, al ajd):

"He's done two masterpieces, you don't have to bother with the rest. One is Blow-Up, which I've seen many times, and the other is La Notte, also a wonderful film, although that's mostly because of the young Jeanne Moreau. In my collection I have a copy of Il Grido, and damn what a boring movie it is. So devilishly sad, I mean. You know, Antonioni never really learned the trade. He concentrated on single images, never realising that film is a rhythmic flow of images, a movement. Sure, there are brilliant moments in his films. But I don't feel anything for L'Avventura, for example. Only indifference. I never understood why Antonioni was so incredibly applauded. And I thought his muse Monica Vitti was a terrible actress."
I.Bergman , 12 maj 2002.

preuzeto sa sajta Ingmar Bergman Face To Face
http://www.ingmarbergman.se/
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Momo
A evo sta kaze Bergman (mada mislim da je malo okrutan, al ajd):

"He's done two masterpieces, you don't have to bother with the rest. One is Blow-Up, which I've seen many times, and the other is La Notte, also a wonderful film, although that's mostly because of the young Jeanne Moreau. In my collection I have a copy of Il Grido, and damn what a boring movie it is. So devilishly sad, I mean. You know, Antonioni never really learned the trade. He concentrated on single images, never realising that film is a rhythmic flow of images, a movement. Sure, there are brilliant moments in his films. But I don't feel anything for L'Avventura, for example. Only indifference. I never understood why Antonioni was so incredibly applauded. And I thought his muse Monica Vitti was a terrible actress."
I.Bergman , 12 maj 2002.

preuzeto sa sajta Ingmar Bergman Face To Face
http://www.ingmarbergman.se/
Ima istine u Bergmanovim rečima, ali ovo za Monicu Vitti mu ne opraštam. :evil:
Korisnikov avatar
By Momo
Ima istine u Bergmanovim rečima, ali ovo za Monicu Vitti mu ne opraštam. :evil:
[/quote]

Ni ja vala! Na taj deo sam i mislila kad sam rekla da je okrutan.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!